Spre imensa mea rusine, se pare ca Oschi are HITH. De cand am puii in acvariu am bagat mancare in ei la greu crezand ca am sa compensez prin shimburi de apa mai dese. Din pacate se pare ca planul meu a fost gresit. Ieri am observat ca Oschi are 4 leziuni HITH ca la carte. Am testat apa si nitratii sunt 10 Probabil sunt scazuti dupa schimbul masiv de acum doua zile. Chiar si asa cred ca variatiile mari ale parametrilor si stresul au dus la aceasta situatie. Ce ma ingrijoreaza este rapiditatea cu care a evoluat, avand in vedere ca acum doua saptamani la ultima examinare mai atenta a pestelui nu am vazut nimic.
Oschi este totusi destul de activ si nu da semne evidente de suferinta.
Incep un program de curatenie maxima si curatarea filtrelor cat mai urgent in functie de timp. Am sa reduc nr pestilor si volumul de mancare alocat. Pe lista scurta sunt puii din care vreau sa tin cateva bucati din cei mai "rasariti"
Eu am avut asa ceva la masculul de red shoulder. Prea multe tratamente nu exista, dar am gasit gasit ca in multe cazuri este vorba de parazitul Hexamita iar ca tratament metronidazol. La vremea respectiva am facut tratamentul in tot acvariul si a functionat. Acum ca a fost de la antibiotic sau de la schimburile de apa si mancare mai putina nu stiu sa iti zic.
Apa curata si mancare buna... se reface, nu e ceva ireversibil.
Nu e cazul sa-l medichezi, ca n-are paraziti... ai vazut fecale alb-transparente-lungi-filamentoase?
This message was edited 1 time. Last update was at 21/01/2016 09:16:38
Fecalutele sunt perfect normale la toti pestii.
Si eu ma gandeam sa nu sar in antibiotice.
Aveti idee daca ranile se cicatrizeaza doar, sau se si "inchid"?
Gropile alea se "refac"... tesutul creste, incet-incet, si rana devine invizibila.
Ceea ce are pestanul ala se datoreaza unui cumul de factori: apa nasparlie + stres + mancare. Este remediabil 100%.
Lasa Danutu ca se face bine,e baiat mare si altfel lupta corpul lui cu ranile,daca era mai mic era problema.Asteptam evolutia puilor de red terror.Poate cu acvariul pe care o sa-l fac curand o sa-mi permit sa tin si eu asa ceva) ne auzim
Se suspecteaza ca factor de risc in aparitia acestor gauri (Hole in the Head Disease) inclusic dezechilibrul mineral al apei. Sunt indicate si schimburi de apa mai dese.