[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Neoni in apa cu pH=8?  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
sydney
Member
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:La 230 litri ar trebui minim 120 W. Adica 4 tuburi de 30 W. Pentru un acvariu cu care sa te poti prezenta la concurs de plante ai avea nevoie de vreo 210 W = 7 tuburi de 30 W - da' aici vorbim de plante cu adevarat pretentioase.

Geez, deci daca bag CO2 la modul serios trebuie cel putin dublata intensitatea luminii - Cayman 110 la care ma uitam eu (http://www.ferplast.it/en/pagina_596.html) are doar 2*30W = 60W. M-ai pus pe ganduri. :umm:

Am gasit cu Google mai multe lighting fixtures din alea cu mai multe tuburi unul langa altul, unele au si iluminare "lunara" cu LED-uri sa simuleze lumina lunii noaptea (chiar e necesar?? mie-mi miroase a moft). Am vazut si termeni gen T5, T8, T12, HO, VHO, trebuie sa mai studiez..

Cand va deveni acuta problema celui de-al doilea acvariu probabil o sa va mai stresez cu intrebari.

Va multumesc tuturor inca o data.
sydney
Member
[Avatar]

IP:

Porcu'"][quote:307601f38d="sydney5791 wrote:M-am gandit si eu la asta, dar balanta inclina totusi in favoarea unui acvariu de firma.
..................
Sigur, asta e optiunea mea.
De acord cu tine. E optiunea ta si banii tai .

Pe masura ce m-am mai documentat si am observat neajunsurile actualului acvariu Cayman 60 mi-am dat seama ca urmatorul acvariu va fi home-made, nu Cayman 110 cum ma gandeam eu.

Ce nu mi-a placut la actualul Cayman 60 (probabil ca unele puncte vor fi catalogate drept mofturi dar pana la urma ideea e sa fie un acvariu care sa-mi placa in primul rand mie si sa fiu eu multumit de el):

1. filtrul intern BluWave05 se pare ca nu a fost suficient pe partea de filtrare mecanica desi spal buretii regulat - sunt totusi cam multe particule in suspensie care au prostul obicei de a se depune pe frunzele plantelor - a trebuit sa-l suplimentez cu un filtru intern Aquael pe care-l aveam deja, plasat in capatul opus al acvariului.

Totusi, pompa din BluWave05 nu pot spune ca e slaba (350l/h la un acvariu de 75l), dar probabil ca in partea opusa a acvariului, cand jetul de apa se intoarce ca sa revina prin spatele acvariului in filtru, viteza apei scade si particulele se depun pe frunzele plantelor. Poate alta era situatia daca intrarea si iesirea din filtru erau in colturi opuse ale acvariului sau poate ca Sera Microgran contine prea multe particule de hrana prea mici ca sa fie mancate de neoni, particule care se depun pe plante.

2. am acum in acvariu trei dispozitive care pot fi doar partial mascate si nu-mi place sa le vad acolo, plus ca imi dau de lucru in plus la curatenie: cele doua filtre (BluWave05 si Aquael) si reactorul de CO2 DIY cu powerhead.

3. imposibilitatea de a suplimenta lumina (2*15W) in cazul injectiei CO2, aspect asupra caruia m-a atentionat si fostul M.A., actualmente Porcu' :-). Eu ma gandeam ca schimb tuburile cu altele mai puternice de aceeasi dimensiune, dupa care am vazut ca , putere mai mare inseamna dimensiune mai mare => nu se potriveste smilie.

4. filtrul BluWave05 nu are spatiu pentru inserat medii suplimentare - am vrut sa introduc turba in filtru si a fost nevoie sa renunt la o parte din burete ca sa bag in loc o punguta cu turba.

5. spatiul alocat in capac pentru hranitor automat (mi-am luat si asa ceva ca mai pleaca omul in concediu) este in partea din spate a acvariului, preferam sa fie langa usita din fata pe unde hranesc eu pestii manual, mai ales ca am acolo un inel plutitor fixat cu ventuza de geamul din fata, inel care tine hrana in interiorul lui, asa ca pestii sunt obisnuiti sa gaseasca de mancare acolo si eventualul surplus de mancare care cade prefer sa cada in fata pe pietris decat in spate pe frunzele plantelor.

Ca urmare, viitorul acvariu, cand ii va veni randul, va fi home-made cu filtru wet & dry - trebuie sa recunosc ca m-a cucerit ideea de a avea toate utilajele mascate in dulapul de sub acvariu, iar la capac ma va ajuta un prieten care confectioneaza mobila la comanda.

Foarte multe din argumentele care m-au convins, inclusiv idei de realizare a capacului si a filtrului wet & dry, le-am gasit chiar pe acest forum care pe mine m-a ajutat enorm.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

sydney5791 wrote:filtrul intern BluWave05 se pare ca nu a fost suficient pe partea de filtrare mecanica
Nu-s convins ca filtrul e vinovat de suspensiile alea.
Am vazut un acvariu de 300 litri in care pluteau suspensii - cu un filtru Fluval 304. Ca sa dispara singure pe urma.
Si in sarcofagu' meu am avut ocazia sa ma bucur de suspensii cu toate ca filtrarea e de vreo 4.000litri/ora. Bineinteles ca la un moment dat au disparut fara sa fac modificari.

sydney5791 wrote:imposibilitatea de a suplimenta lumina (2*15W) in cazul injectiei CO2
Asta mi se pare un argument cit se poate de bun pentru un acvariu home-made.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Characidae
Go to: