| Message |
|
|
|
flower horn-6-8cm-15lei
Herichthys carpinte-5-6cm-15lei si 8cm-20lei.
silver arowana-20-22cm-200lei
australia arowana-15cm-200lei.
trimit in tara.
tel 0745764370.
|
 |
|
|
da scuze trebuia sa omit eu ceva  pretul e de 700 de roni, iar raftul e facut din teava rectangulara de 3cm pe 3 cm.
Scuze inca odata
|
 |
|
|
|
Vand un raft cu 2 acvarii de 240L si respectiv 140L raftul are L 90cm , l 46cm, h 80cm , e cu 2 nivele acvariul de jos e din sticla de 8 cu intarituri pe margini si are dimensiunile de :L 80cm, l 35cm, h 50cm, are doar un capac de sticla, al doilea acvariu cel de sus are dim. L 90cm, l 45cm, h 60cm, are intarituri pe margini si pe centru,si capac cu 2 neoane, nu prea stiu cum sa pun poze (poate ma ajutati si il prezint si in poze) pentru cei interesati astept raspuns sau direct la tel 0726 214 866 sau 0740 877 698
|
 |
|
|
Salutare lume !!!! si Stimati acvaristi.
Imi pare rau ca nu am mai postat de foarte multa vreme, dar sper sa ma revansez eu cumva  .Poate o sa credeti ca postez doar cand am nevoie de ajutorul vostru......cam asa ceva ......dar ce sa fac cand am nevoie si nu am de unde ..., "intreb un priten"
OK treaba este ca imi fac licenta in Bolile parazitare ale pestilor de acvariu eu fiind la Facultatea de Medicina Veterinara, am o groaza de carti, ce-i drept cam vechi dar cam asta am adunat pana acum, nu am gasit NIMIC despre Istoria acvaristici in Romania in toate cartile mele, (poate stiti voi unde sa mai caut sau aveti voi ceva despre asta). Poate ma puteti ajuta cu niste imagin ale parazitilor facute la microscop sau orice puteti pe mine mar interesa ceva de genu Girodactilus, Ihtioftirius, Lerneea Sagvinicola, Sinergasilus Ergasilus, Argulus Foliaceus, daca mai aveti si altceva e OK.
Sper ca nu cer prea mult dar daca ma puteti ajuta cu ceva va-s fi recunoscator. Imi puteti trimite Mail la diskus_razec81@yahoo.com, sau aici pe forum.
Va multumesc anticipat !!!!!!
|
 |
|
|
Salutare pestele tau este un "sanitar" din catfihs eu am avut aceasta specie adusa de la moldoveni si la noi ii zice Leuchasius Siamsnsis, cand sunt mici nu prea ii vezi stau mai mult ascunsi dar ai mare grija ca se fac mari 15- 20 cm (ai mei sau facut de 15cm si iam dat ) si sunt destul de agrsivi si teritoriali isi apara grota si ascunzatoarea de orice intrus iar daca ii incape in gura nu se sfieste sa il inghita, asa ca ai grija de cei mici (eu ii tineam intrun bazin de 300L cu cichlide africane pe care ii bateau pt. ascunzatoarea lor)
Bafta!!!
|
 |
|
|
Din cate stiu yo sunt pesti de card si ar fi trebuit sa iti iei mai multisori macar 5-6, cat sunt de mici? daca iai luat mici? si in ce bazin ii tii? Serasalmus Natleryy(pirania) se simt bine intr-un acvariu bine plantat , ca sunt cam sfiosi si cat sunt mici au nevoie sa se mai ascunda si o lumina mai putin intensa. Ai grija ca se fac mari si mai ridica putin temperatura macar 26-27C.
Bafta!! 
|
 |
|
|
|
Interesanta povestea tind sa cred ca asa a fost ca din descrierea ta mi-am recunoscut femela mea care avea si ea un ochi umflat rau tare+ gaurica de rigoare, ca tratament eu am folosit Bactopur Direct 1 pastila la 50L si Metronidazol 20mg/L si tamponari cu Rivanol (nu stiam de Nistatin, cred ca exista si in Rom.) dupa tot tratamentu femela se simte mai bine gaura nu sa mai extins dar nici nu sa acoperit (nu stiu cum ai reusit tu, probabil de la Nistatin).
Ioane!!.... esti tare!!... din partea mea ai 5 stele!!
|
 |
|
|
|
Salutare!! pt. inceput schimba si tu apa mai des (macar odata pe sapt.) si mai poti adauga niste Sera Aqutan pt. ca contine si niste vit. esentiale pt. ei si pielea lor. Vezi neaparat ce pH ai ca el ar putea fi vinovat de ochii albiciosi si exoftalmici, si apropo cu ce ii hranesti???
Bafta!!
|
 |
|
|
Scuze de anamneza!!  femela nu e letargica nu e innegrita pt. ca e Pigeon si lor nu prea le iese chestia cu innegritul, nu sta pe-o parte, nu sta cu capul in jos, nu am vazuto mancand dar ceva mai devreme defeca ceva de culoare maronie (de la inima de vita cred) iar acum se bate cu alta femela, sta infoiata, respirs normal, nu pare sa fie foarte afectata iar gaura parca sa oprit nu se mai adanceste ca in primele zile si da semne de cicatrizare (sper io). 
|
 |
|
|
|
Cam radicala totusi solutia ta si pe mine nu ma lasa inima sa ii curm suferinta voi incerca in continuare sa o tratez separat (voi incerca si cu ramele), se pare ca de la tamponarea cu Rivanol parca sa mai oprit adancirea gaurii si nici nu mai sangereaza (prima data cand am tamponato cu Rivanol a aparut putin sange pe tampon si atat, a2-a si a 3-a tamponare nu a mai aparut sange ). Speranta moare ultima.
|
 |
|
|
Un sigur site spune ca are magazin undeva pe langa Roma in rest nu, ori nu am gasit eu  . Oricum Merci am gasit ce ma interesa pe mine dar nu pot cumpara nimic online. Ma-r ajuta mai mult niste orase si Pet-Shopuri.

|
 |
|
|
Sorry dar tratamentul cu Metronidazol+BactopurDirect nu prea da rezultate din 2 gauri mici sa format una mare care se adanceste si sangereaza putin, cineva mia recomandat sa o tamponez cu Rivanol sol.10% direct pe gaura, am aplicat si tratam. asta, sper sa se opreasca gaura sa nu se mai adanceasca. 
|
 |
|
|
Merci Dolly, dar speram ceva mai precis, oricum e un inceput.
Apropo ,esti tate de tot, am citit aseara un topic in care se discuta despre dimorfismul sexual la discusi si mia placut interventia ta cand respectivu a scris ca discusii sunt asesuati :o
Tare de tot replica, din partea mea FELICITARI, si tine-o tot asa!!  [/i][/u]
|
 |
|
|
Poate e ciudata intrebarea mea dar, stie cineva vreun site Italian de acvaristica? sau niste OnlineShops-uri? din Italia Please! 
|
 |
|
|
|
Cred ca am cam exagerat cu dimensiunile dar gaurile au cam 4-5mm dupa o examinare mai atenta.
Deja mam inarmat cu Bactopur direct,Metronidazol,Sera Aqutan,si Sera Ectopur, cred ca voi combina primele 2 medicamente la o temperatura de33-34C vreo 3 zile apoi celelalte 2 dupa un schimb prealabil de apa,asta va fi general in acvariu de mentinere daca nu am rezultate separ femela.
Fecale albe nu au discusii mam uitat atent oricum daca totusi sunt cred ca vor disparea dupa tratament.
HITH?? mai pe larg se poate?? va rog.
|
 |
|
|
|
Am fost plecat o saptamana si cand mam intors surpriza.... o femela de discus are 2 gaurele de vreo 1-1,5cm pe cap chiar intre ochi un sub alta si pe deasupra si ochiul drept umflat si exoftalmic.Boala ar putea afecta si ceilalti discusi? deoarece momentan femela cu pricina se afla in acvariu impreuna cu ceilalti(acvariu de 300l 12 discusi temp29C pH 7,duritate 16,filtrare Fluval304+lampa UV+pompa resun+oxigen suplimentar,hrana TetraDiscus+inima de vita)
Spunetimi si mie va rog un tratament eficace pt aceste gauri,mentionez ca ceilalti discusi se simt bine mananca o pereche chiar a si depus aseara,ar tb. sa fac si in acvariu mare un tratament preventiv pt ceilalti discusi inainte de a o separa pe femela gaurita???
Care este cauza producerii acestor gauri??(virusi,bacterii,paraziti,alimentatie necorespunzatoare??)
Multumesc anticipat!! si ma bazez pe ajutorul si cunostintele voastre!! :ok:
|
 |
|
|
|
Pet shopul Cora tine de Profipet Ploiesti,OK asta poate stiati, iar discusii sunt din import si cine stie cu ce boli vin din Tailanda. In depozitul din Ploiesti nu prea sunt hraniti, cu atat mai putin tratati, iar un discus bolnav care va muri nu este o pierdere prea mare, care oricum se recupereaza din pretul celorlalti.
PS. Parerea mea!!
|
 |
|
|
Fecalele albe sunt produse de Hexamita si afecteaza cu precadere Discusii cu atat mai putin Ancistrusii. Daca mai examinezi la microscop incearca sa fie fecale de la discusi.
Se pare ca acvariul tau e infestat cu Hexamita, ar tb. sa scoti toti discusii si sa ii pui intr-un bazin mai mic la un tratament serios,iar in acvariul comunitar tb. facuta o curatenie riguroasa sau mai bine facut din nou acvariul de la 0.Pt. ca ouale de Hexamita din fecale eclozeaza ff repede si infesteaza tot bazinul
Scoate Fluvalul si lasa medicamentele sa isi faca efectul,pt. ca asta filtreaza TOT, dar in acelas timp este un rezervor permanent de infectie !!!
|
 |
|
|
Daca vrei ca vtratamentul sa fie eficient tb. sa separi discusuii bolnavi intrun bazin mai mic,fara substrat,doar sticla, apa si discusi, cu o temp de 32C si incearca cu Sera Bactopur direct o pastila la 50L+ Metronidazol o pastila la 20L, si faci schimburi de apa odata la 3 zile, iar daca mai vezi fecale albe prin acvariu le scoti imediat!!!!
Sifoneaza bine fundul acvariului comunitar,si pune si acolo Sera bactopur direct+Sera Ectopur,pt. un tratament preventiv, pe timpul tratamentului scoate Fluvalul si ridica temp.
PS. parazitul in cauza este Hexamita!  si boala e ffff! contagioasa
BAFTA! si tine-ne la curent cu evolutia boli si a tratamentuli! 
|
 |
|
|
OK!! Bozeta toate bune si frumoase dar nu mi-ai zis daca Osmozatorul mai este la acelas pret,discutat de noi atunci.
Am fost Vineri la Bucuresti si am vazut niste Discusi Leopard :o de am MURIT la un pret rezonabil 2 bastoane, dar pestii meritau fiecare banut. Sunt innebunit
Zi-mi mai repede daca mai e acelas pret sau mai mare pt. ca sa ma apuc de strans bani 
|
 |
|
|