[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Malawi - 700 litri  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
MAYA
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos!
Hai sa vedem"cu ce te lauzi",sunt curios

http://africancichlidsofmalawi.webs.com/apps/photos/album?albumid=13940198

[WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Ieri dupa-amiaza au ajuns si noii pesti: Aulonocara Eureka, Metriaclima Zebra Chilumba (Luwino Reef) si Lethrinops Marginatus Red Fin.

Dupa o aclimatizare de doua ore, pentru ca apa din pungi avea 18 grade, am introdus pestii in acvariu. Spre seara am incercat sa le fac niste poze, ca sa le tin ca si comparatie peste cateva luni, cand pestii vor mai creste si se vor colora. In scurta sesiune foto de vreo 5 minute, am reusit sa prind doar Lethrinopsii in 2-3 cadre mai clare.

image

image

Daca am grija de ei si vor creste frumos, pot ajunge sa arate asa:

Om trai si om vedea

Biotop Malawi || Biotop Amazon
MAYA
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumosi!
La ce conditii le oferi,sunt sigur ca vor ajunge mult mai frumosi decat cei din filmulet !!

This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2012 10:08:21

[WWW] [Yahoo!]
cucu-bau
Junior member

IP:

am dat din intamplare peste acest forum si mai ales peste topicul lui POMI cu acvariul acesta.
sunt 23 de pagini in acest topic si le-am citit pe toate (eh...afara ninge...zapada am curatat-o...ce altceva sa mai fac). problema e urmatoarea.
dupa lungi discutii cu "comitetul executiv"...a se citi sotia....mi-a dat voie sa inglobez un acvariu in unul din peretii viitoarei noastre case (cu putin noroc incep lucrarile anul acesta)...dar dupa citirea acestui topic...nu mai am rabdare....mai ales ca acum trebuie sa ii spun ca din acvariu de 300 l cat am stabilit initial...va ajunge la final unul de 7-800 litrii
ma uit la acvariul meu de 60 l care este mult sub nivelul de banal (raportat la acvariul lui POMI) si ma si gandesc sa ma duc maine sa imi dau comanda la cadrul de fier...problema ca nu gasesc sticla asa groasa in Satu Mare (unde locuiesc) si mai ales cine sa ma ajute la montatul acestuia.
apel: este vreun membru alforumului din satu mare, care a mai facut asa ceva si care ma poate ajuta?
inca o data...FELICITARI pentru acest acvariu
Mircea
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Uite inca o poza, pentru a convinge sotia

image
Malawi biotope tank 700 liters

Eu am convins-o pe a mea, cu acvariul lui Lofty.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/02/2012 20:31:14

MAYA
Senior member
[Avatar]

IP:

Silviu,ce dimensiune au eureka ?

[WWW] [Yahoo!]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

salutare silviu!
din pacate, am pierdut momentul "X" al sosirii noilor achizitii ...de marti, aici in Italia suntem asediati de zapada ..mai mult de 2 metri ..n am mai avut timp nici sa respir.

..oricum, te felicit si ti urez sa ai parte de ei sanatosi, sa creasca frumos!!! nici nu stii cat ma bucur ca ai reusit sa pui mana pe acei Marginatus , mai ales stiind ca eu sunt "vinovatul" principal al achizitiei lor si , cu atat mai mult cu cat , mai mult ca sigur , in RO , esti singurul care i are (cel putin la momentul acesta)

S auzim numai de bine!Multa multa bafta!

P.S. chiar daca nu postez aici , vreau sa stiti ca urmaresc cu interes topicurile care merita..deci sunt mereu prezent alaturi de voi
scuze off topic ul

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Eureka au 5-6cm.

Usor, usor se pune si la noi zapada Cristi. Daca o tine asa pana maine, sigur voi sta acasa si voi avea mai mult timp sa ma uit la lethrinopsi

Ma bucur ca mi-ai aratat atunci filmuletul ala, ca altfel luam Azureus, care nu-s asa deosebiti. Sunt curios ce ritm de crestere vor avea si cam pe la ce marime vor prinde culoare.

fishtecine
Member
[Avatar]

IP:

Arata tare bine Lethrinopsii. Sa-ti traiasca cu totii!

Din trecut
[Email]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi Dragos. Ce-ti mai fac Daktari?

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Domnu' crys, te saluta delfinul

image
Cyrtocara moori male kr

This message was edited 1 time. Last update was at 13/03/2012 19:12:01

malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

pomi wrote:Domnu' crys, te saluta delfinul

Superb!
L ai imortalizat intr un mare fel!!! Cred c ai stricat ceva "pelicula" ca sa prinzi faza asta

A crescut mult si frumos! Nu stiti cat ma bucur ca i vad in evolutie stiind cum erau anul trecut!!!

Multam mult !
Si da i te rog un "bacio" din partea mea (bine, asta numai daca nu ti e frica de buzitele alea carnoase )

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Sincer, in timp ce "vanam" Zebra Chilumba, am observat cu coada ochiului ca da sa caste, asa ca, l-am focalizat si am prins momentul, cu un noroc chior. Alte dati, cand urmaream exact acest instantaneu, am consumat multa "pelicula", dar fara succes.

A crescut ceva pesticul, dar inca mai are pana sa ajunga la dimensiunea maxima, pe care o astept cu rabdare. Comparativ cu al meu, al lui Boby e monstru

E putin cam suparat, caci ii arde tare de imperechere, dar femela nu sta deloc, nefiind matura sexual. Ca sa il mai inveselesc, o sa ii iau 4-5 femele, ca sa se joace cu ele

This message was edited 1 time. Last update was at 13/03/2012 21:05:36

malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

pomi wrote:

E putin cam suparat, caci ii arde tare de imperechere, dar femela nu sta deloc, nefiind matura sexual.

Nu stie cum s o ia ..Hmm..si nu se da la alte blonde ,brunete "mature" si cu esperienta* de pe acolo .....

Ca sa il mai inveselesc, o sa ii iau 4-5 femele, ca sa se joace cu ele

Fa i tu toate poftele! Da ,adu i un harem , ca in scurt timp o ti se suie n cap Adica, o sa ceara permisiunea , dupa ce se va plictisi de ce are acasa, sa plece in voyage*

Mai radem si noi..
Ai face bine daca ai gasi ceva sange nou- niste femele tinere dar eu zic ca trei femele la un mascul ca el sunt arhisuficiente. Nu trebuie sa uiti ca se fac destul de mari si dansele.

[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai lui Boby au depus iar, fir-ar ei sa fie

Scuze pentru offtopic

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai sa traiesti Pomi. Stai linistit, ca o sa inceapa si la tine show-ul. Atunci sa ne tinem, filmare HashDeu frate! Cu pestii in actiune, pentru adulti!

This message was edited 1 time. Last update was at 16/03/2012 00:01:34

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Pana or sa inceapa moori sa depuna, se pare ca incepe Zebra Chilumba, care a prins curaj, dupa ce am dat elongatusii si incepe sa o ia in sus, in rangurile din acvariu. In maxim doua luni, eu zic ca el va fi tartorul. Sper sa nu am probleme cu lethrinopsii, din cauza lui.

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai, daca intrebi masculul de chilumba o sa-ti raspunda: "Care lethrinopsi?"
Ei, hai ca poate si-or imparti teritoriul corespunzator. Foarte frumos masculul, se vede ca e drac!

Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

bobesku wrote:Pai, daca intrebi masculul de chilumba o sa-ti raspunda: "Care lethrinopsi?"

Doamne fereste!

Aviz amatorilor, copiez de pe cichlid-forum, trei caracteristici foarte importante, si anume:

Temperament: Highly Aggressive
Conspecific Temperament: Extremely Aggressive
Maximum Size: 7"

This message was edited 1 time. Last update was at 21/03/2012 20:16:58

malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumusel foc! Sa ti traiasca! O sa se faca o splendoare de "terorist"

Din pacate, nu prea este indicata asocierea mbunelor , in general, cu lethrinopsii . Cu atat mai mult cu cat in cazul de fata , vorbim de Zebra . Asa spun "cartile" insa eu am renuntat la a aplica ad literam tot ce se vehiculeaza. De aceea, dupa cum am mai si facut, o sa mi "permit" la constituirea stocklist ului viitorului acvariu, astfel de "asocieri nesanatoase" conform unora, asocieri care de altfel le gasesti chiar in mediul natural
Factorul determinat in mentinerea echilibrului si a unui climat de buna convietuire chiar si cu inevitabilele scapari de agresivitate din timpul ritualelor de imperechere, este, si nu cred ca spun vreo noutate, spatiul. Limitarile in aceasta privinta impun acele reguli restrictive din "cartile" de care vorbeam mai sus.

Totusi, sa speram ca masculul isi va gasi un teritoriu departe de zona nisipoasa unde isi fac in principiu veacul "scormonitorii".

Asteptam alte filmulete!

Bafta!

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: