[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"El Grande"  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Subscriu la cele spuse de colegul @dandumitru. Ar trebui sa dai putin fertilizant, macar micro.
Eu am incercat tot felul de fertilizanti. Am tras o concluzie, concluzie pe care colegii nostri forumisti mai vechi ne-au adus-o la cunostinta pe acest forum. O gama buna de fertilizanti micro face minuni. Daca fertilizanti macro ii mai putem folosi si din gama DYI, totusi cei micro trebuie sa-i folosim de la o firma consacrata in domeniu. Acum recomand ca si colegii nostri, a se folosi o gama buna pe partea de micro, JBL, EasyLife, astea le-am folosit cu succes, bine mai sunt si altele bine cunoscute.
@anca, poti folosi fertilizare micro de la JBL. Ai sa vezi o schimbare in bine la plante. De la Hornbach il iei cu 39 lei 650 ml, pachetul refill, si iti ajunge destul de mult, mai ales ca fertilizezi saptamanal. Eu personal nu voi mai renunta la fertilizarea micro de top, am experimentat destul cu rezultate dezastruoase cand am schimbat fertilizarea micro.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

qwerty wrote:Eu personal nu voi mai renunta la fertilizarea micro de top

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru sugestii.
Am adaugat cateva pastile de Ferotabs de la JBL si Ferropol 24. Am inceput sa pun si Easy Carbo dar din lipsa timpului, dozez o data la 2-3 zile.

Dintre cei 4 discusi doi au crescut marisori si au cam acceasi dimensiune, unul e putin mai mic si unul a ramas mic de tot.
Problema e ca cei doi mari stau numai impreuna si il bat pe cel mic tot timpul si uneori si pe cel mijlociu.
Cel mic este batut si de cel mijlociu si astfel sta ascuns numai dupa vallisneria si nu prea il vad sa fie activ.
Cred ca o sa moara de foame si de stres.
POT SA FAC CEVA?
Multumesc.

PS: puii de Acara cresc, perechea matura separata de doua saptamani de ei, inca nu a depus.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:La stocul actual:
1 platydoras
10 cory panda
11 rummy nose
2ancistrusi mici
4 discusi maxim 6 cm
In brut de 320 l , mai pot adauga vreo patru ramirezi sau vreo patru apisto? Se potrivesc ca specii?
Multumesc

Ancamarketing wrote:
Dintre cei 4 discusi doi au crescut marisori si au cam acceasi dimensiune, unul e putin mai mic si unul a ramas mic de tot.
Problema e ca cei doi mari stau numai impreuna si il bat pe cel mic tot timpul si uneori si pe cel mijlociu.
Cel mic este batut si de cel mijlociu si astfel sta ascuns numai dupa vallisneria si nu prea il vad sa fie activ.
Cred ca o sa moara de foame si de stres.
POT SA FAC CEVA?
Multumesc.

Repet intrebarile, ptr ca mi ati raspuns prea multi la cele doua probleme, si nu am reusit sa filtrez raspunsurile.

[Email] [Yahoo!]
delta
Junior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:La stocul actual:
1 platydoras
10 cory panda
11 rummy nose
2ancistrusi mici
4 discusi maxim 6 cm
In brut de 320 l , mai pot adauga vreo patru ramirezi sau vreo patru apisto? Se potrivesc ca specii?
Multumesc
pentru acvariu de tip bioregional?
bine, pentru unul de varianta mai extinsa (ca nu e cazul de unul focusat)
sau te refereai la alt criteriu?

This message was edited 1 time. Last update was at 19/11/2014 15:53:55

delta
Junior member
[Avatar]

IP:

p.s. ups... doar dupa postare am observat al doilea mesaj cu precizarile
OK, inseamna ca era vorba de etologie, nu de biogeografie
la prima citire m-am gandit la cu totul alte criterii...
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

De cand am bagat Discusi in plantat ma m indepartat mult de conceptul de biotop. Vreau oricum sa raman in zona Sud Americana (fauna si flora).
Criteriul de selectie se refera doar la compatibilitatea speciilor de pesti: Cichlidae Discus cu Cichlidae apistogramma, sau Ramirezi.

[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

apisto sau ramirezi se potrivesc, dupa mine, ca sunt tot din amazon si nu sunt probleme de agresivitate
pe mine m-ar ingrijora mai mult incarcatura biologica, mai ales ca presupun ca pe discusi ii hranesti, nu te joci

deci ce filtrare ai?

uite eu am 4 scalari mari, 2 ramirezi, 2 apisto, 15 rummy nose, 25 de neoni, 4 ancistrusi mari (vezi ca astia cresc repede) si 4 cory in 300 brut
filtrare: JBL e1501 si JBL e901, cu siporax in ele; am si prefiltru pe 1501 si bine fac, pentru ca altfel as fi avut tot timpul suspensii in apa - cory si ancistrusii sunt maestri la ridicat detritusul in apa, ceea ce nu e rau ca in felul asta se curata, dar daca nu ai filtru sau prefiltru calumea, ai tot timpul impuritati in apa

This message was edited 1 time. Last update was at 19/11/2014 16:02:02

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Apisto sau Ramirezi stiu ca sunt din Amazon, intrebarea e daca sunt compatibili cu Discusii. Chiar daca sunt toti din Amazon, traiesc in regiuni separate.
Filtrarea este facuta printr-un JBL e901 cu Siporax si MicroMec, cu burete pe IN (care e destul de jegos cand il spal) si un filtru intern de 1400 l/h cu doua cartuse, unul cu Siporax si unul cu burete.
Sa stii ca hranesc Discusii de 2 sau maxim 3 ori pe zi, nu ma agit, nu i duc la expozitie, nu trebuie sa fie perfecti, nici nu ma apuc de reprodus si vandut. Ii vreau doar ptr mine.

Stiu ca ancistrusii cresc mari de asta am luat doar doi.

As vrea sa mai introduc maxim 6 buc de ciclide pitice, o singura specie, care este k cu Discusii, ram sau apisto.

[Email] [Yahoo!]
delta
Junior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:De cand am bagat Discusi in plantat
la ce se refera expresia ”in plantat”?

p.s. o fi vorba de diacritice, dar am constatat ca platforma acestui forum nu le accepta (sau cel putin nu accepta o parte din ele), asa ca si eu scriu fara ele...
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Tu faci misto de mine sau ai chef de glume?
Adica intr-un acvariu in care sunt si plante acvatice. Fara diacritice

[Email] [Yahoo!]
delta
Junior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:Tu faci misto de mine sau ai chef de glume?
Adica intr-un acvariu in care sunt si plante acvatice. Fara diacritice
nu m-am gandit la asemenea varianta deoarece in mod normal un acvariu are plante acvatice
altfel ar fi vorba doar de ceva bazin - cum ar fi unul experimental, indiferent de scop/obiectiv (de exemplu, noi avem de ecotoxicologie, de selectare de rase, de teste etologice etc.)
din acest punct de vedere este destul de clara diferenta dintre acvarii si bazine, de aceea era neclar la ce s-o fi referind expresia ”in plantat”
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

delta wrote:nu m-am gandit la asemenea varianta deoarece in mod normal un acvariu are plante acvatice

Total gresit. Sunt acvarii biotop fara plante, si imita mediul lor natural asa.

delta wrote:altfel ar fi vorba doar de ceva bazin - cum ar fi unul experimental, indiferent de scop/obiectiv (de exemplu, noi avem de ecotoxicologie, de selectare de rase, de teste etologice etc.)
din acest punct de vedere este destul de clara diferenta dintre acvarii si bazine, de aceea era neclar la ce s-o fi referind expresia ”in plantat”

In primul rand nu stiu la cine te referi spunand ca "noi avem". Nu te ai prezentat pe forum, nu stiu cine esti, era frumos sa stim si noi cate ceva despre tine.
Observ doar ca vrei sa iesi in evidenta cu un limbaj mult prea elevat pentru discutiile de aici.
Sfatul meu este, daca vrei sa ajuti cu un sfat, indiferent in ce topic, lasa aerele de savant si scrie pe intelesul tuturor.
Nu cred ca atunci cand te duci la piata ceri un kg de legume din specia curcubitaceelor.

Sa stii ca nu am vrut sa te ofensez, si imi cer scuze daca te simiti jignit in vreun fel, dar aceste informatii vor fi citite si poate ca vor ajuta si alti acvaristi, si informatia trebuie sa fie facila, sa nu stea nimeni cu dictionarul in brate.
Sper ca ai inteles ce vreau sa spun.
Multumesc.
Spor, Delta.

[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

delta wrote:nu m-am gandit la asemenea varianta deoarece in mod normal un acvariu are plante acvatice
altfel ar fi vorba doar de ceva bazin - cum ar fi unul experimental, indiferent de scop/obiectiv (de exemplu, noi avem de ecotoxicologie, de selectare de rase, de teste etologice etc.)

Salutare si bun venit pe forum!

Te rugam sa-ti faci o scurta prezentare, la rubrica Despre noi: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/34.page
O detaliere a bazinului propriu, cu ceva poze si descrieri, ar fi bine apreciata.

Altfel, nu pot sa nu constat ca, in micul interval de timp scurs de la inscrierea ta pe forum (sub 2 ore), ai facut deja peste douazeci de postari.
Te asigur ca nu apreciem userii dupa "cantitate", deci goana dupa posturi nu isi are rostul in aceasta comunitate.
Ia-ti un ragaz in care sa citesti forumul si sa incerci sa intelegi "mersul" lucrurilor aici.

Multumesc!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
delta
Junior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:

Total gresit. Sunt acvarii biotop fara plante, si imita mediul lor natural asa.
bine, probabil se poate deduce din postare ca nu ma refeream la cele tematice

Ancamarketing wrote:In primul rand nu stiu la cine te referi spunand ca "noi avem". Nu te ai prezentat pe forum, nu stiu cine esti, era frumos sa stim si noi cate ceva despre tine.
Observ doar ca vrei sa iesi in evidenta cu un limbaj mult prea elevat pentru discutiile de aici.
scuze, s-a nimerit ca azi, de asa-numita ”Ziua cercetarii”, sa ”primim liber” (in baza prevederilor contractului colectiv - ala pe ramura, negociat de sindicat) si, ca urmare, am avut ceva timp sa caut pe net si ceva detalii din domeniul ihtiologiei aplicate (acvaristica fiind una dintre ele)

p.s. apropo, formularea ”limbaj mult prea elevat pentru discutiile de aici” nu vi se pare totusi ca ar fi o palma (daca nu chiar un pumn) la adresa celorlalti utilizatori ai acestui forum?

This message was edited 2 times. Last update was at 19/11/2014 17:10:06

delta
Junior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:

Salutare si bun venit pe forum!

Te rugam sa-ti faci o scurta prezentare, la rubrica Despre noi: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/34.page
O detaliere a bazinului propriu, cu ceva poze si descrieri, ar fi bine apreciata.

Altfel, nu pot sa nu constat ca, in micul interval de timp scurs de la inscrierea ta pe forum (sub 2 ore), ai facut deja peste douazeci de postari.
Te asigur ca nu apreciem userii dupa "cantitate", deci goana dupa posturi nu isi are rostul in aceasta comunitate.
Ia-ti un ragaz in care sa citesti forumul si sa incerci sa intelegi "mersul" lucrurilor aici.

Multumesc!
da, s-a nimerit sa am o zi libera si sa dau de acest forum, al carui tematica se suprapune intr-o oarecare masura peste preocuparile noastre uzuale
n-am treaba cu ”cantitatea”, pur si simplu mi-au atras atentia cateva postari legate de natalitate si patologie
bine, ma voi uita peste sectiunea indicata, cu toate ca detalieri nu prea am cum sa dau despre un (singur) bazin, in conditiile in care este vorba de foarte multe bazine (mai ales ca in cazul unora se pot aplica si prevederile din reglementari privind secretul de servici - pentru detalii, va rog sa va adresati pe serviciul de mesagerie privata)
eventual, daca va este de ajutor, pot posta imagini despre pestii din bazine stergand in poze anumite repere de identificare (fiind vorba de studii statistice - in cel mai bun caz, populationale - cred ca nu va fi o pierdere extraordinara)

This message was edited 2 times. Last update was at 19/11/2014 17:09:15

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu dau o palma nimanui cu exprimarea mea, recunosc ca sunt foarte multi membri cu studii superioare si la fel sunt si studenti, dar si elevi.
Si totusi, toti scriu intr-un limbaj , sa zic asa accesibil tuturor categoriilor mentionate. Nimeni nu e aici ca sa si etaleze nivelul de inteligenta.
Imi pare rau ca ai nimerit din greseala aici, intr o zi libera, dar atmosfera e alta. Aici ne ajutam unii pe altii, nu ne umflam in pene unii la altii (sau ne masuram IQ-ul)
De accea cei pe care tu crezi ca i am lezat cu afirmatia mea, nu se vor simti asa.

Oricum ma opresc aici, nu vreau "balacareala" de asta in topicul meu, probabil maine cand nu o sa mai fii liber, nu o sa mai postezi.

Mult succes voua (pentru ca am vazut ca te adresezi numai cu noi, deci sunteti mai multi intr-unul sau ...whatever).

[Email] [Yahoo!]
delta
Junior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:sunt foarte multi membri cu studii superioare si la fel sunt si studenti, dar si elevi.
Excelent!
chiar zilele trecute eram la stabilirea detaliilor pentru o propunere de proiect cu parteneri de la o universitate din Columbia (la programul ERANet-LAC, finantat de EU) in cadrul careia sunt create conditii pentru mobilitatea unor biologi in continentul aflat pe partea cealalta a oceanului.
intre noi fie vorba, pe mine mai degraba m-ar interesa ca - in eventualitatea in care este implementat proiectul - oare ce pesti o fi posibil de capturat pe acolo?
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Humbert wrote:apisto sau ramirezi se potrivesc, dupa mine, ca sunt tot din amazon

Putin inexact : ramirezi nu e chiar din Amazon desi asa e incetatenita ideea, provine din regiunea bazinului Orinoco si anume din acele llanos : campii inundate aflate in Venezuela si Columbia cu un climat foarte stabil cu sezoane umede regulate si temperaturi constante calde : 27-30 grade Celsius . Contrar conceptului general nu e un peste pentru bazine comunitare si in nici un caz nu e bine cu alte ciclide mari in acvariu cu care nu poate concura la hrana si care ii provoaca o stare de stres continuu , deci nici pentru bazine cu discusi de care in mediul natural sunt la distante mari

This message was edited 1 time. Last update was at 19/11/2014 21:38:59

[Email]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

ocean wrote:cu discusi de care in mediul natural sunt la distante mari

Multumesc Ocean, asa stiam si eu ca nu convetuiesc in acelasi loc. In mediul lor natural nu se intalnesc niciodata unii cu altii.
Dar de apistogramma ce spuneti?

This message was edited 1 time. Last update was at 19/11/2014 22:20:50

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: