[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciclide Americane  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Multam baieti! Insa am cam uitat un lucru important Oschi . Fara o maternitate de sticla sau de plastic foarte bine ancorata o sa aiba oscarul de lucru pana o face bucati.

@ Scarabell inca nu au eclozat . Icrele sunt "coapte" in burta mamicii si probabil maine ii separ sa isi faca iar de cap, ca ii vad pregatindu-se. Maternitatea e un plan de viitor apropiat.
Momentan as avea alternativa sa aduc puii la servici unde am un acvariu ciclat de cca 60 de l insa nu prea imi vine sa sacrific crevetii Astia ii folosesc cu spor la curatarea plantelor din acvariul mare. Din cand in cand le aduc la servici si in una doua zile sunt polisate mai ceva ca la spalatorie

Inca sunt in dubii. Eventual folosesc o maternitatea tinand separatorul de geam ca balaurii sa nu ajunga langa ea.

Intre timp am renuntat la Green Terror-ul mic asa ca am:

1 Oscar
1 Green Terror
2 EBJD
1 JD
1 Salvini

Situatia in acvariu e relativ calma. Oschi e deja seful necontestat. Green Terror-ul pe care l-am botezat tot Mr Green (ca Mr Pink era adjudecat ) se dezvolta foarte frumos. A inceput sa aiba corpul masiv si coloritul mai degraba albastru as zice (o fi Blue Terror da nu stiam). Din fericire e destul de pasnic si nu prea are conflicte inca. Prefera sa se fereasca din calea celorlalti desi daca ar fi pe bune cred ca doar Oschi i-ar face fata. Se mai pupa el asa platonic cu masculii de EBJD, da si pe astia ii manca'n c..
Poate am noroc de Un Green Terror hippy, ca am inteles ca adevarata lor personalitate vine cu varsta

Cu schimburile de apa trag tare saptamanal ca le dau un pumn de creveti decorticati pe saptamana si se aduna resturi. Volumul de apa efectiv il estimez pe la vreo 380 de l fata de 490 cat ar fi conform calculelor la prima vedere. Sunt cam la limita insa cele trei filtre impreuna cu mine facem fata
[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hai cu un mic update!!!

Masculul dominant de EBJD:
image

Mr Green:
image
image
aici se vede un mic accident pe frunte. Avand capul mare nu prea reuseste sa se ascunda si cand incerca se mai accidenteaza. Lovitura a fost urata si adanca saptamana trecuta, insa in cca 5 zile e aproape vindecat.
image
Si aici cu putin blitz in freza
image

Oschi:
image
image

Ceva pareri, recomandari??
[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hai si cu filmarea :

[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

In primul clip se vede cat de mare e astronotusul... daca mai creste putin, o sa trebuiasca sa-l intorci cu mana prin acvariu .

PS: Frumosi pesti!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Are loc balena de intors . A incetitit acum ritmul lui de crestere desi mananca numa' delicatese si nu prea il tin la dieta. Cu bagatul mainii in acvariu incep sa am problema mare, ca a inceput sa muste Cand fac schimbul de apa tre' sa-i cer voie si daca se supara, ii arat palma sa vada ca sunt mai mare. Daca-i arat degetul am incurcat-o
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Dupa primul an de viata, ritmul de crestere se modifica substantial... de la 2-3 cm/luna (ritm de crestere in primele luni) o sa vezi ca ajunge sa mai ia doar cate 3-4 cm/an... de pe la 3 ani nu mai cresc in lungime, insa incep sa puna carne pe greaban. Daca-l hranesti bine, o sa faca ceafa lata.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Iti dai seama ca il fac bulgar Multam de aprecieri.

Uitati aici diferenta la Mr Green in mai putin de 2 luni:

Before
image
After
image

A crescut vreo 2 cm as zice.
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Frumosi pestani ai Dane, sa-ti traiasca

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

Clar, ne place

American Cichlids V.720 http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/32557.page

American Cichlids V.1200
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/45405.page
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Multumesc de aprecieri baieti!!!

Sunt mandru ca si cei din liga marina apreciaza o ciorba dulce , din cand in cand.
[WWW]
smileyface
Membru de baza

IP:

te acresti de la atatea muraturi,mai trebe si ceva dulce din cand in cand
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Superbi pesti. Sa-ti traiasca.
Imi place mult de Mr. Green: mititel, dar frumusel.

LE Adica Mr. Green e colorat in albastru cu portocaliu, care va sa zica ...

Festina lente !
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hei ...... da ce avem noi aicea ????

Pestii au depus de doua zile si imediat dupa depunere am scos masculul. Femela are grija de pui si din fericire majoritatea icrelor par viabile. Sunt doar cateva "boabe" albite in rest sunt bine maronii. De data asta cre da va fi bine si am sa vad ce pot scoate din ele.

Va tin la curent. ;)
[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Momentan am vreo 50-80 de mormoloci destul de vioi. Din pacate in a patra zi de la depunere am dat mancare mai multa balaurilor si asta a stricat putin apa. In a cincea zi am vazut efectul. Majoritatea icrelor se albisera.
Momentan din lipsa de artemia am dat un crevete cu apa prin mixer vreo 5 minute, dupa care zeama am strecurat-o prin tifon si ce a ramas le dau cu o injectie in zona in care sunt puii. Imediat ce vine papica e o veselie de nu imi vine sa cred. In rest stau gramada inca si femela ii muta de vreo 3-4 ori pe zi.

Sunt curios cum o sa evolueze. Nu prea am cum sa le dau mancare de 4-5 ori pe zi. O sa incer ceva de genul dimineata la 8 dupa amiaza la 16 seara pe la 19 si apoi noaptea pe la 23 inainte de culcare . Ce ziceti??

Si inca o intrebare: se pare ca masculul de EBJD are ceva paraziti. Pot sa fac tratamenutul cu Nedol de la JBL impreuna cu puii in acvariu? Credeti ca ii va afecta? IN prospect nu scrie nimic de asta.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2013 11:00:08

[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ieri am separat puii de JD. Incepusera sa zboare si treceau de geamul despartitor. Asa riscam sa ii pierd pe tot in cateva zile ca femela nu mai facea fata. I-am pus intr-o cutie de plastic de vreo 20 de l cu aerare si burete. Mananca si sunt foarte vioi. Sunt curios cand o sa se diferentieze cei electici, daca va fi cazul.

Tot ieri am avut avut un soc. L-am gasit pe Mr Green batut rau de tot. Nu am idee cine la altoit ca nu da seme sa se sperie de cineva anume. Are muscaturi pe cap branhii si pe lateral in zona de mijloc a corpului. NU sunt grave dar e "ciufulit" destul de bine. I-am urmarit si pe ceilalti si nu dau semne de agresiune fata de Mr Green. Liniste totala in acvariu.
Cauza e cu siguranta lipsa de spatiu data de separarea perechii de JD intr-o treime de acvariu. Problema e ca nu am nici o idee cine e agresorul. Il banui pe Oschi insa cat l-am observant eu ieri nu dadea nici un semn de agresiune/dominanta fata de Green Terror si nici asta nu se ferea evident din calea oscarului Al doilea suspect ar fi femela de Salvini, ca asta il cam fugareste si poate o fi crezut el ca e ziua schimbarii ierarhiei. Femela e si ea putin ciufulita da asta se cearta zilnic cu Oschi.
[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Puiutii cresc vazand cu ochii. Deja incep sa fie unii mai vigurosi decat ceilalti si in ritmul asta trebuie sa gasesc o solutie de separare. Aproape pot sa jur ca am vazut cativa mai blonzi . Am avut doar trei decedati pana acum ceea ce cred ca e ok. La o estimare mai atenta par sa fie peste 100 de buc.
[WWW]
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

Cum mai merge cresa ?

American Cichlids V.1200
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Momentan bine!

Pana acum am avut vreo 9 decedati in total, toti cei noua fiind din cei mai slabi . De vreo 7 zile nu am avut nici o pierdere. Au crescut bine si incep sa se "ingroase" ca sa zic asa, adica fac ceafa lata . Faza cu observatul blonzilor sigur mi sa parut. Acum fiind mai mari nu vad nici o diferenta intre ei.

Sunt curios daca vor fi si ceva albasti.
[WWW]
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru ceafa lata recomand cartofi prajiti cu o ceafa in sange de 3x pe zi )))

American Cichlids V.1200
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

Da' aia mici ce mai fac dom'le?
[MSN]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: