[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect 2 : "Colt de Iasi"  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Deci, acvariu cel de 30 nu il mai am, apa este verde, vreau sa combat asta dar pestii nu am unde sa ii pun, eu zic ca acvariul nu e complet deciclat cum era atunci cand m-i l-am luat pe cel de 30, adica nu e chiar verdeata aceea *pura* e un verde care se vede numai daca pun ceva alb intr-o parte a acvariului.Nu as vrea totusi sa ajung la masuri asa de grabnice, adica sa schimb substratul si sa mut plantele, ca credema ca nu am unde sa le mut . Vreau sa incerc metoda cu patura mai intai, dar nu stiu ce sa fac, pestii ii las in acvariu sau ii pun in galeata (fiind cel mai mare recipient care il am) ?

This message was edited 2 times. Last update was at 05/01/2010 18:03:16

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote:Deci, acvariu cel de 30 nu il mai am, apa este verde, vreau sa combat asta dar pestii nu am unde sa ii pun, eu zic ca acvariul nu e complet deciclat cum era atunci cand m-i l-am luat pe cel de 30, adica nu e chiar verdeata aceea *pura* e un verde care se vede numai daca pun ceva alb intr-o parte a acvariului.Nu as vrea totusi sa ajung la masuri asa de grabnice, adica sa schimb substratul si sa mut plantele, ca credema ca nu am unde sa le mut . Vreau sa incerc metoda cu patura mai intai, dar nu stiu ce sa fac, pestii ii las in acvariu sau ii pun in galeata (fiind cel mai mare recipient care il am) ?

Aha, am priceput acum. Pestii poti sa-i lasi acolo, cu conditia sa le asiguri filtrarea si aerarea. Nu are rost sa ii mai muti, ca ii stresezi si mai mult. Poate mai poti face rost de inca un filtru, mai performant. Gindeste-te ca ai totusi 50l! Atunci, cind il vei monta in acvariu, sa storci din mizeria buretelui celui pe care il ai acum in buretele celui nou - pt formarea bacteriilor. Si incearca metoda cu patura. Nu se poate sa nu dea rezultate. Eu mai caut pe forum. Daca mai gasesc ceva, te anunt.

De asemenea, tine-ne si pe noi la curent, ca sa te mai putem ajuta, macar cu o vorba buna, daca nu si cu sfaturi.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Uite ce am mai gasit - poate poti face rost de niste sanitari Otocinclus. Si de asemenea de planta Ceratopteris, care este cu crestere rapida. De asemenea, am mai gasit un post al tau in care te plingeai ca apa are un miros ciudat si o culoare verzuie. Si acum persista acelasi miros, pe linga culoarea verzuie?
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am sa caut planta si pestele, merci de sugestie.
Pai atunci era de la gazul din substrat care se formase, de atunci am schimbat substratul, nu mai miroase.
Sa mai pun si aerare in plus, adica sa bag si pompa (tot de la resun) ?

This message was edited 1 time. Last update was at 05/01/2010 19:30:31

[Email] [Yahoo!]
klauss74
Member
[Avatar]

IP:

salut .... daca ai pompa si poti baga oxigen prin ea este perfect ...daca nu incearca sa "bricolezi" un pic filtrul sa-ti bage bule de oxigen pe spray-bar .... pesti lasai in pace acum , acopera acvariu cu patura minim 2-3 zile , fara sa umbli la ea deloc ..... dupa minim 2-3 zile ridici un colt al paturei si vezi daca au aparut rezultate ....... intrerupi iluminatul pe aceasta perioada ... si cam atat ... te asteptam cu rezultate

bafta!!!

faNfaN
[WWW] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ok, deci ne revedem in weekend .

This message was edited 1 time. Last update was at 05/01/2010 20:02:16

[Email] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am bagat si pompa si filtrul care are aerare, astept sa vad rezultate, sper ca am facut bine :-)

[Email] [Yahoo!]
klauss74
Member
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote:Am bagat si pompa si filtrul care are aerare, astept sa vad rezultate, sper ca am facut bine :-)

ok lasal asa 2-3 zile minim , dupa care verifici ridicand doar un colt al paturei cum arata apa .... daca se mentine in continuare mai lasi acoperit 2-3 .... dupa 4-6 zile nu dispare te "paste" un UV

faNfaN
[WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote:Am bagat si pompa si filtrul care are aerare, astept sa vad rezultate, sper ca am facut bine :-)

Cu filtrul ai facut asa cum te-am sfatuit eu?
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna seara,

Se vad in sfarsit rezultatele paturii timp de doua zile, merci pentru sugestii . Apa este mai limpede, inca nu am scos patura de pe el, doar am tras cu ochiul , inca nu am vazut ce mai fac pestii ca nu am scos de tot patura, sa o scot in seara asta? ca deja are 2 zile pline .

Cu filtrul ai facut asa cum te-am sfatuit eu?

Deocamdata prin buzunarele mele cam bate vantul , imediat ce mai strang, schimb filtrul ;) , dar am o intrebare, daca as pune aerarea si filtrul l-as lasa asa fara sa ii mai clatesc buretele, care se infunda ca e mic, ar mai fi viabil filtrul fara aerare?

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote: Se vad in sfarsit rezultatele paturii timp de doua zile, merci pentru sugestii . Apa este mai limpede, inca nu am scos patura de pe el, doar am tras cu ochiul , inca nu am vazut ce mai fac pestii ca nu am scos de tot patura, sa o scot in seara asta? ca deja are 2 zile pline .

Lasa patura acolo. Nu se intimpla nimic daca mai sta 1-2 zile.

V.Sorin wrote: ... dar am o intrebare, daca as pune aerarea si filtrul l-as lasa asa fara sa ii mai clatesc buretele, care se infunda ca e mic, ar mai fi viabil filtrul fara aerare?

Nu prea...daca zici ca e infundat, clateste-l usor cu apa din acvariu. Si lasa si aerarea.
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ok, am aruncat ceva fulgi si o pastila de spirulina in acvariu, sper ca mai am pesti .

Cred ca am sa mai las pana maine seara patura pe acvariu, dupa care revenim la problemele noastre, lumina&plante.

This message was edited 2 times. Last update was at 07/01/2010 23:07:08

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote:Ok, am aruncat ceva fulgi si o pastila de spirulina in acvariu, sper ca mai am pesti .

Sper ca nu toate in acelasi timp...
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu inteleg , la ce te referi?

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote:Nu inteleg , la ce te referi?

Adica sper ca nu le-ai dat si spirulina si fulgi odata. Pentru ca felurile de mincare nu se amesteca. Le poti da fulgi la o masa si spirulina la alta. Acum e ceva mai clar?
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, pai am dat si fulgi si pastila tot de spirulina .

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote:Da, pai am dat si fulgi si pastila tot de spirulina .

E, sa nu mai faci asa data viitoare, ca nu e bine.

Vorbesc serios!
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Lucrul asta nu il stiam , de ce nu e bine?

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Bine nu este nici macar pentru organismul uman. Ideal este sa te poti ocupa de un singur lucru odata, nu de sapte. Intelegi ce vreau sa spun.
Adica digestia este mult usurata, atunci cand stomacul trebuie sa lupte cu un singur soi de mancare. Iar daca vorbim si de sistemul digestiv al pestilor...

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ms. Alber pentru raspuns
O seara buna.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: