[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bat-reef  XML
Forum Index » Bazine mari
Author Message
bulan77
Senior member

IP:

Arata foarte bine pana acuma , asteptam continuarea

CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hai ca esti ca si gata
Pestii pe cand preconizezi ca o sa inoate in bazin?
[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Hadule, nici piratii nu mai beau rom

Pesti.. decembrie-ianuarie Pana atunci ma multumesc sa-i vad pe net.

[Thumb - 408608_347809888587351_347089048659435_1075016_107592333_n.jpg]

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ashea, sa incepem carcoteala.

- din ce vaz io acolo, partea de scurgere e "pe" teava de 32, iar recircularea e "pe" 25. Corect?
- daca DA, pune mana si mai scurteaza oleaca teava aia de la fullsiphon... sper ca nu ai lipit tevile in flanse, pe interiorul cutiei de overflow.
- eu as scurta fro' 4-5 cm din teava de la fullsiphon, in ideea ca sistemul sa se amorseze mai repede. Chiar si-asa, o sa vezi ca o sa mergi cu robinetul destul de inchis.
- nu sunt multumit de peretii despartitori din sump... parca vorbisem ca renunti la ei.
- o sa-ti ia din spatiul "de manevra", o sa adune mizerie (greu de scos, in inghesuiala de jos)... plm, e o fitza inutila (in opinia mea).
- sa vezi cat o sa te chinui sa umpli reactoarele shubiliene, cu ele bagate acolo si cu acces incomod la capace/suruburi. ... era mai bine sa le fi facut plinul deja, urmand sa le pui pe pozitie dupa aia.

In rest, sunt incantat de lucrare si imi place ce vad. Felicitari!

PS: Pentru ca mi-esti simpatic, pot sa te cadorisesc cu 2 pietre mari... am scos din acvariu coloana aia centrala (are "talpa", asa ca sta singura in picioare) + piatra Avatar (aia suspendata)... am lasat plaja goala, ca sa aiba astronotusii un' sa se-alerge. Daca le vrei si daca-ti fac trebuinta, sa-mi dai de veste.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Punctual

koala wrote:
- din ce vaz io acolo, partea de scurgere e "pe" teava de 32, iar recircularea e "pe" 25. Corect?

Da bre, exact

koala wrote:
- daca DA, pune mana si mai scurteaza oleaca teava aia de la fullsiphon... sper ca nu ai lipit tevile in flanse, pe interiorul cutiei de overflow.
- eu as scurta fro' 4-5 cm din teava de la fullsiphon, in ideea ca sistemul sa se amorseze mai repede. Chiar si-asa, o sa vezi ca o sa mergi cu robinetul destul de inchis.

Acum cateva posturi, cand am pus poze cu teava de full siphon mica, a tipat lumea ca plm, e prea mica. Nu-s dobitoc, n-am lipit tevile din BA, n-am sa le lipesc nici macar dupa test run.

koala wrote:
- nu sunt multumit de peretii despartitori din sump... parca vorbisem ca renunti la ei.

Sunt pusi cu schepsis 2 despartitoare sunt pentru nivelul necesar skimmerului de proteine, iar geamul mai micut din dreapta e pentru o eventuala filtrare mecanica.

koala wrote:
- o sa-ti ia din spatiul "de manevra", o sa adune mizerie (greu de scos, in inghesuiala de jos)... plm, e o fitza inutila (in opinia mea).

Am spatiu cacalau in sump, ala de la Salty era ultra-full, n-avem loc nici sa-mi bag pootza in el

koala wrote:
- sa vezi cat o sa te chinui sa umpli reactoarele shubiliene, cu ele bagate acolo si cu acces incomod la capace/suruburi. ... era mai bine sa le fi facut plinul deja, urmand sa le pui pe pozitie dupa aia.

Aici m-ai intristat profund. Credeam ca ai inceput sa ma cunosti
Pe langa faptul ca pot scoate reactoarele relativ usor (ceea ce nu e cazul), am lasat suruburile scoase, sunt prinse doar asa, de kiki. De strans, e usor, am o surubelnita electrica "de buzunar" si o scula de insurubat "dupa colt".
Am probat manevra, se rezolva usor.

koala wrote:
In rest, sunt incantat de lucrare si imi place ce vad. Felicitari!

koala wrote:
PS: Pentru ca mi-esti simpatic, pot sa te cadorisesc cu 2 pietre mari... am scos din acvariu coloana aia centrala (are "talpa", asa ca sta singura in picioare) + piatra Avatar (aia suspendata)... am lasat plaja goala, ca sa aiba astronotusii un' sa se-alerge. Daca le vrei si daca-ti fac trebuinta, sa-mi dai de veste.

Esti un boss de boss, multumesc mult! Din pacate, nu prea mai am loc de pietre.. Mai asteapta nitel, sa vedem pozele cu rockscape-ul si sa va dati voi cu parerea.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

2 poze de control, doar asa, ca idee. Sper ca in seara asta sa se umple bazinul pana la nivel si sa ajunga ceva apa si in sump.
Noi sa fim sanatosi

image image

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dan_florin
Membru de baza

IP:

Foarte frumos!!! Sa-ti aduca numai satisfactii si critici pozitive!
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Bravo, ai stil!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Merci Dane!

Siktir, kir Koala

Ma enerveaza la culme urmele alea albe de pe geamuri/echipamente si proportionala cu enervarea e si lenea de a le curata. Si la fel de lene imi ia sa termin lampa (montare ventilatoare, largire gaura pentru cabluri). E si maine o zi, plm
Memo - sa nu uit sa iau de la birou buretele ala mare pentru acvariu, ca am dat bani pe el, ce mama naibii

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Plm, am si eu o bucata de burete d-ala albastru, de Hornbach... cam juma' de "foaie" d-aia.
Maine, cand vorbim, adu-mi aminte (e la birou, asa ca n-am cum sa-l uit acasa).

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Sa fie primit

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Ce acvariu ti-ai tras Daniel...fain de tot.
Ce urme albe,ca io nu vad nimic.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Am spalat nisipul pana mi-a iesit pe nas, dar la umplere tot a iesit din el un praf fin care statea la suprafata apei si s-a depus treptat pe geamuri.
Pe ala frontal l-am curatat eu inainte de poze, dar pe laterale si in spate.. dezastru. Mi-am pus acum in geanta accesoriile de curatat geamuri, ca le aveam la birou. Poate imi fac coraj diseara si curat acvariul

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
AntonioAndrei
Junior member

IP:

Cred ca iti era dor sa cureti un acvariu
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Da, viata mea

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Mai baieti, de unde iau eu repede 4 senzori nivel apa si niste suruburi de 5 din plastic?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Prafu' ala se va depune, pe bureti, in filtre, in piatra, etc... e parte din acvariu, ca sa zic asa.
Nu te stresa, ca a iesit misto! ... acu' tre' sa fii tare si sa nu pui botu' la povesti de genul "ce bine ar veni o Acropora, acolo pe piatra aia".

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Nici vorba de corali, sa nu incepem iar discutia asta

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ai grija sa nu zgarii geamurile. Foloseste doar lame, nu bureti sau alte porcarii cu magneti care pot prinde nisip sau alte chestii dure care pot zgaria sticla. Magnetii Tunze sunt perfecti.

Apoi la lumina nu-mi place ca face umbra pe mijloc.

Iar aquascape-ul e inalt, nici vorba sa migrezi mai tarziu pe corali fara sa-l refaci. Eu tot as turna in el niste bureti sI alti filter feeders. Iar niste gorgonieni se vor integra perfect si sunt low maintenance, nici Koala nu poate carcoti impotriva lor.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/09/2016 09:38:45

Forum Index » Bazine mari
Go to: