viulian wrote:Ma intriga motul bleu ... ce rol are acolo in vagauna suspendata ?
Foarte tare!!! Auzi tu, "motul bleu" Sa fie oare o fantana arteziana suspendata? !
Nu Iuliane..Nu sunt asa de "complicat" "Motul bleu" este o valva de aer montata pe circuitul de IN in ideea ca asa voi "aerisi" un pic apa la iesire, cu oaresce "bulicine"
Partea "intriganta" ramane tot in zona aceea insa deocamdata se pastreaza la " secret"
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
singura mea nelamurile este cum o sa mearga buele de la supapa de aerisire in stump, nu mai bine introduci in stump air setul ala de la sera ce l-ai luat?
Multam Dragos! Acum sa vedem cat de functional este tot ansamblul Emotii am ceva desi mi am dat toata silinta sa fac totul bine mai ales cu privire la lipirea tevaraiei. Doamne ajuta! Testul va avea loc, daca nu in week end ul acesta , sigur saptamanA viitoare.
singura mea nelamurile este cum o sa mearga buele de la supapa de aerisire in stump, nu mai bine introduci in stump air setul ala de la sera ce l-ai luat?
Mihai, si eu am o "nelamurire" "Stump" ul de care vorbesti este "Sump" ul de care vorbim sau alta bazaconie?! Ceva ceva ai prins tu cu setul ala de aer de la Sera L am luat exact pentru acele "piese" de aerisire. Una a venit pe unul din traseele de OUT (adica pe acolo pe unde apa va cobora in Sump sau , provizoriu , in canistra Eheim) iar acel "mot bleu" la care faci referire este pozitionat pe traseul de IN (adica pe acolo pe unde apa deja filtrata se va intoarce in bazin)
Cum sa fac sa explic mai bine?! Imagineaza ti ,te rog, banalul power head RESUN . De fapt , uite l aici:
Acelasi lucru va face si "motul bleu" . Prin acea valva va intra aer care in combinatie cu apa impinsa de pompa aflata in sump sau de canistra , va avea ca rezultat acel jet cu oaresce bule de aer in el. Deci este ca si cum as avea un power head RESUN supradimensionat insa cu o prelungire a furtunului prin care scuipa apa inapoi in acvariu. Nici vorba de trimiterea bulelor de aer in sump
Rezolvat ?!
Seara buna !
Cristian
This message was edited 2 times. Last update was at 11/05/2012 12:39:29
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Un "mic" up date In acest week end, am desfasurat lucrari tot din categoria "Subtire de Vara" , facandu mi practic incalzirea pentru ceea ce avea sa urmeze. Am montat niste canale in "U" din aluminiu pe ramforsarile superioare , aceste canale vor functiona pe post de "sine" pentru cvasi-capacul din plexiglas transparent.
Observati cata grija pentru "detalii" Am rotunjit colturile ca sa nu mi dea drumul la sange cand mai execut lucrari pe langa ele
Cam asa arata montate:
Conform "planificarii" prezentate cu cateva zile in urma, ieri , adica luni, am mai "dat la gata" cateva "etape" Am muncit ca un nebun aproape 14 ore dar am reusit :
- sa spal cele 70 kg de nisip Ambra care nu a fost deloc murdar insa mi a luat cam 4 ore:
aici se vede cum una dintre sacosele, de altfel foarte "strong" a facut explozie sub presiunea nisipului ..noroc ca am fost prevazator si am pus un sac inainte in sacosa
- sa spal cataroaiele:
- sa aranjez nisipul si cataroaiele in "peisaj"
Aici va dau doar o imagine cu nisipul in acvariu
- si pe la 12 noaptea, montam ultima "piesa" si anume ramforsarea in "H" :
Asadar, acestea fiind spuse, azi ar trebui sa "ud" acvariul cu prima sa apa..Inca mai trag un pic de timp..Am ceva emotii
Nu vrea sa sune a "cuvantare de adio" insa se pare ca un mare capitol al acestei povesti e pe cale sa se termine Bineinteles ca povestea va continua insa nu am sa va mai "stresez " cu detalii "tehnice" , asta e clar
Va multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine in aceasta perioada pentru suportul moral, incurajarile si cuvintele frumoase, celor care si au adus contributia efectiv la acest proiect oferindu mi sfaturi si informatii extrem de utile !
Numai bine tuturor!
Cristian
Si al meu a picurat la prima umplere, dar am rezolvat foarte simplu: l-am golit, uscat, dat cu silicon pe interior si pe exterior, in dreptul locului cu pricina, lasat o zi sa se usuce si umplut iar.
Ce face limba asta frumoasa mioritica Cu aceeasi afirmatie am socat o si pe doamna mea astazi Se pare ca a prins!!!
Nu , nu au fost probleme de genul , slava Domnului! Adevarul e ca la cat silicon a mancat acvariul asta , daca curgea , puneam barosul pe dansul!!!
Cateva poze "ude":
Pentru dumneata, maestre Koala, o "bucatica" uda din acvariu, cu tot cu bolovanii si modulele( aferente acelei bucati) :
Imi cer scuze pentru gluma nesarata Trebuia sa mai incingem oleaca "atmosferele", nu ?!
Acum trecem la lucruri serioase. Maine va trebui sa l golesc si sa l umplu cu apa "finala" cea care va sta la "murat" pana la sosirea locatarilor.
S auzim numai de bine!
Cristian
Iuliane, macar 0,1% , recunoaste ca te ai gandit ca ar fi posibil sa .. Iar cascada care se vede e o apa care curge din furtun pe unul din module ..deci n are treaba cu "motul bleu"
Pomi, asta e Raman dator , ce sa fac?!
Imicer scuze inca o data pentru glumita