Astea-s vesti bune, sa stii!... asa tre' sa se comporte, e normal sa "caste gura" unii la altii, ca niste prosti. Eu cred ca "te-ai scos" si-ai pus-o de-o pereche.
Cred ca masculului, in loc de Louis de Funes, linistit poti sa-i zici Birlic... marele actor Grigore Vasiliu Birlic era maruntel si cred ca se potriveste in "tablou".
Mie mi se par a fi ritualuri de curtare... aceleasi miscari se observa si la perechea de Red Terror, in ultimele secunde ale clipului.
Eu cred ca ai o pereche.
Foarte frumosi ocellatusii, chiar ca pe langa ei festae sunt micuti-asa o fi la ei lent de tot ritmul de crestere-asa mai ai loc prin bazin ca de erau de 30cm ce faceai acum,oricum raman preferatii mei(mai ales femela)
Azi de dimineata am bagat un schimb masiv de apa. Pana dupa amiaza ma astept sa am mai multe "oo" in casa Festae sunt foarte doritori dar nu isi gasesc locul, asa ca am pus o farfurie mare de lut pentru oscari, una mai mica pentru Festae si un loc de chillout pentru JD.
Dinamica in acvariu e standard pentru orice familie: De Funes e sef la el in casa, dupa nevasta si copii (desi n-ar inca ), oricum si-a luat in serios treaba de mascul feroce si sapa sa-i arate gagicii ce baiat de treaba e. Cu doamna e foarte galant insa cu restul e macho. Si pe mine ma ataca violent cand am treba prin acvariu. Ieri cand am bagat farfuria ii faceau astia mari niste "ochi dulci"
bah n-am mai multe "oo" decat aveam ieri , dar asta doar din cauza ca RT nu isi gasesc efectiv un loc mai linistit unde sa depuna. Femela are papila erecta si probabil daca nu gaseste repede un loc potrivit, le da drumul prin acvariu. Dimineata le-am mai pus un "burlan" in acvariu doar doar isi gasesc toti cate un loc se nu se mai deranjeze. Masculul de JD care fuge de masculul de Oscar a hotarat ca el sta cel mai bine pe locul unde ar depune RT, asa ca incinge niste batalii cu femela masculul e cam pampalau. Si cand se prinde asta ca e tare, ii face bucati pe toti . Are niste dinti de stiuca
Cine are "oo" cine are "oo" cine are "oooooooo" Au depus din nou Rt azi noapte. Nu imi fac mari sperante ca iese ceva dar daca ies astia sunt pe cont propriu