[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"El Grande"  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
delta
Junior member
[Avatar]

IP:

ocean wrote:
Humbert wrote:apisto sau ramirezi se potrivesc, dupa mine, ca sunt tot din amazon

Putin inexact : ramirezi nu e chiar din Amazon desi asa e incetatenita ideea, provine din regiunea bazinului Orinoco si anume din acele llanos : campii inundate aflate in Venezuela si Columbia cu un climat foarte stabil cu sezoane umede regulate si temperaturi constante calde : 27-30 grade Celsius.
pe mine m-ar ingrijora (in cel mai rau caz) mai degraba aspectul ca ar putea fi vorba de faptul ca cifra indicata pentru temperatura se refera la cea (+/- medie) a aerului si nu la cea a apei...

This message was edited 1 time. Last update was at 20/11/2014 00:32:07

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe mine nu ma ingrijoreaza acest aspect. Din cate am citit se refera la temperatura apei, care la mine in acvariu este oricum de 29-30 grade Celsius.

Eu vreau sa stiu daca Discusii convetuiesc linistiti cu o alta specie de ciclide pitice sud-americane.
Conditiile referitoare la proprietatile si temperatura apei sunt asemanatoare, mai ales ca aceste specii au fost crescute si inmultite in captivitate, nu mai stiu sa faca diferenta intre mediul natural si cel din bazine. Nu spun ca nu trebuie sa le asiguram conditii cat mai aproape de mediul lor dar, spun ca oricum sunt mai rezistenti si mai usor de adaptat.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu nu mi-as face atatea probleme, multa lume tine discusi cu ramirezi.
si eu am tinut, ma rog, nu stiu cat e de important ca nu sunt discusar, a fost o perioada de aprox. 1 an.
dar ramirezi am de cand m-am apucat de acvaristica, de 5-6 ani. acum ii tin cu scalari, care sunt mai agresivi decat discusii, si nu e nici o problema.

qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Si eu tin ramirezi cu scalari. Am doua perechi de ramirezi. Nu au nici un fel de problema, nu au treaba unii cu altii. Pe ramirezi ii mai apuca din cand in cand sapatul prin nisip, fac niste gropi

This message was edited 2 times. Last update was at 20/11/2014 12:36:32

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

qwerty wrote:Pe ramirezi ii mai apuca din cand in cand sapatul prin nisip, fac niste gropi

asta inseamna ca vor sa depuna.

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Multam colegi.
Sa vad ce gasesc dintre ramirezi si apisto sa vedem ce iese .

[Email] [Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Da si eu am tinut ramirezii cu discusi(din necunostiinta de cauza) dar nu au avut viata prea lunga- cateva luni, in schimb separat a fost altceva : reprodus ,serii de pui ; de curiozitate voi de cat timp i-ati combinat cu discusi /scalari ?
[Email]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cu discusi 1 an, cu scalari, in total, vreo 3 ani.
dar problema (mea) cu ramirezii e ca-mi mor pe capete, indiferent cu cine ii cazez.
astia pe care ii am acum cred ca sunt cei mai longevivi, tocmai au facut anul. bine, din 5 cumparati acum 1 an au mai ramas doar 2, insa in ultimele 6 luni nu a mai murit nici unul.
hm, cam acum 6-7 luni am umplut si eu filtrele cu siporax, te pomenesti ca din cauza asta o fi :-)

This message was edited 2 times. Last update was at 20/11/2014 18:09:27

qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu ii am din februarie. Am o canistra plina cu 5litri de Siporax, nu cred ca iti mor de la asta. Ai mei inca traiesc. Mi-au murit betta, neoni.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai nu, eu ziceam ca din cauza siporaxului NU imi mai mor ramirezii )

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Humbert wrote:pai nu, eu ziceam ca din cauza siporaxului NU imi mai mor ramirezii )

De acord cu tine ca ar putea fi ocauza (buna)siporaxul , recomandarea pentru apa la ramirezi fiind, cel putin in mediul lor e de 0 amoniu/ amoniac si nitrati iar ph intre 5 si 6 ; calitate slaba a apei cred eu ca principala cauza a mortalitatii ridicate a lor din acvariile comunitare -cati dintre noi o monitorizeaza cu adevarat ? Si nu cu teste de doi lei cu banda de hartie ,ci sa fie cu reactivi gen Salifert. Anca scuze ca ti-am cam incarcat topicul
[Email]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nici o problema Ocean, invat si eu.
Am auzit ca ramirezii sunt pretentiosi dar daca traiesc Discusii ma gandeam ca apa e k.
Am sa caut apiso ca am mai avut si nu sunt asa de pretentiosi.

[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Mi au depus din nou Acarele

[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Si seful acvariului. Acum sunt primii la mancare, ii bat pe toti.
[Thumb - WP_20141122_17_16_30_Pro.jpg]

[Email] [Yahoo!]
maryusdv8
Membru de baza

IP:

Superba fotografie .
petre79
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Frumos discusu.....frumoase culori mai are
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacte pozele sunt de calitate foarte slaba, facute cu telefonul.
Am doi asa mari si frumosi, si doi mai mici, unul chiar foarte mic, si inca nu au culoarea asa frumoasa, sunt si cu dungile de stres vizibile.
Sper sa cresca si ei la fel de frumosi.

[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Mijlociul sub creanga si cel mic si negricios.
[Thumb - WP_20141122_17_40_10_Pro.jpg]

[Thumb - WP_20141122_17_40_18_Pro.jpg]

[Email] [Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salvarea pentru cei ramasi din crestere e sa mai iei inca vre-o patru discusi ( macar) tot de marimea astora (mi se pare ca iti permite bazinul)chiar daca-s mai maricei , asa se imparte dominatia exercitata de cei mai mari pe mai multi si nu o iau pe coaja tot aia doi , plus sa te tii de schimburi de apa-se vede la cei doi ca s-au oprit din crestere :raportul ochi-cap (ochii au ajuns disproportionat de mari) altfel nu il vad bine pe cel negricios ,pentru ca nu ajunge la hrana suficienta ii slabeste imunitatea si va deveni victima sigura pentru paraziti interni , dupa el urmatorul pitic ...sfatul meu e sa nu amani, si ma repet chiar daca bazinul arata bine fa schimburile de apa ,nu stiu cum le faci dar un schimb pe saptamana nu ajunge (...am dat si eu un exemplu)

This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2014 23:48:27

[Email]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@Ocean: discusii acestia.... sunt "pierderi colaterale" din start (ca in orice razboi) ;)
Sunt 4-6 pesti (nici nu mai retin) "ramasi in urma"... fara sperante de viitor... dar care au fost donati cu un scop: ptr a vedea Anca daca "este in stare".... daca ii place... daca "se poate"... sa tina discusi.
Pasul urmator... ceva mai incolo, va fi catre "reanoirea totala a flotei".... Atunci va avea pesti ok si numeric si ca aspect si dpdv calitativ ;) si cel mai important: va sti ceva cat de cat despre ei.

Aspectele astea le stie Anca si a fost informata de la inceput... Nu o spun ca o justificare... ci doar sa intelegi, sau sa inteleaga si ea, ca nu face momentan nimic gresit: bazinul e abia startat... schimburi face 2 la saptamana.... incearca sa stabilizeze plantele si... sa tina in frau "mohicanii"...
Tu avand ochiul format stii clar dintr-o privire unde e buba si ce urmeaza... Problema principala de dominare a fost din cauza faptului ca in momentul respectiv chiar nu era "nimic de dat".... perioada era moarta si bazinele goale pe la un amic de al meu....
Pe viitor.... are grija mos Craciun sau Iepurasul.... ;)

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: