[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Basic Aquarium - Nou sezon :)  XML
Forum Index » Acvarii diverse - Jurnal
Author Message
Samy
Senior member

IP:

Nerabadator esti ,si dezinformat la cat e google de mare .
Lemnul nu trebuie sa ii faci nimic se va curata de la sine ,nu afecteaza cu nimic .
Melci comunitari se inmultesc repede , mai ales cand exista dezechilibru im bazin.
Netrine ce manca alge si resturi de mancare alea te intereseaza pe tine,si cativa creveti amano.(iti va fi echipa de curatenie).
Filtru zic eu a prins aer,nu este grav. Daca merge linistit acum este totul bine.
Acum lasa acvariu in pace, dupa ce primesti de la Dan ce iti va da iti faci planuri de amenajare(cel mai bine este pe jos cum tia zis si Dan)
Pana atunci te poti juca pe hartie ?i desenezi un aranjament de pietre cu lemnele ce le ai
[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Daca inmultesti tu melcii nerita, ai ocazia sa faci bani frumosi (n-o sa se intample).
Nu stiu pe unde auzi tu chestii, dar cred ca nu le auzi cum trebuie.
Mucii aia de pe lemn ii poti aspira cu furtunul la curatenie sau poti spera ca rezolva hoplo (proasta alegere si cu hoplo aia, mai bine luat ancistrusi)

Iar nu asculti, iar pui sub semnul intrebarii chestii pe care ti le spun oameni cu experienta.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Hehehe , putin zis nerabdator! Parca m-o apucat o boala cu acvariu

Daca zici ca se inmultesc repede, nu exista riscul sa ma umplu de ei si sa ma chinui dupa sa scap de ei...? Si creveti, ok. Are ceva daca i iau sapt. viitoare, cand se mai stabilizeaza oleaca acvariu si l termin cu ce mi da Dan?

Aer de la ce sa prinda, sau cum ar putea?

Dan , daca nu te deranjeaza cand poti maine sau alta data sa mi dai o poza cu ce pietre ai sa mi dai si lemn sau ce mai vrei sa mi dai (fara plante decat restu). Doar daca vrei si nu te deranjeaza, ca sa mi pot face un plan in cap cu totul din inainte .
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Daca inmultesti tu melcii nerita, ai ocazia sa faci bani frumosi (n-o sa se intample).
Nu stiu pe unde auzi tu chestii, dar cred ca nu le auzi cum trebuie.
Mucii aia de pe lemn ii poti aspira cu furtunul la curatenie sau poti spera ca rezolva hoplo (proasta alegere si cu hoplo aia, mai bine luat ancistrusi)

Iar nu asculti, iar pui sub semnul intrebarii chestii pe care ti le spun oameni cu experienta.

Nu , nu , nu. Nu am pus sub semnul intrebarii ce spun niste oameni cu experienta, doar v-am zis ce-am auzit. cum am zis. prob. pers. respective n au habar de ceva din acvaristica. Nu ma iau dupa auzite, eu doar am intrebat de risc sa fiu sigur, sa nu ma trezesc cu acvariul plin. Dar oricum daca iau masculi nu are ce sa se intample. O sa iau 2 masculi si creveti daca au la HB. din cei pe care mi-a spus colegul.

Cu ce se hranesc melcii / crevetii?

Si daca nu te deranjeaza cum am spus Dan despre poze, sa-mi dai cand poti tu. (doar pentru a stii ce "marfa" am totala sa mi fac un plan de aquascaping in cap si sa caut si pe net ceva idei).

Si creveti ca si specii ok pentru mine altceva ce as mai putea lua?

This message was edited 3 times. Last update was at 23/02/2022 22:39:09

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu zic ca ar merge ceva genul , alte pareri? Oricum nu i stabilit pana nu stiu exact ce mi da si Dan .

Ar merge scoasa piatra aia de aer mare si sa ramana doar ce a mica sau ceva? Strica design ul, nu am unde s o camuflez . Desi cred ca ar merge prin spatele pietrelor ceva..
[Thumb - IMG_20220223_231112.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2022 23:14:09

Bayek
Senior member

IP:

Asa ca in poza 2 sa faci. Scoate pietrele de aer de tot, nu ai nevoie de ele.

Melcii sunt buni, dar de cumparat sa cumperi neritina. Tine minte. Neritina. Nu oribilitati din alea galbene mari.

Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare. Rabdare.
Samy
Senior member

IP:

Wouu poza 2
[Email]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asa o sa fac. O sa cumpar 2 melci si decor ca in poza, bun. Eu ma gandeam sa las o piatra de aer cea mica care poate fi camuflata super usor intre pietre, ar arata si mai bine pentru design cand ies bulele de aer. Cea mare o scot ca nu mi place nici mie cum sta dar pe cea mica pot sa o camuflez. O sa revin cu poze cand mai aranjez etc..

This message was edited 1 time. Last update was at 24/02/2022 08:08:11

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Deci astia ar fi melcii?

Crevetii pe care mi i a spus colegu nu cred ca sunt in Horbanch, acestia ar fi buni? Sau cardinarii simplii?

Cati creveti trebuie sa iau.. nu prea vreau momentan sa mai bag bani mai deloc, ca dau dauna totala in portofel!

2 melci din aia si un crevete ar fi ok?

Cu ce se hranesc, ce trb sa le dau sa manance? si crevetii sunt ok aceia, sau ce as putea alte variante (variante rezistente si ok pentru mn)?
[Thumb - IMG_20220224_123826.jpg]

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Ia doi melci, uita de creveti momentan. La ce pesti ai acolo dispar in 3 minute.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Super atunci... O sa iau melci atunci
Bayek
Senior member

IP:

Pentru melci poti sa suni si la Seba Shrimp, vezi pe site. Are lucruri de calitate.

Sau la Coralis, un magazin dedicat acvaristicii, o sa-ti placa.
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Seba Shrimp am auzit de el dar mi se pare prea complicatura si mai platesc si transport etc... eu am Horbanch super aproape de mine, la 2 pasi si sunt 10 lei .. 10 lei o buc. si iau 2 scap si ieftin Coralis e super fain magazinul, am fost este in sectorul 6 am avut in trecut un carasel frumusel de acolo si alti pesti care au crescut mari dar m am trezit intr o dimineata cu toti morti... (ii aveam de cateva luni si dintr o data...) simteam ca innebunesc.. ma rog , am schimbat subiectul aiurea. O sa iau melcii de la HB ca nu mai platesc transport etc.. si pentru 20 lei acum ... si stiu ca s ok . Sa i iau curand (maine / poimaine) sau dupa ce am acvariul stabilizat, cu plante si tot ce trebuie. Idea e, sunt buni melcii aceia pe care vi i am aratat in poza?

p.s: spre uimirea mea inca nu a aparut soiul de mucegai sau bacterii ce or fi ele pe lemn, este la fel ca atunci cand l am pus in apa

This message was edited 3 times. Last update was at 24/02/2022 13:55:32

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am revenit! Am facut o mizerie groaznica ... la cat deranj am facut m am chinuit vreo 40 min... sa aranjez totul, sa fac lemnele sa stea sa mai pun pietris prin gaurele sa nu se mai vada partile lemnului , sa camuflez furtunul si piatra de aer si in spatele lemnului si in pietris sa nu se vada ca naiba etc etc... eu zic ca i ok, nu mai pot deja

Pareri?

image

P.s: au început sa apa mucozitatile pe lemn, sunt micute, e jale la cata mizerie este in acvariu! Ce sa fac..?

Samy
Senior member

IP:

Alta viata , arata mult mai bine . Mai plantele si va fi bine.
Nuti face griji de lemn este normal ti sa mai spus.
[Email]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dap, mi se pare super, arata mai bine in realitate. S a asternut si mizeria cum trebuie pe substrat, nu mai vajaie peste tot prin apa mizeria . O sa fac curatenie curand ca m am saturat de atata mizerie! Trebuie curand curatat si filtrul.

-> de cumparat 2 melci nitrie sau cum se numesc

-> de aranjat si cu ce mi trimite Dan

Sii cam gata
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Nu mai curata omule filtrul! Lasa-l in pace, macar la 3 luni curata-l daca nu te lasa inima juma de an

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ok atunci. Ar fi ok macar sifonatul substratului? (zic in substrat ca i jale cu mizeria)

This message was edited 2 times. Last update was at 24/02/2022 21:38:34

EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Felicitarile cu evolutia, vin' de la sine.

Am si eu o intrebare. (retorica)

Daca tot erea' efectul bulelor de aer, mai interesant cu piatra mare, de ce nu ai pastrat piatra mare? (se poate ingropa in substrat)

(asa ai aflat ceva nou)

Decat flamand si sarac, mai bine satul si bogat.
Optiune din: Luca 6, (20-26) cred ca....
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca o ingropam in substrat, bulele mai ieseau cum trebuie? Cred ca e cam proasteasca intrebarea sincer dar da

Nu mi a trecut prin capatana...si m am chinuit sa bag furtunul sub o piatra sa nu stea ridicat sa l ingrop etc..

Forum Index » Acvarii diverse - Jurnal
Go to: