[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme cu apa  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

...
[Thumb - IMG_20170306_163820.jpg]

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

...
[Thumb - IMG_20170306_163824.jpg]

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

....
[Thumb - IMG_20170306_163837.jpg]

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

uitativa la radacina de anubias.. e cam maro...
[Thumb - IMG_20170306_163747.jpg]

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu am "agresat" piatra....e plutitoare pu si simplu i-am dezlipit ventuza si am ridicat-o..

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Petele alea verzi pot fi Cianobacterii. Sunt bacterii aerobe care dau impresia de colonie de alge dar sunt bacterii. A fost un topic (cam cu o luna in urma) in care colegii au tratat subiectul (da o cautare pe forum si selecteaza "cianobacterii", sunt mai multe postari). Se pare ca provin dintr-un dezchilibru dintre nitrati si fosfati in apa si dintr-un aport excesiv de materie organica in apa, plus lumina intensa. Nu am experienta pe aceast subiect, am citit doar ca exista si varianta tratamentului cu eritromicina sau aspirarea si curatarea substratului unde apar dar ca asta trateaza problema la nivel simptomatic, nu si cauza. Las colegii mai experimentati sa te sfatuiasca.

Anuabias-ul are frunzele perforate penru ca are o carenta. Anubias este o planta cu crestere inceata dar care genereaza o masa vegetativa mare, in timp. Am avut si eu aceasta problema la inceput si am rezolvat cu un fertilizant universal de la Tropica. Vad ca are si flori! Interesant este ca, asa cum am citit undeva, inflorirea Anubias-ului este legata si de un nivel mai ridicat de fosfati! Daca e asa, cele doua probleme se cam coreleaza.

In legatura cu "franjurarea" frunzelor, am observat si eu fenomenul la Anubias. Dupa ce le-am urmarit cu atentie am constatat ca, atunci cind este generata frunza, din petiolul altei frunze, cit este foarte tinara este si foarte fragila. Cele mai multe se "rup" la virf si apoi cresc de parca au fost tunse. La mine "vinoveti" i-am gasit pe SAE; sunt agitati si cam "calaresc" plantele.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Sincer, n-am procedat

Defaceam skimmerul deasupra acvariului, pe intaritoarea "H".
De acolo invitam crevetii sa se care la locul lor in apa si cam asta era tot

Revin pe subiectul acesta. Azi am curatat pentru a doua oara skimmer-ul si nu am mai gasit creveti in el. Nici melci.
Incep sa cred ca legarea skimmer-ului la priza programabila pentru lumina este o solutie buna ca sa
evitam "adunarea" crevetilor. Merge pe lumina, sta pe intuneric. Si atunci cind sta probabil ca crevetii revin in apa.
Nu am observat o reducere a eficientei skimmer-ului, aduna tot ce prinde la suprafata iar biofilmul a disparut cu desavirsire;
la suprafata, apa e "oglinda".

Poate foloseste cuiva aceasta observatie.

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

deci clar... luna asta tre sa fac sa imi iau teste dedicate...musai...
spuma a reaparut...ieri am schimbat apa si azi am spuma
testele la retea...Aproximative..( teste 6 in 1 TETRA
Cl=0,5
ph 7,6 (pentru ph am si banda de ph folosita in laboratoare)aceeasi valoare
Kh= 10
Gh=8
NO2=0
NO3=25-50

ieri dimineata am schimbat apa.30% si acum am facut iar testele

Cl=0
ph=7,6
Kh=10
Gh=8
NO2=0
NO3=50-100
am cautat sa gasesc testele la apa de la retea ,furnizate de laboratoarele lor...nu reusesc sa gasesc de nici o culoare..
piatra ...nu are treaba..nu a aparut spuma si la fiecare schimb de apa am schimbat si apa la piatra... am pus apa care o scoteam din bazin

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Cea mai logica explicatie este aceea ca "primesti" ceva de la retea. Dar, lasind deoparte spuma, NO3 pare a fi o problema. Colegii, nu e prea sus?

[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Are prin unul din topice parca 50 la apa de retea.

Adrian ce ar fi sa incerci ceva pina faci rost de osmozor? Cauta 2-3 fire de Elodea Canadiana (sau Egeria Densa) si pune-le intr-o plasa de plastic legata de marginea acvariului intr-un loc luminat. Nu au nevoie de lumina intensa, fertilizare sau CO2. Ar trebui sa consume din nitrati, genereaza oxigen si le maninca si carasii:

http://aquariumtidings.com/live-plants-for-goldfish-aquariums/

De fapt ar trebui protejate sa nu fie mincate de carasi.

Sa ma corecteze cineva daca gresesc.

E exact principiul folosit la refugiul pentru macroalge in acvariile marine care sint folosite pentru reducerea nitratilor.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

da... stiu ca e prea sus... de aceea pina in ianuarie faceam schimbul de apa la 3 zile...din cauza ca la retea ,din testele astea am NO3 mare... In ianuarie am incercat sa fac schimbul la 6 zile....si mi s-a ridicat NO3 la peste 100... asa ca am revenit la schimburile la 3 zile...dar imi aparuse spuma... si acum nu mai scap de ea..
Vad ca pe marginea frunzelor im apare culoare maro...ca si cum s-ar usca si se onduleaza... vad ca de dezvoltat se dezvolta,la una din flori creste floareasi apar si frunze noi dar se fac maro pe margine si se incretesc...
Asta sa nu fie din cauza lipsei de fier sau alte metale care ...poate ca au nevoie..Ma gindesc ca folosesc Biotopol de la GBL si din cite am citit ,am inteles ca pe linga Cl elimina sau dizolva si metalele grele din apa...Nu stiu ce sa spun..
Sau sa fie prea multa incarcatura biologica? le dau mincare de 2 ori pe zi ,maninca cam in 3 min si apoi se apuca pe substrat sa ciuguleasca ca disperatii

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Liv wrote:Are prin unul din topice parca 50 la apa de retea.

Adrian ce ar fi sa incerci ceva pina faci rost de osmozor? Cauta 2-3 fire de Elodea Canadiana (sau Egeria Densa) si pune-le intr-o plasa de plastic legata de marginea acvariului intr-un loc luminat. Nu au nevoie de lumina intensa, fertilizare sau CO2. Ar trebui sa consume din nitrati, genereaza oxigen si le maninca si carasii:

E exact principiul folosit la refugiul pentru macroalge in acvariile marine care sint folosite pentru reducerea nitratilor.

da am sa o fac... sa vad unde gasesc .. daca gasesc aici la pet ..cumpar... dar daca nu, sa vad daca gasesc pe amazon...
Mesrsi pentru sfat
de osmozor... nu stiu ce sa zic...nu stiu daca merita investitia...pe linga ca e foarte scump,v-a trebui sa fac aditii cu minerale si nu stiu daca voi reusi sa refac proprietatile apei cit de cit.Parca nu m-ar tenta sa folosescsubstante...si asa in afara de Biotopol si aditie de bacterii nu am folosit nimic...nici pentru plante ...din cite am citit despre anubias,nu au nevoie de fertilizare

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2017 20:20:43

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

adrian09 wrote:
Liv wrote:Are prin unul din topice parca 50 la apa de retea.

da am sa o fac... sa vad unde gasesc .. daca gasesc aici la pet ..cumpar... dar daca nu, sa vad daca gasesc pe amazon...
Mesrsi pentru sfat
de osmozor... nu stiu ce sa zic...nu stiu daca merita investitia...pe linga ca e foarte scump,v-a trebui sa fac aditii cu minerale si nu stiu daca voi reusi sa refac proprietatile apei cit de cit.Parca nu m-ar tenta sa folosescsubstante...si asa in afara de Biotopol si aditie de bacterii nu am folosit nimic...nici pentru plante ...din cite am citit despre anubias,nu au nevoie de fertilizare

Vezi ca Liv se refera la o solutie temporara dar care poate deveni permanenta, pina la o instalatie de osmoza. Daca nu esti hotarit pentru o astfel de investitie, mai bine nu incerca solutii temporare care vor deveni permanente.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2017 20:31:10

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Uite o solutie la care ma gindeam si eu :

Instalatie de Osmoza Inversa Aquili 190 l/zi

Costa cam 300 de lei.

Nu trebuie sa adaugi nu stiu ce substante dupa aceea, amesteci apa de osmoza,
in proportii corespunzatoare, cu apa de la retea, ca sa obtii parametrii optimi.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2017 20:37:58

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

PS Cred ca este evident ca trebuie sa stii ce parametrii are apa si cam unde trebuie sa ajungi.
... cu conditia sa nu ai fluctuatii mari ai parametrilor apei de retea.

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

si totusi, daca finctioneaza treaba cu elodea,si reusesc sa reglez nivelul NO3 printr-o metoda naturala... cered ca e mai bine decit sa utilizes instalatii si sa dozez cu aditii pentru a readuce apa ,cit de cit la niste parametrii normali..
Nu stiu ce sa zic... eu sunt de parere ca natura isi face mai bine treaba decit o putem face noi ... as adopta mai repede o metoda naturala decit una artificiala..

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Vezi ca am avut dreptate?

Nu stiu, poate ne spune Liv. Ar merge?
Daca da, imi iau si eu un saculet cu Egeria si gata...

[Email]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

adrian09 wrote:si totusi, daca finctioneaza treaba cu elodea,si reusesc sa reglez nivelul NO3 printr-o metoda naturala... cered ca e mai bine decit sa utilizes instalatii si sa dozez cu aditii pentru a readuce apa ,cit de cit la niste parametrii normali..
Nu stiu ce sa zic... eu sunt de parere ca natura isi face mai bine treaba decit o putem face noi ... as adopta mai repede o metoda naturala decit una artificiala..

Pai cum ai putea regla nivelul nitratilor cand tu ii si introduci odata cu apa? Si nu e vorba numai de
nivelul nitratilor, apa ta este dura, asta nu se poate regla natural... apa de osmoza e singura solutie.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2017 21:04:38

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Liv
Ultrahigh member

IP:

Nu am nici o idee daca functioneaza si la apa dulce. Se pare ca functioneaza in apa sarata.
Cea mai sigura metoda ramine osmoza.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2017 21:19:58

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Functioneaza partial. Dar cand tu introduci nitrati odata cu schimbul de apa e ceea ce se numeste
cooperativa munca in zadar...

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: