[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu pana in 60 L - sfaturi tehnice achizitie / punere in functiune  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
paul_stanescu
Junior member

IP:

Asa cum ziceam, trebuie sa fac si dulap pentru acvariu.
https://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Aquariums/Primo-Line/Primo-70-LED/

Dulapul va fi inchis cu 2 usi... dimensiuni LxAxH = 62x39x90 (cm)
Inaltimea de 90 vi se pare prea mare?

In centrul dulapului, as mai pune un blat vertical paralel cu fetele laterale (ca sa nu faca "burta") si in fiecare jumatate cate o polita mobila (reglabila pe inaltime) - jumatate din dulap e rezervata de doamna... .
Credeti ca tine OK?

Sera 250 UV ce parere va face? ma gandesc la sterilizatorul UV... ar putea fi util ? sau mai bine raman pe Eheim Experience 250 (+ UV separat - credeti ca e cazul?)

Apropos... nu gasesc pe net Eheim Experience 250... poate cineva sa-mi dea vreun pont?

This message was edited 1 time. Last update was at 14/03/2017 17:35:15

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

paul_stanescu wrote:Asa cum ziceam, trebuie sa fac si dulap pentru acvariu.
https://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Aquariums/Primo-Line/Primo-70-LED/

Dulapul va fi inchis cu 2 usi... dimensiuni LxAxH = 62x39x90 (cm)
Inaltimea de 90 vi se pare prea mare?

In centrul dulapului, as mai pune un blat vertical paralel cu fetele laterale (ca sa nu faca "burta") si in fiecare jumatate cate o polita mobila (reglabila pe inaltime) - jumatate din dulap e rezervata de doamna... .
Credeti ca tine OK?

Sera 250 UV ce parere va face? ma gandesc la sterilizatorul UV... ar putea fi util ? sau mai bine raman pe Eheim Experience 250 (+ UV separat - credeti ca e cazul?)

Apropos... nu gasesc pe net Eheim Experience 250... poate cineva sa-mi dea vreun pont?

Pe nevertebrate.ro

Filtru extern Eheim eXperience - 250 - 2424

Calculeaza inaltimea astfel incit marginea de sus a acvariului sa fie la nivelul cotului tau. Daca e prea jos, cind lucrezi prin acvariu, iti omori lombarii; daca e prea sus, nu poti sa lucrezi comod pe la substrat, plante, ...

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
paul_stanescu
Junior member

IP:

La "supermarketul" de langa mine au bagat marfa proaspata... Eheim Professional4+ 250 = 699 lei (sigilat, 2 bucati, acum 3 zile nu erau deloc)

Merita diferenta fata de Experience 250?
Vad ca se poate regla debitul direct de pe filtru...

(pe mine ma deranjeaza un pic ptr ca e mai mare ca latime / adancime...)

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu detin acest eheim professionel . Pot sa spun ca am trecut la el de la ecco pro 300 . Concluzia : este o bijuterie .
Este extrem de silentios , bine lucrat, usor de manipulat la curatare iar volumul materialului filtrant este de 3,5 l .
paul_stanescu
Junior member

IP:

-> Gabi C -> Ce volum are acvariul tau?
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

125l brut.
paul_stanescu
Junior member

IP:

Pai da... e aproape dublu de cat o sa fie al meu.

Intrebari:
1. priza in care va fi introdus prelungitorul pentru acvariu trebuie sa aibe impamantare? ca am desfacut-o si a mea NU are...
2. se recomanda vreun anume tip de prelungitor? (si cate gauri ar fi necesare?)
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

paul_stanescu wrote:Pai da... e aproape dublu de cat o sa fie al meu.

Intr un post mai devreme ti am recomandat un eccopro 200. E suficient petru volumul tau de apa.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/03/2017 20:41:03

paul_stanescu
Junior member

IP:

Noroc ca pana vine acvariul (estimat 23-24 martie) am timp sa citesc... pentru a face bune optiuni pentru "componente"

Astfel, am citit ca este recomandat ca volumul filtrului extern trebuie sa fie 5-10% din volumul de apa din acvariu (cam 60 L estimez), ceea ce inseamna min 3 L.
Pe de alta parte, am vazut ca in filtrul extern (biologic) viteza apei ar tb sa fie 5-10 cm/min... ceea ce inseamna debite foarte mici (mult mai mici decat debitul maxim declarat de producator).

Cat de mult se pot reduce debitele filtrelor Eheim (Ecco Pro 200/300 din robineti inteleg) sau Experience250 sau Professional4 250?
Nu este prea "mare" acesta din urma pentru 60 L apa? Am vazut intr-o alta postare ca-l recomandati pentru un acvariu de 200L brut?

Revin cu intrebarea legata de impamantarea la priza... e obligatorie? ca NU o am...
bebetto
Member
[Avatar]

IP:

Ca sa-ti raspunzi singur la intrebarea cu impamantarea : filtrul tau are stecher cu impamantare , sau are un cordon simplu ?
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am senzatia ca oricite raspunsuri ti se vor da urmatoarea intrebare va fi : Ce filtru sa mi iau?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

paul_stanescu wrote:Noroc ca pana vine acvariul (estimat 23-24 martie) am timp sa citesc... pentru a face bune optiuni pentru "componente"

Astfel, am citit ca este recomandat ca volumul filtrului extern trebuie sa fie 5-10% din volumul de apa din acvariu (cam 60 L estimez), ceea ce inseamna min 3 L.
Pe de alta parte, am vazut ca in filtrul extern (biologic) viteza apei ar tb sa fie 5-10 cm/min... ceea ce inseamna debite foarte mici (mult mai mici decat debitul maxim declarat de producator).

Cat de mult se pot reduce debitele filtrelor Eheim (Ecco Pro 200/300 din robineti inteleg) sau Experience250 sau Professional4 250?
Nu este prea "mare" acesta din urma pentru 60 L apa? Am vazut intr-o alta postare ca-l recomandati pentru un acvariu de 200L brut?

Revin cu intrebarea legata de impamantarea la priza... e obligatorie? ca NU o am...

Si pe acea postare era aceiasi duscutie si aceleasi intrebari. Ia unul din clasa anterioara (150). Oricum toate sunt recomandate in plaje largi, nu te ajuta asta. Mai bine orienteaza-te dupa litrajul filtrului. A, ti s-a mai spus asta!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu cred ca e incurcat...ca i s-au recomandat si filtre de capacitate mult mai mare decit bazinu lui...
Alegerea este doar a ta... dar filtrarea poate fi insuficienta....prea multa sau mare... nu exista...din contra,cu cit mai mult material filtrant biologic, cu atit o stabilitate mai buna in bazin...totusi trebuie tinut cont de debit.. daca e prea mare iti face uragan in bazin..si sa nu fie nevoie sa il reduci mai mult decit recomandarile fabricantului
Parerea mea

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Uite, asta chiar se potriveste din toate punctele de vedere. Asa cred...

https://s5emagst.akamaized.net/products/554/553886/images/res_ed3af92324473dabd253496e7e8e53c4_full.jpg

Are 4,6 litri, poate fi echipat cu medii de filtrare biologica, are de toate ...
Un prefiltru Eheim sau altceva iti va modifica foarte putin debitul si cu asta ai rezolvat problema.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/03/2017 19:16:17

[Email]
paul_stanescu
Junior member

IP:

Sambata a venit acvariul... de atunci muncesc si a ajuns asa...

[Thumb - 20170327_215934.jpg]

[Thumb - 20170327_220003.jpg]

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Frumos! Arata chiar bine.
Si pina la urma ce filtru ai pus?

[Email]
paul_stanescu
Junior member

IP:

Substrat Denerle 2.5 kg
Pietris quartos Denerle 2 x 5 kg
Filtru JBL 701 (schimbat buretii din compartimentul 2 cu ceva inele ceramice bio tot de la JBL). Adaugat bacterii. Pus un pic de mancare...
Ceva plante... 3 de la un magazin de animale din zona Vulcan si 2 de la un magazin din Berceni. Le-am mai separat, nu stiu daca am facut bine... acum par multe Probleme cu legatul Anubias de pietre...
Termometrul nu l-am pus inca, la mine e cald in casa, apa are acum 25 grd. O sa-l pun pe cel ce a venit cu acvariul, Juwel 50 W

Multumesc de sfaturi...

Ceva pareri ?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

O mica sugestie : daca tot ai capac, umple acvariul cu apa pina la limita de sus, putin peste marginea capacului. Asa ai mai multa apa si nici nu o sa te deranjeze dunga aia urita de depuneri de la marginea apei, care va apare oricum. O cureti mai rar ...

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2017 22:18:32

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

paul_stanescu wrote:Substrat Denerle 2.5 kg
Pietris quartos Denerle 2 x 5 kg
Filtru JBL 701 (schimbat buretii din compartimentul 2 cu ceva inele ceramice bio tot de la JBL). Adaugat bacterii. Pus un pic de mancare...
Ceva plante... 3 de la un magazin de animale din zona Vulcan si 2 de la un magazin din Berceni. Le-am mai separat, nu stiu daca am facut bine... acum par multe Probleme cu legatul Anubias de pietre...
Termometrul nu l-am pus inca, la mine e cald in casa, apa are acum 25 grd. O sa-l pun pe cel ce a venit cu acvariul, Juwel 50 W

Multumesc de sfaturi...

Ceva pareri ?

In legatura cu inele ceramice... daca vrei filtrare biologica buna, pune Matrix sau Siporax (eu le am pe amindoua). Un sertar cu bilutele originale si doua cu Matrix/Siporax sau numai unul dintre ele in ambele sertare, cum crezi. Eu am urmat sfatul colegilor si, pe linga un prefiltru Eheim, am pus aceste medii in sertarele 2 si 3. Merge foarte bine.
In legatura cu Anubias, eu am studiat problema si am ajuns la citeva concluzii (vezi postarea mea de la sectiunea "Plante"), poate te ajuta cumva.

This message was edited 2 times. Last update was at 27/03/2017 22:24:17

[Email]
paul_stanescu
Junior member

IP:

Bineinteles ca pun apa pana sus... am lasat.o asa in caz ca mai primesc sugestii de rearanjare. In plus mai trebuie sa bricolez un pic in spatele capacului pentru furtune.

Am schimbat buretii doar in sertarul 2 cu singurele inele ptr filtrare biologica ce erau disponibile in magazinul de unde am luat filtrul. Buretii de sus i.am lasat deocamdata. Unul din buretii pe care i.am scos l.am infasurat in jurul sorbului. Prefiltrul de la Eheim pare cam mare... ma mai gandesc.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: