Author |
Message |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/11/2012 22:09:39
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Da, cred ca am sa incerc sa+l pigulesc si pe el maine. Probabil iarasi am sa-l scot din substrat...daca o sa se intample asa, am sa profit si il fac bucati mai micute.
Am insa o intrebare. Unele pernute de HC incep sa creasca unele frunze cam lunguiete...am vazut pe un alt forum cineva cu aceeasi problema cu un pot de HC luat de pe nevertebrate, ajungand la concluzia intr-un final ca nu e hemianthus cuba, ci alta varietate (cei de la nevertebrate admitand si ei si inlocuind potul).
Va pun doua poze, sa va dati cu parerea, sa-i contactez pe cei de la nevertebrate? Mi-au trimis unul din poturi alta varietate d hemianthus?
P.S.: Nu bagati in seama puncte de GSA cred de pe alternanthera...sunt aparute doar pe frunzele batrane "obosite", partile noi n-au nicio treaba. Urmeaza maine sa le curat frunzele ca ma deranjeaza la ochi
P.S.2: Valoarea fierului tot la 0.05 ppm a ramas, desi am crescut de la 7.6 ml aditie zilnica de ferropol la 9 ml. Voi creste si mai mult la 10.5
E posibil ca noua transa de ferropol sa fie mai slaba? Sau doar mi s-a parut mie ca e un verde mai putin intens (al licorii)?
This message was edited 2 times. Last update was at 08/11/2012 22:30:56
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
mihai2002
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/11/2012 22:40:42
|
mihai2002
Junior member
IP:
|
Stefan eu aveam probleme cu hc luat de la nevertebrate , din 2 poturi 1 este ok frunze mici lipite de substrat , celalat frunze lunguiete creste in sus, am sesizat probleama la nevertebrate am primit alt pot dar se pare ca si asta din urma incepe sa scoata fruzele ciudate
Intre timp am scos plantele care erau in neregula si le-am mutat intr-un colt intr-o saptamina deja au 10 cm inaltime, deci clar nu e hc , mai degraba seamana cu hemianthus micranthemoides sau mai nou h glomeratus
This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2012 22:42:05
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/11/2012 22:45:55
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Multumesc pentru raspuns.
Cateva fire din astea cu frunze lunguiete se duc pe substrat...insa arata diferit fata de restul pernutelor de HC.
Trimit un mail la nevertebrate sa vad ce zic...Daca tot am dat dublu fata de cum se vinde pe forumuri, as vrea sa am ceea ce am comandat macar.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
mihai2002
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/11/2012 23:00:19
|
mihai2002
Junior member
IP:
|
Si ale mele tot asa aratau la inceput
Acum deja cresc in sus de mai mare dragu
Uite 2 poze comparative
1 h glomeratus?
1 hc, se vede si un fir rebel de h glomeratus pentru ca initial nu prea am tinut cont care si cum si am amestecat poturile... daca stiammm
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/11/2012 23:24:54
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Mama lui de HC...
Mi se pare totusi ca nu e chiar tot potul cu varietatea asta. Ci mai degraba HC combinat cu glomeratus...sau ce o fi. Maine cred ca le iau la bibilit si sa scot tot ce e lunguiet. Sau poate inca n-au apucat sa-si dea drumul toate firele...
This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2012 23:25:53
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
daniel12
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/11/2012 12:49:56
|
daniel12
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fa47a8afc054461b702dacbbcd204818.jpg)
IP:
|
Este HM. Asa am patit si eu cu poturi luate din Hornbach. Erau etichetate ca Hemianthus Calithricoides dar 2 luni mai tarziu tundeam o imensa tufa de Hemianthus Micranthemoides
Fiind crescut emers diferenta dintre ele este imperceptibila pana cand le bagi la apa.
HC ramane mic iar HM se inalta si-si lungeste frunzele.
Althernantera asa face. Nu exista leac si nu are rost sa intervii. Cauta-ti mancatori de alge, Otocinclus ar fi o alegere buna ;)
This message was edited 1 time. Last update was at 09/11/2012 12:53:19
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/11/2012 16:07:34
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Am primit raspuns de la nevertebrate.
Parerea lor este ca e Hemianthus Cuba  , evident...la ce as fi putut sa ma astept (cica poturile incurcate de micranthemoides au fost vandute toate inainte de mine si au identificat destinatarii). Totusi, au zis sa ma astept un pic si daca va creste ca si micranthemoides sa le trimit din nou poze si imi trimit alte poturi.
Deci poturi noi vor fi...problema e ca ma incurca si trebuie sa stau dupa ei sa astept...
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/11/2012 19:40:01
|
stefanp
Moderator
IP:
|
M-am cocosat...Tocmai am facut prima tundere ceva mai serioasa in acvariu si spatele meu nu e prea multumit
Am tuns cam tot ce se putea tunde, inafara de Didiplis pe care l-am tuns saptamana trecuta si de firele de Proserpinaca, pentru ca au varfurile inca nu destul de lungi sa le pot replanta. In rest, am umblat cam peste tot.
Am scos toata Heteranthera (va spuneam intr-un post mai demult) si am replantat varfuri tinere, ca sa scap de partile ce au trecut prin ciclare. Am scos si ultimele fire de Rotala rotundifolia din timpul ciclarii si am inlocuit cu varfuri noi si colorate. Am tuns Rotala macrandra si am replantat si am aruncat o parte din betele batrane. Am tras o tufa de blyxa mai in fata un pic sa-i fac loc macrandrei si o tufa am scos-o (una mai din spate). Tot din partea stanga, am scos o tufa de rotala (vietnam cred).
Pe mijloc am tuns doua tufisoare de alternanthera si am replantat puiutii.
Pe dreapta am tuns Limnophilla aromatica si am replantat varfuri (relativ mici, s-ar putea sa nu se vada in poze chiar toti). Am tuns Myriophyllum tuberculatum si replantat si pe astia. Am tuns si Rotala walichii pentru ca vroiam sa scap de partile batrane de la ciclare care aratau urat si le-am replantat dupa ce am scurtat. Am taiat si doi puisori de Pogostemon, pe care evident i-am replantat
Si piesa de rezistenta  M-am enervat pe gogoloatele de HC si le-am rupt in bucati mai mici  Imi pare rau ca nu v-am ascultat si n-am facut-o de la inceput, acopera un spatiu mai mare acum. Am lasat doar 3 tufe, cele cu frunze lunguiete, ca sa vad cum creste. Daca se dovedeste a fi altceva, nu vreau sa le amestec si sa ma chinui sa le scot pe urma...doar scot gogoloata si am terminat povestea.
Si cam asta ar fi. Poze ori in seara asta dupa ce se aprind luminile, daca am timp (am niste musafiri). Daca nu, maine cu siguranta
P.S.: Am cateva buruieni de donat. Cine vrea, sa dea un pm. (in Iasi)
LE: Am uitat sa va spun ca astazi am spalat si una din canistre (eheim-ul). A facut saraca una an de cand n-am umblat la ea  Era in plan curatirea ei peste vreo 2 saptamani, insa aseara, datorita furtunelor colmatate a inceput sa traga ceva aer, care a ajuns la rotor si filtrul s-a oprit (adica se invartea in gol)...asa ca daca tot trebuiau curatate furtunele, am curatat tot filtrul.
L-am spalat, mangaiat si uns cu vaselina  de se uita crucis prietena la mine...i-am zis cu filtrul in brate "Avem o relatie impreuna si suntem fericiti" (cu referire evident la filtru)
Urmeaza peste vreo saptamana sa il curat si pe celalalt (la el n-am umblat din mai, cand l-am pus in functiune, insa are si o fasie de perlon si s-a colmatat mai repejor fata de eheim care are doar un burete grosier si material biologic). Sau sa astept doua saptamani...mai vad in functie de cat de tare se duce debitul astuia, caci nici circulatia in bazin nu vreau sa o neglijez.
This message was edited 1 time. Last update was at 09/11/2012 20:14:50
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2012 14:19:28
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Ha
Inseamna ca tot raul spre bine. Am si eu Micranthemum Micranthemoides si da, arata cum ai si tu. Nu e bai ca se identifica usor si se planteaza alaturi, si au si radacinutele tari poti sa le smulgi usor si sa le faci o tufa undeva. Asteptam o poza noua cu HC-ul!
Eu filtrele le curat cam la 2 luni asa. Nu stiu cum rezista la tine fara sa nu-ti acopere gaurile de la spray bar melcii comunitari. Si cand vad furtunele alea ca se maronesc nitel, imi casuna pe ele
PS: stai linistit cu HC-ul si ca nu ne-ai ascultat, initial si eu l-am pus tot asa, iar apoi la al doilea setup m-am invatat minte singur. Atentie pe el am zis, sa il tii mereu tuns, daca se face de 1.5cm pac, la tunsoare de 2-3 mm. Daca il lasi sa ajunga la 2cm risti sa gasesti totul maro dedesubt. Dar e suficient sa o patesti odata si sa te sperii  dupa aia stii.
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2012 14:56:08
|
stefanp
Moderator
IP:
|
viulian wrote:
Inseamna ca tot raul spre bine. Am si eu Micranthemum Micranthemoides si da, arata cum ai si tu. Nu e bai ca se identifica usor si se planteaza alaturi, si au si radacinutele tari poti sa le smulgi usor si sa le faci o tufa undeva. Asteptam o poza noua cu HC-ul!
Daca ar intelege si cei de la nevertebrate ar fi ok. Trebuie eu sa stau acu' sa astept sa se faca ditamai tufa ca sa ma creada.
Acusi vine si poza
viulian wrote:
Eu filtrele le curat cam la 2 luni asa. Nu stiu cum rezista la tine fara sa nu-ti acopere gaurile de la spray bar melcii comunitari. Si cand vad furtunele alea ca se maronesc nitel, imi casuna pe ele
Pai stai, ca furtunele nu e prima oara cand le curat intr-un an. De canistra vorbeam. Furtunele le curat o data la vreo 4 luni cred..(cand era filtrul nou, abia pus in functiune se colmatau mai repede furtunele, in timp insa se colmateaza mai greu. Acum cred ca aveau vreo 5 luni de la curatare). La eheim nu am problema cu melci in spray bar pentru ca am un pre-filtru pus pe sorb si nu intra melci
La JBL nu am pus si intr-adevar, mai intra melcuti...insa mai dau cu un ac in gaurele si le mai eliberez. Iar furtunele la JBL nu le-am curatat deloc pana acum (din mai). Probabil nu e nevoie sa spal si canistra, insa daca tot am sa o desfac sa schimb perlonul, fac o treaba buna si o spal toata (si perlonul tot din mai sta acolo).
Iar la canistre nu umblu in ideea ca durata de viata scade cu cat o desfaci mai des. Asa am pus-o pe pozitie, i-am uns garniturile si acolo ramane pana la anu'
viulian wrote:
PS: stai linistit cu HC-ul si ca nu ne-ai ascultat, initial si eu l-am pus tot asa, iar apoi la al doilea setup m-am invatat minte singur. Atentie pe el am zis, sa il tii mereu tuns, daca se face de 1.5cm pac, la tunsoare de 2-3 mm. Daca il lasi sa ajunga la 2cm risti sa gasesti totul maro dedesubt. Dar e suficient sa o patesti odata si sa te sperii  dupa aia stii.
Acuma sa nu va suparati pe mine, ideea pentru care nu v-am ascultat e ca nu vroiam sa le deranjez la radacini din nou  Insa oricum se deranjau singure, ca tot ieseau, asa ca mi-am bagat picioarele si l-am plantat pe bucatele.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2012 22:31:17
|
stefanp
Moderator
IP:
|
This message was edited 3 times. Last update was at 10/11/2012 23:12:28
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2012 22:42:55
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Frumos Stefan, bravo!
Sint curios cu o sa arate peste 2 luni
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
daniel12
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2012 23:06:25
|
daniel12
Senior member
IP:
|
Domne, vezi ca-ti fierb crevetii !!!
Althernantera vad ca se aseaza si Macrandra aia... cum poate sa arate!
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2012 23:21:35
|
stefanp
Moderator
IP:
|
kirucd wrote:Frumos Stefan, bravo!
Sint curios cu o sa arate peste 2 luni
Multumesc Dragos
Si eu sunt curios  dar mergem pas cu pas. Cert e ca va tin la curent
daniel12 wrote:Domne, vezi ca-ti fierb crevetii !!!
 Pai verdeata este...un pic de carnita si numa' bun de facut un bors
daniel12 wrote:Althernantera vad ca se aseaza si Macrandra aia... cum poate sa arate!
Da, alternanthera si-a dat drumul si ea la crescut. Macrandra e printre febletile mele
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
daniel12
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2012 23:47:02
|
daniel12
Senior member
IP:
|
La mine e o sursa de frustrare. O planta care tine sa-mi reaminteasca cat de nepriceput sunt
Dar o s-o dovedesc eu. Deocamdata ma lupt sa scot plante din acvariu, ce o sa fie in primavara voi trimite sa-mi aduca macar o mentiune la un concurs
Fie el si de cartier.
Na, cu postarile tale dese m-ai intaratat sa mai pun si eu un set de poze. Doar ca maine ca sa nu disper pestii la ora asta.
|
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2012 07:29:03
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Domnu Stefan, ce faceti domnu cu acel Pogostemon ? Prima reactie fu ... vezi ca-i lipseste ceva ca nu se inalta! Dupa aceea am sesizat ca de fapt ... aceea e cresterea lui naturala  seamana exact cu ce am vazut in filmul respectiv.
Oare ii trebuie si mai multa lumina la mine ? Ca fertilizanti sigur "torn cu galeata" in limita decentei - acum macar nu se mai topesc, dar nici jos nu stau.
Bravo pentru Pogostemon!
O singura rugaminte: incearca sa faci pozele de "aproape" cu corpul camerei perfect paralel cu sticla. Pozele de aproape in care axul obiectivului nu e perpendicular pe sticla ies blurry.
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
petre79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2012 12:20:48
|
petre79
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/502cc2c94be1a7c4ca7ef25b8b50bc04.jpg)
IP:
|
Foarte frumos.....
Observ ca le merge bine la pogo.....felicitari
Un acvariu frumos si ingrijit
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2012 13:38:38
|
stefanp
Moderator
IP:
|
daniel12 wrote:
Na, cu postarile tale dese m-ai intaratat sa mai pun si eu un set de poze. Doar ca maine ca sa nu disper pestii la ora asta.
Si eu care ma gandeam ca plictisesc cu atatea update-uri
viulian wrote:Domnu Stefan, ce faceti domnu cu acel Pogostemon ? Prima reactie fu ... vezi ca-i lipseste ceva ca nu se inalta! Dupa aceea am sesizat ca de fapt ... aceea e cresterea lui naturala seamana exact cu ce am vazut in filmul respectiv.
Oare ii trebuie si mai multa lumina la mine ? Ca fertilizanti sigur "torn cu galeata" in limita decentei - acum macar nu se mai topesc, dar nici jos nu stau.
Ce m-ai speriat cand am inceput sa citesc
Nu stiu ce sa zic Iuliane...co2 din belsug (cateodata ma gandesc cum de nu sar crevetii din apa  ) + o jumatate de doza recomandata de easycarbo, lumina e si ea intensa (desi poate sunt nebun, dar parca simt ca n-ar strica vreo cativa wati in plus...apropos, poate si giessemanurile au un rol in toata treaba asta). Cu fertilizantii inca n-am ajuns la concentratiile dorite. Pogo din dreapta sta oarecum sub bataia filtrului (am out-ul de la una din canistre in dreapta sus si pusa cu gaurile inspre jos si produce ceva curenti).
Sau, ar mai fi o varianta, poate nu s-a infipt ea bine inca si nu a inceput sa creasca la turatie maxima si de asta nu se duce tare in sus
viulian wrote:Bravo pentru Pogostemon!
Multumesc
viulian wrote:O singura rugaminte: incearca sa faci pozele de "aproape" cu corpul camerei perfect paralel cu sticla. Pozele de aproape in care axul obiectivului nu e perpendicular pe sticla ies blurry.
Ok  Chestia e ca din unghi se vede un pic altfel decat din fata, unde mai sunt acoperite unele plante de catre lemne.
petre79 wrote:Foarte frumos.....
Observ ca le merge bine la pogo.....felicitari
Un acvariu frumos si ingrijit
Multumesc
This message was edited 1 time. Last update was at 11/11/2012 13:39:32
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2012 22:29:27
|
stefanp
Moderator
IP:
|
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
costinvlad
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2012 02:05:07
|
costinvlad
Junior member
IP:
|
superb arata
|
|
 |
|