[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nano reef - 2016 project  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Si ca toata treaba sa fie buna, mi-a fatat Lysmata cateva sute de pui, inainte sa se inchida lampa i-am admirat burtica plina apoi cand ma uit bine, apa plina cu cateva sute de puieti.

Am oprit pompele, am scos cativa zeci separat si ce m-a uimit este ca misca si arata exact ca un crevete in miniatura.

M-am documentat si nu va rezista niciunul fara sa-i hranesc ... dar cum tentatia e mare, am scos cativa separat si am sa vad cat rezista cu zeama de congelate.

Cei ramasi in bazin sunt purtati de curenti si vor fi o masa pe cinste la clownul care va veni in vizita

[Thumb - DSC_0779.jpg]

[Thumb - DSC_0784.jpg]

[Thumb - DSC_0782.jpg]

georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Am incercat si eu nu traiesc.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Si eu am studiat problema, pentru ca am avut cateva "lansari "de Amboinensis.
Larva are vreo 3-4 stagii diferite de dezvoltare, procesul dureaza 2-3 luni de zile... e cu dus-intors, nu prea merge asa cum e la apa dulce.

Daca aveti rabdare, gasiti pe net si reusite... ba chiar si noi, pe forum, aveam un coleg care spunea ca i-a inmultit...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Am primit si testele salifert si stau cam asa:

- NO3=25
- Ca=440
- Mg=1500
- Kh=11.2

Pentru PO4 nu am testat pentru ca nu era pe stoc, insa avand in vedere ca dozez NOPOX, odata ce scade NO3 sper sa scada si PO4 daca exista.
KH mi se pare cam mare, cum il pot tine sub control ? E ok?
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Au venit si primii locatari , prima data doar unul apoi am luat doi ca deh... sa fie pereche.

Acum am 3, combinatia mortala, e ok sa-i tin asa o perioada?

Primul are 4 cm si ceilalti doi cam 3cm, sunt toti micuti deci de imperechiat nici vorba momentan.

image

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2016 12:24:55

mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

3 pestisori si tot mi se pare cam mult pentru un acvariu tanar si cu volum mic.
Parca mai erau colegi care au cate un clown vaduv, fa-le acestora un bine ...

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Si nu e tot, mai am 2 Lysmata (un amboinensis si un debelius) si o padure de corali

Sunt mici, sigur la unul voi renunta dupa ce se va forma o pereche, voiam sa stiu comportamentul lor... cand devin agresivi si cand trebuie sa renunt la unul.

Volumul de apa e mic intradevar (60 L net), insa cred ca pot tine o pereche fara probleme.

This message was edited 2 times. Last update was at 23/02/2016 13:47:19

mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Pereche se formeaza automat si din doi, dar ii poti ajuta mentinand exemplare de dimensiuni diferite.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2016 13:48:49

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Momentan se inteleg toti 3, vedem in timp cum se comporta.

Odata cu ei a venit si un Torch Coral cu tentacule lungi si foarte frumos care sper sa se imprieteneasca cu doi dintre ei.

Cu occazia asta am rearanjat coralii, refacut scape si am scos o cantitate importanta de piatra pe care am mutat-o in spate.

Am aerisit un pic display-ul si zic eu ca arata mai bine , in schimb nu stiu cat de ok este sa pastrez restul de piatra in spate... e flow mic si mi-e frica sa nu fie capcana pentru detritus. Ce pot face? o las asa si o mai curat cu jet din cand in cand sau scap de ea ?

Foto mai tarziu dupa ce se mai acomodeaza coralii.
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Demult era pe lista un refractometru iar ieri mi-a ajuns de la Peti, un D-D care mi-a masurat 1030, deci cum ma asteptam plutitorul meu de la serra era praf... iar masurarea salinitatii la gram dupa specificatiile de la RS imi da o valoare mult mai mare decat zic ei.

Treptat voi reduce la 1026 prin schimburi zilnice cu osmoza. Ma mir ca nu am avut probleme.... doar unii corali stateau mai inchisi iar populatia de copepode a disparut brusc )

Cu temperatura insa nu-mi dau seama care termometru e corect, un digital ieftin cu sonda sau JBL-ul meu de sticla, intre ambele exista un grad diferenta. Digi-26 gr, JBL 27 gr

Sper ca odata stabilizat sa il aduc pe fagas normal si coralii sa o duca ok.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2016 08:23:28

pyu
Member

IP:

Trebuie sa fac si eu un test, sa vad ce arata si la mine
[Email] [Yahoo!]
aurecj
Senior member

IP:

aerosv wrote:Demult era pe lista un refractometru iar ieri mi-a ajuns de la Peti, un D-D care mi-a masurat 1030, deci cum ma asteptam plutitorul meu de la serra era praf... iar masurarea salinitatii la gram dupa specificatiile de la RS imi da o valoare mult mai mare decat zic ei.

Esti sigur ca ti-e calibrat refractometrul ala?! Eu folosesc RS Coral Pro de mai bine de 3 ani si niciodata n-am patit sa nu fie salinitatea OK la gramajul care-l indica ei. Alti parametri, da, au fost diferiti (in special kH-ul), dar salinitatea niciodata n-am patit. Si am preparat apa si in bidoane de 5 litri, si de 10, si de 40-50 si intotdeauna masurat cu un rahat de cantar de bucatarie de plastic (ce are si marja de eroare, clar) salinitatea a iesit OK.

Calibrarea o poti face/verifica cu apa de osmoza. Ar trebui sa-ti indice 0.

Ai grija la un aspect legat de refractometru (au patit-o si altii, nu spunem aici care, ca stie el Levi ): dupa masuratori OBLIGATORIU curata-l cu apa de osmoza, altfel iti ramane putina sare pe el si cand faci testul urmator iti arata salinitate mai mare.

[Email] [Yahoo!]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, l-am calibrat inainte de a-l folosi si l-am curatat dupa fiecare masuratoare.

M-am exprimat gresit, nu am masurat o mostra facuta dupa indicatiile redsea ci la intreaga cantitate din acvariu, timp in care au existat fluctuatii de salinitate pentru ca am folosit un recipient gradat.

Practic pe mine m-a furat la fiecare schimb pentru ca nu am folosit tot timpul un cantar precis... ,insa plutitorul de la serra imi indica o valoare chiar mai mica decat 1026.

La urmatorul schimb voi face si asta, la 5L voi adauga gramajul indicat de RS si apoi masor cu refractometru.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2016 09:26:28

aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Pyu, te astept cand vrei sa comparam si plutitorul tau, sunt convins ca vei avea alte valori

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2016 09:28:54

pyu
Member

IP:

Da, daca ai nevoie de uv-uri sa-mi zici, si ti le aduc si pe alea ;)
[Email] [Yahoo!]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Cam asa arata noul scape ! Coralina inca nu s-a format insa am o mica invazie de hydroids (anemone mici albe) iar clownii evita sa le manance. In rest toate bune pana acum.
Am mai schimbat unele canale la lampa, si acum lumineaza super, o nuanta albastruie usor spre mov , abia astept controllerul de la pyu sa vedem ce poate.

Testele arata ca sunt in parametri ok, insa KH un pic la limita de sus, exista vreo metoda de a scadea fara schimburi de apa?

image
image
image
image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2016 17:49:33

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

image

I'm Batman!