La cum arata acvariul cred ca te pregatesti sa castigi un concurs
Dane, singurul "concurs " pe care cred ca l -am si castigat deja, este cel cu mine insumi. Nasterea acestui acvariu , toata munca depusa, problemele de care m am lovit, lucrurile pe care le am facut pentru prima oara in viata obligat fiind de cursul firesc al constructiei, tot ce a insemnat de fapt acest proiect mi a demonstrat ca nimic nu este imposibil , ca nu sta in picioare deloc acel: "Da' io n am mai facut d'astea" , eu fiind un exemplu clar in ale "nepriceperii" la acel moment. Un lucru este sigur: "motorul" acestei actiuni a fost "Pasiunea" fara de care probabil ca nu as fi ajuns sa fac tot ceea ce am facut pana acum.
Si ca sa mai vorbim si de acvariu un pic..si mai mult , pentru ca ma "mananca " rau , va supun atentiei niste imagini un pic, as zice, ciudate cu ...aranjamentul acvariului Nu..nu e cazul sa va bucurati ! E prematur inca! Se va face "lumina" numai conform "planificarii" adica cand vor fi vietati la apa!
Am intitulat aceasta serie : "In the Shadows.."
..de la intuneric ..total..
se facu..oleaca de lumina
Stiu ca mai mult v am "zgandarit" cu ele insa trebuie sa mentinem suspansul Oricum se poate face o imagine asupra felului in care stau lucrurile pe acolo..
Ce as mai putea sa va spun ?!
Acvariul nu curge ..Apropos, siliconul de "4mm" intre geamuri, se vede treaba ca tine excelent geamurile.Nu am observat niciun fel de "plecare" a geamurilor de pe pozitie.Pt maestrul Pomi voi face niste poze cu centimentrul aferent .Cred ca voi "breveta" aceasta siliconatura (dupa vreun an de teste)
Tevaraia se pare ca am lipit o bine
Am schimbat apa azi. Am pierdut saptamana asta pt ca am avut ceva "trebi". De maine voi da drumul la "aparate" . Deci, pestani..in iunie Asta e..Rabdam..Mai e putin!
Numai bine !
Week end placut tuturor!
Cristian
This message was edited 2 times. Last update was at 19/05/2012 03:00:36
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
Bah, cum esti! ... am copiat pozele si le-am "shmenozit" putin in Gimp. M-am jucat pe la contrast, am mai "luminat" imaginea, am mai tras de slidere pe ici-pe colo... in final, m-am cam prins cum sta treaba acolo !
Foarte misto, imi place!... nu ne dai si o poza de ansamblu a bazinului?
koala wrote:Bah, cum esti! ... am copiat pozele si le-am "shmenozit" putin in Gimp. M-am jucat pe la contrast, am mai "luminat" imaginea, am mai tras de slidere pe ici-pe colo... in final, m-am cam prins cum sta treaba acolo !
Aaa..nu ma mai joc, nene!!! Hmmm..jucam "murdar", maestre Koala?! Uite ca nu am fost destul de "vigilent" si n am prevazut ca exista aceasta "portita" de "demistificare" a secretului Mare greseala , mare! Asta e! Pe viitor voi fi mai atent
Ma bucur mult ca va place! Eu zic ca am reusit un "layout" pe cat de simplu , pe atat de natural.
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Am incercat si eu sa fac acelasi lucru precum Koala (dar cu Irfan View si Shift-U) dar in afara de niste suprafete aparent metalice la culoare nu reusesc sa imi dau seama de acel indiciu ascuns
kirucd wrote:Cris da' vad ca iti place sa ne tii pe jar Cum merge overflowul, l-ai testat? Totul e ok?
O zi buna,
Dragos
imi place imi place
Salutare Dragos!
Da . Totul este ok! Nicio pierdere, nimic.!!
Ieri am pus in functiune canistra Eheim 2180. Am conectat o la traseele de OUT si IN dar a trebui sa prelungesc "bastoanele" de OUT pentru ca trebuia sa simulez , "bastoanele" ei originale , altfel nu se amorsa si tragea aer.
M am jucat un pic cu "pieptanul" Foarte tare! Cum il ridici un pic sau il cobori, se modifica imediat cantitatea de apa in bazin si in cutie. Robinetii i am lasat pe "OPEN" 100%- canistra isi trage singura cat are nevoie din cutie.
O sa fac un filmulet cu functionarea insa , trebuie sa fiu atent , sa nu mai las portite "dusmanilor" ca sa mi omoare "secretul"
Ieri , la 4 dimineata, cu acvariul plin ochi si canistra in functiune, a avut loc un cutremur de 6 pe Richter. Eu desi m am dus la culcare pe la 2,30, nu am simtit nimic. Epicentrul a fost aproape de noi iar vecinii spun ca s a simtit bine de tot. La Ferrara au fost case daramate si victime..Acvariul, in schimb...a trecut testul de "Terremoto" Doamne ajuta!
In rest, cu ciclarea fortata cu Amoniac, am cam lasat o in aer. Nu stiu ce o sa fac pana la urma pentru ca nu am incredere 100% in solutia pe care o am si decat sa fac "nefacute" mai bine lasam natura sa si faca treaba, mai incet dar sigur
Numai bine Dragos! Si inca o data "Multam mult" pentru ca tu de fapt esti "taticul" Overflow ului meu!
This message was edited 1 time. Last update was at 24/05/2012 21:27:02
Pentru putin Cris, placerea a fost de partea mea. Sper ca toti cei care au nevoie de o solutie corecta pentru
overflow sa caute topicul tau, discutiile pe care le-am avut cred ca sint utile multor colegi.
O seara placuta,
Dragos
P.S. Imi pare rau ca ati avut un cutremur si sper sa fie ok, e un lucru care vine pe nepregatite si nu prea ai ce face...
Urmaresc atent topicul asta aparut parca la fix pentru a ma ajuta cu proiectul curent. Multumesc lui Cris pentru initiativa de a documenta pas cu pas experienta sa. Si multumesc lui Dragos pentru know-how-ul de la overflow.
Treaba asta cu pozele innegrite nu a fost frumoasa, dar vestea buna esta ca sunt dispus sa te iert daca pui niste poze bune pana in seara asta la 23:59.
charlie_fd wrote:Urmaresc atent topicul asta aparut parca la fix pentru a ma ajuta cu proiectul curent. Multumesc lui Cris pentru initiativa de a documenta pas cu pas experienta sa. Si multumesc lui Dragos pentru know-how-ul de la overflow.
Cu respect,
Adrian
Daca ai nelamuriri deschide un topic de prezentare si pune intrebarile pe care le ai. Daca nu spor la treaba
Cris se pare ca cineva ti-a luat-o inainte si ne-a "luminat" Asa ca ai deja pozele Dan
charlie_fd wrote:M-am gandit sa aprind un pic lumina (pt colegii care nu au rabdare pana la dezvaluirea oficiala):
Charlie , TE MANANC CU FULGI CU TOT!!! OH MAMMA , M AI LOVIT DIRECT IN CALCAIU' LU' AHILE!!!
Uoff... Acuma , asta e..Mergem pe "lumina" asta "artificiala" ... Daca va place (sau nu) aranjamentul asa cum se prezinta "deconspirat" de colegul nostru, atunci macar dati mi si mei un feed back ca sa stiu pe unde ma aflu Railor care sunteti voi astia raii (ca sa l parafrazam pe maestrul JJ Beccalli)
Una peste alta, ma bucur mult , am mai zis o , ca acest topic este considerat ca fiind unul util de catre cei care au nevoie de informatii in acest domeniul al bricolajului
Treaba asta cu pozele innegrite nu a fost frumoasa, dar vestea buna esta ca sunt dispus sa te iert daca pui niste poze bune pana in seara asta la 23:59.
Dane..imi cer scuze dar chiar nu am "shmenozit " deloc pozele alea..Sunt cat se poate de naturale Am inchis obloanele si am folosit aparatul..fara blitz..atat..Jur ! Sunt nevinovat
This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2012 15:44:36
O sa fac un filmulet cu functionarea insa , trebuie sa fiu atent , sa nu mai las portite "dusmanilor" ca sa mi omoare "secretul"
Azi am reusit sa fac filmuletul cu pricina - cu functionarea OVERFLOW ului NU vreti sa stiti in ce pozitie am executat filmarea Intr un picior pe scara si intins pe acvariu ca sa ajung in acel colt "indepartat" Greu! Asa ca nu stiu ce veti distinge pe acolo insa va voi ajuta si cu niste poze care imi par mai edificatoare ca filmuletul
Clipocitul acela care pare enervant in filmare , nu este de la apa care se scurge in cutie ci de la apa care vine inapoi in acvariu, chestie pe care o pot regla dupa cum imi doresc "bulicine" in acvariu :.adica de aici:
O poza cu cutia :
Si una cu "motul bleu" de data asta "intre ape" , dedicatie pentru domnu Iulian (atentie: zona aceea inca se afla in "prefaceri" )
Canistra Eheim 2180 conectata :
In week end am testat apa din acvariu cu testele de la Sera ...de fapt, sotia a facut toata treaba , eu doar am consemnat valorile Rezultatele sunt imbucuratoare , zic eu:
pH - 8
KH - 10
GH - 12
NO2 - absent
O apa bunicica pentru stiucile africane.
Trebuie sa mai cumpar niste teste pentru NO3 si NH4.
Cam atat..
Numai bine!
Cristian
This message was edited 1 time. Last update was at 22/05/2012 18:11:11
Cristi daca nu-ti functioneaza blitzul putem sa-ti trimitem noi un aparat cu blitz .
Ma bucur mult de tot ca ne-ai dezvaluit cum arata eheimul montat, numai vazusem de mult unul .
This message was edited 1 time. Last update was at 23/05/2012 09:44:31
Cristian,
esti un adevarat maestru, imi place evolutia acvariului, nu am cuvinte de laude, toate diminetiile si seriile citesc topicul tau cu mare drag. Treb neaparat sa va vizitam (deja am dezbatut planul excursiei cu prietena mea in Italia, asteptam doar invitatia oficiala )
In primul rand ... felicitari pentru primul film 3D pe care l-am gasit aici pe forum este o premiera.
Asta ca sa nu mai zis c-am stat 10 minute sa-mi caut ochelarii 3D si in plus era cam intunecat tztzt si mi-a luat ceva sa dibuiesc cum sa setez cel mai bine youtube-ul - am avut success inversand canalele red si cyan - mi s-a parut cel mai bine asa.
Asteptam mai multe si facute un pic mai de-departe ce camera folosesti, de curiozitate ?
Dan P wrote:Cristi joci in Liga Campionilor .... eu sunt la pitici pe langa tine Exceptional proiectul.
Dupa dezvaluirile "ilegale" ale pozelor cred ca e perfect.
@DanP, multam. ! Perfect nu va fi niciodata, pentru ca perfectiunea , asa cum percepem noi aceasta notiune, este apanajul numai al Mamei Naturi. Noi putem doar sa ne chinuim sa facem lucrurile cat mai aproape de acest nivel Se poate spune, da , e un acvariu frumos .
@charlie_fd : buna treaba felicitari
Cristi daca nu-ti functioneaza blitzul putem sa-ti trimitem noi un aparat cu blitz .
Ma bucur mult de tot ca ne-ai dezvaluit cum arata eheimul montat, numai vazusem de mult unul .
@Charlie_fd, divulgarea secretul profesional, este o infractiune grava si se pedepseste ca atare
@Dane, acum fara gluma , cu blitz, dar si fara, e o adevarata provocare sa fac poze in camera in care este acvariul. Am lumina din mai multe parti , toate lucrurile din casa se reflecta in sticla acvariului..Urat! Trebuie cumva sa stau intr o parte cand fac poza ca sa nu apar si eu imprimat pe acolo...si sa inchid obloanele (asta pe timp de zi - noaptea , calvarul este acelasi fara posibilitatea de a l mai atenua cumva). Probabil ca , atunci cand voi avea si o lampa deasupra acvariului, lucrurile se vor schimba , sper eu, in bine.
Eheimul , ce sa zic, "scula buna face ciorba buna" Am da ceva banuti la vremea aceea cand l am cumparat, l am platit in rate practic , dar nu ne pare rau. Face toti banii! De la acvariul vechi nu am decat aceasta canistra si decorul . Le am gasit cu chiu cu vai un loc in masina supraincarcata insa uite acum macar unul dintre ele imi este de ajutor. Ba mai mult, s a potrivit de minune la cele 3 trasee de OUT si IN ale acvariului. Sa vedem acum cand voi fi in stare sa termin sump ul pentru ca abia atunci Overflow ul va functiona in parametri normali.
@vereb, daca aveti drum prin zona, nici sa nu va ganditi sa nu treceti pe la mine! Sunteti bineveniti oricand! De un suc om gasi noi banuti din toata saracia
In primul rand ... felicitari pentru primul film 3D pe care l-am gasit aici pe forum este o premiera.
Asta ca sa nu mai zis c-am stat 10 minute sa-mi caut ochelarii 3D si in plus era cam intunecat tztzt si mi-a luat ceva sa dibuiesc cum sa setez cel mai bine youtube-ul - am avut success inversand canalele red si cyan - mi s-a parut cel mai bine asa.
@Iulian, multumesc mult! Nu stiam ca este o "premiera" acest 3D Eu nu posed ochelarii cu pricina ,asa ca nu pot sa ma pronunt asupra avantajelor aduse de acest 3D..si oricum, fiind si oleaca chiorobatz , 3D-urile in general imi provoaca o stare nasoala
Asteptam mai multe si facute un pic mai de-departe ce camera folosesti, de curiozitate ?
"Vine-vine si alea multe si mai de departe"
Camera este un Nikon Coolpix P100 care , sincer sa fiu , cred ca are ceva probleme la lentile. Pana focalizeaza , se chinuie al naibii, se aude un zgomot care parca nu e normal. Si nici pozele nu ies tocmai ok.
O problemuta are, insa nu m am invrednicit pana acum sa l duc la respectivii cat inca mai e in garantie
Asa ceva iti trebuie ca sa scoti reflexiile de pe sticla. Uita-te la masina de exemplu, cate reflexii avea - si cum au disparut magic. Dar evident, cu lumina aprinsa la acvariu (cand o fi) si restul stinse si in intuneric in camera ... o sa iasa bine si fara filtru polarizator