[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
In umbra "Marelui African" - "Progetto Italiano" 1200 Litri  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

rick wrote:Coane mai terminat cu pestanii, chiar si buzatii sunt interesanti in ciudatenia lor. Parca sunt niste africani din aceia cu inele sau mai stiu eu ce in buze.

Uite in directia asta , nu m a dus gandul Dar asemanarea cu negrii buzati sta in picioare!

Colosii Gisseli au niste irizatii fascinante, Hertae arata fain ca si culoare si forma un peste foarte atragator, Likoma-cu acestia stii ca m-ai terminat , Lupingu stiu ca-ti doreai de mult si intr-adevar sunt foarte faini sa-ti traiasca iar lawsi are un colorit deosebit.

Sa intelegem ca domnu Rick si ar face un "malawian" micut cu ceva Aulonocara Hueseri Likoma pe acolo?!
Un trio sau chiar 2 masculi si 3 femele in 180-200 L stau fara probleme. Asa ca , think about it

Sa te bucuri de toti dar totusi iti lipseste niste sapcaliosi rosii.

Intr adevar rosul lipseste insa nu prea vad ce as putea introduce inafara de acel Red Empress . Culoarea rosie in cazul ciclidelor din Malawi si nu numai, nu este foarte des intalnita.
Vedem..

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
rick
Senior member

IP:

Cand m-am referit la sepcaliosi rosii ma refeream la Lethrinops sp. red cap Itungi. Mi se par foarte fascinanti si cred ca ar da bine cu biotopul tau.
Recunosc ca mi-ar place tare mult un acvariu cu Jalo Jalo, Likoma si sapcaliosi rosii.
Ma gandesc serios daca la anul sa fac un bazin cu acestia sau unul cu geofagusi, vechea mea dragoste.
[WWW]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

rick wrote:Cand m-am referit la sepcaliosi rosii ma refeream la Lethrinops sp. red cap Itungi. Mi se par foarte fascinanti si cred ca ar da bine cu biotopul tau.

Acum am inteles..Da.. Lethrinops Red Cap Itungi sunt superbi insa nu am reusit sa dau de ei pe aici. Pe la inceputul lui noiembrie o sa imi reincerc norocul cu un trio de Lethrinops Albus Blue Fins. Stii ca am pierdut o pereche tanara la inceput. Sunt destul de sensibili la transport. sper sa am noroc de data asta

Recunosc ca mi-ar place tare mult un acvariu cu Jalo Jalo, Likoma si sapcaliosi rosii.
Ma gandesc serios daca la anul sa fac un bazin cu acestia sau unul cu geofagusi, vechea mea dragoste.

Ar iesi super un acvariu in combinatia Jalo, Hueseri Likoma si red Cap. Intr un 350 Litri ai putea tine cate un trio din fiecare fara probleme. Pentru Geophagusi , acvariu trebuie sa fie mai mare .. Deci , eu zic sa mergi pe prima varianta
Ne auzim pana atunci si daca voi avea puiuti , la venirea in tara , o sa incerc sa aduc cativa pentru prietenii apropiati!

This message was edited 1 time. Last update was at 20/10/2012 19:16:27

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

[Email] [Yahoo!]
rick
Senior member

IP:

Multumim pentru ajutor Crys si spor.
Pana la anul voi avea timp sa ma decid, cu toate ca nu va fi usor deloc.

PS
Lethrinops Albus Blue Fins sunt faini dar sapca rosie sunt uimitori si cred ca la tine in acvariu ar da bine niste puncte rosii.

This message was edited 3 times. Last update was at 21/10/2012 06:55:15

[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Felicitari Crys

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

kirucd wrote:Felicitari Crys

O zi buna,
Dragos

Multumesc mult Dragos! "Gentilissimo" ca de obicei!

Nu am apucat insa sa discutam aici ,in jurnal , despre participarea mea la AGA 2012 care se pare ca este si motivul pentru care am primit felicitarile de la tine - felicitari care, este bine sa mentionam, tin exclusiv de participarea mea si ,, din pacate, nu de castigarea vreunei distinctii oficiale .
Chiar daca nu mai este o noutate, subiectul fiind deja dezbatut la sectiunea "Carciuma" , mi se pare normal sa punctam si acest moment - AGA 2012 - aici , postand fotografiile care au participat in concurs la sectiunea Biotop.

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2012/index1.html

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2012/show196.html

Aceasta este imaginea principala:
image

Apoi, acvariul vazut dintr o parte:
image

Si 3 imagini cu subiectii:

image

Acest Close-up cu Delphinul scormonind in nisip mi a placut si mie enorm si maestrului Pomi atunci cand a vazut o (in perioada pregatitoare de dinaintea inscrierii) si nu in ultimul rand , maestrului Guru BoschetarSandu a carui rugaminte de a o posta i o indeplinesc acum cu oaresce intarziere ,fiind totodata si o dedicatie speciala pentru dumnealui
(O voi posta si in cadrul discutiei de la Carciuma )

image

O alta foto de efect sa zicem, a fost aceasta in care am surprins perechea de Taenioletrinops furcicauda "la treaba"- se poate observa pana unde ajung sa se afunde in nisip aceste excavatoare profi Un spectacol!!!

Iar ultima, o imagine de grup , tot "la treaba", in spiritul temei alese si respectiv a titlului lucrarii : "The Blue Followers' Playground"
image

Acestea fiind spuse , multumesc inca odata tuturor pentru sustinere- in special maestrului Pomi pentru ajutorul si consultarile de dinaintea inscrierii si maestrului Sandu pentru aprecierea si explicatiile profi venite dupa afisarea rezultatelor!!!

Numai bine !
Cristian

PS. Folosim in continuare titulatura de "maestru" fara niciun fel de problema, din respect si admiratie pentru ceea ce reprezinta valoarea in plan uman si acvaristic a unora dintre noi . Departe de mine ," periajul " de prost gust sau intentia de a aduce preamariri si osanale inutile sau cu vreun scop anume. Si inca ceva..
Fie lumea cat de rea, poa'sa muste cat o vrea, eu nu ma abat de la calea mea Na ..c am dat o si n versuri.
Asa ca , maestre Sandu , nu are rost sa ne consumam pentru acei pe care ii incearca sentimente negre(invidie, gelozie etc) sau pentru cei care stiu si vor doar sa muste - Fiecare pasarica pe limba ei moare iar orice gand , vorba ,fapta negativa se va intoarce mai devreme sau mai tarziu impotriva emitentului fara doar si poate.

This message was edited 3 times. Last update was at 08/11/2012 17:16:55

[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Felicitari Domnule Crys! Ai avut o participare de exceptie, si chiar daca nu a adus si vreo distinctie, suntem multi, printre care ma includ si pe mine, care credem ca meritai un loc pe podium!

Oricum, indiferent de rezultate, chiar si pe viitor, eu cred ca astfel de participari aduc aminte acvaristilor si aquascaperilor de faptul ca exista si ramura - Ciclide africane.
Si sa faci un astfel de biotop, desi pare joaca de copii, nu este atat de simplu. Realitatea este mult mai diferita. Alegerea speciilor, grija sa fie din acelasi areal dar si compatibilitatea lor si cum se completeaza ca si comportament...

Bravo Crys! Bazinul si pestanii sunt de mare exceptie!

Eu unul, astept in continuare sa vad evolutia acestui bazin. Vreau sa vad baboii aia MAAARI! Cat mai mari!

Sa ne auzim cu bine!

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Spor la treaba si felicitari pentru reprezentarea la cele 2 evenimente!

Va mai amintiti de fotoreportajele promise?!Eu da..Nu am uitat de ele si uite ca abia acum, dupa aproape 2 luni, le a venit "sorocul"

Imi cer scuze pentru intarziere . M am tot "codit" si "rasucit" pentru ca nu am gasit o sectiune a forumului unde sa incadrez aceste "fotoreportaje".
Voi posta aici , chiar daca sunt constient ca ,practic ,relatarile despre aceste evenimente sunt OFF TOPIC iar daca vom gasi o solutie pe viitor ,sunt de acord ca acestea sa fie mutate intr o sectiune adaptata specificului lor.

Ar fi o idee, pe care o supun atentiei factorilor de decizie ai forumului, crearea unui subforum sau a unui "sticky" in cadrul sectiunii "Ciclide" (asta in cazul in care restrangem aria la experientele personale ale ciclidofililor) , in care sa putem discuta si impartasi experientele personale avute cu ocazia participarii la diverse evenimente acvaristice si nu numai (cum este si cazul ultimului eveniment despre care voi vorbi - Reptilius), in tara sau strainatate, bineinteles totul "asezonat" cu imaginile de rigoare.
La aceste capitol - expozitii, structuri asociative , congrese acvaristice etc - trebuie sa recunoastem ca stam foarte prost. Luand contact prin intermediul acestor discutii despre realitatile dinafara ,vom putea gasi, in viitorul mai mult sau mai putin indepartat, vointa si resursele necesare de a organiza si in RO , evenimente de acest gen pentru pasionatii de acvaristica, pentru iubitorii animalutelor in general.

Congresul Asociatiei Italiane a Ciclidofililor cu ocazia a 20 de ani de la infintare - Faenza 22-23 septembrie 2012

O sa incerc o scurta introducere inainte de a trece la desfasurarea Congresului propriu zis.
Ca o ironie a sortii, daca in tara nu am reusit sa devin membru al vreunei asociatii acvaristice (poate si prin prisma faptului ca nu exista una cu domeniul de activitate -ciclide), iata ca imediat dupa finalizarea proiectului meu de 1200 L , in vara acestui an am devenit si membru sustinator (socio sostenitore) al acestei asociatii , dupa mai bine de 2 ani de prezenta pe AICOnline - forumul oficial al acestei asociatii.
Asociatia Italiana a Ciclidofililor (AIC) a luat fiinta in 1993 la initiativa unui grup de pasionati ciclidofili iar, in tot acest rastimp a incercat sa fie un punct de intalnire al tuturor celor care doreau sa schimbe informatii si experiente personale in domeniul acestei lumi aparte a ciclidelor- pesti care destul de des au fost si sunt vazuti intr o lumina nefasta de marea majoritate a acvaristilor "normali" si de catre "comerciantii" de duzina.
Conform statutului sau, AIC desfasoara activitati culturale (congrese, conferinte, dezbateri, seminarii)si editoriale(publicarea unui buletin , o data la trimestru si a unui buletin special , organizarea unui site propriu cu forumul asociat) cu scopul de a valorifica si disemina cunostintele si informatiile despre ciclide in particular .

Anual se organizeaza doua evenimente - unul undeva in mai- anul acesta s a tinut la Pisa , si din pacate , nu am putut participa - iar al doilea in septembrie.
Evenimentul de anul acesta din septembrie a avut o semnificatie si o incarcatura particulara datorita faptului ca s au implinit 20 ani de la infintarea acestei asociatii. Pentru mine , cu atat mai mult , cu cat Congresul AIC de la Faenza a reprezentat iesirea din "virtual" oferindu mi posibilitatea de a cunoaste, in persona, amicii cu care discutam pe forum de ceva vreme, de a schimba informatii si de a lua contact, practic, cu realitatile acestei structuri.

Congresul s a tinut la Faenza (la aprox. 80 km de mine - am fost norocos din acest punct de vedere) fiind gazduit de Muzeul de Stiinte Naturale din acest oras.
Marti 18 septembrie, de la ora 21,00 , am fost prezent la Faenza alaturi de inca cativa membri ai asociatiei, pentru a da o mana de ajutor la aranjarea acvariilor de expozitie , in jur de 30. Operatiunea a durat pana spre miezul noptii insa eram pregatit sa ma prinda si dimineata , daca totul s ar fi desfasurat cum imi imaginam. Entuziasmul meu initial s a cam desumflat dupa ce am vazut ca nici nu s a pus problema ca acvariile sa fie spalate, curatate in prealabil - in aceste conditii, numai de acvarii de expo nu se putea vorbi. Ma rog..Aici - un punct mare in minus la organizare (nu ma sfiesc sa va vorbesc si despre aspectele negative sau care m au deranjat in desfasurarea acestui eveniment - de fel sunt o fire care pune accent pe detalii iar atunci cand fac ceva cu placere imi doresc ca rezultatul sa iasa pe sufletul meu - nu a fost cazul aici).
Acvariile au fost asezate pe niste suporti de lemn , intr o zona de trecere a muzeului, fapt pentru care a fost necesar sa montam niste copertine pentru a crea un fel de sala.

Cateva poze din faza pregatirilor:

image
image
image
image

Dupa ce am terminat treaba, ne am delectat cu o vizita nocturna rapida a muzeului care gazduia temporar si o colectie superba de fluturi :
image
image
image
image

Am incheiat operatiunea de marti cu o masa la un restaurant din apropiere .Nu va ganditi ca a facut cinste AIC pentru efortul depus de voluntari - nu - am platit cu totii fara probleme. In general , nu prea se fac "cadouri" inafara - nu e ca la noi , unde romanu' din toata saracia lui, te pune la masa, iti da de baut si de mancat si ti mai si multumeste pentru ajutor (iar o chestie care nu mi place dar trebuie sa ma adaptez)

Asadar, programa acestui eveniment pentru cele 2 zile suna acam asa:

Sambata 22 septembrie:
11-15.15 - Inregistrarea participantilor si aranjarea pestilor adusi pentru expo/vanzare in acvariile disponibile.
15.30-17.00 : Conferinta lui Benoît Jonas "Il sogno di una vita: esplorare il Tanganica da Kigoma a Kipili" (Visul unei vieti: explorarea lacului Tanganijka de la Kigoma la Kipili) - 1° parte.
17.30-18.45 : Conferinta tinuta de Livio Leoni si Georgio Melandri “Vent’anni di AIC!” (20 de ani de AIC)
18.45-20.30 : Schimb/cumparare / vanzare pesti
20.30 - Cina sociala

Duminica 23 septembrie:
09.15-10.15: reuniunea membrilor AIC.
10.45-12.30: Conferinza lui Benoît Jonas “Il sogno di una vita: esplorare il Tanganica da Kipili a Kantalamba” - 2° parte
12.30-14.00: Schimb/cumparare / vanzare pesti.
14.00: Loteria AIC.

Sambata, m am prezentat impreuna cu sotia la Faenza. Din pacate , am fost atat de imprastiati incat am luat aparatul foto fara cartela de memorie pe care am uitat o acasa. Asa ca , adio poze in, practic cea mai importanta zi a evenimentului! Am reusit sa gasesc cateva poze facute de diversi in acea zi.

Aici, de la stanga la dreapta, sotia , doi amici italieni- Marco Isidori ,Massimo Raiconi si subsemnatul :
image

La pranz am luat masa impreuna cu un grup de membri AIC printre care si presedintele AIC - Enzo Marino , cu francezul Benoit Jonas care ne a delectat ulterior cu "calatoria" in Tanganijka .

Au urmat apoi cele 2 conferinte pe care le am urmarit cu mare atentie - foarte interesante cu un bagaj de informatii extrem de dens, diapozitive si imagini super.

Apoi la cina sociala care s a tinut la un restaurant din zona , am fost norocosi ca am stat la masa alaturi de Marco Isidori si Fabio Callegari impreuna cu consoarta Raffaela- pe langa mancarea buna, ne am delectat in compania celor doi, Fabio si Marco , doua nume grele in lumea ciclidofililor care au calatorit in zona Lacurilor africane si nu numai- o atmosfera extrem de placuta decorata cu povestioare si tot felul de discutii cu si despre ciclide..

Cateva imagini de la cina sociala:

Presendintele AIC - Enzo Marino:
image
image

Fabio Callegari impreuna cu Raffaela , in plan secund, in picioare:
image

Pe aici aparem si noi:
image

image

Una peste alta, prima zi de Congres a fost foarte plina - am ajuns acasa in jur de 2 noaptea obositi insa entuziasmati .
Duminica la ora 6 a trebuit sa ma trezesc pentru a ma pregati de plecare catre Faenza pentru ultimul act al evenimentului.

Duminica, am avut aparatul in regula insa toata lumea era in fierbere, majoritatea pestilor disparuse din acvarii in urma tranzactiilor de sambata si oricum , la cum aratau acele acvarii, chiar nu se merita sa stric "filmul" pe ele..
Printre pestii adusi la Faenza , erau si exemplare notabile din lacurile africane si din America de Sud insa ...asa cum spuneam si mai sus, ma asteptam la mai mult ..

Cateva imagini surprinse duminica cu febra pregatirilor de plecare - multi nu au ramas si la a doua parte a conferintei lui Benoit - adevarul e ca unii veneau de la peste 700km departare, deci e de inteles.:
image
image
image
image
image

La Loteria de la sfarsit, trebuia sa te inscrii, platind 10 euro . Norocos cum sunt, nu am castigat nimic Bine , ca sa fiu carcotas pana la capat, am avut senzatia ca a fost masluita extragerea - 99,9% din premii s a dus catre staff ul AIC si membrii fondatori. Mai, a naibii coincidenta norocoasa!
Masa cu premii in sala de conferinte:
image
image

La final , cand ma indreptam catre masina, presendintele AIC Enzo m a intrebat daca am castigat ceva . Probabil ca sa mi aline suferintele s a gandit sa mi ofere ca semn de recunostinta pt munca depusa, cateva cutii de mancare de la Tetra si Sera, niste aditivi pt plante si un tricou. Frumos din partea dumnealui!

Cam asta a fost cu Conferinta AIC.
Ca si o concluzie , cantarind toate aspectele legate de acest eveniment, pot spune ca , desi au o istorie de circa 20 ani ca si Asociatie, italienii sunt departe in urma francezilor si al nemtilor spre exemplu. Mi as dori sa cred ca toate aspectele negative pe care le am remarcat cu ocazia acestui eveniment (proasta organizare, acvarii de expo murdare, neingrijite, absenta spiritului colectiv atunci cand era de facut ceva, banul- elementul in jurul caruia a gravitat intreaga desfasurare a evenimentului , calitatea unora dintre cei prezenti- egoisti, zgarciti - etc) au fost doar o "scapare" specifica acestui Congres . Insa mai mult ca sigur nu este asa. Daca in cei 20 ani de existenta, aceste probleme au existat iar toate evenimentele s au tinut in acelasi stil, atunci nu este ok. Si am avut senzatia ca nici nu exista vointa sa se schimbe ceva in bine.

Cert este ca, chiar si asa, indreptandu ne atentia catre ograda noastra, noi - romanii, afirm cu mana pe inima, ca suntem la mii de ani lumina in spatele italienilor , cel putin dpdv acvaristic. Pacat!

FINE PRIMA PARTE

[Email] [Yahoo!]
rick
Senior member

IP:

Interesant Crys,astept cu nerabdare partea a doua.
[WWW]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Am revenit cu SECONDA PARTE

AQUABEACH - TARTARUGHE BEACH Cesena Italy 6-7 oct.2012

Acest eveniment a fost de fapt o re-editare a celui din 2011 care la acel moment s a bucurat de un mare succes in randul comunitatii acvaristice si celei "reptilofile", inregistrand peste 13.500 de vizitatori ai expozitiei.
Asociatia Ciclidofililor Italieni a fost prezenta si in 2011 iar in acest an, la invitatia organizatorilor evenimentului , a decis sa participe avand la dispozitie 4 mese de expozitie .

Se dorea , si asa ar fi fost ideal, ca cele 4 mese sa gazduiasca 4 acvarii tematice (Malawi , Tanganijka, Sud America, Victoria) insa la final , am avut un singur acvariu de 700 Litri facut in lemn de un membru al asociatiei , care , saracul , a adus si pestii si acvariul , si lumina si filtrele , totul pe cheltuiala proprie de la 200 km departare.

Inca odata, ma simt obligat , desi nu mi face placere, sa vorbesc despre lipsa de implicare a factorilor de decizie ai AIC si lipsa organizarii temeince pentru ca imaginea acestei asociatii sa fie reprezentata cu succes la acest eveniment.
Presedintele AIC a lansat un apel catre membrii asociatiei care puteau da o mana de ajutor pentru aranjarea acvariilor si pentru a fi prezenti la standul AIC pe tot parcursul desfasurarii expozitiei. Totul bine bine pana aici. Traiasca voluntariatul!
M am oferit fara sa stau pe ganduri - Cesena e la aproape 50 km de mine -, mai mult vazand ca acvariul acela avea dimensiuni similare cu ceea ce avusem in RO, am decis sa ofer decorul Aquarim Munster Tanzania (Bogdane stii despre ce vorbesc) pentru aranjarea acelui acvariu.
Ce m a deranjat enorm este faptul ca nu s a pus problema la modul: Asociatia va pune la dispozitie resursele acestea materiale , financiare etc, iar tot ce aveti nevoie in plus , vom face in asa fel sa nu va lipseasca si sa facem o figura ca lumea. NU! Nici vorba ! Daca se putea sa vii cu banutu' de acasa pentru achizitionarea celor necesare (furtune, lampi, filtre , pesci, acvarii etc) era foarte bine! De protocol, adica macar un pahar de apa din partea lor, nu mai vorbesc...
Am lucrat in planificarea (resurselor , misiunilor si activitatii in general) cativa ani buni. Stiu ce presupune si tocmai de aceea cu ceva timp inainte chiar de Congresul AIC , am tot incercat sa deschid discutia pe marginea evenimentului de la Cesena insa fara rezultat.Imi doream sa iasa ceva ca lumea si eram realmente preocupat . Spre exemplu, chestii aparent minore cum ar fi : cu cate zile inainte de expozitie ar trebui sa aranjam acvariul pentru ca apa sa aiba timp sa se invecheasca un pic? lipim sau nu decorul de acvariu? cu filtrarea cum facem: in spatele background ului sau nu? cine aduce pestii , cati si de care?
Mai marii conducatori si au luat mana de pe noi si si au pus palmuta undeva , salutandu ne din mers . In acel week end spre norocul dumnealor , se tinea Congresul Asociatiei Ciclidofile Franceze la Vichy si..nu puteau rata ocazia..Deci, descurcati va baieti! Noi va veghem din departari!

Pana la urma , vineri , cu o zi inainte de deschidere, eu si alti doi ne am intalnit la Cesena pentru a aranja standul AIC.
Ne am lovit de o gramada de probleme. Mesele nu puteau sustine greutatea mastodontului de 700 kg. Am gasit spre norocul nostru vreo 12 caramizi cu ajutorul carora am incropit un suport mai rezistent pt acvariu. Am pus acvariu pe pozitie , am ancorat background ul meu cu bucati de polistiren (cam ca la tara) , am pus si doua filtre DIY enorme in fata decorului , mascate cu niste bucati de gresie - rezultatul : deplorabil din punctul meu de vedere..
Apoi, a urmat umplerea acvariului. Nu aveam furtun, nici macar o galeata sau canistra..Pana la urma , am identificat o sursa de apa foarte aproape de noi si am imprumutat un furtun .
Apa , rece gheata..Se facuse deja ora pranzului. Cei doi italieni cu care eram , Nicolo si Denis , deja dadeau semne de neliniste .La ei , nu se pune in discutie , sa sari sau sa decalezi o masa. Este un subiect tabu . Asa ca , pentru a nu sacrifica masa de pranz, au decis sa arunce amaratii de pesti adusi de Nicolo, un Fryeri frumos si cateva mbune, direct in apa aceea. Ati mai auzit asa ceva???? Am ramas crucit si interzis!!! Degeaba am insistat sa asteptam macar cateva ore ...Pesti bagati in apa direct de la robinet?! Incercati si voi!!!Merge de minune!!!
Eram sigur ca la intoarcere sau cel tarziu o zi dupa , o sa i gasim cu burta in sus. M am inselat. Pestii au supravietuit acestui "tratament" pe durata expozitiei.
Cateva imagini din aceasta faza:

image
image

Nicolo in picioare, Denis cu fundul gol, admirand "capodopera" :

image

Din cele 4 mese , am renuntat la 2 in favoarea unor expozanti vecini.
Asta a fost cu "pregatirile".

Sambata, 06.10.2012, prima zi de expozitie - am fost prezent din nou acolo, impreuna cu Denis Lampredi . Am facut de garda la standul AIC cu schimbul pana la ora 19,00. Doar pana la pranz , a stat cu noi si secretarul AIC, Aldo Reggi care a adus o cutie plina cu buletine AIC care trebuiau date "in omaggio" vizitatorilor.
Cam la asta s a redus intreaga activitate de promovare a imaginii AIC! Pacat!
In rest ,agitatie mare!
In aceasta zi nu am reusit sa vizitez expozitia ca lumea. 3700 mp impartiti in 2 : o sectiune pentru Aqua Beach iar ceallata dedicata testoaselor si reptilelor - Tartarughe Beach. Firme mari prezente : ADA, Tetra , Sera , Prodac etc. Expozanti italieni dar si straini: multi veniti din Ungaria, Cehia si Polonia.
Sa trecem la fotografii..

Secretarul AIC, Aldo Reggi :
image

Cativa pasionati cerand informatii lui denis:
image

Acvariul nostru , chiar daca nu a fost mare lucru, a facut senzatie ..Au fost foarte multi care s au oprit si l au admirat ..Cred ca si decorul meu a avut un cuvant greu de spus aici si cred ca a salvat un pic din ce se putea salva..

image
image
image

Printre vizitatori , a fost si un impozant Terra Nova - am fost obligat sa l imortalizat..Era superb:
image

Aici , Denis , oferind explicatii intr o pozitie insolita :
image

Cativa dintre pestisori- au stat mai mult ascunsi fiind imposibil de surprins:

image

Duminica 07.10.2012, am ajuns cu sotia in jur de ora 11 acolo. Ne propusesem sa vizitam expozitia pe ndelete.
Standul AIC era abandonat. Cei care figurau "de garda" pentru aceasta zi, isi vedeau fara probleme de vizitarea expozitiei . Bineinteles ca nu ne a lasat sufletul sa facem si noi la fel. Am imprastiat pe masa pliantele acelea si am asteptat venirea vreunuia dintre ei . De venit au venit insa nu ca sa ramana. Abia pe la 2 , a ajuns cineva care a ramas la stand asa cum facusem noi sambata.
image
image

Aici , o intalnire cu alti membri AIC -"vizitatori":
image

Incerc sa sistematizez un pic imaginile pe categorii pentru ca volumul este destul de maricel.
Incepem cu sectiunea acvaristica.
Am cateva foto cu Discusi. Acest segment a fost foarte bine reprezentat la acest eveniment. Discus Club Italia a avut un stand superb cu cateva acvarii - biotop cu Discusi de exceptie. Dar cel mai mult mi a placut o pereche impreuna cu puiutii lor. Chiar nu mi dau seama cum a fost posibila mutarea lor cu tot cu pui..

image
image

image
image
image
image

image
image
image

De asemenea, Piranha Club Italia a avut un stand deosebit:
image

Am vazut si ceva Killies frumusei - mai greu de imortalizat din cauza apei destul de incetosate:
image

Betta:
image

Ciclidele , fara sa luam in considerare Discusii, si inafara de noi , au fost destul de slab reprezentate. Am gasit cateva exemplare maricele care mi au atras atentia insa erau inghesuite in acvarii extrem de mici alaturi de alti giganti smilie :
image
image
image
image

Aquascaping:
image
image
image
image
image
image
image

Caridine - s a tinut si un concurs international - erau cateva zeci de miniacvarii cu cate 2-3 creveti care erau observati, jurizati de catre arbitri strainezi.
image
image
image

Marine:
image
image
image
image

Sectiunea broscutelor testoase si reptilienilor- TartaBeach , sub patronajul Tarta Club Italia , a fost foarte bine organizata. Sute de exemplare , de la cele mai micute pana la gigantii de Galapagos, de la cele mai comune si bineinteles ieftine pana la cele de mii de euro bucata - un paradis pentru pasionatii din acest segment. Nu am sa insist prea mult la acest capitol pentru ca si asa aceasta postare se dovedeste a fi foarte stufoasa si implicit , risca sa plicitiseasca.
Oricum, nici nu am facut prea multe poze aici insa am recuperat la urmatorul eveniment Reptilius Forli care s a tinut peste alte 2 saptamani si care a fost dedicat in special reptilienilor, amfibienilor .

Asadar in cadrul TartaBeach, copiii au avut un loc special amenajat unde puteau modela, desena broscute testoase.
image
image

image
image
image
image

Incheiem cu niste imagini cu plante . Au fost cateva standuri cu orhidee , bonsai si cactusi , imprastiate printre cele cu testoase.
Sotia a fost extaziata dar recunosc ca si mie imi plac la nebunie orhideele si bonsaii:

image
image
image
image
image
image
image
image

Ma opresc aici cu "rezumatu' " . Si asa cred ca aceasta mega-postare va va stoarce de energie . Eu am incercat sa va prezint o imagine de ansamblu a acestui eveniment asa cum am stiut mai bine..Sper ca veti gasi aceasta prezentare interesanta .

Ciao
Cristian

PS . Am uitat sa va spun ca am ramas pana la sfarsitul sfarsitului impreuna cu sotia. A trebuit sa golim acvariul si sa l ajutam pe Denis, care l a si cumparat cu tot cu decor, sa l duca la Forli in curtea unui meserias pentru a i pregati un suport pe masura si a i lipi decorul. Bineinteles ca nimeni altcineva nu s a oferit sa l ajute . Toti s au carat la casele dumnealor fara nicio remuscare. De aceea , vorbeam mai sus, cu indignare , despre egoism si alte asemenea "calitati" ..Eu unul nu pot fi asa..Cum poti lasa pe cineva de unul singur, noaptea , sa se descurce cu un acvariu de 2 metri, sa l transporte 40 km , jumatate iesit din masina, sa l dea jos din masina etc?! ...No comment

[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Multumim frumos pentru "foiletonul" acesta! ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Multumim frumos pentru "foiletonul" acesta! ...

N ai pentru ce maestre Koala!
Eu va multumesc pentru rabdarea si interesul acordat!
Marturisesc ca am stat un pic cu inima stransa pentru ca nu stiam cum va fi primit acest "off topic - foileton " de catre "publicul " de aici.
Si inca ceva. Daca "conducerile" gasesc de buna cuviinta curatarea acestui topic, in sensul mutarii celor 2 postari off topic intr un topic dedicat , sunt total de acord

Oricum, gata cu off topicurile ! Mai vorbim si "la subiect" de acum incolo.

Am ramas in urma cu jurnalul acestui acvariu..
Ce s a mai intamplat?!

Pai, atmosfera este una deosebit de pasnica . Populatia s a "asezat" , nu exista tensiuni teritoriale sau alte asemenea, chiar daca au mai aparut si alte figuri in peisaj .
Moorii care dominau acvariul au pierdut suprematia dupa venirea celor doua perechi de Placidochromis Gisseli. Acum sunt ca niste mielusei Dar cu toate astea, reusesc sa depuna in continuare fara probleme.Cred ca au cea mai mare rata de succes la depunere. Nimeni nu i deranjeaza. Si acum amarata de femela este pt a nu stiu cata oara insarcinata

Am pierdut un mascul de Placidochromis phenochilus Mdoka in mod subit si inexplicabil. Am presupus ca a fost bloat - am si incercat un tratament cu metronidazol dar prea tarziu si fara succes.Au ramas 2 perechi.
Una dintre ele a reusit sa depuna si se pare ca in jur de 21 decembrie (odata cu sfarsitu' Lumii ) o sa am a 2 a tura de micuti Mdoka. Primii deja au capatat forma - au peste 1,5cm dar am ramas doar cu 6 pt ca 10 buc au ajuns la un prieten .

Aici avem un filmulet cu depunerea perechii Mdoka facut in urma cu aproximativ 2 saptamani :

Si niste "White Lips":
image
image

Figurile noi din peisaj sunt:
- Tropheops Mauve Yellow Magunga - un trio adica 2 M si 1 F - o mbuna cu un colorit superb , masculul dominant pe galben iar cel subdominant , pe albastru - cu un caracter destul de forte insa la mine in acvariu nu a creat probleme deloc- isi vede de "pascutul" algelor de pe pereti, streseaza femela si cam atat.
Masculul dominant:
image

Masculul subdominant:
image
image

Femela:
image

..si cu gusa:
image
image

Deja am 30 puiuti Tropheops - destul de maricei si vigurosi
Aici filmuletul cu striparea femelei - foarte dificil de deschis gura acestui peste- au partea de jos a gura mai scurta si sunt extrem de puternici . Aduc foarte bine cu fratii de Tanganijka- Tropheusii:

- un alt "new entry" pe care l vanam demult, este o "stiuca " care mai mult ca sigur multora nu le va spune mare lucru , de placut nici nu cred ca se pune problema , insa este de inteles
Lichnochromis acuticeps - o haplochromina de mari dimensiuni cu o "moaca" ciudatica (dar care mie imi place de nu mai pot )care se hraneste cautand mici prazi , crustacee, pestisori , ascunsi in crevase, crapaturi ajutandu se de botul "specializat." Din pacate , eu am numai un mascul de 20cm - inca necolorat la maxim - ii lipsesc fetitele . Va fi o incercare destul de anevoioasa sa i gasesc femela - este destul de rar si in consecinta se gaseste greu pe listele importatorilor si crescatorilor.
image
image
image

Observati buza inferioara - stiati deja ca mi plac buzatii ciudati :
image
image

- o surpriza care mi a bucurat sufletelul este aceasta:
image

Ghiciti care i povestea ?
A ajuns la mine o pereche de Pseudotropheus Acei Msuli.
Sunt 2 din puii mei dati maestrului Pomi cu aproape 2 ani in urma , care , cu ajutorul unui prieten roman de aici si o perioada lunga de asteptare, au calatorit cu masina peste 2000 km , si in cele din urma , au aterizat la mine in conditii destul de bune. Multumesc mult maestre Pomi!!!
La 2 saptamani , femela a ramas "gravida".

- Cu mari peripetii, au primit prin Posta ("multumiri " pe aceasta cale), dupa 3 zile de la expediere , mai mult morti decat vii , cu apa inghetata. o pereche de tineri Lethrinops Albus Blue Fins. NU am avut nici cea mai mica indoiala ca nu i voi pierde. Erau cu burtile in sus si trageau practic sa moara. Nu am facut decat sa i pun intr un lighean cu un aerator si atat..Insa au avut zile..Si au revenit complet in mod spectaculos. Acum sunt in acvariul din garaj cu puii de Lawsii si Copadichromis . Nu am poze deoacamdata cu dansii

Restul pestanilor sunt foarte bine.
Perechea de Eclectochromis lobochilus Hertae chiar daca masculul inca nu s a colorat cum trebuie, a depus (dar nu am fost din pacate prezenti la eveniment)si vom avea puiuti si de la dansii pe la sfarsitul lui decembrie:

image
image

Masculul Hertae- ceva ceva culoare parca incearca sa se arate:
image

Micutele Aulonocara Hueseri isi vad de treaba fara sa deranjeze pe nimeni- masculul , la fel, mai are pana se va colora :
image

Buzatii mei , Abactochromis labrosus parca au mai crescut - sunt mai usor de imortalizat acum - foarte teritoriali - patruleaza zona stancoasa ciugulind covertura algala:
image
image

Placidochromis phenochilus Gisseli - la fel de impozanti (masculii)- am o femela care cred ca are un nivel de testosteron extrem de ridicat axact asa face cu masculul mai mic. Efectiv se lupta cu el , se iau gura in gura ca si cum ar detine "balls" uri Sa speram ca o s o linisteasca careva pan la urma

image
image

Despre cele 2 perechi de Sciaenochromis fryeri Iceberg Maleri pot spune ca depun constant insa masculii nici gand de "activare" . Sunt gri exact ca femelele. Am avut constant Fryeri iar la aceasta dimensiune erau deja colorati. Astia or fi mai puturosi

Taeniolethrinopsii furcicauda - cresc - au trecut de 15 cm cred - sunt extrem de blanzi -
image

Acum am sa va prezint cateva imagini de ansamblu facute recent. Aranjamentul a suferit o mica modificare .Poate o veti sesiza.
Nu m am invrednicit sa termin cu "imbracarea " suportului Ma prinde Anu ' Nou asa, asta i clar
image
image

image

image

image

image

image

Cred ca , cam asta ar fi..Nu stiu daca am omis ceva dincate imi propusesm sa va spun
Mai am de facut un filmulet , asa ca de sfarsit de an, si ati scapat de mine (pe anul acesta )
Pe curand!

Sarbatori fericite tuturor! (va spun anticipat ca sa fiu sigur )

Cristian

[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Wow, cat de mult mi se pare ca au crescut baboii... se vede ca nu duc lipsa de atentie ...

... nu as muta posturile "foiletonistice", pentru ca mi se par absolut in ton cu tema topicului... evident, daca nu ai tu nimic impotriva sa ramana aici .

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Cristian,

In sfarsit a dat Domnul si ai prezentat partea a 2 a (vorba maestrului Koala) al expozitiei la care ai participat. Super fain, descrierea, pozele dar mai ales acvariul Nicolo, Denis si matale .

Ma bucur teribil de mult, ca nenea Pomi a rusit sa-ti trimita nepotii in Italia, bravo oameni buni

Iar ma ia nabadaile cand arunc privirea spre acvariul tau, super fain,

fostul user ozy
[WWW]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Wow, cat de mult mi se pare ca au crescut baboii... se vede ca nu duc lipsa de atentie ...

Au crescut intr un ritm care sincer ma cam sperie iar o mare parte din ei mai au mult pana sa atinga dimensiunile maxime..Deja ma gandesc la urmatoarea miscare Un 3 metri poate ca ar fi de ajuns (pentru inceput) Vedem..la Anu'

... nu as muta posturile "foiletonistice", pentru ca mi se par absolut in ton cu tema topicului... evident, daca nu ai tu nimic impotriva sa ramana aici .

Nicio problema . Raman aici! Am ridicat aceasta "problema " gandindu ma doar la "audienta" si la efortul acesteia de a urmari cu atentie si jurnalul in sine si aceste "mici" "iesiri in decor "
Eu de exemplu , uneori cand ma aflu pe pagina aceasta , unde sunt o gramada de foto, calculatorul sau , sau nu stiu , poate site ul sau conexiunea la internet, imi face figuri: imi apare doar ceea ce este scris fara imagini. Dupa cateva incercari , se remediaza problema .

Salut Cristian,

In sfarsit a dat Domnul si ai prezentat partea a 2 a (vorba maestrului Koala) al expozitiei la care ai participat. Super fain, descrierea, pozele dar mai ales acvariul Nicolo, Denis si matale .

Ma bucur teribil de mult, ca nenea Pomi a rusit sa-ti trimita nepotii in Italia, bravo oameni buni

Iar ma ia nabadaile cand arunc privirea spre acvariul tau, super fain,

Multumesc mult @vereb!
E adevarat ! M am codit ceva pana am venit si cu partea a 2a a prezentarii Poate si din cauza ca "feed back"ul publicului de aici , dupa prima postare , a fost aproape inexistent. Poate ca lumea astepta si partea a 2a ca sa se pronunte . Ma rog! Acum ma simt si eu usurat ca am dus treaba la bun sfarsit!

Cu puiutii mei care au crescut la Pomi si au ajuns la mine dupa atata timp, e o intreaga poveste dar pana la urma , cu final fericit. Acum astept puiutii din acesti "puiuti" Doamne ajuta!

[Email] [Yahoo!]
rick
Senior member

IP:

Mereu superb.
Acvariu parca arata mai natural asa. Niste detalii de poze cu coltul dreapta spate se poate?
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Arata bine Crys. Nu ma prea pricep eu la cichlide dar imi place ce vad

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Salve!
Nu e bine sa inchei acest an , fara a mai scrie cateva randuri in acest jurnal si oricum ramasesem dator la voi cu un filmulet ..
Asa ca incerc sa aduc la zi "ostilitatile" ca sa putem incepe cu dreptul noul 2013.

Ultimele stiri ar fi :

- puiutii de Tropheops mauve , in jur de vreo 30, sunt vigurosi , cresc extrem de bine.

- cu ocazia "Sfarsitului Lumii", in acel mult asteptat 21 decembrie , perechea de Placidochromis Jalo a sarbatorit iubindu se cu foc indelung , toata ziua , pana seara. Am reusit sa i surprind intr o prima faza :

Pentru maestrul Rick , avem si cateva poze cu masculul

image
image

In aceeasi "fatidica " zi de 21 decembrie au vazut lumina Soarelui , a doua generatie de Placidochromis Mdoka - aproape 30 - mult mai fragili decat puii de Tropheops- acum dupa 10 zile , par ca s au mai intremat oleaca.
image
image

Femela de Eclectochromis Hertae din pacate , dupa 1 saptamana, a pierdut "sarcina"
Mai punem o poza cu masculul ," de control"asa
image

Ramanem tot in zona iubirilor ..Spuneam ultima data ca astept ceva nepotei de la perechea de Pseudotropheus Acei Msuli venita tocmai de la Romanica..
Ei bine, ieri s a intamplat sa devin "bunicul" unei hoarde de 90 nepotei!!!
Da , ati vazut bine! 90 ! Am ramas socati pentru ca ne asteptam la un maxim 30 , hai 40.Nici de la femele mari precum a fost acea de Livingstonii nu am avut atatia..Iar amarata asta de fetita de Acei nici maca nu a avut o gura exagerata.Este clar un RECORD in materie- dublu sau chiar triplul mediei normale !!!

Puiutii la cateva minute de la nastere:
image
image

Si parintii (imaginea cu mamica nu e deloc ok dar nu am altele mai bune):
image
image

Perechea de Gisseli a punctat si dansa insa nu am fost martori la eveniment. Femela cea mica are gura plina si dansa.Pe la jumatatea lui ianuarie, vor veni si puiutii .
Am niste poze mai "artistice" cu masculul cel mare de Gisseli si cu cel de Lichnochromis acuticeps
image

Alien e Predator:
image

Masculul de Lichno care , dupa ce sting lumina si ma bag la pat , il aud tocmai din dormitor , de la etaj, cum loveste capacul cu imensa gura , in cautare de mancare. Face un zgomot straniu dar il iubesc de numai pot! :

image

image

image

Mai avem si o poza cu masculul de Copadichromis Cyaneus care parca s a mai colorat oleaca- de fetite nu are chef deloc
image

Amarata de femela de Moorii a eliberat puii in acvariu exact in timp ce va scriam insa i a tinut cu mult peste termenul normal . Nu am vrut sa i salvez insa daca nu se intampla sa i elibereze natural , trebuia sa intervin cumva pt a nu muri de foame...O mama extrem de buna!
image

image

In rest , pace si voie buna!

Am sa inchei aceasta "scurta" interventie , pt ca stiu ca sunteti in febra pregatirilor de Revelion, urandu va toate cele bune, un An Nou Fericit cu sanatate , impliniri !
LA MULTI ANI!!!

Si din partea pestanilor , aceleasi ganduri bune:

image

PS . Aceasta era o imagine care ar fi trebui sa vina odata cu Craciunul dar merge si acum

...si filmuletul de sfarsit de an:

La multi ani!

Sa ne auzim cu bine!

Ciao
Cristian

This message was edited 1 time. Last update was at 31/12/2012 19:20:12

[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Un topic de exceptie, in care se vede limpede dragostea si grija care inconjoara acesti pesti!... Pasiune, ingeniozitate, migala si rabdare...
Imi voi permite sa-l fac Sticky, ca sa ramana in permanenta usor de gasit si de citit.

Bravo maestre, felicitari inca o data!

La multi si fericiti ani!

PS: Sa va traiasca "nepoteii"!

malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Un topic de exceptie, in care se vede limpede dragostea si grija care inconjoara acesti pesti!... Pasiune, ingeniozitate, migala si rabdare...
Imi voi permite sa-l fac Sticky, ca sa ramana in permanenta usor de gasit si de citit.

Bravo maestre, felicitari inca o data!

La multi si fericiti ani!

Maestre Koala, iti multumesc din suflet! Este o onoare pentru mine !

Voi incerca sa nu dezamagesc si sa merg pe aceeasi linie, in sensul ca voi continua sa va "stresez" constant in stilu'mi caracteristic, tinandu va la curent cu "evolutiile" acestui acvariu si ale locatarilor sai

PS: Sa va traiasca "nepoteii"!

Multam!
Daca va fi sa fie asa, Italia va fi "infestata" pe acest segment de "progeniturile" cu origini mioritice !

LA MULTI ANI!!!

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: