[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Basic Aquarium - Nou sezon :)  XML
Forum Index » Acvarii diverse - Jurnal
Author Message
EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ei: uite asa, cu limbaj suburban, descoperim subtilitati....

Dimensiunile bulelor de aer, se pot regla cu substratul adaugat peste piatra.

Decat flamand si sarac, mai bine satul si bogat.
Optiune din: Luca 6, (20-26) cred ca....
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Substratul da, saptamanal trebuie sifonat.
Nu stiu daca o mai am, o sa caut - o piatra din lemn (lime wood).

P.S. EverTristul, te-a asteptat miticul si azi

This message was edited 1 time. Last update was at 24/02/2022 22:09:47

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ah, ok.. (raspuns pentru ambii)

Am aspirat acum , am facut ceva curatenie nu se mai vede mizeria aia groaznica de iesea... deci m am chinuit 40 min sa reusesc sa aspir si abia atunci imi tragea mai mult apa decat sa aspire... nu inteleg am facut pas cu pas dupa o groaza de videouri.. efectiv nu merge cum trebuie..

Spuneti mi daca fac corect:

Bag cupa de aspiraj in apa pana se umple cu totu (in timpu ala tin furtunu deasupra nivelului de apa cu degetul mare pe el)

O scot cu apa in ea si ridic cupa in aer cat pot de sus (sa aiba unghi drept sa fie in picaj apa) tinand degetul mereu pe furtun si la fel deasupra nivelului apei, dupa terminarea bolboriserii din cupa de aer o bag la loc cu apa umpluand o iar si dupa o intorc catre nisip dand drumu la apa sa curga usor (adica iau degetul partial ca sa nu curga super repede)..

edit: wow 5 sezoane deja, hhehehie

edit2: cu ce se hranesc pana la urma melcii? (ceva necostisitor) ?

This message was edited 3 times. Last update was at 24/02/2022 23:37:00

Bayek
Senior member

IP:

Chiar sunt curios in ce filmulete ai vazut miscarea asta Poate erau la misto.

Uite ne arata aici fata asta cum se foloseste teava/
https://youtu.be/DDQuSSFMHg0
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In toate asta si chiar pe instructiunile lui de bagat scos si bagat sa se umple iar si dupa aspiri.
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

(mesaj dublu scris din greseala) daca se poate sterge

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2022 06:49:38

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bayek wrote:Chiar sunt curios in ce filmulete ai vazut miscarea asta Poate erau la misto.

Oricum, o sa folosesc metoda asta atunci, mersi frumos. Pare mult mai simplu si eficient.

edit: tot n am primit raspuns cu hrana melcilor, ceva usor de facut rost

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2022 07:44:12

Samy
Senior member

IP:

Samy wrote:Nerabadator esti ,si dezinformat la cat e google de mare .
Lemnul nu trebuie sa ii faci nimic se va curata de la sine ,nu afecteaza cu nimic .
Melci comunitari se inmultesc repede , mai ales cand exista dezechilibru im bazin.
Netrine ce manca alge si resturi de mancare alea te intereseaza pe tine,si cativa creveti amano.(iti va fi echipa de curatenie).
Filtru zic eu a prins aer,nu este grav. Daca merge linistit acum este totul bine.
Acum lasa acvariu in pace, dupa ce primesti de la Dan ce iti va da iti faci planuri de amenajare(cel mai bine este pe jos cum tia zis si Dan)
Pana atunci te poti juca pe hartie ?i desenezi un aranjament de pietre cu lemnele ce le ai

Ai citit bine?
Pui intrebari unde ai raspunsuri deja,citeste cu atentie ce ti se scrie.
[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Bayek wrote:Chiar sunt curios in ce filmulete ai vazut miscarea asta Poate erau la misto.

Aia merge la aspiratoarele care au supapa de sens.

La Sera asa se face, cum a zis copilul. Desi la acvariul lui trebuia un Dennerle nano gravel cleaner.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mersi frumos Dan! L am ratat pe asta ... data viitoare cand incerc sper sa reusesc.

Insist din nou ca sa nu mai fac spam dupa cu mesaj separat, cand sa cumpar melcii, pot si acum sau mai ok cand aranjez totul in acvariu (plante etc..? Si au nevoie de mancare separata sau se hranesc ei deja cu ce gasesc? si daca da ,ce mancare

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2022 10:20:29

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Ti-a scris Samy acolo ca melcii mananca alge, resturi, etc. Nu trebuie sa ii hranesti tu.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, stiu ca mi a scris si stiu ca mananca alge etc... M am mai si informat pe internet, dar m am gandit ca le mai trebuie o mancare suplimentara. Ca daca stam sa o luam asa dupa "logica" mea prob. proasta si ancistrusii sau ma rog sanitarii in general mananca resturi etc.. si tot au nevoie de mancare suplimentar precum pastile / spirulina sau altele.. Oricum, am inteles. O sa i iau zilele astea.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2022 11:04:35

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si iata ca citind prin postari, aflu si de unde a prins aer filtrul tau de si.a pierdut din debit: de la pietrele de aer !
In caz ca faci rost intentionat sau din greseala de melci comunitari(adica din aceia care se inmultesc peste masura), nu numai ca iti arata prin inmultirea lor necontrolata ca suprahranesti pestii, dar practic strica doar vizual, ei sifonand incontinuu tot ce inseamna biotopul din acvariu. Le vei regla numarul in timp prin cumul de experienta la hranire si mama natura deci nu.ti face griji. Eu i.am recomandat acel furtun de la Sera, in prim plan uitasem si de varianta nano, eu il am pe asta mare si il folosesc la ambele acvarii, nu ma incurca debitul de out, dimpotriva; acel debit cum am zis, il pot regla din deget; poti goli aoa din acvariu si punand gura pe capatul de out al furtunului si tragand, dar mare grija sa nu bei juma de acvariu ) tragi tare odata si apoi indrepti spre cada/wc/ lighean. Cuva aceea a furtunului nu trebuie umpluta toata cu substrat, ci doar maxim la jumate. Plantele vor creste sau nu, nici nu conteaza prea mult mai ales ca esti la inceput, insa vei vedea ca este de N ori mai rewarding sentimentul de a avea un colt de natura REAL decat inutilitati pe bani multi ca plastice, castele, cufere,epave si scafandrii. Pt melci nu iti face griji in kegatura cu hrana, isi gasesc singuri micro hrana de prin masa apei sau depuneri,mai ales cele de pe lemne ca sunt proaspat bagate.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2022 12:31:10

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Va multumesc enorm tuturor pentru sfaturi! Paradoxx, melcii comunitari cum pot face rost de ei (fara sa vreau)? se formeaza de la sine..? si cum pot scapa de ei ca imi e frica de vreo invazie

Si nu inteleg, ce influenta au pietrele de aer filtrului?

Hranesc seara cu 1 tableta de tabimin si niste fulgi , nu cred ca ii suprahranesc deloc ).

Oricum, inafara de aceste intrebari.. daca nu reveneam pe forum cu intrebari nu ajungeam unde sunt acum, ma rog.. pentru mine inseamna niste realizari destul de mari arata mult mai frumos stil natural totul. Mai ales cu anubiasu / sii si ce mi mai da Dan .

This message was edited 4 times. Last update was at 25/02/2022 13:11:02

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sii inafara de ce am zis mai sus, am drum spre Animax acum daca gasesc la pret bun si tot pot sa iau 2 acum sau sa mai astept sa fie ok tot acvariul???

This message was edited 2 times. Last update was at 25/02/2022 17:44:40

EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

David Andrei wrote: si tot pot sa iau 2 acum

Desi este tarzie intrebarea?....

La doi ce, te exprimi in text? (coerenta, aia....)

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

EverSad wrote:
David Andrei wrote: si tot pot sa iau 2 acum

Desi este tarzie intrebarea?....

La doi ce, te exprimi in text? (coerenta, aia....)

Sa zicem ca nu, nu ar fi. Nu am gasit melci in Animax decat unii mici galbeni le am uitat numele dar nu m am riscat. Iau nitrinia cand e ...

Cred ca ai inteles, ma refeream la 2 melci, am scris pe graba.. scuza mi coerenta

M as duce acum la HB sa intreb ca i aproape, dar asa ca raspuns, ar fi ok daca i as pune de acum sau sa mai am rabdare nitel pana stabilizez acvariul? Ma gandeam mai mult pentru fungusu ala alb ca parca mi sta pe creier cand ma uit din cand in cand la acvariu si l vad (stiu ca nu dauneaza in teorie dar asa pentru satisfactia vizuala cand ma uit la acvariu e jale...)

edit: cred ca m as duce maine ca i cam tarziu, pana atunci primesc si eu si raspuns sper daca sa mai astept sau ii pot pune oricand .

This message was edited 2 times. Last update was at 25/02/2022 19:54:56

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pomaceea. Mie personal imi plac, insa nu am avut noroc de ei in toata"cariera" mea...imi mureau incontinuu, niciodata nu am stiut de ce exact, asa ca am renuntat. Nu iti mai face atatea griji cu melcii indiferent de natie, sunt buni oricum si oricati ar fi

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ia melcisoriii aia galbeni. (pomaceea)

Sunt foarte frumosi si impresionanti in bazin.

Nu o sa reusesti sa multiplici/inmultesti, pomaceea..... (asa ca nu o sa ajungi: supramelcat' )

Cu lemnul: extrage cu furtunul, albeata...... ori scoate lemnul si spala-l la dus.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2022 20:10:02

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Stiti ce i "fain"? Ca nu mai am drum catre Animax unde doar acolo gasesc (in apropiere zic cat de cat) pomaceea si mi s a cam pus pata pe nitrinia , mi se par frumosi rau in comparatie cu pomaceea de care ma si sperii, arata prea simplii si uratei cu galbenu ala..

Daca iau nitrinia aceia stil zebra are ceva (sunt si frumosi si imi plac si ii g?sesc la Horbanch f. aproape de mine)?

Eu ma gandeam sa mai astept sa pun melcii si sa i las pe ei sa devoreze fungii ca sa aiba si ce papa , m am gandit si la varianta si de spalat dar cred ca le ar place mai bine melcilor s o devoreze si cred ca daca as scoate lemnu as cam distruge tot decorul .. ca m am chinuit ceva sa l fixez acolo.. dar atunci daca voi asa mi recomandati o sa l spal si aia e , cum ziceti voi.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2022 20:29:05

Forum Index » Acvarii diverse - Jurnal
Go to: