[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Malawi - 700 litri  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu cred ca ar merge, man... Poate temporar. Atata timp cat vorbim de un acvariu fie el si de o lungime considerabila, dar in nici un caz de dimensiunile unui pond, atata timp cat nu sunt o sumedenie de "pasaje" teritoriale (care inseamna multi metri liniari), sunt anumite specii care efectiv nu se tolereaza, si chiar isi cauta disputa pentru suprematie Si eu am incercat cu aranjamentul meu sa impac anumite lucruri (sa nu uitam un iodotrofeus mascul care a plecat, sau moorii etc) dar finalmente am ajuns la regula "americana" si anume: nu mai mult de un mascul din speciile agresive si in nici nu caz masculi asemanatori din specii apropiate! Si va fi pace!

Foarte ok Borleyi-ul tau. Mai pune-l pe banda de alergat si da-i cu machiaj si e un star
Zebra Chilumba e criminal! Cel putin la figurat... sa speram ca nu si la propriu

This message was edited 2 times. Last update was at 26/04/2012 23:05:00

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
xr1140
Member
[Avatar]

IP:

pozele sunt de exceptie, evident si subiectii

cu ce scula imortalizezi frumusetile ?
[WWW]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Folosesc un Canon 600D cu obiectivul de kit, 18-55 IS II.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Ei bine, revin cu un update, dar nu foarte imbucurator.

Aseara pe la 8 m-am apucat sa fac un schimb de apa. Pe la 9 fara 20, s-a terminat de umplut acvariul. Am strans furtunul, am pus capacul la loc, toate bune si frumoase. Mi-am aprins o tigara si m-am dus la geam. In timp ce trageam eu din tigara, arunc privirea spre acvariu si vad ca pestii sunt cam statici si stau pe fundul acvariului. Ma alarmez putin, dar imi zic ca nu e nimic grav si imi continuu viciul. Termin tigara, ma uit la acvariu, pestii tot la fel. Ma apropii, le ciocanesc in geam, dar ei nu dau nici un semn. Incep sa ma alarmez mai tare si, uitandu-ma mai atent la ei, vad ca respira foarte rar.

Dupa inca vreo 5 minute de uitat la ei, incep sa intru in panica, mai ales dupa intamplarea cu discusii, asa ca il sun pe domnu' Boby, sa ii povestesc si sa ii cer un sfat. In urma discutiilor, concluzia a fost sa bag ceva conditioner in apa, dar beleaua era ca deja trecuse de ora 9, iar eu nu aveam nimic prin casa. Ma sui in masina si gonesc spre Carefour Baneasa, unde stiam ca este un mic pestshop, unde gasesc o singura sticla de Tetra Aquasafe 250 ml, suficient pentru 500 litri.

Ajung acasa pe la 10 si gasesc o priveliste dezolanta..... Un mascul de Acei mort, masculul de Borleyi cu burta in sus, dar totusi respirand, iar restul pestilor statici pe fundul acvariul sau pe o parte, abia respirand. Vars sticla de Aquasafe repede in acvariu si ma apuc de fumat, dar ma apuc, nu gluma. Una dupa alta, pana pe la ora 1, cu ochii numai la acvariu. Nu va mai zic, ce ganduri mi-au trecut prin minte, in acest timp.

Cam pe la 11 fara 20, masculul de Borleyi, pe care il credeam mort demult, s-a intors in pozitia normala si a inceput sa inoate, timid. MIRACOL, zic !!! Incet, incet, majoritatea pestilor au inceput sa se miste, dupa o agonie de o ora, dar, intre timp mai murise o Aulonocara si un Lethrinops, pe care i-am scos din acvariu. Pana pe la ora 1, nu a mai murit nici un peste, cel putin din cei pe care ii vedeam, dar tot nu-si revenisera complet. Mai stateau pe o parte, mai inotau.... Ma bag la somn, putin mai linistit decat eram la orele 9-10, sperand ca dimineata sa ii vad vioi, cersind mancare la geam.

Dimineata la 7, ma trezesc si vin la acvariu cu inima stransa... Vad pestii inotand cat de cat ok, dar fara sa vina la geam, sa cerseasca mancare, semn ca tot nu erau in regula. Mai gasesc un lethrinops, o femela de Iodotropheus, o femela de Hongi si celelalte doua Aulonocara fara suflare. Imi zic "asta e, bine ca au scapat restul" ii scot din acvariu si plec la servici. Pe la ora 11, ma intorc acasa cu inca o sticla de Aquasafe, pe care o torn in acvariu. Examinez acvariul, nici un peste mort, asa ca plec din nou la servici, putin mai vesel si mai increzator, ca nu o sa mai moara nici un peste.

Ma intorc la ora 19, pestii sunt mai activi ca dimineata si o parte vin la geam. Le dau putina mancare de proba si vad ca unii mananca, dar nu frenetic ca de obicei, altii deloc. Observ o femela de Acei, ca se da peste cap in timpul inotului si prezinta sangerari pe aripioare. Decid sa nu o mai las sa se chinuie si o sacrific.

Cam asta e povestea. Am pierdut 3 aulonocare, 2 letrinopsi, 2 acei, 1 iodo, 1 hongi si cativa pui la 1cm. Macar nu am pierdut piesele de rezistenta: Borleyi, Protomelas, Chilumba, deocamdata

Multam inca o data domnu Boby, pentru ideea salvatoare cu conditonerul, caci mi-e nu-mi trecea prin cap neam, in ce stare eram. Aquasafe-ul a facut diferenta intre a pierde cativa pesti si o tragedie maxima, sa-mi moara tot acvariul, mai ales dupa beleaua avuta si cu discusii, acum cateva zile.

Sper sa revin cu vesti bune.....

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu sper sa revii cu vesti bune. Este clar ca a fost ceva in apa, dupa cum am discutat indelung si la telefon. Mai mult ca sigur, in urma reparatiilor de prin zona ta, au fost adaugate niscaiva substante (si nu neaparat constient - pamant si alte rahaturi de pe sub Bucuresti) care au dus la tragedie.
Nu pot decat sa te incurajez, sa ai tolba plina cu Aqua Safe si bafta la urmatoarele schimburi de apa.

Serviciile publice si multe altele la noi in tara ajung sa fie de toata jena, si bineinteles ca aici includem si apa de la robinet. Va trebui sa acordam mai multa atentie la reteaua asta de apa potabila.
Poate ca PRIME-ul de la Seachem sa fie o solutie, la fel cum vad ca americanii acvaristi nu dorm noaptea bine, decat daca au o sticluta de Prime sub pat. Pe bune, o considera apa sfintita si adauga cu sfintenie la fiece schimb.
Asta e, ne coafam cu ce avem!

Pomi, bafta in continuare. Nu mai vrem sa auzim decat de bine!

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Silviule , nu pot decat sa ma iau un pic de neamu' si mamicile astora de la Apa Nova & Radet si care or mai fi

Este clar ca baietii nosri nu pun mare pret pe calitatea serviciilor oferite de dumnealor iar o apa furnizata amaratului de consumator cu ceva concentratii notabile de otravuri ,metale grele, nitriti , fosfati etc, este chiar expresia clara a acestei "calitati" .

Imi pare nespus de rau ! Nu pot sa ti spun decat ca stiu ce simti cand gasesti un acvariu "mort" dupa un schimb de apa. Si iti vine sa urli pentru ca de fapt prin acel ordinar schimb de apa nu vroiai decat sa imbunatatesti conditiile in care stateau pestii , sa reduci acei nitrati samd. In schimb, totul devine un cosmar ..

Din pacate nu prea ai cum sa lupti cu acest sistem. Depinzi de el si vei primi la robinet exact ce doresc domniile lor sa ofere, adica o apa in care si cele mai rezistente bacterii cred ca au de suferit.

Cred ca s ar impune urmatoarele masuri pe care cu totii are trebui sa le luam pentru a mai diminua din efectele catastrofale in cazurile de acest gen :
- neaparat un prefiltru atasat la robinet - cu carbune activ (care ar trebui schimbat periodic) plus tratarea apei cu produse de genul AquaSafe , Biotopol , Prime etc;
- sau si mai indicat, daca exista posibilitatea de stocare si de tratare a apei care urmeaza a fi folosita la schimburile de apa.

Stiu ca mai ales a 2a varianta este peste mana , mai ales in cazul celor care locuiesc la bloc.
Dar macar prefiltrul si produsele de tratare a apei nu ar trebui sa lipseasca .

Sa nu crezi ca aici in Italia situatia este mai roza. Eu am noroc ca nu locuiesc in oras iar apa este foarte curata. Am testat o si cel putin in privinta compusilor azotului este perfect pura. In schimb, povestea cineva care locuieste in zona Roma, ca este nevoit sa cumpere apa de osmoza pe care ulterior o imbogateste cu saruri deoarece apa de la robinet este efectiv otravita de arsenic , fosfati , nitiriti si metale grele.

No more comments!

Bafta multa cu cei ramasi!
Tin pumnii !

Cristian

This message was edited 1 time. Last update was at 16/07/2012 21:59:19

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Am pus si ce mi-a mai ramas din a doua sticla de Aquasafe. Ori la bal, ori la spital

Ii mai las putin si le sting lumina si Doamne ajuta ce o sa gasesc dimineata...

Ironia sortii e ca, in ultimele 2-3 saptamani, ma gandeam sa mai dau din pesti, sa mai aerisesc bazinul. Haz de necaz, s-au aerisit ei singuri.

This message was edited 2 times. Last update was at 16/07/2012 22:31:21

malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa speram ca au trecut de faza critica..

Auzi , Silviule, cat ai schimbat din apa? Mai mult de 30%?

Si eu am prostul obicei sa exagerez si sa sar peste acesti 30% ceea ce poate reprezenta un risc in plus.

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Cristi, eu schimb 50-60% de peste un an de zile.

orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pfff....chestia asta mi s-a intamplat si mie vinerea trecuta. Nu mai schimbasem de vre-o 9-10 zile apa si in graba am bagat furtunul si am tras cam putin peste 50%. L-am umplut si acelasi lucru mi s-a intamplat si mie: apatici, retrasi. Am stiut ca e de la socul termic care l-au suferit. Tu cand le schimbi 50% din apa le modifici in 5 minute ph-ul, duritatea, temperatura samd
Eu nu am avut timp sa ma panichez ca atunci cand am terminat de schimbat apa am plecat. Din fericire nu am avut nici un deces, cred . Sa ma uit mai cu atentie printre bolovani in seara asta.
Silviu, atunci cand schimbi apa si te opresti la jumatea inaltimii acvariului, in realitate schimbi mai mult de 50% deoarece pe fund ai nisip si bolovani.
Eu cand aveam timp si pofta schimbam cate 25% apa de 2 ori pe saptamana si ce bine le era.....

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Mie mi se umple acvariul cam intr-o jumatate de ora, la schimbul de apa, deci orice variatie de parametri se face usor-usor. Clar a fost ceva otravitor in apa, dupa ranile aparute pe corpul pestilor.

Oricum, tot respectul pentru acesti pesti, caci sunt foarte rezistenti. Numai cand ma gandesc la Borleyi, care a stat cu burta in sus peste 30 de minute, dupa care si-a revenit miraculos, nici acum nu-mi vine sa cred ca il vad inotand prin acvariu.

Azi, toti pestii sunt vioi, au mancat toti masa de seara, se mai scarpina cate unul de pietre, dar nimic alarmant. Mai au rani pe corp, dar cred ca sunt spre insanatosire. M-am linistit si eu, dar ma gandesc cu groaza ca vine urmatorul schimb de apa.

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

La urmatorul schimb, ai face bine sa schimbi intr-un bazin mai mic, cu un cobai/peste de sacrificiu. Il urmaresti indeaproape, si daca in 30-40 de minute nu e vreun semn ii dai drumul la marele schimb. Iarasi, daca e ceva nasol, poti sa pui cobaiul la loc in bazin si poate isi revine. Trebuie urmariti f f f atent la schimburi.
Imi pare rau daca suna crud, dar pentru binele majoritatii, mai riscam/sacrificam un peste. Bafta.

orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sunt rezistenti. Dar le vine si lor de hac unele din cand in cand.
Are dreptate Bobi cu pestele de sacrificiu. Dar iti recomand sa faci o perioada schimb de 25% de 2 ori pe sapt.
Si cred ca n-ar strica sa pui un filtru de genul asta
image

[WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Folosesc si filtre dintr-alea, de prin iarna, dar de data asta, nu au avut efect.

stiucarul
Member
[Avatar]

IP:

Imi pare foarte rau de ce ti s-a intamplat Silviu.
Seachem Prime e adevaratul conditioner pt apa.
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca sa mai dezmortim nitel jurnalul, pana la o filmare fullHD, va prezint cativa dintre masculii alfa.

image
Copadichromis borleyi male

image
Cyrtocara moori male

image
Protomelas taeniolatus SRT male

image
Pseudotropheus Elegans (Acei msuli) male

image
Labidochromis caeruleus male

image
Cyrtocara moori male

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna Silviu

Doamne , ce pesti superbi detii, sa-ti traiasca .

O intrebare la matale , mai demult intr-un clip de al tau, am vazut aulonocara baenschi (un mascul super frumos), detin si eu unul... in mod normal care este raportul mascul=femela?

multumesc

fostul user ozy
[WWW]
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Parca... parca simt o oftica cu privire la Protomelasul ala

[WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

vereb, eu nu am avut niciodata Baenschi. Cred ca l-ai vazut la bobesku.

orio, mersi inca o data

Va prezint un filmulet de inceput de an:

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

si poze...

image

image

image

image