SI un mic update si cu jungla care mai are un pic si imi inghite Regele! Nu am tuns NICI o planta de cand le-am pus (luni de zile) Si arata asa de salbatic si-mi place la nebunie, este oaza de verdeata din living.
Domnul Rege, mai are cam 2 luni si implineste 2 ani de cand l-am luat eu, insa l-am luat fiind maricel, deci as spune ca deja a depasit 2 ani! O duce bine boshorogul!
bobesku, asta inseamna olandeza de giulesti cum spune nea ciro foarte frumos si sa iti traiasca regele, cind taiem motul?, din cite imi aduc aminte nu ne-ai invitat
Domnul meu, nu m-am incumetat sa pretind ca ar fi holandeza de giulestina. Nu de alta, dar nivelul echipamentelor este atat de LOW TECH incat ar fi tupeu de borfas (d-asta de Pantelimon, de pe langa care am crescut eu...)
Dar, vorbind pe un ton mai serios: fertilizare canci, lumina 11 W adica subtire (ce-i drept cu spectru corect de 6500K).. CO2 sufletu... Singuru truc pe care il aplic, este o reimprospatare a apei, de 2 ori pe saptamana, adica schimb cam 30-35% de 2 ori pe sapt. Si faptul ca am doar un singur pestic si o mana de creveti care mananca strict si nu fac mizerie aiurea, deci nici NO3 nu se fabrica. V-am zis, ca nu am nici o alga?! Sincer, nici una care sa o detectez vizual! I swear!
E si asta o arta... sa faci asa... un mic ecosistem, care sa stea in echilibru.
No hai, ca va salut si seara faina.
This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2012 00:45:27
Vad ca sunt multi care intreaba asta, si repet: betanul meu, adica Regele, nu atenteaza la ei, si daca o face e ceva extrem de rar (eu nu am vazut), intrucat numarul lor creste, nu scade Crevetii sunt nimic altceva decat clasicii RCS (Red Cherry Shrimp).
Si tin sa anunt pe aceasta cale, viitorii posesori de mascul beta + creveti RCS, ca e o combinatie la noroc si nu garanteaza nimeni ca vor convietui pasnic.
Ce poate ajuta la succes, este un peste hranit corect cu mancare de buna calitate, domesticit (al meu imi mananca din mana) si multa, multa... multa vegetatie.
viulian wrote:Acvariul arata precum un parc pentru betta care e mereu la plimbare fain.
Intrebare - cat de des face bubble nest ? Ai sesizat ca si-a redus cumva 'frecventa' pe masura ce imbatraneste ?
Din pacate a scazut ritmicitatea in ultima vreme! Ultima oara a facut cuib prin octombrie-noiembrie parca... A imbatranit si se vede asta!
Insa intrucat calitatea vietii pe care o are este peste medie (as zice ), preconizez ca o sa mai traiasca ceva timp.
This message was edited 2 times. Last update was at 11/02/2012 13:24:31
Chiar sunt curios cat timp va trai, caci media de viata cica ar fi 3-4 ani, in conditii bune, dar am auzit si de pesti sa traiasca 9 ani sau nici macar 1 an. Cica un truc ar fi sa il alergi din cand in cand prin acvariu, ca sa-si mentina forma fizica.
Al meu are un an in urma pestelui tau, dar i-au crescut inotatoarele asa lungi, caci trebuie sa il tund.
Ma rog , asta cu durata de viata e ceva foarte relativ daca stam sa citit ce declara pe net, unii si altii.
Acum, facand o medie (din cele citite mai stiintific), in captivitate tinuti in conditii foarte bune ar fi undeva la 2-3 ani, in conditii excelente si cu putin noroc - pana in 5 ani.
Cei care trec de 5 ani, eu cred ca sunt povesti, ca alea pescaresti! Si sincer, da-mi voie sa ma indoiesc! Adica nu traiesc ciclidele africane sau alti pesti de talie mare 10 ani in medie, si traieste bettanul?!
Oricum, din cate am vorbit si cu crescatori locali, cam 2-3 ani este maximul la care se asteapta in general. Acum, se poate lungi perioada, dar probabil ca trebuie luat de mic masculul dintr-un lot cu gene f bune, izolat intr-un mediu perfect, hranit cu mancare adecvata si variata (atat vie cat si vitaminizata specifica), apa cristal (dpdv schimburi si lipsa a toxinelor) si stres f mic (fara imperechere, alti pesti prin preajma etc).
Oricum, daca trece de luna Mai, ii fac tort! Si tu, Mr Pomi esti invitat la o sesiune acvaristica!
This message was edited 2 times. Last update was at 11/02/2012 15:23:06
Nu prea am cuvinte,un acvariu exceptional si un betta cu o personalitate de invidiat.Se vede ca ai o legatura stransa cu el si sunt sigur ca si el are la fel.Tine-te de treaba si mai delecteaza-ne cu video si poze.Ape limpezi!