Oricum nu vreau sa pun in acvariu Cambarellus sau Aty pentru ca voi avea o zona plantata destul de delicata si complexa in stinga iar pe partea de mijloc si in spate multe plante de tip gazon.
Asa ca fara dracusori pe substrat!
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
Pina una-alta, ma chinuie rau talentu'.
Incerc sa obtin un grupaj care sa-mi elibereze cit mai mult spatiu in fata casei iar in spate sa formez o alveola unde va fi plasat difuzorul pentru CO2.
Pietrele din spate vor fi mai inalte decit se vad acum, dar nu am riscat sa le pozitionez pe alte pietre ca sa nu pun in pericol casa. Pietrisul de pe jos
este improvizat, acolo voi avea un substrat negru.
... si o poza cu Literati care, impreuna cu casa, este preferatul meu!
This message was edited 1 time. Last update was at 02/08/2017 15:13:16
adrian09 wrote:ti-a mai spus cineva...chiar ..mie mi se pare mai ok sa pui anubias..ala care se intinde...radacinile lui imi da impresia ca s-ar potrivi cel putin pe grinda
Pentru urmatorul decor m-am hotarit sa folosesc ideea lui Adrian (caruia ii multumesc pentru ideea excelenta) ... putin adaptata. Nu va fi pe casa ci in zona din dreapta unde va exista o grota,
sub o movila pe care va sta copacul. Grota va fi delimitata de o lespede de granit negru, sustinut de pietre si saculeti de plasa umpluti cu Manado (vezi "Roots of Change" de Alex08) iar radacina
de vita de vie de mai jos va fi fixata astfel incit ramurele orizontale sa se "aseze" pe marginea grotei. Pe acestea vor fi plantati Anubias-ii. Ma astept sa obtin un efect de "perdea" din radacinile acestora.
Ramura din spate (poza 2) am lasat-o ca sa o folosesc pe post de ancora.
In sfirsit mi-a sosit aparatul de fotografiat. ... si am inceput sa ma joc cu el.
Are dreptate Gabi : potentialul este foarte mare dar trebuie mult exercitiu.
Dupa citeva zeci de poze si dupa ce m-am prins de citeva chestii, asta este
cel mai bun rezultat de pina acum. Asadar, rabdare si exercitiu!
This message was edited 1 time. Last update was at 08/08/2017 20:57:51
Azi am reusit sa formez copacul care va fi elementul central din partea dreapta.
Ma gindesc sa folosesc Christmas moss : creste bine, are capacitate de acoperire si se tunde mai usor.
Multumesc!
In legatura cu proiectul, am cam intrat in criza de timp si nu am reusit sa ma organizez foarte bine. Insa, cred ca in week end finalizez lista de materiale
si lansez comenzile. Ar trebui sa primesc totul in maximum trei saptamini si apoi sa organizez "atelierul". Evident, revin cu poze.
PS Ai avut dreptate cu aparatul foto. Abia dupa vreo 200 de poze m-am prins de citeva chestii legate de expunere si lumina. Asadar, mai am putin ... vreo 3800!
Silviu Man wrote:Pina la urma am ajuns la urmatoarea configuratie/necesar de materiale :
Eheim Micro Skimmer skim350 x 1
Sistem complet CO2 cu electrovalva si butelie reincarcabila 2kg x 1
Seachem Matrix 1l x 4
Material filtrant biologic Sera Siporax 1l x 4
Material filtrant biologic Eheim Substrat Pro 5000ml x 1
Difuzor CO2 Aquatic Nature 120/200 x 1
Tropica Aquarium Soil - 9 l x 1
Filtru extern cu incalzire Eheim professionel 3 1200XLT x 1
Priza programabila digitala x 3
Substrat JBL Manado - 1,5l x 3
Prefiltru Eheim 4004320 x 1
Acvariu Eheim incpiria 400 Negru x 1
Power Kit Eheim incpiria 2x54 w x 1
Plantele si animalutele sunt in lucru.
Ce parere aveti de aceasta configuratie. As avea nevoie de un feedback inainte sa le comand. Multumesc!
In locul Eheim Micro Skimmer skim350 eu as merge pe Surface Skimmer Surf Clear (se curata mult mai usor decat Eheim care am avut)
Difuzor CO2 Aquatic Nature 120/200 si in locul difuzorului ar fi mai ok un reactor din filtru de apa
Prefiltru Eheim 4004320 - nu se vede frumos
Am studiat skimmer-ul si este intr-adevar mai bun, chiar si pentru ca este "built-in" si elimina apa pe la partea inferioara, fara sa formeze un contra-curent. Ramine
sa vad ce furnizori gasesc pentru ca la prima cautare nu am gasit furnizori interni.
Am adaugat si difuzorul in comanda (a fost si solutia sugerata de baietii de la nevertebrate.ro). In stincaria din stinga am rezervat un spatiu unde va fi mascat in totalitate.
Cit despre prefiltru, nu cred sa am probleme legate de estetica. Acvariul Incpiria are OUT-ul plasat pe fundul acvariului, linga caseta OUT-ului. Acolo il pot masca usor
prin decoruri astfel incit, daca folosesc un singur segment, chiar si pe ambele, nu va fi vizibil.
Multumesc inca o data!
Pentru skimmer daca nu gaseti iti spun maine de unde
Legat de difuzor problema ar fi ca nu este foarte eficient mai ales la un bazin mare plus ca vei avea bule foarte fine ca o ceata de Co2. Eu militez pentru reactor diy pe motiv ca este eficient, asta dupa ce am testat cam tot ce tine de dizolvarea co2