bobesqu wrote:am adaugat neshte plante si o mana de creveti RCS care s-au obisnuit cu Regele si incearca sa nu-i stea in cale.
Ce tare a fost asta. Adica tu ai niste creveti foarte isteti, care stau tupilati prin plante si-l sacaie pe Masia Sa. Ce fain. Cam asa se intampla si pe la mine. Doar ca ai mei trebuie sa-si puna planton la poarta, ca intra bezmeticu prin cele mai ascunse locuri
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
Exact! Maria Sa insa e foarte ocupat, si a renuntat de ceva timp sa mai alerge dupa ei. Iar crevetii au devenit tupeisti. La inceput fugeau care-incotro, acum sunt foarte relaxati chiar si la 1cm de boticul Regelui. Desigur, daca distanta scade sub 1cm se lasa cu o zvacnire in celalalt colt al acvariului, iar regele arunca o privire nedumerita, ofteaza si-si vede de treburile Imparatiei. Cineva tre` s-o conduca si p-asta, ce p@!#% masii!!
This message was edited 3 times. Last update was at 05/05/2011 12:17:24
Bine v-am regasit pe acest topic, uitat de lume. Ce sa zic, acvariul se afla in aceeasi forma naturala si armonioassa, toate bune, din 10-12 creveti am ajuns lejer la 30-40 de creveti, regele si el in forma, un pic imbatranit de vreme, dar inca pe tron
Pana aseara Norocul mare a fost ca nu ma bagasem inca la somn. Lipitura acvariului de pe latura spate la fund a cedat, si apa a inceput sa curga incet dar sigur. O fi ghinion, calitate mai slaba, nu stiu. Acvariul a fost luat din Hornbach si dpdv estetic si functional singurul lucru care mi s-a parut mai nasol era grosimea sticlei - extrem de subtire.
Revenind, am inceput sa scot apa, si odata golit sub jumatate, a incetat sa mai picure. Insa neavand incredere am relocat toate vietatile si plantele pentru mai multa siguranta si un somn lin.
Iata povestea in cateva imagini:
Acvariul golit
Substratul, plantele, si crevetii cu echipamentele puse in siguranta
Eu cu regele la un pahar de whisky
Creatia spontana, care tind sa cred ca si pe Amano l-ar face invidios
Mi-am permis sa intitulez, creatia mea - "In galeata", ca sa fie in ton cu situatia actuala prin care trec multi in aceste momente tulburi (economice, politice, culturale etc)
Voi reveni in forta cu un nou regat pentru animalul meu drag. Numai bine!
This message was edited 1 time. Last update was at 22/08/2011 12:04:51
Dupe acele clipe de alcoale, eu si betanul meu ne-am revenit din suparare si am incropit un setup demn de Maria Sa.
In final mi-am tras alt acvariu, Cocoon 6 dom`le. Si uite asa, Da King si-a iesit din starea degrandanta pe care o avea "la galeata" Si uite asa, eu am cam ramas fara bani luna asta
Si totusi acvariul buclucas a fost si el reparat si pregatesc un nou setup cu niste pesti interesanti, deci ma extind Detalii cand va fi cazul.
Pana atunci va las cu un filmulet cu setupul regelui.
This message was edited 1 time. Last update was at 25/08/2011 20:01:09
IP:
O poveste demna de un rege voalat! Nimic nu mi se pare mai potrivit aici decat zicala populara "Tot raul spre bine." Legat de partea financiara, vorbe domle, doar nu suntem inzestrati cu ditamai capatinile degeana, gasesti tu o solutie.
Eu ii urez regelui sa aiba o stapanire cat mai placuta, o viata cat mai lunga si sanatate si tie asemenea.
Pushkatu wrote:Imi spui te rog ce filtru si ce lumina ai la acvariu?
Filtrul este exact Aquael Mini, luat direct din acvariul bettanului. Nu vreau sa ciclez din zero acvariul cu pufferi. Asa o sa fie un miniciclu pe care o sa-l tin lejer din mici schimburi de apa.
La bettan am facut un upgrade la un filtru Hang-On pe care l-am sadit cu ceva zeama din filtrul asta vechi si la fel o sa am un miniciclu si toate bune.
Lampa, Aqua Zonic de 11W, o chinezarie simpatica. Practic am avut norocul chior sa gasesc un magazin care se relocheaza si care avea produse cu reduceri de 40-50%, si uite asa am luat la preturi chilipir lampa, filtru hang-on si incalzitor.
pomi wrote:Hai ca incet-incet, umpli casa de acvarii
Nici chiar asa, urmatorul, sper cu trofeusi va face diferenta Glumesc, spatiul este intins la maxim. Momentan
kyoshoy wrote:Pe crevetii aia nu-i vad prea bine...
Mai, nici eu, si nu port ochelari... Dar intrucat am o gramada in acvariul bettanului, am zis sa aduc o mica echipa de scavangeri si aici. Mai raman tubii care alearga de nebuni prin decor si acesti minunati creveti ii mananca. Pe ce perioada o sa aiba acesti gunoieri simpatici contract... doar pufferii mei dragi va pot spune Oricum, pana acum nu au reusit sa prinda nici unul. Pufferii ii privesc ca pe o curiozitate. In privinta dietei si a comportamentului acestor pradatori m-am documentat destul de bine. Pentru pufferi am deja ceva tubifex, o mica crescatorie de melci si se pare ca doar melcii ii interesaza momentan. Daca ii prostesc la viermi congelati m-am scos
alexos wrote:Din cauza betta-nului?
Esti cu un tempo in urma. Aici se discuta despre soarta crevetilor in preajma pufferilor.
Dar ca sa iti raspund, betanul meu este foarte blajin cu crevetii din bazinul lui, si tind sa cred ca mai gusta foarte rar ceva pui mici. Dar, conteaza foarte mult exemplarul, alti betta pot fi foarte vorace si te poti trezi fara creveti intr-un timp foarte scurt. E de noroc.
Sa auzim de bine, acum ma duc sa sparg niste melci sa-i gatesc
This message was edited 1 time. Last update was at 28/08/2011 17:57:17
Salut. Am cumparat-o de la PetShopul mic din Auchan Titan, cel din dreptul caselor hypermarketului. A costat exorbitanta suma de 20 RON. Din pacate, magazinul nu mai este acolo. S-a relocat pe Baba Novac pe langa restaurantul Rucar.
Iarasi, preturile/reducerile erau tocmai pentru ca vroiau sa lichideze stocul. Probabil ca acum nu mai au astfel de reduceri.
Si un mic update cu fostul acvariu al bettanului, cel cu pufferi. Am pus mana si am mai cosmetizat un pic aquascape-ul.
Pufferii, deja m-au invatat de stapan si imi manaca din mana melcii vii, dar si viermii congelati de la Ocean Nutrition.
A fost o scena hazlie tare seara trecuta, treceau pufferii brat-la-brat si deodata se opresc amandoi. La 2 cm de botul lor era o crevetzoaica grasa, mare rosie. Se uita la ea pret de 2-3 secunde, apoi ca doi mosi, isi continua drumul... A fost mult mai tare decat va pot povesti. Aveau o expresie de plitiseala / lipsa de interes de tot hazul.
Pe scurt, s-au obisnuit unii cu altii si nici vorba sa imi atace crevetii. Cand se face ora 5-6, amandoii pufferii fac ture-ture la geam, sus, jos, ca sa-i vad. Ca le e foame I-am obisnuit cu blood worms fara probleme, baga ca spartii in ei. Si le mai arunc 2-3-4 melci pe seara, asa ca sa-si mai ascuta si ei instinctele de vanatori.
Bettanul, cum il stiti. Un Rege simpatic. Daca nu era el, nu mai aveam pufferi astazi, si deci ii consider supusii lui direct, de-aici si toata povestea.
Sa ne auzim cu bine
This message was edited 5 times. Last update was at 04/09/2011 23:55:59
Pai sa tot fie mai bine de doi ani de cand am pufferul si nu l-am vazut atacand creveti, doar melci, al meu nu am vazut sa manance mancare congelata Poti sa-mi spui te rog pe PM de unde ai cumparat pufferii si cat te-au costat?
Domnu Pomi, am ajuns la un nivel la care culorile nu mai conteaza.
Serios vorbind, pe mine m-au atras intotdeauna pestii cu un comportament interesant. Culorile?! Astea sunt detalii.
Desigur, la africani, adica la ciclidele noastre africane dragi, ajungem sa ne bucuram si de culori, dar aia au un comportament adevarat oricum
Chiar si Regele, adica betanul meu, are un comportament aparte, tinut evident in conditii corecte.
Pestii de banc, in mii de culori, fara personalitate (adesea), nu-i vad la mine. Poate intr-un plantat unde personalitatea acvariului este data de aquascaper.
PS Chiar acum ma uit la pufferi si ei la mine. S-au colorat tare frumos de cand s-au adaptat. Din pacate filmarea nu reda corect, nu focalizeaza suficient aparatul pe coloritul lor galbui-patat-verzui.
Dar repet, comportamentul lor ma atrage, si nicidecum coloarea.
This message was edited 3 times. Last update was at 05/09/2011 20:48:52
Si cum a trecut ceva timp m-am hotarat sa va delectez cu un mic update - am modificat setupul betanului si l-am supranumit Betta Kingdom - Jungle.
Enjoy!