[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"holandeza de Giulesti" reloaded  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Acvariu' tau e a progresat enorm din punct de vedere estetic .

cirotariu wrote:in dreapta e o tufa de Myriophilum tuberculatum red, pe care am facut-o dintr-un fir. Nu stiu daca de aia e vorba, stefane, dar nu e verde inchis, e un maroniu cu varfuri rosii, mai am de lucrat la ea, e singura "rosie" din ansamblu.

Aproape sigur e Myriophyllum tuberculatum, nu e inca rosie pentru ca nu-i merge foarte bine. Cind e in forma are culori extraordinare, ai rabdare cu ea si nu renunta pina n-o vezi la capacitate maxima .

cirotariu wrote:O sa caut o planta rosie pe care sa o pun in locul salatei, langa Miriophilum, chiar in centru, in spatele cararii.

Iti sugerez Rotala macrandra sau Alternanthera reineckii "lilacina".

Poze: smilie ... Poze cu plante
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ma las pana nu o fac tufa, marite... oricum de la un fir am stors ceva din ea pana acum. Voi cauta niste rotala frumoasa, sa inlocuiesc "salata" aia necunoscuta din capatul "cararii gazonate". Ieri seara am observat ca de ceva vreme, nu stiu cate zice, merg doar pe 3 neoane din 4. Nu e ars neonul respectiv, cred ca droserul nu mai merge. Desi are doua neoane pe el, unul merge, unul nu... ciudat. Deci, in concluzie, asadar am in prezent (de vreo saptamana-doua probabil) doar 3 neoane, adica 54W la 100 net, sa zicem, ceea ce e putin, stiu. Voi remedia problema luminii cat de curand Multumesc de aprecieri. Ma stradui temeinic sa il fac si mai frumos.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Salata misterioasa pare Hygrophila difformis.

cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa am catalogat-o si eu prin postarile anterioare candva, dar forma ei "difforma" imi dadea de cap. Nu cred ca o mai tin pe viitor... cum ziceam. Eh, noi sa fim sanatosi si neinghetati

[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Mai nenea Ciro, niciun update timp de 2 saptamani?! Nu imi vine sa cred ...

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
stefanp
Moderator

IP:

Ca bine zici, fratele giulestean ne cam lasa in suspans in ultima vreme

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai nu am avut timp, bre baieti, nu va suparati pe mandea... Devreme plecat, tarziu ajuns, uichendul rapit de "familiste". Nu am facut rost inca de lampa, deci merg pe 54 de wati, adica la jumate din cat ar trebui momentan, pestii o duc foarte bine, gazonul s-a extins, din fericire, pe orizontala. Plantele s-au "junglat" pentru ca am promis unui prieten ca ii trimit un pachet. Ieri seara am facut curat, am facut o poza cu ele netunse si azi mai pun una cu el actual, tuns. Alge nu, decat oleaca de BBA obisnuit pe cateva frunze de Anubias si pe vreo 2-3 fire de marsilea, restul plantelor sunt ok. Nu am reusit nici sa cumpar o Rotala macrandra sau indica sa "inrosesc" acvariul, ca daca nu am lumina brici, nu ma agit inca. Pestii si crevetii traiesc bine mersi, nu au nici pe naiba, cresc si isi vad de treburi. Kh-ul tot la 7, PH-ul tot la 6,6-6,7, testul de codoi arata galben-verzui, butelia merge la 3 bule pe sec. Ce sa mai zic noutati ca nu prea am. Sa treaca zapezile astea si sa ma invart de un om care sa imi faca acea lampa suspendata cu 4 neoane de 24 si discutam altfel Cam atat din Giulesti, predau legatura la baieti. Si va si salut pe toti cu ocazia asta.

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Bine ca toate-s bune
Te asteptam cu pozele de zici ca le pui.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, "fanica", toate bune. Poze poate maine, daca ma urnesc. Azi am mai scos niste plante care erau pe lista celor care "nu raman" si am mai tuns tufele. Din fericire sau din pacate, am trecut de faza "inceputului" cand "updatam" la fiecare miscare minora de trupe, plus ca, cu riscul de a ma repeta, nu mai am timp efectiv de aceasta "prioritate". Asa ca scriu mai rar, atunci cand e ceva chiar interesant de spus. De plans nu am de ce, pentru ca nu am niciun fel de problema, nici legata de stabilitatea acvariului, nici de plante, nici de fauna. Merg toate cum trebuie, in conditiile date, adica lumina (poate) mai precara, avand in vedere pretentiile acvariului si ale mele deopotriva. Si dorinta din "tinerete" de a fi pe prima pagina s-a mai diminuat, cine vrea sa stie ce fac si ce face acvariul, ma gaseste pe paginile 3,4,5... pe pm sau la telefon Toate cele bune tuturor si ape cat mai limpezi.

[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Sa nu zici ca aia cu telefonu' e un apropos ca nici eu nu am timp si am fost si plecat vreo 2 saptamani

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu era bre apropos, enumeram doar variantele de comunicare Apropos, s-a mai dezghetat vremea, poate ne mai "carnatarim" si noi, in doi sau in mai multi...

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai ca iar ma cearta pretenarii forumisti ca sunt lenes asa ca am incercat si io sa mai fac niste poze... Schimbari majore? NU, ca nu am avut timp, in speta sa fac LUMINA mai buna in acvariu. Tot cu 3 neoane merg, adica... jalnic Asta e, nu ma certati. Schimbari minore de la ultimele poze? Da, am mutat bolbitisul din stanga in dreapta, si ii merge bine, s-a facut ca o ramura care strajuieste partea dreapta a acvariului; am renuntat la Didiplis, adica l-am dat unui prieten, la mine nu ii mergea bine din cauza luminii mai sus-amintite; am dat si Hygrophila Difformis, ca nu mai era cazul... Am mai indesit Rotala rotundifolia si Myriophilumul, deasemenea gazoanele Staurogyne & Marsilea. Atasez niste poze, incepand cu poza de "jungla" de acum cateva zile, inainte de tundere, apoi urmand o selectie de poze suficient de bunicele, zic eu, cu ansamblul si bucati din ansamblu. Enjoy... sau criticati.
P.S. Nici de planta rosie care sa "inroseasca" ansamblul nu am avut timp, am incercat sa indesesc "maroniul" de Myriophilum, cat am putut. Inca o data repet, NU am lumina suficienta si stiu, de aceea plantele nu cresc la optimul potential.

L.E. Poza a doua este cea dinainte de tundere, ca asa a vrut muschii ei sa se afiseze...
[Thumb - acvariu 30.01.2012 004.jpg]

[Thumb - Picture 070.jpg]

[Thumb - acvariu 30.01.2012 002.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2012 01:17:58

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca trei poze...
[Thumb - acvariu 30.01.2012 007.jpg]

[Thumb - acvariu 30.01.2012 001.jpg]

[Thumb - acvariu 30.01.2012 003.jpg]

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Si ultimele trei...
[Thumb - acvariu 30.01.2012 008.jpg]

[Thumb - acvariu 30.01.2012 006.jpg]

[Thumb - acvariu 30.01.2012 005.jpg]

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:... jalnic

Nu te plinge , ai niste plante destul de sanatoase si nu atit de dese incit sa fie vitala suplimentarea luminii. Esti foarte departe de inceputuri .

stefanp
Moderator

IP:

Mie-mi place
Si blyxa aia merge super, eu ma cam cert cu ea si nu stiu de ce...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Sarumana de aprecieri, nenea Porcu. Stiu ca nu mai sunt "la inceputuri", tomnai de aia si aspir la mai mult, in speta plantele alea cu adevarat frumoase carora le merge "foarte bine" si nu "bine". Adica marsilea e ok, dar nu super ok ca gazon, staurogynele nu se indesesc asa cum as vrea, rotala se inroseste abia cand ajunge aproape de suprafata, idem Myriophilum, didiplisul l-am dat ca stagna etc... Si nu mi-ar strica si o perlare, ici-colo, si niste tufe mai indesite... Pentru asta imi trebe lumina, ca sa fim sinceri, e ok 0,5W la litru, dar ar merge si mai bine 1 la 1... Le fac io si pe alea, doar ca acum pasii sunt mai mici ca "la inceputuri". Myriophilumul arata mai "rosu-caramiziu" in realitate. Aparatul prinde verdele cat de cat, dar la nuantele de rosu sta prost.
@fanica, mersi, blyxa aia intr-adevar creste si tot creste si tot creste de nu se mai opreste si arata foarte bine. Printre plantele carora le-a mers mereu brici la mine in tanc si se subintelege, una dintre favoritele lui mandea

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2012 22:50:47

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Stiu ca nu mai sunt "la inceputuri", tomnai de aia si aspir la mai mult, in speta plantele alea cu adevarat frumoase carora le merge "foarte bine" si nu "bine".

Cind am spus ca esti foarte departe de inceputuri ma refeream la calitatea acvariului nu la departarea in timp .

cirotariu wrote:e ok 0,5W la litru, dar ar merge si mai bine 1 la 1... Le fac io si pe alea, doar ca acum pasii sunt mai mici ca "la inceputuri".

Fa-o cind poti si treptat, nu te grabeste nimeni .

cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai, salutu-v-as, ca nu v-am auzit de ceva timp... Am ceva probleme, daca sunt probleme. Am facut niste teste ieri, inainte de schimbarea apei si azi, dupa schimbarea apei. Unele valori sunt neschimbate, mai putin fierul, care acum 2 luni era deficitar, iar acum a luat-o razna.
PH - 6,6 neschimbat
KH - 7 neschimbat
PO4 - <0.02 neschimbat
NO3 - 5 neschimbat
CO2-ul neschimbat verde-galbui neschimbat. Astea toate conform indicatiilor sunt foarte bune, dar Fe de la sub 0,2 cat aveam acum a sarit la 1,5 si chiar peste, conform culorii mov-inchis. Am schimbat apa crezand ca poate dau eu prea multa mancare, sau Ferropol, sau... dar aceeasi culoare, aceeasi valoare. Mentionez ca testul expira in 03.2012, deci luna asta. Asta sa fie un motiv, sau altul? Poate imi spuneti voi...
Alta problema este debitul Filtrului Extern Tetratec 1200, care arata ca in mini-filmuletul pe care il atasez mai jos. Care aveti acelasi tip de filtru, poate imi spuneti daca e ok, sau daca pare prea mic. Mentionez ca in momentul filmarii era dat la maxim, si turul si returul. In continuare, ca sa vin si eu cu un update la scape, mai adaug o noua generatie de creveti, mici ca abia se vad, nu stiu cand s-au nascut si cum si cine i-a nascut dar sunt acolo, cati or fi. Ii prind la ochi doar 3-4 minute, dupa ce se aprinde lumina. Dupa, dispar prin jungla de plante, la "vedere" raman doar cei mari, 6-7, cei rosii. Atasez si niste poze mai acatarii facute cand am schimbat apa, de sus, de deasupra luciului apei. Enjoy si astept idei si sfaturi despre problemele de mai sus, daca stiti si puteti.

[Thumb - poze 066.jpg]

[Thumb - poze 069.jpg]

[Thumb - poze 065.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 11/03/2012 20:42:42

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Bine te auzim nene ciro
Plantele par sa arate tare bine. Legat de fe, ai facut un test si in apa de la chiuveta? Rau n-ar fi nici sa iei alt test sa vezi ce zice ala.

Legat de tetratec, nu am filtrul asta, dar pentru 1200 litri/ora (chiar daca asta e debitul teoretic doar al pompei)...pare cam mititel intr-adevar...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: