Author |
Message |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2010 22:29:33
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
vereb
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/92dfa194391a59dc65b88b704599dbd6.jpg)
IP:
|
Salut,
Multumesc Alber pentru sprijin.....nu vroiam sa fiu asa direct si asteptam sa intervina un moderator  ........deci @exp ,eu nu spun ca acei carasi nu sunt frumosi dar hai sa facem in felul urmator  ..................pune pietris in acvariu,lumina de care spuneai,filtru si plantele(atentia anubias este o planta care ai place la mai dos  ) si cicleaza acavriul in acest timp dai cei doi in custodie la cineva pina se face setupul....apoi iei inapoi daca doresti dar cu siguranta iti va face cu ochii alte specii de pesti  ,.............sunteti de acord Aber,Human Face si altii????
|
fostul user ozy |
|
 |
exp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/10/2010 12:56:17
|
exp
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e68879a4839773d105f0689875dace83.jpg)
IP:
|
Ok, dar un vanzator care da combinatia asta de pesti intr-un acvariu mic... nu prea poti sa-i spui altfel.
Pt a ajuta ciclarea am cumparat si un easy life easystart bacterial combi system (jbl recomandat de toti chiar n-am gasit). L-am luat din carrefour orhideea. O sa-l pun, iar dupa o sapt fac testele sa vedem cum stau (o sa fie si o vallisneria sigur in acvariu pana atunci). Aveau si vallisneria, insa doar normala, eu vreau gigantea pt ca am vacute si macar sa nu dispara toata din prima seara
Pietrisul este la spalat de 24 de ore dar nu-l pun inca, parca oricat l-as spala tot pare murdara apa.
Scalarul inca nu l-am dat, e abatut, cred ca e singur, am pus temp in acvariu 26 de grade. Daca are cineva un vas de carantina si vrea un scalar, il donez. E tigrat negru cu alb.
Am gasit si pompa de schimbat apa/curatat acvariu. Am cerut cea mai mica, dar mie tot mi se pare mare... In fine, aveam nevoie deci am luat-o.
Ca sa ne destindem putin sa va spun despre primul meu "acvariu". Eram eu mic, iar tata s-a intors de la pescuit cu un caras de vreo 15 cm intr-o punga (fara apa). Mama cand l-a vazut cat de vioi e a zis ca ii e mila sa-l omoare sa-l gateasca si ca-l lasa sa moara singur. Am luat un lighean mare si l-am pus acolo cu apa de la robinet, iar apoi am testat sa vedem daca mananca paine. Bineinteles ca a acceptat painea, si asa a continuat CATEVA LUNI  Ii schimbam apa direct de la robinet, toata odata nu doar 30%. Dupa aceea a trebuit sa plecam la mare, o saptamana. Cand ne-am intors, am gasit o apa verde, murdara la el in lighean, am fost la cada zicand "a murit sigur". In timp ce aruncam apa in cada, deodata se trezeste pestele la viata super-vioi  . Am vrut sa-l eliberam dar a mai rezistat doar cateva sapt. Cam asta despre rezistenta caraseilor...
Ape limpezi!
|
It is fear that gives men wings. |
|
 |
exp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2010 12:46:47
|
exp
Member
IP:
|
Help! Am cumparat pietris alb. De 3 zile il tot spal, l-am dat si prin sita sa se duca praful, cand il las in apa mult nu isi schimba culoarea apa, dar daca il vantur, se albeste putin, chiar si dupa atatea spalari. Pietrele pot sa le rup cu mana... Am luat pietrisul gresit? E calcaros? E luat de la petshop special pt acvarii, scria sa-l spal 24 de ore, nu mai tin minte firma. Sa-l pastrez sau sa cumpar altul, cu culoare naturala (nu am luat d-ala pt ca era prea mic)?
Nu prea vreau sa schimb chimia apei pt ca am d-abia am revitalizat scalarul,a inceput sa manance, inoata, se vede ca e mai bine. I-am facut schimburi mici de apa, i-am luat alta mancare de la tetra (cea pt colorit) care aparent ii place mai mult, i-am dat temperatura putin mai sus (se baga ca sobolanul la caldura intre incalzitor si geam). Vreau il tin sanatos si sa-l donez cuiva de pe forum.
Deci, ce sa fac cu pietrisul?
|
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2010 13:06:23
|
vereb
Senior member
IP:
|
Salut
nu stiu ce fel de pietris ti s-a recomandat (poate vezi pe ambalaj ori sa treci la petshop).............este posibil sa fie calcaros (nu ma pronunt cu exactitate pina nu vad).....dar eu unul...........nu sugerez substart alb,nu stiu daca e corect/sanatos ptr speciile de pesti care ai.............motiv,deranjeaza refelxia alba dat de lumina neonului iar la carasi daca nu renunti se mai pierde/diminueaza coloritul lor(contrastul fata de substart)..idem scalar............dar asteptam si alte pareri!
|
fostul user ozy |
|
 |
exp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2010 13:40:10
|
exp
Member
IP:
|
@ozy Multumesc pt sfaturi. Recomanda-mi un pietris te rog. Cum pot sa testez pietrisul? Are si un miros specific, e f casant, alb... Sa caut roca vulcanica? Nu am pretentii sa fie alb sau negru, doar sa nu schimbe chimia apei. Pot sa bag o valisneria cu tot cu ghiveci (asa am vazut la pet shop) pana pun substratul sa testez cum reactioneaza vacutele?
|
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2010 13:56:37
|
vereb
Senior member
IP:
|
Exp........
poti pune pietris normal ...2 mm,......carasii fiind mari cautatori de papa,au tendita si cu siguranta sa mai ia in gura pietrisul .....cu granulatie mare este sansa sa inghita si apar probleme grave....iti dai seama care e urmarea  ,,........poti face un acvariu steril ghilimele .... plante in ghiveci de ceramica..............dar cum spunea si colegii distinsi..........cum vei porceda cu saclarul?........iar carasii nu vor rezista mult timp la peste 26 grade....noi nu vrem sa te convingem cum sa faci....ramine la atitudine ta....dar mic exempu.....cum s-ar simti un cetatean nordic la tropice?
|
fostul user ozy |
|
 |
exp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2010 16:32:39
|
exp
Member
IP:
|
Scalarul il dau oricum, doar il "revitalizez". Inca este pui si nu-l chinui, toti sunt pui, au loc in acvariu deocamdata... La inceput nu manca, nu aveam de unde sa stiu daca e bolnav sau doar se acomodeaza greu. I-am dat 26 de grade la inceput, acum sunt 24 in acvariu. E activ, studiaza fiecare colt din acvariu, cauta de mancare, mananca (chiar daca e mai timid si retinut ca ceilalti). Fiind sanatos, o sa-l donez cuiva de pe forum. Nu puteam sa dau un peste bolnav...
Cu plantele in ghiveci, vreau doar sa testez carasii, sa vad cum se descurca cu o valisneria gigantea, ca nu-mi place cum se vede un ghiveci in acvariu. Mi-a spus cineva de pe forum ca a pus valisneria in pietris, fara substrat fertil, cu o solutie. Oricum o sa plantez acvariul dupa ce stabilesc ce pietris e bun, cu vallisneria si cu anubias.
|
|
 |
exp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2010 19:36:24
|
exp
Member
IP:
|
Imi placea mai mult scalarul cand era "in adaptare" sau bolnav  Acum e ok, cauta de mancare peste tot, prin mancare ma refer si la aripioarele vecinilor....
Asa ca...cine vrea un scalar SANATOS, pm pls.
Astept pareri in legatura cu pietrisul. Multumesc anticipat.
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/10/2010 08:21:23
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
Salut, intai de toate!
Treaba sta cam asa: pestii aia au nevoie de mult mai mult spatiu(vreo 150 de litrii, macar!!)
Ai doua specii de pesti care nu sunt compatibile(unii vor apa calda, altii mai rece)
Daca vrei sa tii totusi carasii nu te mai gandi la substarat, fertilizari si altele. Pui Valisneria si Anubias(pe o buturuga sau piatra) si gata.
Daca vrei sa donezi scalarul exista rubrica "Donatii".
Pietrisul aflii daca e calcaros in felul urmator: scoti putin din el afara, il lasi sa se usuce apoi pui otet pe el, daca sfaraie(face bolboci) este calacaros.
|
|
 |
exp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/10/2010 18:04:10
|
exp
Member
IP:
|
Nu face bolboroci, dar daca torn otet si pun o piatra foarte aproape de ureche se aude un sfarait mic. Sa iau alt pietris? Stie cineva o firma buna? Un loc de unde sa iau..?
|
|
 |
kmol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/10/2010 22:56:44
|
kmol
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b9cfe8b6042cf759dc4c0cccb27a6737.jpg)
IP:
|
Poti incerca prin Hornbach, la raionul de acvaristica. Stiu ca se gaseste pietris de diverse granulatii. Daca vrei sa te edifici complet cu privire la faptul ca ar fi sau nu calcaros mai poti face ceva: scoate un pic de pietris din acvariu, il speli bine apoi pui un pic de detartrant. Acesta contine HCl (acid clorhidric) mult mai reactiv decat otetul. Daca intradevar este calcaros ar trebui ca reactia sa fie mai vizibila.
|
Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini. |
|
 |
exp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/10/2010 14:21:59
|
exp
Member
IP:
|
Scalarul si-a gasit stapan (de pe forum) intr-un acvariu de 400L. Am renuntat la pietrisul alb si am cumparat natural, si cu granulatie mica si cu granulatie mare.
Am cumparat si cateva fire de vallisneria.
Caraseii vor fi si ei donati in curand. Imi plac mult platy tuxedo si molly. As putea sa tin macar un mascul din fiecare cu 2-3 femele in 30L?
|
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/10/2010 14:41:56
|
vereb
Senior member
IP:
|
Exp
ma bucur ca ai facut miscarea cu sclarul si ai hotarit si ptr carasi.........................poti tine in total 8 buc in acvariul tau ....ma bucur ca inveti repede si tinzi spre bine.........dar un sfat(molly preferea apa putim mai sarata care nu tocmai este placut ptr platy) dar merg.....eu sincer as merge numai cu platy din cauza volumului de apa,stiu ca sunt placuti molly din cauza culorii,par catifelati si aduce un contrast cu restul pestiilor...............planteaza frumos acvariul si asteptam poze.
bravo ptr alegerea scalarului si carasiilor........frumos din partea ta
|
fostul user ozy |
|
 |
exp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/11/2010 18:29:00
|
exp
Member
IP:
|
Sorry pt lipsa de update-uri dar nu am avut timp...
Carasii si-au gasit ape mai adanci, locatarii acvariului fiind acum o pereche de black molly (medii) si un mascul platy cu 2 femele. Toti sunt vioi, iar femelele s-au cam ingrasat (masculii de vina nu eu). Schimb apa cate 4L, de 2 ori pe saptamana.
Acum ceva timp mi-au aparut si 2 melcisori maro (valisneria e prim-suspect), pe care i-am dus afara, deasemenea au aparut si mici puncte de alge verzi pe piatra si pe geam (am inteles ca e ok, semn ca acvariul e ciclat).
Am citit ca ar trebui sa mai iau o femela de molly, sa nu mi-o extenueze masculul pe cea deja existenta.
E ok sa o iau sau e suprapopulat?
La mine mancarea nu prea ajunge pe jos dar am fost sfatuit de cineva cu experienta sa-mi iau si vreo 2 cory.
Ca plante acvariul are acum o valisneria care nu se opreste din crescut si un soi de echinodorus (plante indragite si folosite la maxim de pesti, am aprins lumina noaptea in camera si un peste n-am reusit sa vad).
Poze am facut, dar nu am soft pt descarcarea de pe telefon, fac rost mai pe seara si le postez.
Astept pareri, ape limpezi tuturor!
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/11/2010 21:45:14
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Felicitari pentru alegerea facuta referitor la donarea carasilor. Ai facut ceea ce trebuia.
In legatura cu melcii, eu zic sa nu-ti faci mari probleme. Sunt benefici in acvariu, si un semn de stabilitate chimica. Maai aereaza putin substratul, iar in caz de probleme in acvariu, ar trebui sa-i vezi la suprafata apei. Daca hranesti pestii cumpatat, melcii nu vor prolifera.
In legatura cu pestii. Pentru vivipari se recomanda doua daca nu chiar trei femele la un mascul. astia sunt cam aprigi cand e vorba de iubire si cam streseaza femelele.
Corydoras se simt bine in grupuri ceva mai mari, de 5-6 exemplare. Iar bazinul tau este cam stresant pentru ei, avand nevoie de spatiu ceva mai mare, pentru a se putea desfasura.
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
exp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/11/2010 15:41:34
|
exp
Member
IP:
|
Salutare!
Am si eu o problema, am observat ca aripioara de sub burta a femelei de molly e putin "mancata". Si aripioarele laterale par putin rarite. E activa si mananca ok. Masculul nu are nimic. Platy nu au nimic.
Am cautat pe forum probleme asemanatoare, am intrebat si la pet-shop si am cumparat verde malachit. Am pus vreo 10 picaturi, am scos carbonul din filtru, temperatura e 28 de grade acum in acvariu.
De la ce a aparut problema? Singurul lucru nou in acvariu e o planta de la un coleg de pe forum, si aceea a fost spalata bine inainte s-o pun in acvariu. Schimburile de apa 4L de 2 ori pe sapt, apa lasata peste 24h.
2 - Unde pot gasi si eu un pietris natural maro sau negru (am vazut in hornbach dar erau numai cantitati mari, iar colorat nu vreau).
Multumesc anticipat!
|
|
 |
kmol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/11/2010 16:00:56
|
kmol
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b9cfe8b6042cf759dc4c0cccb27a6737.jpg)
IP:
|
|
Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini. |
|
 |
exp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/11/2010 16:15:54
|
exp
Member
IP:
|
Am intrat si pe acel site, nu pot sa asociez ce are molly cu niciuna din boli pt ca in pozele acelea, boala este avansata, nu stiu cum evolueaza ce are ea. Practic are 2 linii albe subtiri pe aripioara de sub burta si aripioarele par mai putin voalate ca inainte sau fata de mascul.
Ieri a aparut si ieri am actionat. Daca evolueaza o sa-mi dau seama dar asa e greu. Majoritatea bolilor au legatura cu calitatea apei, nu sunt suficiente 2 schimburi de 4L pe sapt la 30L (brut)?
|
|
 |
|