[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul care curge  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

e amuzant faptul ca si eu alesasem red tapajos pt setupul meu,insa sunt inca in dubii avand in vedere faptul ca nu stiu ce/cati masculi/femele trebuie sa iau in setupul meu, pt ca daca au loc contradictii intre ei,eu nu pot sa renunt asa usor la ei,nu am cui sa ii donez/vand etcdatorita distantei mari dintre ceilalti acvaristi.Daca fac pui,nici nu mai zic...

This message was edited 1 time. Last update was at 27/08/2015 12:25:45

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

M-am mai gandit de ce ar fi putut sa se desprinda siliconul.

Acvariul a fost construit direct pe stand peste care am pus doar polistiren de 2 cm, fara blat. In coltul unde e acum problema, polistirenul era mai presat ca in alte locuri.
Ma gandesc ca standul a fost usor "hait" si siliconul s-a uscat si a luat forma standului.

Ieri, dupa un an de la lipire, am pus pe stand o placa dubla de PAL, peste care am pus polistiren de 2 cm si apoi acvariul.
Dupa ce am umplut cu apa se auzea un mic scartait asa din cand in cand. Dupa sunet era ori sticla, ori polistirenul care se aseza (e polistiren de ala cu insertii de alea negre - gri si alea puteau sa pocneasca).

Acum, gandindu-ma la rece poate era sticla care scartia.

Eu zic ca daca am pus blatul peste stand si am indreptat suprafata, siliconul este in tensiune si acvariul se reaseaza?
Se poate asa ceva?

Daca teoria mea este corecta insemna ca face presiune cel putin inca intr-un punct si mai devreme sau mai tarziu crapa tot.

La naiba stau iar cu frica.

LE: la cumpana totul era perfect plan si cu blat si fara, dar poate fi o deviatie (haila) de 1 mm care nu se detecteaza si e destul ca sa fac presiune asupra sticlei.

Daca aberez spuneti-mi sa ma opresc.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/08/2015 14:38:31

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Probabil ca aberezi.

Dar daca esti ca mine, nu vei avea liniste daca nu faci ceva.

Daca as fi eu, as schimba acvariul sau as detasa laterala buclucasa si as re-lipi-o.

M-ar oftica sa am o placuta de sticla in plus, care e intr-adevar o solutie in cazul in care iti crapa sump-ul, dar ma gandesc ca la display ai deja destule de mascat si fara.

Oricum ai face, eu cred ca o sa fie bine, doar tu stii insa ce-ti va da liniste pe timpul noptii (cand dormi adica).

[Avatar]

IP:

Sticla in plus se va masca cu substratul, asta e cea mai mica problema.
Problema e ca tensiunea din coltul asta sa nu se regasesca si in alt colt opus. Asta e cea mai mare grija a mea.
Fiind vorba de o laterala scurta, ar trebui desfacut tot acvariul pentru a o relipi.

Cand am facut acvariul asta nu am dormit bine aproape o saptamana din cauza grijilor, era primul bazin mare, si chiar nu as vrea sa retraiesc experienta

[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Stai linistita, ca nu se intampla nimic!

- acvariul tau nu se va sparge, pune mana si repara-l asa cum ti-am zis.
- acolo nu ai avut silicon inca de la inceput... nu e o problema cauzata de blatul mesei.
- daca ai pus polistiren sub el, e in regula... polistirenul preia, fara probleme, mici denivelari ale mesei.

Cu acvariul gol, incearca sa-l misti stanga-dreapta... fata-spate. Ca sa vezi cat de bine e asezat pe polistirenul ala.
Daca nu se balangane ca o masa d-aia "schioapa" de carciuma, atunci e in regula!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Acu vine meseriasul care l a lipit sa vad ce zice.
Nu se zgaltaie deloc, e fix.

[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

A fost meseriasu'
A dezlipit cu cutterul coltul ala de silicon si surpriza - pe laterala scurta era sarita o bucatica mica de sticla, de aici si scartaitul pe care l-am auzit aseara.
Acum el spune ca din cauza Pal-ului, ca cica mai bine sta direct pe cadru metalic si cu polistiren, ca golurile dintre barele metalice preiau din tensiune.
Cica daca las palul este foarte posibil sa crape.....pam...pam. De ce am pus Pal-ul?...Ptr ca asa vad la toata lumea cu blat dublu sub acvariu...cica nu e bine.
Acu nici nu stiu ce naiba sa fac, el zice sa scot palu eu nu stiu ce sa zic, mi e frica sa mai pun ceva in el.

Oricum e reparat bine cu o bucatica de sticla si cu silicon nou, aspirat cu gura din inerior spre exetrior , deci este spatiu intre sticle.

O alta dilema, de ce este mai tasat polistirenul in coltul cu pricina decat in celelate colturi, daca standul gol e drept la cumpana, standul+acvariu e drept ??????

Ce naiba fac?

image
image
image

[Email] [Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Nu cumva e umflat pal-ul in coltul ala?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Exact, e umflat pal-ul, polistirenul tasat e de la pal.
Daca vine sa stranga apa de pe jos, pune-l cum a zis mesterul, altfel daca il pui cum vrei tu si se sparge te poti alege cu "ti-am spus eu"
Acu serios, nu are de ce sa se sparga nici cu blat nici fara blat.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/08/2015 18:18:22

Multe Urari si Incantatii
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu e umflat palul deloc, abia daca a picurat pe el . Si ieri cand l am pus era nou nout comandat si taiat special de la ISPAL, si tot asa se presa.

De asta teoria mea ca a fost lipit hait si acu cand e indreptat pe pal se haieste dar cu siliconul vechi de un an. Shit.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/08/2015 18:30:25

[Email] [Yahoo!]
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

Masoara cu un subler de preferat grosimea placilor de pal pe colturi si vezi sa fie la fel, din poza pare sa fie mai gros in coltul stang decat in dreptul
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Am masurat e la fel, asa pare poate din ungiul in care e facuta poza. Acu zice sotul meu ca e posibil sa nu fie podeaua perfect plana si se lasa acvariu pe polistiren ca sa compenseze.

Dar de ce a pocnit sticla????

[Email] [Yahoo!]
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

Schimba polistirenul
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

l0ngh0rn wrote: Schimba polistirenul

Pai nu vad relevanta.

Ieri am pus palul si polisterenul asta care il vezi, e nou de ieri.

[Email] [Yahoo!]
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

Dupa cum vad fundul acvariului nu este incastrat si presupun ca sticla de fund nu este stramba, eu vad potentiale probleme venind de la:
- polistiren cu o densitate mai mica pe acea portiune
- pal cu grosime diferita
- stand stramb
- pardoseala care se reaseaza la greutate mare (cand il umpli cu apa)

Ieri dupa ce ai pus apa in el ai avut diferente de nivel fata de marginea de sus?

This message was edited 1 time. Last update was at 27/08/2015 19:12:26

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

l0ngh0rn wrote: Dupa cum vad fundul acvariului nu este incastrat si presupun ca sticla de fund nu este stramba, eu vad potentiale probleme venind de la:
- polistiren cu o densitate mai mica pe acea portiune
- pal cu grosime diferita
- stand stramb
- pardoseala care se reaseaza la greutate mare (cand il umpli cu apa)

Ieri dupa ce ai pus apa in el ai avut diferente de nivel fata de marginea de sus?

Polistirenul este acelasi peste tot, este folosita o coala intreaga pusa fix pe latimea de 50 a colii cat are si standul si o bucatica.
Iar in coltul acesta e coala intreaga. Cum poate o coala intrega sa aiba densitate diferita ?
Palul e un sfert de coala si taiata la dimensiuni, ca asa vand astia de la ISPAl - 25 %, 50 % 75 % si tot asa. O coala are 2070 *2800 mm. Am cumparat o fasie de 2800*500 mm pe care am taiat-o apropae in doua, e din acceasi coala tot.
Posibil sa fie stramb si hait standul si pardoseala, si poate si acvariul a fost lipit stramb ca a fost lipit direct pe standul fara pal, care daca e strmb=lipitura stramba (aici poate sa fie la juma de mm sau mai putin).
Ieri dupa ce am pus apa a inceput sa scartaie si eu erqa sub srttand samorsam filtrele, apoi a inceput sa curga, nu m-am uitat la diferenta de nivel, sincer.

[Email] [Yahoo!]
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

Ar fi fost problema cu lipirea daca fundul ar fi fost incastrat intre laterale, la tine este o foaie de geam peste care sunt puse lateralele si nu vad cum o lipire incorecta ar influenta distributia greutatii pe un colt. Te gandesti ca poate acvariul a fost lipit stramb si este mai lasat de coltul acela ceea ce nu cred ca este posibil, daca iau o foaie de geam si incerc sa o stramb face plici.

Eu zic ca problema este in alta parte nu la bazin.
La mine este o diferenta de nivel a apei de 2cm de 1 an si nu plange inca(podea stramba si lenea de a remedia situatia)
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Sambata pun apa in el si vad ce se intampla.
Cand zic stramb nu zic torsionata ci pur si simplu sa nu fie perfect perpendiculara cu cealalta. Adica sa formeze un unghi de 89%.
In fine , era mai usor daca descopeream cauza ptr care a pocnit bucatica aia de sticla.

[Email] [Yahoo!]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

scuzati intrebarea,dar exista vreo problema daca foaia de polistiren este pe toata suprafata acvariului,dar e din 2 bucati?Sunt apropiate la milimetru,chiar date cu un strat de banda adeziva in locul unde se intalnesc,dar cat de grava e problema ?
Fasiile arata asa ------|-- Locul cu "|" este locul unde se intalnesc...

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@Anca: Nu te mai stresa, umple-l cu apa si vezi-ti de ciclare...
@paradoxx: Nu are niciun fel de importanta din cate bucati e polistirenul de sub acvariu... nu trebuie lipit cu banda, e suficient sa alaturi bucatile.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: