[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Compatibilitate RCS  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Saltare, resuscitez topicul pentru ca ieri am achizitionat un SAE (Crossocheilus siamensis) tinerel (4 cm lungime) si aseara dupa stingere l-am pus in bazin. De dimineata am fost surprins sa il vad foarte sfios plimbandu-se prin acvariu si ciupind un crevete (RCS mascul adult), am crezut ca a fost doar o intamplare, insa dupa numai cateva minute SAE a ciupit de membre de 4 ori consecutiv un crevete, deasemenea adult. In conditiile in care algele abunda (BBA, GTA, cladophora, etc.) m-a socat cand l-am vazut ca se da la creveti, nu mai spun ca am si o ceata de pui RCS de numai 2mm... nici nu stiu la ce sa ma mai astept din partea lui... pe forum nu am gasit nici o specificare legata de compatibilitatea SAE cu creveti... asa ca va rog sa imi spuneti daca ati avut asemenea experiente si daca intr-adevar e un comportament normal pentru SAE.

PS: Mentionez ca este un SAE autentic (am mai avut SAE si ii deosebesc usor de cei falsi).
costin_
Member

IP:

Pare ciudat ce scrii tu acolo. Eu am in momentul asta 6 SAE (iar doi dintre ei sunt foarte mari, adevarate submarine) care convietuiesc fericiti impreuna cu vreo 50+ RCS si 20+ Amano. Dupa toate regulile ce scrii tu acolo nu ar trebui sa se intample...
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Aceeasi problema am avut si eu si am fost nevoit sa-l dau. Doar pe aia mai mari si mai frumosi i-a omorat, restul au scapat.
[ICQ]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu am avut 3 SAE in acvariu. Unul dintre ei ciupea intr-o zi un rcs, mai bine zis il devora. Nu stiu daca l-a atacat ca pur si simplu,sau rcs-ul avea o problema si a devenit gustare pentru SAE. A fost singura ocazie cand am vazut un SAE hranindu-se cu RCS. Acum SAE au crescut destul de mult, circa 10 cm. Sa vedem mai departe cum se descurca

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Allex1
Member

IP:

Salut.
Cam toti pestii de acvariu se vor da la puii de creveti si deseori ii vor manca. In schimb pe mature nu prea pot sa-i prinda decat pestii mari si foarte rapizi. Chiar guppy si rasbora am vazut mancand creveti.
Pt a avea pierderi cat mai mici trebuie sa le asigurati un acvariu bine plantat , cu moss , crengi...etc , multe locuri in care se vor putea ascunde.

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: