[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu de la zero!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Am pus doua fasii de sticla pe cant de 5cm pe toata latimea de 124 cm al acvariului. Am avut pregatit o fasie de 7cm latime sa leg si in forma de H la mijloc dar pana la urma nu a trebuit. Ai grija pe o parte sa nu pui chiar pe toata latimea de 125cm, sa-ti intre mai usor turul si returul de la filtrul exterior.

galeria mea
[Email] [WWW]
aezakmy
Junior member

IP:

L-am terminat , in sfarsit e gata Proiectul a inceput in mai, dar din lipsa de timp, tocmai zilele astea pot sa zic ca l-am finalizat (in proportie de 99 % , zic eu) ... Iata cateva poze : Galerie FOTO
Astept pareri/idei/sugestii .
Am 3 carasi relativ marisori, cam 7-8 cm (stiu ca am fortat putin nota , 3 carasi in 120 L, dar daca voi avea probleme mai tarziu, pot dona pe unul dintre ei unui prieten) , filtru intern Aquael Fan 2, incalzitor resun, 2 neoane Philips 838 si 840 , 18 W fiecare.

Am niste intrebari legate de pesti (trebuiau postate la sectiunea "Cyprinidae" dar m-am gandit sa folosesc doar un post):
1) Am observat ca atunci cand aprind neoanele se sperie si se retrag sub filtru, deabea dupa 1-2 minute isi reiau activitatea(stiu ca nu suporta lumina brusca si intensa, dar.... ?).
2) Cateodata (mai rar) se "freaca"/scarpina de cate ceva (plante, pietris) , au cumva gris??? pe corp nu prezinta nimic anormal.
3)Poate sunt paranoic , dar ii vad des pe la suprafata apei , oare este o lipsa de oxigen??
In rest sunt vioi, mananca, incerc sa ma abtin a le da prea multa mancare, ii hranesc de 3 ori pe zi, in cantitati mici.

Trebuie sa gasesc ceva unde sa se ascunda pestii... Ma gandeam la un geam cu nisip lipit cu silicon de acvariu... ce ziceti?? pareri ...

Ca incheiere vreau sa multumesc tuturor userilor de pe acest forum care m-au ajutat pe parcursul acestui proiect..
Special thanks to:
Porku
andras
spyderdani
many others

Beginner....
GALERIE FOTO
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

aezakmy wrote:
Am niste intrebari legate de pesti (trebuiau postate la sectiunea "Cyprinidae" dar m-am gandit sa folosesc doar un post):
1) Am observat ca atunci cand aprind neoanele se sperie si se retrag sub filtru, deabea dupa 1-2 minute isi reiau activitatea(stiu ca nu suporta lumina brusca si intensa, dar.... ?).
2) Cateodata (mai rar) se "freaca"/scarpina de cate ceva (plante, pietris) , au cumva gris??? pe corp nu prezinta nimic anormal.
3)Poate sunt paranoic , dar ii vad des pe la suprafata apei , oare este o lipsa de oxigen??
In rest sunt vioi, mananca, incerc sa ma abtin a le da prea multa mancare, ii hranesc de 3 ori pe zi, in cantitati mici.

1 Nu aprinde toate neonele odata, ca-i naucesti. E ca si cum ti-ar baga cineva o lanterna in ochi cind e intuneric.
2 Daca nu prezinta punctuletele specifice grisului, inseamna ca doar scormonesc, cerceteaza sunt curiosi si doar atit. Nu e cazul sa-ti faci probleme. Acesta e comportamentul lor - mai de porcusori.
3 Carasii sunt pesti foarte vioi. Sunt practic peste tot. Iar daca mai esti si tu in preajma acvariului, nu fac decit sa cerseasca mincare - probabil ca de aceea ii vezi pe la suprafata apei.

Totusi filtrul mi se pare cam mic pentru cita mizerie fac. Eu am avut un filtru intern Aquael Fan 2 pentru un singur caras si tot nu facea fata. De incalzitor - nu stiu cita nevoie o sa ai, mai ales ca sunt pesti de apa rece. In schimb, cu mincarea, las-o mai usor. Si ar fi bine ca macar odata pe saptamina sa le dai mazare fiarta si decojita - ajuta la digestie.
Si nu ai nevoie de nici un geam pentru a se ascunde, ca nu sunt nici pudici, nici sfiosi.

Succes!
LUPmic
Senior member

IP:

Cu aprinsul tuburilor pe rand nu cred ca se poate pentru ca le are pe amandoua pe un droser , daca am vazut eu bine , daca nu scuze....
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:Cu aprinsul tuburilor pe rand nu cred ca se poate pentru ca le are pe amandoua pe un droser , daca am vazut eu bine , daca nu scuze....

In cazul acesta, poate sa aprinda lumina mai intii in incaperea cu acvariul si abia dupa citeva minute si neoanele. Ideea e sa nu fie o schimbare brusca. Oricum, el stie mai bine cum e pozionat acvariul. Nu-i ramine decit sa mai studieze.
aezakmy
Junior member

IP:

In primul rand va multumesc pentru raspunsurile asa rapide ( ca de obicei )
Nu am neoane pe drosere (cu starter etc) , am luat un aparat (suna cam ciudat) la care pot conecta orice neon (in cazul meu, 2 neoane inseriate)... Singura solutie este sa aprind intai lumina in hol (unde se afla acvariu) apoi neoanele, nu asta era problema.
Cat despre filtrare: deja incepe sa fie galbuie inchis apa din acvariu, mi-am luat masuri si am pus de 2 zile niste apa la declorinat. Voi face un schimb curand. Ideea este urmatoarea? Ce solutie imi puteti oferi la filtrare? Sa cumpar alt filtru (preferabil mai accesibil dpdv financiar ) , sa cumpar inca un aquael fan 2? sfaturi....
De asemenea as dori si sfaturi despre oxigenare, nu prea sunt multumit de acele bule inestetice, am inteles ca ideea este sa fie valuri la suprafata.... astept parerile/sfaturile voastre...

Beginner....
GALERIE FOTO
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

aezakmy wrote: ...astept parerile/sfaturile voastre...

Iaca aci un sfat foarte util - invata sa folesesti butonul SEARCH. Te va lamuri in multe probleme, inclusiv cele legate de filtre, pompe de aer, carasi si altele. E de ajuns sa-i spui ce te "doare", ca te rezolva el. Atentie mare insa - carasii fac foaaarteee multa mizerie. Ti-am mai zis ca sunt ca niste porcusori.

Daca nu ai insa timp de cautat, vezi daca gasesti filtrul Aquael Fan 3. Insa nu stiu sa-ti spun nimic despre pret. Totusi, lasind gluma, da-i un search pentru ca discutii despre filtre sunt o gramada si te poti orienta cit de cit. In unele postari parca sunt mentionate si preturile.

Succes si sa te bucuri de ei! :-)

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: