[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciclide Americane  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru lamuriri Radu. Severumii mei s-au cam spurcat la larve de tantari si mysis si au inceput sa lase granulele de o parte.
Singurele granule care au succes la ei sunt cele pentru Discusi de la Tetra.
Ma intreb daca este cazul sa-i trec pe renumitul regim de “apa, paie si bataie”, ca sa-i aduc pe calea cea buna.

Festina lente !
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cu placere ... da Radu nu mi-a zis nimeni pana acuma

Daca-i lasi vreo doua zile nemancati cred ca o sa ai succes si cu granule. Probabil isi permit ca nu au concurenta la mancare. Daca ar vedea ca ai mei cum dispar granulele, nu ar mai fi asa de pretiosi la masa
[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Mii de scuze Dan !!!
Asa patesc daca vreu sa fac mai multe lucruri odata.
Iti doresc o zi placuta si pesti sanatosi !!

Festina lente !
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

@ Severus multitasking, multitasking, stiu cum e

Intrebare pentru mesterii mari in "Astronauti" Oschi al' mare a decis sa isi arate muschii din ce in ce mai des fata de Broschi al' mic si incep sa apara cateva semne pe el. Inca nu e nimic grav insa credeti ca rezista pe termen lung? Inca il indop pe asta mic doar doar il ajunge din urma pe cel mare insa nu pare ca am succes.

Intre timp tratez cateva boabe de gris de pe unul dintre Severumi cu temperatura ridicata la 30-31. Pare sa regreseze si nu vreau sa ma infig in chimicale mai ales ca nu pare sa fie cazul. Tin temperatura ridicata pana dispar toate boabele de pe el sau doar o saptamana de cand am inceput?
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Ti-am mai zis, bazinul e mic pentru ei... agresivitatea e mai mare, cand "e inghesuiala".
- Pestele ala mic poa' sa recupereze, daca e hranit si daca nu e stresat in permanenta.
- Tine temperatura asa pana dispare tot.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Multam Maestre.
Am sa urmaresc situatia si daca se nasoleste iau masuri urgente. Un prea stiu la cine sa renunt, ca imi e rusine de cate ori mi-ai spus ca sunt prea multi si stiu ca ai dreptate. Probabil daca iese urat Broschi va fi primul dat. Ceilalti nu prea au treaba cu Oschi sau stiu sa il puna la punct.
[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Vad ca azi s-au linistit lucrurile in acvariu. Cred ca ieri trebuia sa fie extrem de clar cine e seful la Oscari. Broschi a iesit putin mai ciufulit insa e ok nici o rana serioasa. Dimineata era vioi si a iesit cu tupeu la masa alaturi de ceilalti. Vreo ora pana mi-am baut cafeaua si m-am dezmeticit nu am vazut nici in semn de agresiune. Toata lumea zen
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Te amagesti, ca sa zic ashea ... lucrurile merg intr-o anumita directie, iar tu o stii deja. Si eu o stiu .

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da cu siguranta stii tu ce stii.
Asa ca sunt pe lista de dat dmnu' Broschi si un severum Gold poate ambii..
[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ati auzit de hibridizare intre Salvini si Severum???

Femela mea de Salvini ajutata de masculul de Severum curata destul de interesati un perete al acvariului. Femela are papila genitala erecta daca pot sa spun asa, e clar pusa pe treaba. Masculul de Severum nu are papila iesita insa si el e pus pe treaba. Ii urmaresc poate diseara fac vreo filmare xxx de pus pe iutiub.

Dupa ce iau un sac de bani de la vizionari ma apuc sa vand hibrizi

This message was edited 1 time. Last update was at 19/04/2013 16:25:24

[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Pe la jumatatea anilor '80 am vazut hibrizi de nigrofasciatum (mascul) si biocellatum (femela)... aratau ca 'reaku, un fel de nigro mai maricei, cu ceva pete albastre. Deci, n-ar fi exclus sa iasa, si la tine, puii aia (nu stiu sa-ti spun insa daca vor fi fertili, la randul lor).

Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Intre timp sa rupt lantul de iubire. Am apucat sa fac o filmare Vineri si incerc sa o pun maine pe youtube.
Masculul clar nu era pregatit iar femela a depus singura cateva icre care au disparut ulterior. Probabil tot ea sau Ancistrusii ma gandesc.
Aveti idee in cat timp ar trebui sa dispara grisul de pe pesti? Tin apa la 30-31 de grade de aoroape 2 saptamani insa la un Severum nu au disparut toate bobitele.
[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Dan P wrote:... insa la un Severum nu au disparut toate bobitele.

La mine, singurul severum care mai are niste puncte albe pe coada si pe aripioara dorsal este masculul dominat.
Avand in vedere ca pe el il fugareste cel mai mult masculul dominant ma intreb daca prezenta punctelor albe (gris) nu are legatura si cu stressul cauzat de acest lucru.
Pareri / sfaturi ?

Festina lente !
rick
Senior member

IP:

Puncte albe apar datorita stresului cumulat cu propietatile necorespunzatoare a apei unde traieste. Daca apa ar avea conditii optime boala punctelor albe nu s-ar declansa pentru ca agentul patogen nu face casa buna cu apa curata, nivel scazut de nitrati, nitriti, amoniac 0, ph sub 7.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2013 09:42:06

[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru indrumare rick.
Parametrii apei sunt:
NH4 < 0,05 ppm; NO2 < 0,025 ppm (valori maxime in ultimele doua saptamani);
NO3 = max 15 mg/l (sau 10 ppm) [NO3 nu a trecut niciodata de aceste valori si nu stiu daca este normal];
Problema este cu pH-ul, care este aproximativ 7,5 (dar a fost si mai ridicat la inceput).

Am sa incerc sa scad pH-ul cu CO2.
Pot sa mai fac altceva pentru a le asigura pestilor conditii cat mai bune ?
Daca adaug vitamine in apa ajuta la ceva ? (la modul general, nu numai acum).

Festina lente !
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

@ Severus si Rick si eu spun ca stresul e de vina. La capitolul filtrare schim de apa sunt in grafic.

Hai cu povestea lui Severomeo si a Salvinetei

Intre timp se pare ca Severomeo nu era pregatit de o relatie pe termen lung si probabil de frica viitoarei neveste ia murit la iesire, in cazul lui

Nu e chiar prima tentativa de prostiute, insa e prima in camp deschis ca sa zic asa. Au mai incercat de cateva ori ceva in spatele rocilor de decor. Personal nu prea cred ca va si iesi ceva pana la urma dar cine stie. Ar fi interesant de vazut ce se intampla insa nu as paria pe pui de la ei Probabil si masculul e tanar si fara experienta extra specii . Din ce am citi chiar si la perechi normale de Severum primele depuneri nu prea sunt reusite.

Imediat vin si cu ceva poze cu ceilalti.

This message was edited 2 times. Last update was at 22/04/2013 10:17:04

[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

image
image
image
image
image
image
image
image
image
[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumosi pestii !! Pacat ca trebuie sa te desparti de unii din ei.
Un profil mai clar de blonda (ca sa i se vada bine lungimea aripioarei dorsale, comparativ cu lungimea cozii) nu punem ?

Festina lente !
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

Ce poti sa mai zici dupa ce vezi astfel de frumuseti...nu poti decat sa speri ca vei avea si tu asa ceva in acvariu... Dane, felicitari!

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2013 22:09:55

[MSN]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sever iti trimit pe mail ca mi-e rusine sa o pun aici .
Scarabel multumesc de aprecieri. Personal imi doresc doar unul mai mare. Daca s-ar putea un 1000 l cred ca as fi superhappy. si pestii la fel
[WWW]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: