[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect 2 : "Colt de Iasi"  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

As avea cat de cat posibilitatea sa o ridic mai sus si sa lumineze uniform deasupra acvariului si daca mai pun una cu ata mai bine .

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna seara,

Pestii au un acvariu de carantina nou, toti pestii sunt in regula, si pare ca s-au obisnuit cu situatia in care se afla.
Acum revenind la al' mare. A trecut aproape o saptamana de la reinceputul ciclarii. Am facut si ceva teste de apa, si au iesit destul de bune, evident nitratii pe 0 (desi nu ma mira, mai ales ca nu am adaugat nici un peste inca), nu stiu nivelul de amoniac (ca nu am test), dar presupun ca si acesta este destul de mic. Pentru urmatoarea saptamana am sa incep incetul cu incetul sa adaug cate un cory.
Apa "are toane" ca sa zic asa. De obicei dimineata pana spre pranz este verde, limpezindu-se spre seara. Lumina merge cate 2 ore, sper ca saptamana viitoare sa mai cumpar o lampa, cu bec cu lumina mai calda. Cu filtrul cel nou nu sunt probleme, aerarea merge bine inca de la instalare.
As vrea sa cumpar si ceva teste speciale (cu exceptia GH, KH, Ph, NO3, NO2), si as vrea sa imi recomandati si voi ceva teste mai necesare.

O saptamana buna :-) .

This message was edited 1 time. Last update was at 17/01/2010 22:34:58

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote:
Pentru urmatoarea saptamana am sa incep incetul cu incetul sa adaug cate un cory.

Mai asteapta inca o saptamina pina sa mai bagi un cory. Nu te mai grabi asa!!
V.Sorin wrote:
Apa "are toane" ca sa zic asa.
De obicei dimineata pana spre pranz este verde, limpezindu-se spre seara.

Apa sa fie de vina? Sau filtrul pe care il folosesti e prea mic pt cantitatea de apa din bazin? Eu nu pricep de ce ai apa verde la un acvariu setat de o spatamina. Ai grija sa nu o iei de la capat cu problemele...

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Vezi ca alga aia care iti apare tie in acvariu, este o alga care moare la intuneric. De aceea, dimineata apa acvariului poate fi mai limpede, pentru ca spre seara, sa devina mai verzuie, dupa ce lumina a fost aprinsa cateva ore. Tocmai de aceea ti-a fost recomandat "black-out"-ul

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Apa sa fie de vina? Sau filtrul pe care il folosesti e prea mic pt cantitatea de apa din bazin? Eu nu pricep de ce ai apa verde la un acvariu setat de o spatamina. Ai grija sa nu o iei de la capat cu problemele...

M-ai zapacit de tot, Dolly. Deci chiar nu mai stiu de ce se face verde apa, filtrul e nou, capacitate de 40-80 de litri (spre deosebire de cel mic), apa nu am mai schimbat-o de la inceputul ciclarii, am schimbat doar filtrul (oare asta sa fie de vina? ), adica odata cu inceputul ciclarii trebuia schimbata si apa ?

Vezi ca alga aia care iti apare tie in acvariu, este o alga care moare la intuneric. De aceea, dimineata apa acvariului poate fi mai limpede, pentru ca spre seara, sa devina mai verzuie, dupa ce lumina a fost aprinsa cateva ore. Tocmai de aceea ti-a fost recomandat "black-out"-ul

Black-out-ul l-am folosit dar fara succes, apa era limpede cateva ore dupa care incepea sa se inverzeasca, iar dupa 24 de ore revenea la verdeata "pura".

This message was edited 2 times. Last update was at 18/01/2010 20:36:23

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote: M-ai zapacit de tot , Dolly.

Ok, am priceput. Deci, cu alte cuvinte, din cauza mea e apa asa cum e - verde, rosie, curcubeu - si tot din cauza mea nu reusesti sa-ti ciclezi/setezi bazinul ala odata.
Ei, uite ca ai promisiunea solemna a lui Dolly ca nu se mai baga sa te zapaceasca.
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ma scuzi, nu am vrut sa sune asa, nu te acuz pe tine , ca oricum e 100% vina mea , doar ca nu inteleg de ce persista culoarea asta verde , chiar daca am inceput ciclarea .Trebuia cumva scoasa apa din acvariu 100% imediat ce am inlaturat pestii?

This message was edited 2 times. Last update was at 18/01/2010 20:35:52

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote: nu te acuz pe tine

Ha, ha, ha! Ma scuzi ca nu am gustat gluma ...

V.Sorin wrote: Trebuia cumva scoasa apa din acvariu 100% imediat ce am inlaturat pestii?

Tu cum iti imaginezi ca se face o ciclare a unui acvariu? Cu apa murdara, cu resturile lasate de vechii locatari, cu plantele vechi si posibil purtatoare de alge?

Atunci nu ai inteles nimic. Si asta chiar este ultima data cind ma mai bag.
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Atunci nu ai inteles nimic. Si asta chiar este ultima data cind ma mai bag.

Am inteles, numai partea asta nu imi era clara si daca imi dai voie vreau sa imi cer scuze daca te-am suparat, ca nu asta e intentia mea . E prima data cand fac lucrul asta si nu vreau sa mai gresesc , din pacate dupa cum vezi apar probleme, si eu zic ca e bine ca am depistat-o pe asta, parerea mea este ca din greseli se inavata. Din acest motiv am sa mai revin cu un nou post pe acest topic dupa ce se termina ciclarea 100% sa scapam definitiv de problemele astea.
Ma scuzi inca o data Dolly, si eu as fi facut la fel daca as fi avut de aface cu un incepator ca mine si sper ca poate te razgandesti si continui sa ma ajuti .

This message was edited 1 time. Last update was at 18/01/2010 22:14:54

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote: Ma scuzi inca o data Dolly, si eu as fi facut la fel daca as fi avut de aface cu un incepator ca mine si sper ca poate te razgandesti si continui sa ma ajuti .

Nimeni nu te acuza ca esti incepator. Si nimeni pe lumea asta nu are dreptul sa faca asa ceva.
Si, dupa cum ai vazut, nu am fost singura dornica sa te ajute. Numai ca tu o tineai pe a ta.

Hai, ia-o de la capat cum trebuie si ai sa vezi ca altfel vor merge lucrurile.
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare
Dupa o perioada lunga, ma intorc si "reinvii acest topic".
Sa va povestesc ce s-a mai intamplat.

Pestii i-am mai tinut in acvariul-carantina dupa care incetul-cu-incetul am inceput sa ii pun in acvariu, din fericire nu am avut probleme, toata "lumea" readaptandu-se la noile conditii din acvariu.

Revenind acum la problemele cu care am inceput acest topic:

Lumina: Am placerea sa va anunt ca am rezolvat problema. Am mai cumparat o lampa cu bec ecologic cald care am atasat-o deasupra acvariului. Soarta a facut ca lampa sa fie parca predestinata pentru asa ceva, aceasta nu are "gat" flexibil ci doar un cleste de agatat (numai bun pentru ce imi trebuia mie).

Plantele: Am reusit sa gasesc Ceratopteris, Egeria. Pe langa aceste plante am mai adaugat cateva fire de Cabomba Caroliana si Valisneria.
Toate plantele o duc bine, au facut radacini, iar cabombele cresc nestingherite, fiind nevoit deja sa le mai scurtez.Pana si bacopa imi creste si a facut radacini.

Apa: Nu mai e verde,ba chiar e cristal. Ce as vrea sa adug este ca m-am prins de ce am particule. Inainte sa incep sa adaug pestii apa era cristal, dupa ce am inceput sa adaug cory, acestia agitand substratul mai ridica din particule (nu mai zic de ancistrus). Dar ce vreau sa subliniez este ca aceste particule apar doar in partea de jos a acvariului, deci in mod clar nu mai suspectez o deciclare sau o problema cu filtrul.

Fertilizare: Am inceput zilele trecute sa fertilizez cu JBL Ferropol si Ferropol 24. Ce am observat este ca plantele au inceput sa scoata bule mici de oxigen.

Ieri am cumparat un guppy nou, mascul, banuiesc ca este de rasa "Flame" guppy doarece are un colorit portocaliu.

Ce as vrea sa mai fac:
As vrea sa imi cumpar niste plante "gazon" deoarece in fata acvariului nu am nimic, eu m-am gandit la Marsilea si as mai vrea niste jawa moss.

De asemenea inchei cu o intrebare:
Ar merge la mine in acvariu (populat cu vivipari si welse) vreo 2-3 creveti? Ca pomaceea nu mai am si imi este dor sa mai vad ceva nevertebrate in acvariu.

Stima,
Sorin

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: