Ok,sa o luam pe rand
Severus:m-am gandit si eu ca poate sa fie un green severum,dar eu cand am facut comanda pe site la Nevertebrate am cerut "rotkeil" si am si platit "rotkeil".Bun,mi l-au trimis bolnav cu hole in the head,dar totusi,chiar atat de penibili sa fie incat sa vanda green pe post de rotkeil?Oricum,clar este ca nu are nici o banda rosie pe nicaieri,doar pistrui rosii pe fatza.Oricum nu il mai dau,dar imi strica treburile,ca eu vreau sa bag rotkeil in bazin.
Dan: bazinul meu are 200l brut si severumul este singura ciclida in acest moment.Am scris mai devreme cred,cu el mai stau 7 sumatrani,4 giant danio,4 cory si 2 ancistrusi.MAncare,primesc variata,cand pastilute de spirulina si alge,cand bloodworms,cand fulgi sau pelete.Daca cei de la Nevertebrate mi-au vandut alta specie de severum decat am cerut,o sa fiu tare suparat pe ei...
2 EBJD
2 Red Tiger Oscar
2 Severum Gold
1 Salvini
2 sau 3 Ancistrusi.
AM avut ceva emotii legatde de EBJD si Oscari, astia din urma incepand sa ciupeasca de burta pe electrici. Se apropiau pe de sub ei in pozitie submisiva si cand ajungeau aproape ciupeau sau incercau sa ciupeasca ceilalti pesti.
Din fericire EBJD au inceput sa ii puna la punct pe cei doi Oscari de fiecare data cand dau semne ca ar avea de gand sa se apropie de ei. Severumii se feresc mai repede si sunt destul de fermi cand e cazul. La femela de Salvini nu are nimeni curaj sa atenteze.
Din ce am citit ar fi un comportament normal avand in vedere ca se simt usor intimidati de ceilalti pesti mult mai mari decat ei.
Am facut proba cu 6 diether fish si se pare ca functioneza excelent.
Oscarii sunt ocupati toata ziua si per total pestii sunt ceva mai vioi. Diether ii sunt niste Tetra pe care nu am reusit sa ii identific insa seamana cu rumy nose. Sunt si ei asa de relaxati incat azi au depus icre.
Fiind extrem de agili momentan nici un peste nu ii prinde. Initial am crezut ca in 30 de minute nu o sa mai am niciunul datorita faptului ca se feresc in ultima ultima clipa. Am impresia ca sunt chiar incantati de jocul asta cu oscarii. Se urmaresc intre ei in timp ce balenele sunt in coada lor. Avand in vedere ca au unde fugi si unde se ascunde cred ca vor reusi sa aiba viata lunga.In prima zi Oscarii erau numai in coada lor, acum parca incep sa realizeze ca nu merita efortul si nu isi mai pierd toata ziua dupa ei.
Sunt curios cum va evolua. Am inteles ca daca se obisnuiesc in timp nu ii mai vad ca pe o prada desi imi e greu sa cred asta.
Ai putea sa pui o poza sau un link cu acei tetra?Sunt curios ce ai bagat intre rapitorii tai.Mie imi place foarte mult EBJD,numai ca am primit interzis in acvariu la orice ar putea sa manance corydoras.Din cauza asta sunt curios si cu acei tetra,daca nu cumva scapa de oscari si dau peste dempsey
This message was edited 2 times. Last update was at 18/02/2013 17:19:34
Sunt puntius titteya. Abia i-am identificat.
Dupa cateva zile de urmariri ca in filme Oscarii au decis ca nu merita efortul. Probabil pe termen lung vor avea pana la urma castig de cauza insa momentan nu cred.
Ebjd nu prea s-au obosit si din fericire femela de Salvini nici atat.
[quote=Sorin3030]Mie imi place foarte mult EBJD,numai ca am primit interzis in acvariu la orice ar putea sa manance corydoras.Din cauza asta sunt curios si cu acei tetra,daca nu cumva scapa de oscari si dau peste dempsey[/quote]
Ai mei JD nu au avut nici macar o tentativa de atac impotriva corry. Nici macar la masa atunci cand corry se reped catre mancare si ii lovesc pe JD si pe multispinose din viteza . Nici macar uriasul de pleco de peste 30 cm nu are nimic de imparti cu ei. Singurul care ii mai alearga pe corry este un mascul de ancistrus de vreo 7 cm. Oricum sunt destul de rezistenti, asa ca nu cred ca ar trebui sa-ti faci prea mari probleme.
Inteleg...deci daca bag un pui de dempsey am sanse ca pana creste sa se obisnuiasca cu privelistea si sa nu ii vada pe cory sau pe sumatrani ca hrana vie?
[quote=Sorin3030]Inteleg...deci daca bag un pui de dempsey am sanse ca pana creste sa se obisnuiasca cu privelistea si sa nu ii vada pe cory sau pe sumatrani ca hrana vie?[/quote]
Nu cred ca este o regula general valabila. Eu iti spuneam doar cum se comporta JD mei cu perechea de cory. Am mutat JD in acvariul comun pe cand acestia aveau intre 3 si 7 cm si s-au imprietenit destul de bine. Poate ca "americanii" mei sunt mai cuminti desi baiatul de JD are peste 13 cm si mai am inca trei baieti de multispinosa care au cam aceleasi dimensiuni. Am avut si o pereche de sajica destul de agresiva (cel putin in perioada in care depunea si depunea la greu) si perechea de cory nu a avut probleme. Si ca tot veni vorba de cory as vrea sa-ti spun ca am un cory din aprilie 2006 (de cand m-am "apucat" de acvaristica) si care, in ciuda tuturor greselilor pe care le-am facut ca incepator, o duce foarte bine in continuare (imi cer scuze Dan pentru off topic).
Dan P wrote:Te iert daca imi spui parerea ta despre acvariul meu
Sincer este superb! Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi. Ai tot ce imi doresc si eu in acvariu doar ca eu mai visez si la un green si red terror. "Mica" diferenta e ca tu poti sa-i tii pe toti o data iar eu pe rand . Cand o "sa-mi treaca" de JD si multispinose o sa-mi iau o teroare verde si (boala mea) o sa incerc sa-i inmultesc .
Oricum sunt suparat pe tine...cum ai putut sa dai frumusetile alea de EBJD? Poate ma inseala neuronu' dar cred ca erai singurul de pe forum care posta poze cu EBJD...mai era Doru dar nu ne-a mai delectat cu poze sau noutati despre "electricii" lui de aproape un an.
Sunt curios sa vad cum se impaca ai tai ceva mai incolo pe masura ce cresc in dimensiuni.
@ Scarabell la acvariul meu Red Terror doar singuri . Oricum am cam renuntat la idee ca nu gasesc pe nicaieri. Green Terror sunt frumosi masculii. AM vazut la un prieten pereche depunatoare si femela era chiar uratica. Mie personal nu imi place "nuca" in rest e foarte frumos pestele asta.
Eu am renuntat la femelele de JD si la un EBJD. Momentan am doi EBJD care dupa ce au ramas singuri (me refer la specie) s-au colorat incredibil. Probabil din cauza faptului ca aveau tot timpul ceva de impartit intre ei, toti aveau de suferit si erau din ce in ce mai decolorati. Daca ar fi sa iau un JD as cauta un mascul mare si cam atat. E prea mare razboiul cand ii apuca pandaliile.
@Sorin era sa dorm cu Oscarii insa cand a vazut sotia cum s-au facut EBJD m-a iertat. Personal cred ca daca vrei sa arate bine e bine sa ii ai singuri nu cu JD care ii cam capacesc.
Eu am dus negocieri in casa timp de 2 zile cand am vazut ca vrei sa dai femela EBJD Din pacate pana la urma am pierdut si am decis ca mai bine nu riscam sa ramanem fara pestii mititei din acvariu.Viziunea mea de acvariu este cu red spotted severum + EBJD.Cel putin cum imi imaginez eu,ar arata superb contrastul dintre ei
Bai Dane,nu te mai suport!!! Asa acvariu...scorbura aia e chiar lemn sau e cumparata de undeva?Ce sa zic,superb,JD arata incredibil.Zici ca ai 11 Barbus Titteya?Sinucigasii aia care se plimba pe sub nasul oscarilor de parca ar fi singuri in bazin?Si mai cresc?
Eu am 2 corydoras albi,la vreo 3 cm,2 corydoras maro cu alb,vreo 5 cm,sunt imensi astia doi.Pe urma,3 sumatrani verzi(am avut 7 dar au disparut unul cate unul in mod...misterios),3 sumatrani dungati si 4 giant danio.Perechea de ancistrusi n-o pun la socoteala ca sunt destul de mari,nu cred ca isi fac griji.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2013 13:09:52