Au trecut 2 luni de cand am planuit sa fac reamenajarea, dar abia ieri am reusit miscarea..... diferite motive, lipsa timp si altele.
Aproximativ 4 ore de lucru, si a iesit ceva, eu zic ca e bine, dar mai avem de aranjat putin pe acolo mossul ala si lemnele. Am frecat la lemne si tevi sa dam jos BBAul si am bagat rocile in clor clasic pt a eliminat BBAul. Plus am ras de pe sticla alge unde am reusit.
Am facut ce s-a putut cu ce am avut in acvariul existent, nu am adaugat nimic nou, inca.
A mai ramas putin BBA pe filtru intern, dar speram sa scapam....folosesc masterlina carbo dozaj zilnic, in afara de weekend cand nu e nimeni la birou.
Urmeaza sa mai adaugam ceva plante de prim plan si poate cativa echinodorusi si cryptocoryne si cateva roci mai mici/medii.....si putin rearanjat lemnele si acel flame moss.
In acest moment am numai echinodorus, microsorum, cryptocoryne si moss in acvariu (ca si plante) iar pesti sunt destui, o sa postez si video saptamana viitoare dupa ce il mai cosmetizam putin.
Ieri, a fost apa tulbure de nu am vazut mai nimic prin ea....de aceea a iesit ce a iesit plus materiale de hardscape putine.
Am folosit seachem prime si stability si se pare ca inca nu am pierdut niciun peste.
Am revenit cu poze proaspete de azi 6 martie 2023. am mai adaugat ceva plante in spate (ceva ludwigia rosie si inca cateva care nu le stiu denumirea)
Plus am mai adugat niste crengi mai mici....
Oricum, vor mai urma ceva plante si cateva pietre mai mici in fata.
Nu mai stiu ce filtrare ai, dar cred ca ai destui pesti. O pompa de valuri, sa bata in spatele insulei, cred ca ar tine insula cu lemne si moss mai curate.
Iar filtrul acela intern, incerca sa il cureti cu ceva de bba, eventual la schimbul de apa toarna apa oxigenata pe el, cu sticla.
Tine cont si de faptul in general mizeria se va strange in insula, deci aspiratorul sa traga mai mult in zona aia.
narcis wrote:Nu mai stiu ce filtrare ai, dar cred ca ai destui pesti. O pompa de valuri, sa bata in spatele insulei, cred ca ar tine insula cu lemne si moss mai curate.
Iar filtrul acela intern, incerca sa il cureti cu ceva de bba, eventual la schimbul de apa toarna apa oxigenata pe el, cu sticla.
Tine cont si de faptul in general mizeria se va strange in insula, deci aspiratorul sa traga mai mult in zona aia.
Mersi de sugestii,
Am un filtru extern JBL e1501 full cu material biologic plus cel intern Juwel. Nu mai adaug pompa de valuri ca nu e buget
Am curatat filtru intern cat am reusit, acum dozez carbo pe el zilnic...ce a ramas acolo nu am putut curata cu spatula si cu nimic...am avut la greu BBA pe el
Acuma cu aspiratul si altele si tunsul plantelor vedem, nu prea am io timp de detalii...dar sa vedem....sper sa fie ok.
This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2023 15:11:02
Azi am reusit sa adaugam vreo 5 Microsorum Pteropus Windelov si 4 poturi de Staurogyne Repens in vitro.
Plus, am mai adaugat cateva roci vulcanice negre, mici..in fata.
In filtrul intern am pus Seachem Matrix in loc de acele materiale bio de la Juwel (doar 1 din cutii, mai urmeaza si cealalta sapta viitoare). Am sa adaug si 100ml de Aquavitro purfiltrum in filtrul extern in viitorul apropiat (cand curat filtrul prima data).
Eu zic ca arata mai bine acum.
Voi fertiliza cu Masterline All in One Boost si Masterline Carbo.
This message was edited 3 times. Last update was at 21/03/2023 16:43:35
Are 1 luna de la reamenajare si merge f bine, cu exceptia staurogyne repens (in vitro) din fata care s-au topit sau nu s-au prins, dar vor fi inlocuite curand cu altele
Am reusit azi o filmare mica cu acvariul de la birou.
Azi am schimbat apa asa ca am zis sa ii trag si o filmare.
Plantele cresc bine, urmeaza poate sapt viitoare o tundere si aranjare, sa vedem cand apare colegul meu "gradinar" pe la lucru Mai trebuie sa completez si cateva Ludwigia Repens acolo in fata intre pietrele mici...si aici de sapt viitoare incolo.
In rest, mai sunt ceva alge putine pe ici colo, dar noh...asta e viata...se pare ca nu am scapat chiar total de ele....
Nu stiu de unde apar, poate noanele T5 trebuie schimbate, poate altceva...nu stiu
De fertilizat folosesc gama completa Masterline si dozez zilnic, fara sambata si duminica ca nu e nimeni la birou