salutari Alber
absenta de pe forum nu insemna ca nu il mai urmaresc din cand in cand "in tacere")
Cazul as putea sa spun ca s-a rezolvat "de la sine" asa cum rezulta si din ultimele posturi.
Pestele s-a stabilizat , malformatia nu a disparut insa, si chiar si acum cand ma uit atent parca observ o asimetrie a capului pe undeva... El reusit sa isi reia viata absolut normal: mananca ca un adevarat astronotus, este la fel de activ ca inainte, se lupta cu consoarta, a depus pana de curand cateva randuri de icre. Pot spune ca este in viata datorita lui si a capacitatii uimitoare de refacere intrucat interventia noastra ptr indreptarea branhiei cred ca nu a facut decat sa ii intarzie insanatosirea. Desi am vb cu foarte multi medici si ne-am interesat cu adevarat despre ce se poate face in disperare de cauza, cand nu manca de aproape 1 luna si parea pe moarte.... cand a inceput sa isi revina am decis sa il lasam in pace. Cred ca intr-adevar "natura face minuni". Intamplarea acesta ma face sa cred ca acesti pesti sunt extraordinar de sensibili emotional dar extrem de rezistenti fizic si nu pot decat sa ma bucur enorm si sa raman mereu uimita de forta sa de refacere.
Ajutorul vostru a fost extraordinar si recunosc am ramas cumva cu curiozitatea rezolvarii pe cale chirurgicala.
Urez tutror rezolvari atat de usoare, si poate vor ajunge si medicii nostri veterinari candva sa se implice mai mult in salvarea pestilor sau macar sa aiba curajul sa incerce.