[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bat-reef  XML
Forum Index » Bazine mari
Author Message
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Andrei, in poze se vede ca pusca, in realitate lumina e misto (cel putin pentru mine si pentru nevasta-mea).
Si inca o data: n-am de gand sub nici o forma sa pun corali in acvariu.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:2 poze de control, doar asa, ca idee.

2 poze strambe - ca de obicei! doar asa ca idee
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Da, ca eu stau ca tine sa suflu in coorul aparatului

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Andrei, in poze se vede ca pusca, in realitate lumina e misto (cel putin pentru mine si pentru nevasta-mea).
Si inca o data: n-am de gand sub nici o forma sa pun corali in acvariu.

Gorgonienii nu-s corali. Iar discosoma, GSP, zoa, xenia iti acopera piatra, si te scapa de jeg pe pietre. Altfel vei sfarsi cu un acvariu plin de Aiptasia.

[Avatar]

IP:

Pai am zis eu de gorgonieni ceva? Nu ca as sti ce-s aia, dar..

"Iar aquascape-ul e inalt, nici vorba sa migrezi mai tarziu pe corali fara sa-l refaci"

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
atar
Membru de baza

IP:

Dane, ce sa zic,...Felicitari!
Imi place, dar niciodata sa nu zici niciodata. La clownii aia tot o sa le trebuiasca o anemona.
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nenea Batman eu acum am vazut pozele la bazin. Foarte fain ce sa mai..cred ca ar trebui sa exploatezi mai mult artistu din tine.

This message was edited 2 times. Last update was at 06/09/2016 22:48:03

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Merci Gabi. In mine nu zace un artist, ci un instalator

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Da-ti-mi voie sa pun o intrebare stupida. Ar fi ok sa renunt la bazinul de colectare apa de osmoza si sa produc apa direct in sump?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Da-ti-mi voie sa pun o intrebare stupida. Ar fi ok sa renunt la bazinul de colectare apa de osmoza si sa produc apa direct in sump?

Intrebarea e ok, doar ideea e stupida:
- daca iti crapa failsafe-ul si se produce apa peste nivelul maxim, daca ai bazin de colectare, vei avea o inundatie cu apa de osmoza
- daca nu ai bazinul, vei avea o inundatie (cu apa sarata) si un bazin socat (pestii tolereaza ok hiposalinitatea, nevertebratele si bacteriile nitrificatoare mai putin, la fel si coralii).

La un bazin fish only, fara nevertebrate, poti tine si o salinitate 1021, ca avantaj (e mai ieftin de preparat apa, sanse mai mici de ich, pestii vor avea stres pe excretie mai mic).

[Avatar]

IP:

Am uitat sa adaug, daca nu mai adaugi corali sa-ti optimizezi scape-ul, ar trebui sa mai lucrezi la aquascape.

In primul rand, nu arata natural. Nu ai tinut cont de golden rule, nici de puncte focale, nici de creat spatii negative care sa-ti dea senzatia de profunzime.

Cred ca trebuia sa pui ciocanul pe piatra aia, bucatile sunt prea mari pentru bazinul tau.

Acum trebuie sa tii cont ca daca iti place tie, nu prea mai conteaza nimic de mai sus.

[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Da-ti-mi voie sa pun o intrebare stupida. Ar fi ok sa renunt la bazinul de colectare apa de osmoza si sa produc apa direct in sump?

- Singurul avantaj cert este faptul ca renunti la spatiul ocupat de bazinul ala de stocare. Atat!
- In rest, asa cum a mentionat si Andrei, riscurile (in caz ca se foote ceva la instalatie) sunt destul de mari... eu n-as face-o.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Deci e mai bine cu bazin de colectare, notat.
Andrei, imi pare rau ca nu-ti place ce am facut.
Mai ales pentru ca m-am chinuit destul de mult sa le aranjez, sa le cimentez, sa le bag tije, sa plm.. Nu stiu eu care e treaba cu punctele focale, cu regulile de aur, platina si cupru, spatii negative, etc.
Cu toate astea, mie imi place, nevesti-mii ii place. Si chiar daca nu mi-ar placea, ceasul al 13-lea s-a dus demult. E ca si cum m-ai pune sa daram tot blocul, ca nu-ti place cum a iesit parterul. Nici vorba sa o iau de la inceput cu pietrele. Pietrele sunt puse de umplutura, atractia bazinului va fi asigurata de pesti.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
CreatoR
Senior member
[Avatar]

IP:

Acelasi lucru am zis eu

Stiu ca nu arata nu stiu cum pietrele dar ideea e sa iti placa tie.

Eu cand le am pus am respectat 3 lucruri: sa nu existe spatii moarte pt depozitare, sa aiba locuri de ascuns pestii si sa imi placa mie

----

My 130L marine aquarium: https://www.flickr.com/photos/47236990@N04/sets/72157652684731282
[Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Ma repet, mie imi place, sotiei ii place. Ca nu arata natural si nu respecta anumite reguli de design, #miserupe
Pe langa ce ai luat tu in calcul, eu am mai pus si problema curatarii geamurilor, sa am suficient loc pentru asta.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Dan Hincea
Senior member
[Avatar]

IP:

uite soarece cu aripioare de tampon - explicatia la spatiu negativ! sa te scot din bezna

image

image

image

Later EDIT:
restul, regula treimilor, golden rule, fibonaci - mananci bors ca le stii - dar esti puturos )

This message was edited 1 time. Last update was at 08/09/2016 09:10:12

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Pavelescule, nu te uita in gura lor... ca ie carcotasi.
Alege-ti bine pestii si-ai sa vezi ca o sa fii incantat!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Koala nu are de ce sa carcoteasca.

Ceva ciumpercute rosii si gorgonii basca gsp nu tre sa lipseasca dintr-un acvariu fish only

Cu ceva gsp pot sa te ajut si cu ciupercute asemenea.

GSP-ul este chiar mosternit de la KOALA ! Asa ca sigur are aprobare.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Da boss, dar am lumina slaba si nici nu prea vreau s-o suplimentez. Am cele 2 lampi pe care le foloseam la Salty (un acvariu de 5 ori mai mic).
Asa ca nu stiu daca gesepeul si ciumpercile vor fi fericite..

image image

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Da boss, dar am lumina slaba si ...

Alteta, va recomand sa scoateti buretii de pe ventilatoarele care-s OUT (alea care dau aerul afara).
Altmintrelea, imi place constructia capacului.

Forum Index » Bazine mari
Go to: