ciprian wrote:Asa e,. Nu-s astia , e cel de la Tavi Mocanu, ca al lui Aurel
cred ca nimeni nu se impotriveste sa punem o denumire oficiala acestei specii de burete roz (deoarece nu am mai vazut s-o faca cineva - am cautat pe net acest burete).
Buretele roz despre care am vorbit in poze se va numi Burete "Roseus Tavimocanus Spongia" in cinstea colegului Tavi care s-a lasat si a plecat in Anglia (din fericire pentru el).
This message was edited 2 times. Last update was at 07/12/2016 09:07:10
ciprian wrote:Asa e,. Nu-s astia , e cel de la Tavi Mocanu, ca al lui Aurel
cred ca nimeni nu se impotriveste sa punem o denumire oficiala acestei specii de burete roz (deoarece nu am mai vazut s-o faca cineva - am cautat pe net acest burete).
Buretele roz despre care am vorbit in poze se va numi Burete "Roseus Tavimocanus Spongia" in cinstea colegului Tavi care s-a lasat si a plecat in Anglia (din fericire pentru el).
Bai, puteti sa-i ziceti cum vreti, dar daca-mi mai ziceti Aurel in loc de Aure nu va mai dau la niciunul nimic si ii mai si omor pe deasupra, ca sa raman in istorie, da?!
Cum pot scapa de Bristle Worms ? Daca intr-un acvariu mare nu deranjeaza ochiului la unul mic sunt tare scarbosi si nu cei mici, dar cred ca am 3-4 uriasi cat creionul de grosi si lungi.
Sunt foarte rapizi si se baga imediat in pietre cum vreau sa-i prind seara...
Exista o metoda eficienta sa-i pescuiesc? Am incercat capcane cu hrana insa fara succes, nu prea au curajul sa iasa complet din culcus.
Stiu ca inteapa si nu ma simpt confortabil cand mut pietrele
1) nu scapi de ei decat daca inlocuiesti pietrele vii si nisipul = deciclarea bazinului si destabilizarea lui
2) incearca sa vezi altfel lucrurile. Ei sunt precum ramele in pamant. Sunt benefici, excelenti detrivori, nu ii privi cu sila ci cu admiratie deoarece fac parte dintr-un ansamblu si au si ei rolul lor. Pentru acel mic recif pe care il ai, tu esti "Dumnezeu". Tu alegi cine traieste, cine moare, si esti responsabil de tot. E pacat sa elimini ceva doar pentru ca nu-ti place cum arata, in plus, ei ies doar noaptea.
3) Ei au acele firicele fine albe insa intepatura lor nu e mai grava decat o simpla urzica pe care o atingi. Efectul e de durere foarte slaba si un pic mancarime dar dureaza maxim o zi. Nu te vor intepa decat daca muti pietrele si nu folosesti manusi. Eu m-am intepat de zeci de ori si n-am nimic
Ai dreptate elven, vorbesti ca un pasionat inrait de marine... si intradevar asa e , doar ca s-au cam inmultit excesiv si mi-e sa nu creasca nitratii... si ei sunt vietuitoare.
Le dau pace , dar daca prind vreunul mare pe nepregatite
This message was edited 1 time. Last update was at 27/12/2016 15:42:34
E un semn ca hranesti prea mult,.....
Populatia se regleaza automat in functie de cantitatea de hrana pe care o ai in bazin,.
Sunt o parte din lantul trofic, si utili din mai multe puncte de vedere,..
In primul rand consuma hrana in exces, apoi cei mici pot fi o hrana vie la anumiti pesti din bazin,si aproape sigur mai au si alte mai au calitati,..
Parerea mea e sa introduci mai putina hrana, si populatia lor se va reduce semnificativ,..
Ma incapatanez si trec la alt nivel cu acest nano cu toate ca as dori ceva mai mare, momentan nu se poate.
- Am pus un skimmer Hydor Slim Skim Nano , care dupa prima zi de functionare spumeaza.
- Aditii de (Calciu, Magneziu, Build si Energy de la Aquaforest), voi incepe in curand dozarea lor cu atentie
- NOPOX cand e cazul
- Congelate la vietuitoare
Skimmerul mi-a facut apa cristal si a colectat tot jegul din apa, deci cine spune ca la un nano nu se merita si se poate mentine doar din schimburi de apa, nu-l mai cred . Fluctuatiile sunt mult prea mari la un asa volum mic de apa, daca intr-o saptamana totul e perfect si te amagesti ca asa va fi, cand nici nu te astepti apa e murdara, alge si probleme cu corali... totul de la o filtrare proasta.
Sper ca de data asta sa am si succes cu coralii mei care au ramas pitici si de ce nu, la anul sa trec la un nano mai mare. (80x40x40) - all in one
Pana voi face marea mutare mai stau o perioada cu actualul nano si sper ca mare parte din corali sa fie ok.
Nu e prima data cand observ cum asterinele mele se infrupta din GSP si asta nu-mi place...
Abia acum a dat in floare GSP-ul iar seara dupa ce se inchide, se fixeaza pe el asterine mici si ziua observ tesut mancat (gauri in coral), sunt foarte sigur ca ele sunt cauza.
Exista vreo solutie ?
De ceilalti corali nu se apropie si asterinele sunt din cele clasice albe si unele albastrui, nu mi-au facut probleme pana acum doar ca am cam multe.
This message was edited 1 time. Last update was at 13/01/2017 10:07:05
Acest acvariu a fost pentru mine mai mult un experiment, dar din toate invatam cate ceva si ma bucur macar ca am reusit sa tin in viata toate vietatile pe care le voi muta in curand in casa mai mare.
Nu am experienta suficienta pentru a afirma ca produsele Aquaforest nu sunt tocmai ce ma asteptam, insa in cazul meu nu prea au dat rezultate.
Prea multe zemuri si scheme de aditii pentru rezultate bune, asa ca voi migra inapoi catre RDS.