Adevarul e ca oscarii sunt pesti foarte rezistenti si ai mei aia mici se mai ciufulesc si in cateva zile le cresc solzii se refac inotatoarele dar ma gandeam ca pentru asa ceva se aplica ceva mai deosebit
Spunem 1% din tot ce gandim, din 1% jumate mintim!
Singurele imbunatatiri, sunt ca pestii sunt mult mai interesati de ce fac prin preajma acvariului, asa sa stie si ei daca pica vreo granula . Cred ca va fi de durata cicatrizarea Nu am idee cat de sensibili sunt la HITH Oscarii tineri, ai mei nu au nici o leziune.
Maestre o sa-i scot la o filmare cat de curand asa inainte sa ramana doar ultimii mohicani la mine
Scuze pentru calitatea filmarii insa am facut-o asa in graba de gura voastra
Intre timp am redus drastic nr locatarilor, au plecat 5 JD 1 GT si cei doi Oscari mici.
Acu' sunt hotarat sa reiau ideea de background din radacini cu ceva "fire" de Anubias prinse pe ele. Problema e ca prinderea cu ventuze prinse cu "soareci de cablu" pe care am folosit-o initial nu e fiabila pe termen lung, gravitatia facandu-si treaba si sub apa .
M-am gandit sa fac un schelet din ceva lemne si sa prind pe ele bucatile de radacina astfel incat sa pot pune decorul pe segmente sprijinit de spatele acvariului. In teorie pare simplu, in practica e mai greu.
Aveti ceva idei ce ce as putea folosi alternativ?
Mie anubiasul mi s-a prins de fundalul care este din plastic. Am prins anubiasul de un lemn si l-am sprijinit de fundal - rizomul era in contact pe lungime cu fundalul. Toate astea la jumatatea inaltimii deci cam pe la 15-20cm de substrat. Dupa cateva luni i-au crescut radacinile prinse de plastic, moment in care am indepartat lemnul si am taiat rizomul care crestea departat de fundal. Asta se intampla acum 10 ani. De atunci acolo sta... Tot tai din rizomii care cresc si incerc sa-l mentin cat mai jos pentru ca are tendinta sa tot urce spre lumina...
Iti trebuie ceva care sa mentina rizomul lipit de background. Eu am vazut pe cineva care gaurise fundalul si a prins cu silicon o bareta de plastic pe care a taiat-o dupa o perioada...
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
La mine backgroundul vreau sa il fac din bucati de radacini din lemn fixate pe un suport relativ vertical . Prinderea Anubiasului va fi simpla.
Nu prea am idei legat de suportul pe care sa il folosesc.
Dan P wrote:La mine backgroundul vreau sa il fac din bucati de radacini din lemn fixate pe un suport relativ vertical . Prinderea Anubiasului va fi simpla.
Nu prea am idei legat de suportul pe care sa il folosesc.
Vrei sa proptesti niste buturugi, direct pe geamul din spate?... asa, vertical?
- as folosi niste "ancore" mici, facute din bucatele de geam... lipite cu silicon, direct pe geamul din spate.
- de ele te legi cu guta de nylon (fir de pescuit).
- in felul asta nu se vede nimic si, daca vrei sa renunti la decor, "ancorele" se pot dezlipi relativ frumos.
Da, buna idee . Cred ca pot sa le prind si pe exterior deasupra acvariului pe "intaritoare" . Chiar daca am un spatiu in spatele buturugilor oricum ele se vor sprijini de geam ca-s destul de "late" ca sa zic asa.
Sa vaz cum le "crosetez" intre ele sa le fac ori "carnati ori "pres". In varianta "carnati" ar fi mai simplu in cazul in care vreau sa le scot sa mai prind cate un baboi
Am prins "ancorele" si am taiat lemnele, acu' sa am timp de "crosetat".
Am folosit niste carlige de plastic de la niste ventuze in ideea ca folosesc aceleasi carlige si in capatul "tesaturii" si le agat unele de altele.
- S-ar putea ca lipitura sa nu fie cea mai stralucita, tinand cont ca ai sticla-silicon-plastic.
- In cazul in care nu merge treaba, pune mana si prinde carligele direct pe rama de lemn.
Carligul are o "bila" spre capat . Teoretic nu poate trece prin inelul format de silicon.
Ma gandesc ca nici incarcarea nu va fi prea mare. Desi nu pare, am degresat geamul
Cam asta e ideea: Am ramas fara radacini acum trebuie sa ma pun iar pe cautat.
Decorul are rol dublu, va fi suport pentru plante (cat or vrea pestii sa le lase) si de refugiu pentru pestii mai mici.
Bah, nu stiu ce plm ai facut, da' poza aia e complet nefericita... adica, nu se intelege absolut nimic!
Nu are perspectiva, nu ne dam seama de "volume", nu nimic!
- tehnic vorbind, au tinut carligele alea din silicon?
- ma asteapta 3 buturugi mari, doar sa le pun pe pozitie... vreau sa fac ceva similar, da' cu ele atarnate (fara sa atinga nisipul).
sa zicem ca e un teaser Am pus si eu ce am reusit sa pozez dimineata.
O sa fac o filmare mai pe seara dupa ce sting toate luminile prin casa
Carligele rezista, da sigur le mai dau cu silicon asa just in case ;)
This message was edited 1 time. Last update was at 29/01/2016 10:18:00
Urmeaza sa mai completez pe masura ce mai gasesc buturugi.
HITH pare sa regreseze usor , am redus drastic nr de pesti nr de mese pe zi si cantitatea. Oschi pare destul de voios. Perechea de Rt s-a "pupat " ieri toata ziua dupa schimbul de apa. S-au "carpit" asa din dragoste asa ca acum sunt cam sifonati. Da astia asa se simt ei bine .
This message was edited 5 times. Last update was at 31/01/2016 19:31:25
Am reparat eu linkul ala, deoarece se pare ca ti-a pus mari probleme.
- imi place cum ai aranjat lemnele, asa vreau si eu sa fac.
- pestii arata bine, vad ca Oschi isi face un cuibulet. - puii aia cresc greu, abia acum imi dau seama de asta.
PLM, m-am chinuit in toate felurile, nu voia nici cum. Unde am gresit? Oschi e un mare "cuibulagiu" in ultima vreme . Ii place apa cristalina.
Puii cresc incredibil de incet pentru niste ciclide mari. Am la firma un acvariu mic in care am avut o pereche de Sajica care ma lasat cu 2 pui in acvariu. Intr-o luna si fara mancare speciala, doar ce au prins ei prin acvariu au ajuns la 1 cm . Astia de Festae sunt vreo cativa care au 1.5 cm si au vreo 4 luni cred . Sajica ajunge pe la 10 cm iar Festae pe la 35, media . Cei mai mari bat spre 5 cm acum as zice
- cu puii si faptul ca se dezvolta greu, da, am remarcat si eu asta... e ciudat.
- la astronotusi, care sunt alti pesti mari, puii cresc mult mai repede... in primul an de viata, intretinuti bine, se dezvolta cu 1-2 cm/luna.
E cunoscut faptul ca Festae au cea mai inceata rata de crestere dintre toate ciclidele mari. Rata e ceva de genul "incredible slow growers" Vreau sa tin vreo 10 bucati de curiozitata sa vad cat de mari pot ajunge pana la un an. Perechea desi este extrem de colorata, mai ales cand au chef de nebunii, nu prea dau semne ca ar mai creste. Au cca 22-23 de cm de ceva timp. E drept ca nu i-am mai masurat insa daca au mai crescut au crescut foarte putin. Ma gandesc cum ar fi la 40 de cm
PS am mai intarit carligele cu silicon. Totul rezista. La schimbul de apa masiv, au ramas "carnatii' suspendati in fire si nu a fost nici o problema.
This message was edited 1 time. Last update was at 01/02/2016 09:46:20