Mulinejii au si n-au nevoie de sare, depinde cum au fost crescuti. Puii nascuti in apa salmastra cu siguranta nu vor supravietui in apa fara sare, dar pestii nascuti in apa dulce o pot duce bine mersi.
Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3451
Location: Prin tara
IP:
Offline
Am vrut sa imi iau niste molly negri clasici, dar am avut retinerea de a face.o de la faptul ca am inteles ca sunt pesti de apa sarata/salmastra, in apa dulce avand predispozitie la boli, devenind, sensibili, etc. Pana la urma am luat 10platy albastri, deocamdata la carantina cu tratament(au venit in shop vai si.amar, tot de pe transport cu Gigel).
De aici si curiozotatea de a vedea cum or sa o duca si cat or sa traiasca cei ai colegului
This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2022 15:46:11
Ca sa ne intelegem. Eu am avut in apa dulce, fara pic de sare, i-am bagat in bazinul marin, au trait bine-mersi si n-au avut nici pe dracu.
Dupa un cataclism nuclear, pe pamant raman doar gandacii, sobolanii, mulinejii si nicusor - care n-a inteles ce s-a intamplat.
Eu am 3 molly black lyra nascuti in acvariu, acum sunt de 6 cm, n-au nici o treaba, nici nu stiam faza cu sarea. Parintii lor la fel, pe care i-am donat, au stat fara sare.
De la mentenanta proasta si curent slab in acvariu apare BBAul asa e........acum, eu incerc sa remediez situatia si nici nu mai fertilizez de vreo 2 luni....din ce vad, merge spre bine.
Joined: 11/01/2021 10:06:40
Messages: 1465
Location: Austria
IP:
Offline
alinutz80 wrote:Da, mersi dnule Samy
De la mentenanta proasta si curent slab in acvariu apare BBAul asa e........acum, eu incerc sa remediez situatia si nici nu mai fertilizez de vreo 2 luni....din ce vad, merge spre bine.
Ma refeream la altfel de curent Din ce am observat eu : BBA a inceput sa apara prima data la amandoua bazine exact unde aveam circulatia apei mai mare , pe plantele inalte care erau exact in calea curentului.Desigur sunt mai multi factori dar si asta este unul inportant zic eu. Nu am experienta ta sau al altora spun doar ce am observat eu. Daca citesti putin pe site-uri din strainatate vei vedea ca se gaseste exact acest punct la mai multi. Prea tare curentul apei .
Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3451
Location: Prin tara
IP:
Offline
a, sustin faza cu curentul. In bazinul lu' bunica.miu de prin 2015/2016, bba a inceput sa apara prima data pe geamul unde batea curentul apei, dar bineinteles si lumina nestinsa avea un rol important
Bba nu are treaba cu curentul de apa. Mentenanta este cea care te poate ajuta. Creste mai bine în zone cu curent, deoarece are mai multa hrana, dar asta nu inseamna ca daca nu e flow, nu ai bba.
L.E. Nici cu lumina nu are treaba, creste la fel si în bazine f slab iluminate.
This message was edited 1 time. Last update was at 02/06/2022 13:16:15
De BBA scapi destul de greu.
Eu cand am avut am scos toate decorurile pe care era si le-am lasat cateva zile la soare sa se usuce tot, am rupt frunzele afectare tare de ea, am razuit de unde se putea razui si am aspirat BBA-ul, dupa care am facut schimburi de apa zilnice o perioada de vreo saptamana dupa care am rarit.
Doar asa am scapat de ea in cca o luna.
Lumina o sa mai scada din intensitate pentru ca am adaugat si ceva plante de suprafata - limnobium laevigatum.
Sunt de acord cu Narcis....nu e de la curentul de apa si nici de la lumina....e de la curatenie precare si instabilitate. Eu acum 6 luni am mutat acvariul si atunci s-a destabilizat putin..plus ca inainte am curatat mai rar filtrul extern (lipsa timp si pandemie acvariul fiind la birou)
Acum, se imbunatateste treaba incetuc asa ardeleneste am observat ca mulinezii velifera mananca si ei chiar bine BBA...cred ca si xipho mai ciugulesc.
Cand o sa imi fac timp am sa scot cioatele si pietrele afectate tare de BBA si le curat cu peria de radacina si cu spirt, dar nu prevad ca o sa am timp curand.
Joined: 16/02/2009 19:59:52
Messages: 1028
Location: Fish Room
IP:
Offline
Am scapat de BBA cu bai de apa oxigenata(3 min plantele, decorul fara plante cat au vrut muschii mei) urmata de clatire. Lumina dezactiveaza efectul apei oxigenate, deci baile trebuie facute la intuneric. BBA mort capata o culoare rosie. Am constatat ca si endlerii se dau laBBA daca e moarta.
Acvariul de la birou (Juwel Rio 180), dupa schimbul de apa....putine impuritati in apa, dar trece.
Inainte de asta iar a umblat ceva "coleg" la setarile hranitorului si l-a dat pe mare iar dimineata m-am trezit cu o gramada de mancare data in acvariu...era rosu pe jos....nu stiu cine e asa binevoitor, dar.........ce sa fac daca nu sunt acolo zilnic.
Asa ca, am schimbat apa, am spalat buretii din filtrul intern Juwel si am dat inainte.
Intre timp am dat 3 xipho rosii cadou pt o fetita care iubeste pestii rosii, si am mai adus vreo 13 rhodostomus...si cam atat.
Destul de multi pesti, dar mergem inainte asa cum e deocamdata.
In schimb, de BBA inca nu am scapat, dar nici nu am avut timp si chef de tratamente cu apa oxigenata sau altele......s-a mai redus BBA ul de la sine si au mai ciugulit si cei 4 molly velifera...si chiar si xipho mai mananca putin.
Ieri am schimbat apa si am facut o filmare acvariului de la birou, Juwel Rio 180.
Cred ca e ultima filmare inainte de reamenajare. Anul viitor in ianuarie planuiesc o reamenajare a acestui acvariu Am mai scapat si de algele BBA, nu de toate dar le-am mai redus. Am dozat Masterline carbo si am incercat sa dozez direct pe ele unde am reusit...merge spre bine.
Ca si amenajare, voi mai adauga substrat dupla cuart fin peste ce am acum, voi curata lemnele si pietrele si plantele de alge, voi rearanja putin hardscape ul...voi mai adauga poate si ceva plante noi, ceva easy..vad eu.
Sa nu va asteptati la ceva uauu...va fi ceva simplist si usor de intretinut pentru ca nu am timp de el foarte mult, decat sa ii fac rapid la 1 saptamana sau 2 schimbul de apa si cat atat.