[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme cu apa  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

adrian09 wrote:si biofilmul de la ce ar putea sa apara..totusi ma gindesc ca am biofilm si sa nu il vad pentru ca spraibarul valureste destul de tare si vad ca daca am ridicat autul de la filtrul mic, mai sus de nivelul apei...imi dispare spuma..

Biofilmul este generat de tot ce introduci in apa, inclusiv de miinile tale, daca nu sunt temeinic spalate.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

si daca intra in filtru afecteaza cu ceva?

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Nu - sint chiar unele skimere care se monteaza pe intrarea in filtru.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

adrian09 wrote:si daca intra in filtru afecteaza cu ceva?

Am retinut de la un coleg o explicatie (si mi se pare foarte logica) si anume ca principala problema creata de biofilm
este aceea ca ingreueaza schimburile de gaze. Eu as adauga si riscul contaminarii apei (daca nu ai miinile curate
cind umbli prin apa) pentru ca in biofilm ai substante organice, numai bune pentru dezvoltarea unor germeni.
In rest... poate ca este disgratios, desi se vede aproape numai cind privesti de jos in sus.

Skimmer-ul te ajuta si in alt fel : aduna toate particulele plutitoare care, altfel, ajung foarte greu in filtru.

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

interesant..cred ca imi cumpar modelul care mi l-a recomandat disciponel...

Liv.. am tot incercat sa gasesc referinte pentru cartusele filtrante,pentru instalatia de osmoza inversa de care am vorbit putin mai sus...nu gasesc referinte sa pot sa vad ce model de cartus are.. imi dau doar cotele.... bateriei de filtrare din cite imi dau seama..cred ca o sa mai rabd putin so o sa iau una de la denerle... am vazut ce e la vreo 300 si ceva dar dau s=i set de cartuse de rezerva si asa am si referinta pentru ele

[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

http://www.aquariumline.com/catalog/osmosys-system-stage-osmopro50-deio-p-18957.html

Ai si consumabile acolo. 115 Euro.

Sau mai degraba cauta prin Paris firme care ceva de osmoza inversa - sint producatori germani, americani, italieni.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/03/2017 15:22:56

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ok.... mersi... incerc sa gasesc

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

salutare... am venit cu ceva modificari in set-up nu completari doar ca vreau sa mai adaug ceva plante pe care sa nu le manince mincaciosii astia
as vrea sa pun ceva plante mici pe linga pietre si in spate ceva sa se inalte ceva mai sus de nivelul pietrelor si vreo doua plante care iau forma unui mic arbore daca este asa cevasau ceva idei daca se poate...Important vreau sa fie plante fara pretenti de CO2 si fertilizare...deocamdata am doar anubias
Apropo de anubias...cind florile incep sa se "usuce" se tund sau le las acolo pina cad?Am la una 2 flori care s-au trecut de mult si nu sunt prea estetice.. parca le-as tunde....

si poze

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

....
https://img.plici.ro/images/2017/04/05/IMG_20170405_11011413d79d.md.jpg
https://img.plici.ro/images/2017/04/05/IMG_20170405_1102101084c2.md.jpg
https://img.plici.ro/images/2017/04/05/IMG_20170405_1101021d8128.md.jpg
https://img.plici.ro/images/2017/04/05/IMG_20170405_110055104255.md.jpg

nu au intrat aici asa ca a trebuit sa le bag pe plici

This message was edited 1 time. Last update was at 05/04/2017 17:55:58

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Sa le vedem si mari

image image

image image

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mersi

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

adrian09 wrote:salutare... am venit cu ceva modificari in set-up nu completari doar ca vreau sa mai adaug ceva plante pe care sa nu le manince mincaciosii astia
as vrea sa pun ceva plante mici pe linga pietre si in spate ceva sa se inalte ceva mai sus de nivelul pietrelor si vreo doua plante care iau forma unui mic arbore daca este asa cevasau ceva idei daca se poate...Important vreau sa fie plante fara pretenti de CO2 si fertilizare...deocamdata am doar anubias
Apropo de anubias...cind florile incep sa se "usuce" se tund sau le las acolo pina cad?Am la una 2 flori care s-au trecut de mult si nu sunt prea estetice.. parca le-as tunde....

si poze

Florile de Anubias, cind se ofilesc, le tunzi de la baza, dar cu grija sa nu afectezi rizomul.

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Ce parere ai de asta : Lagenandra meeboldii Red.
Are o consistenta ferma, se dezvolta asemanator Anubias-ului si este si foarte frumpasa.
Am si eu una si s-a facut exact cum ewte descrisa, mai ales culoarea, violet-prafuit.
Uita un link : https://www.nevertebrate.ro/images/Lagenandra-meeboldii-Red.JPG

[Email]
MihaiF
Senior member

IP:

adrian09 wrote:salutare... am venit cu ceva modificari in set-up nu completari doar ca vreau sa mai adaug ceva plante pe care sa nu le manince mincaciosii astia

si poze

Un Echinodorus Ozelot ? Sau un echinodorus Cordifolius ? nu ti-ar placea ? Eu le am pe ambele in acvariu. Interesul carasilor pentru ele este 0 si din pozele ce le ai tu am impresia ca , carasii mei sunt mai mari. In fundal ai putea planta valisnerii si eu am si interesul pentru ele este 0.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/04/2017 14:49:04

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Silviu, parca imi citesti gindurile...imi place ,,,putina culoare nu strica ...cam in ce zone as putea sa o plantez..eu ma gindeam sa aglomerez putin partea dreapta,vreo 2 legendare un fata pietrei ,e o mica gropita in fata pietrei si putin spre anubiasul de pe radacina
sau in partea stinga inca uba putin spre spatele pietrei si in spatele anubiasilor sa pin citeva fire de valisneria si piatra din stinga sa o incadrez pe lateral cu vreo 2 fire tot de valisneria

Mihai imiplace si echinoderus si vad ca e si verde si rosu dar am vazut ca are de intretinere mediu wsi nu as vrea sa ma complic , pentru moment cu fertilizari sau CO2... sunt probleme cu apa de la robinet,NO3 mare in jur de 30ml/l si nu stiu care v-a fi efectul,ma gindesc sa nu se complice treburile cind adaug fertilizanti

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

adrian09 wrote:Silviu, parca imi citesti gindurile...imi place ,,,putina culoare nu strica ...cam in ce zone as putea sa o plantez..eu ma gindeam sa aglomerez putin partea dreapta,vreo 2 legendare un fata pietrei ,e o mica gropita in fata pietrei si putin spre anubiasul de pe radacina
sau in partea stinga inca uba putin spre spatele pietrei si in spatele anubiasilor sa pin citeva fire de valisneria si piatra din stinga sa o incadrez pe lateral cu vreo 2 fire tot de valisneria

Mihai imiplace si echinoderus si vad ca e si verde si rosu dar am vazut ca are de intretinere mediu wsi nu as vrea sa ma complic , pentru moment cu fertilizari sau CO2... sunt probleme cu apa de la robinet,NO3 mare in jur de 30ml/l si nu stiu care v-a fi efectul,ma gindesc sa nu se complice treburile cind adaug fertilizanti

In dreapta, in gropita aia, mi se pare cel mai potrivit. Nu te arunca la doua deodata pentru ca planta face tufa. In plus, ca si la Anubias, ii trebuie putin spatiu vital
(eu am facut o mica greseala, am inghesuit-o putin si am observat ca frunzele care se intind pe piatra nu rezista, se erodeaza). Iti trebuie si putin spatiu ca sa intervii;
periodic, frunzele de la baza, mai batrine sau care nu se dezvolta, fiind umbrite, trebuie tunse.

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ok... mersi...in dreapta am si sorbul de la filtru, e vreo problema daca plantesz vreo 2-3 fire de valisneria pefundal?dar vad ca si legendara creste destul de mare..30 cm..o pot tunde sa o tin mai mica...?ma gindesc ca in gropita aia,e cam pe mijlocul acvariului si parca nu merge asa inalta
Vad ca si legendara ca si echinoderus sunt cerinte medii... ce crezi,merge fara fertilizanti si CO2?

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Lagenandra meeboldii Red nu ajunge la 30 de cm, max. 20 cm si numai daca intensitatea luminii este prea mica si o "obliga" sa se inalte.
Din acest punct de vedere se comporta cam ca Cryptocoryne. Legat de Vallisneria poti alege Vallisneria Spiralis, care este mult mai
rezistenta si, avind frunsele mai inguste si spiralate, nu umbreste mult. Linga sorb e OK, daca lasi putin spetiu de acces pentru a putea
avea acces la sorb. Ambele plante au cerinte scazute pentru lumina si CO2. Eu am Legenandra de cca. 3 saptamini si practic a ocupat
tot spatiul din zona in care am plantat-o. Are usoare tendinte de a se extinde pe substrat, dar nu e invaziva.

Eu as pune mai multe fire si in spatele pietrei din stinga. Curentul de apa o va limita sa se intinda mult in centru. Oricum, poate fi tinute
din scurt prin ajustari periodice.

This message was edited 2 times. Last update was at 10/04/2017 14:28:46

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ok,deci nu e nevoie de CO2 probabil doar fertilizare,o sa iau si ceva fertilizanti,din cite am citit pe aici trebuie sa aiu si micri si macro,sau e ceva universal pentru aceste plante cu cerinte minime..?
Cu fertilizantii nu se complica treaba daca am nitrati mari?..minim 30ml/l

In spatele anubiasilor din centru... ma gindeam ca 2sau 3 fire de vasilneria si intre vasilneria si anubias sa mai pun ceva dar nu stiu ce ca si legendara si echinoderus au frunze late,la fel ca anubiasul si parca nu merge...

This message was edited 1 time. Last update was at 10/04/2017 15:33:38

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Un fertilizant universal de la Tropica ar trebui sa ajunga. Eu folosesc saptaminal un universal si Ferropol plus Kalium-Potasiu. La mine e suficient, Legenandra este plina!

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: