[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu de la zero!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
aezakmy
Junior member

IP:

Porcu wrote:
aezakmy wrote:golurile/bulele de aer din imbinari...
Intr-adevar ai locuri in lipitura cu mult aer. Nu vreau sa spun c-o sa se desfaca ....... da' io l-as dezlipi si l-as mai lipi odata cu mai multa atentie. Dupa ce-l pui in pozitie n-ai voie sa misti sicla, d-aia apar bule, trebe sa-l pui corect din prima .
Se poate dezlipi cu niste lame de ras si niste lame de cutter. Supa ce-l desfaci trebe curatat siliconu' bine de tot. Asta-i partea cea mai neplacuta.

aezakmy wrote:Imi cer scuze, tot timpul gresesc cu atasatul pozelor astea... Cum pot sa fac un hiperlink la un text (de ex sa scriu "poza 1" si sa fie linkul pozei respective) ?
Ti-am corectat postu', daca vrei sa vezi cum arata linku' da un "quote" dupa postu' tau, o sa te prinzi . Arata cam asa link mare si urit[/color]]poza .

Ms mult!

Beginner....
GALERIE FOTO
aezakmy
Junior member

IP:

spiderdany wrote:Bulele de aer se vor accentua dupa ce vei pune apa in acvariu, eu inainte sa pun apa in el nu se vedea nimic, lipitura am zis ca e ok. Dupa ce am pus apa dezastru si la mine tot bule mici de aer si multe daca te uiti in topicul deschis de mine (click aici) am avut aceeasi problema cu bulele de aer. Te-as sfatui sa il citesti deoarece si eu am inceput fix ca tine si am pus foarte multe intrebari la care am primit foarte multe raspunsuri.
Succes in continuare si sa ai grija cu apa ca strica parchetu

Am citit topicul tau inainte sa ma apuc de acvariu..La fel ca tine, mi-e cam greu sa il mai desfac, o sa il mai las inca o saptamana preventiv pentru uscare (total 3) dupa care o sa il tin o perioada in baie, daca va curge, cred ca ma apuc de dezlipit, mai ales ca vine vacanta, si i got nothing but time... we'll see, Multumesc la toata lumea(mai ales Spyder si Faraonu') pentru sfaturi... U the best ! :-)

Beginner....
GALERIE FOTO
dragos
Member

IP:

Sry ca e putin off topic ce sriu .Ce se poate intimpa daca nu astepti decit 24 de ore sa se usuce siliconul ?
Eu abia am lipit vinerea trecuta o imitatie de piatra pe spatele acvariului(ce e drept nu am pus decit putin silicon ) si simbata am pus pestii in acvariu . Eu as fi asteptat mai mult dar discusii mei nu puteau sa mai stea intr-un acvariu de 50 L ca si asa in cca 30 ore se facuse apa bors ...
E posibil ca unul dintre discusi sa refuze mincarea din acest motiv? (discusul in cauza a fost cumparat tot simbata )
aezakmy
Junior member

IP:

Nu sunt expert nici pe departe, dar am citit cate ceva, nu cred ca ai probleme de la silicon, adica tu nu ai lipitura care sa reziste la presiune, si daca ai folosit putin silicon, cu atat mai mult, pe tub scrie 24 de ore timp de uscare... deci nu e nici o problema...
intreaba mai bine pe oamenii care se pricep, de ce nu mananca pestele....

Beginner....
GALERIE FOTO
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dragos11 wrote:Sry ca e putin off topic ce sriu .Ce se poate intimpa daca nu astepti decit 24 de ore sa se usuce siliconul ?
Siliconu' incepe sa se intareasca incepind din exterior . Reactioneaza cu umiditatea din atmosfera. La suprafata se formeaza o pelicula de silicon intarit care nu prea lasa siliconu' din interior sa se intareasca. Astfel avem silicon tare la suprafata si moale si semimoale in interior. Daca pui apa in acvariu inainte ca tot siliconu' sa fie intarit, lipitura se va tensiona, toata tensiunea va fi suportata de pelicula de silicon care a apucat sa fie tare iar siliconu' moale din interior se va intinde. Suficient cit sa nu mai fie rezistent.
Cu cit folosesti mai mult silicon, cu atit se va intari mai lent.
Cu cit e mai groasa sicla din care faci acvariu', cu atit se na intari mai lent.

dragos11 wrote:Eu abia am lipit vinerea trecuta o imitatie de piatra pe spatele acvariului(ce e drept nu am pus decit putin silicon ) si simbata am pus pestii in acvariu . Eu as fi asteptat mai mult dar discusii mei nu puteau sa mai stea intr-un acvariu de 50 L ca si asa in cca 30 ore se facuse apa bors ...
E posibil ca unul dintre discusi sa refuze mincarea din acest motiv? (discusul in cauza a fost cumparat tot simbata )
La intarirea siliconuui se degaja acid acetic. Nu stiu cit silicon ai folosit, cit de repede s-a intarit si cit acid acetic a ajuns in apa => nu stiu daca asta e problema discusului tau.
Ai folosit silicon special pentru acvarii sau silicon sanitar?
Ce nu pricep nicicum e cum pot sa cumperi discusi, sa dai o gramada de bani pe ei si sa faci lucrurile superficial si in graba.

aezakmy wrote:pe tub scrie 24 de ore timp de uscare
Pe care tub de silicon scrie ca se intareste in 24 ore , eu folosesc silicon pentru acvarii de multi ani si niciodata n-am vazut scris asa ceva pe tub.
E o aberatie ca siliconu' pentru acvarii se intareste in 24 ore. Poate e vorba de oarece silicon sanitar care se foloseste la etansari unde nu e nevoie de rezistenta.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mihai_alex
Member
[Avatar]

IP:

La bison,cel pe care l-am folosit eu scrie ca timpul de intarire este de 1,5 mm in 24 de ore,iar suprafata trebuie mentinuta uscata cel putin 8 ore pana sa fie pus in folosinta.Deci dupa cum a zis si @Porcu e o aberatie ca siliconul pentru acvarii se intareste in 24 de ore.
dragos
Member

IP:

am folosit silicon pt acvarii si in total sa zic ca am bagat cam o seringa de 10 mll (am facut doar niste cercuri de silicon la colturile placilor de imitatie de piatra) .Intr-adevar am facut lucrurile in graba dar daca nu le faceam acum discusii vechi cresteau prea mari ca sa reziste o zi in acvariul de 50 de l iar eu voiam neaparat sa lipesc imitatia de piatra pe spatele acvariului . Dupa ce am bagat discusii mei in acvariul de 240 tot in aceiasi zi au mai ajuns si cei 9 discusi nou cumparati dintre care unu nu maninca ( restul de discusi si cei vechi si 8 dintre cei nou cumparati baga in ei ca spartii )
aezakmy
Junior member

IP:

mihai_alex wrote:La bison,cel pe care l-am folosit eu scrie ca timpul de intarire este de 1,5 mm in 24 de ore,iar suprafata trebuie mentinuta uscata cel putin 8 ore pana sa fie pus in folosinta.Deci dupa cum a zis si @Porcu e o aberatie ca siliconul pentru acvarii se intareste in 24 de ore.

eu am zis doar ce scrie pe tub, nu am afirmat ca stiu eu din experienta! Eu am aprox 1 cm stratul de silicon la imbinarile acvariului... l-am lasat 2 saptamani, dar il mai las inca 2, sa fiu sigur! :-)

Beginner....
GALERIE FOTO
aezakmy
Junior member

IP:

Culmea tupeului: azi am umplut acvariu direct in casa (pe hol, gresie), intrucat balconul a fost indisponibil pentru a-l testa... deci sa speram ca nu am ghinion. mentionez ca nu l-am umplut decat pe jumatate, adica 50 L Maine dimineata il verific , iar daca in noaptea asta curge, am prosoape pregatite

Beginner....
GALERIE FOTO
aezakmy
Junior member

IP:

am pus poze aici http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1114 mi se pare cel mai frumos acvariu, cu toate ca e gol

Beginner....
GALERIE FOTO
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

aezakmy wrote:mi se pare cel mai frumos acvariu, cu toate ca e gol

Normal ca e cel mai frumos, doar e al Tau .

Poze: smilie ... Poze cu plante
aezakmy
Junior member

IP:

Porcu wrote:
aezakmy wrote:mi se pare cel mai frumos acvariu, cu toate ca e gol

Normal ca e cel mai frumos, doar e al Tau .

Mda, e uimitor cat de multa satisfactie iti da lucrul facut cu mana ta

Beginner....
GALERIE FOTO
grammy
Junior member

IP:

Salut, tocmai vroiam sa apelez la cineva sa imi faca un acvariu pt ca nu stiu daca m-as pricepe la lipit insa dupa ce am citit ce ai facut tu m-am hot sa il fac singur.
As avea cateva intrebari la cei ce ma pot ajuta ...vreau sa fac un acvariu de 200l 100x50x40 ...imi este suficienta sticla de 10?
Cand efectuez lipirea cum procedez....cat silicon trebuie sa pun pe margine? pun pe grosimea geamului sau pe geamul cu care il imbin?
Care este cel mai bun tip de silicon pt acvarii?
Ce ai folosit pt stinghiile de pe margine pe care le-ai strans cu elastic sau cu ce?
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai grija totusi fiiindca cu 200l nu-i de joaca, mai ales daca stai la bloc.
Sticla de 10mm e arhisuficent pt 200l si inaltime de 40cm, poti sa folosesti si sticla de 8mm cu intaritori.
Ar trebui sa incepi cu un acvariu mai mic, si daca iti iese, poti trece la nivelul urmator.
La Coltul Incepatorului si la DIY daca cauti gasesti multe informatii ca raspuns la intrebarile tale.
expl: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5601

galeria mea
[Email] [WWW]
aezakmy
Junior member

IP:

grammy wrote:Salut, tocmai vroiam sa apelez la cineva sa imi faca un acvariu pentru ca nu stiu daca m-as pricepe la lipit insa dupa ce am citit ce ai facut tu m-am hot sa il fac singur.
As avea cateva intrebari la cei ce ma pot ajuta ...vreau sa fac un acvariu de 200l 100x50x40 ...imi este suficienta sticla de 10?
Cand efectuez lipirea cum procedez....cat silicon trebuie sa pun pe margine? pun pe grosimea geamului sau pe geamul cu care il imbin?
Care este cel mai bun tip de silicon pentru acvarii?
Ce ai folosit pentru stinghiile de pe margine pe care le-ai strans cu elastic sau cu ce?

In primul rand, chiar ai nevoie MARE de cel putin inca o persoana, preferabil putin indemanatica, "stinghiile" de pe margine, sunt niste bare metalice, demontate de la geamurile de la balcon =)) legate cu sfoara si stranse cu un PIX ) . Ai mare grija sa nu misti geamul, eu am prins bule de aer, dar nu curge, probabil din cauza ca e ticsit de silicon. Siliconul se aplica pe grosimea geamului. Si eu consider ca iti trebuie sticla de 10. Eu am folosit sticla de 6, dar cu intaritori H deasupra. Este foarte rezistent, mi-a si alunecat pe cada si nu a patit nimic , dar eu am alt volum, la tine e altceva.
Cat despre cel mai bun silicon , multa lume, inclusiv eu, a folosit Bison .Eu am fost multumit , dar nu am experienta asa mare in acvarii.
Te sfatuiesc in continuare sa vezi linkul postat de andras. Pe mine m-a ajutat ENORM. Numai bine!

Beginner....
GALERIE FOTO
aezakmy
Junior member

IP:

imi cer mii de scuze rectific: "SI EU CONSIDER CA ITI TREBUIE STICLA DE 12"

Beginner....
GALERIE FOTO
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

aezakmy wrote:imi cer mii de scuze rectific: "SI EU CONSIDER CA ITI TREBUIE STICLA DE 12"

Totusi cred ca de 10 mm ai vrut sa zici . Nu?

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
aezakmy
Junior member

IP:

AMON_RA wrote:
aezakmy wrote:imi cer mii de scuze rectific: "SI EU CONSIDER CA ITI TREBUIE STICLA DE 12"

Totusi cred ca de 10 mm ai vrut sa zici . Nu?

Nu. Fiind obosit, si cu gandu in 100 de parti, am gresit scriind 10 mm in loc de 12 mm . Scuze again.

Beginner....
GALERIE FOTO
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

OK .
Deoarece ai scris " si eu consider " , am crezut ca faceai referire la postul lui Andras care a scris "Sticla de 10mm e arhisuficent pentru 200l si inaltime de 40cm, poti sa folosesti si sticla de 8mm cu intaritori" .
Oricum eu zic ca e destul sticla de 10 mm.

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

AMON_RA wrote:OK .
Deoarece ai scris " si eu consider " , am crezut ca faceai referire la postul lui Andras care a scris "Sticla de 10mm e arhisuficent pentru 200l si inaltime de 40cm, poti sa folosesti si sticla de 8mm cu intaritori" .
Oricum eu zic ca e destul sticla de 10 mm.

100% e de ajuns sticla de 10mm. :-)
Eu am 248l (124x40x50) din sticla de 8mm, si intaritor. N-am probleme.

galeria mea
[Email] [WWW]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: