[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cadou pentru fiul meu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Alber multumesc de incurajari. Si sa stii ca am inteles cu e cu scalarii si chiar cu discusi legat de volumul de apa si mai ales de cat sunt de pretentiosi(discusi). oricum spunea ca pe cei m ai mari ar cere cam 250 RON. Poate vreodata voi vedea si eu un asemenea peste intr-un viitor acvariu al meu sau al fiului meu.
In rest sa auzim numai de bine.
[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Felicitari pentru proiectul tau, esti pe drumul cel bun!

Sfatul meu este sa pui acvariul cat mai repede pe un suport, mai tarziu cand o sa ai pestii va fii prea complicat.
Iti recomand si eu Corydoras Paleatus sunt mici, draguti, plin de energie si nu in ultimul rand rezistenti
Stripped Catfish sunt destui de mari 15 cm, si nu vezi la lumina zilei aproape deloc, doar cand mananca, deci nu sunt spectaculosi mai ales pentru un copil.
Daca ai drum in Brasov te pot ajuta cu niste Cabomba, Ludwigia, Criptocoryne si Valisneria.
Nu uita cand pui pietrisul sa fie mai inalt in spate si mai putin spre fata, altfel contopeste mult spatiul apa.

Succese maxime in continuare.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/11/2009 22:55:22

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc Fishyman.
P.S. Nu stiam ca lumea acvaristilor este asa de civilizata.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

and_alx wrote:Nu stiam ca lumea acvaristilor este asa de civilizata.

Stiu ca suntem oftopic, dar asta e
Eu am ferma convingere ca toate "lumile" pot fi civilizate. Cu conditia ca oamenii care le formeaza sa fie de o anumita factura. Si atata vreme cat exista niste reguli, oameni care sa le aplice si sa-i elimine pe cei care nu le respecta, va exista o "lume" civilizata. Lumea aceasta cam este formata din oameni cu suflet bun (multi iubitori de animale, nu doar de pesti) si carora le place frumosul. Nu poti face un bazin cum sunt cateva pe aici, fara a avea ceva bun in suflet.
Si desigur, va exista si opusul, undeva la marginea societatii.
Dar hai a m-am intins si ma fura ideologiile, filosofiile si cine mai stie ce m-o mai fura.
Scuzati, rogu-va inca odata, oftopicul.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Poze cu acvariul dupa ce am mai pus cateva plante:
[Thumb - IMG_1140.JPG]

[Thumb - IMG_1139.JPG]

[Thumb - IMG_1141.JPG]

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Si inca una:
[Thumb - IMG_1142.JPG]

[Email] [Yahoo!]
+Sanitarul+
Member
[Avatar]

IP:

frumos, e incantat pustiulica ?

Veni, Vidi, Vici
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Este, asteapta pestii. Am o intrebare: joi face o saptamana si vreau sa pun sanitarii il el, ce sa fac sa schimb apa (10%) inainte sau dupa ce pun pestii in acvariu. Adica ma gandeam maine(miercuri) sa schim apa, iar joi sa pun sanitarii.
[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

O alta intrebare, apa pe care o schimb este indicat sa pun la "odihna" 24 h, sau pun direct de la robinet, avand in vedere ca deja s-au format in filtru coloniile de bacterii?
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

e recomandata Declorinarea, macar 24 de ore.
Skyppy
Member
[Avatar]

IP:

nu sta direct pe parchet,nu ?

Cu cit cunosc mai bine oamenii cu atit iubesc mai mult animalele - Benjamin Franklin http://www.flickr.com/photos/skyppy
[Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Ba da. Motivele sunt expuse in paginile din urma.
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pesti gasesti in Galati in Piata Mare , mai ales sambata si duminica. Mai e un magazin la Neacsu , chiar langa piata , si inca unul in Micro 39 , in spate la restaurantul acela de la strada, chiar langa trecerea de pietoni.
Apa tine-o intr-un vas cu gura larga si daca poti pune si o piatra de aer , iese clorul mai repede.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Si incearca sa o aduci la temperatura apei din acvariu. In caz contrar, prin scaderea brusca a temperaturii apei din acvariu risti sa produci pestilor un soc termic.
Pentru a incalzi apa, poti folosi inca un incalzitor setat la aceeasi temperatura cu cel din acvariu, pe care il bagi in vas cu cateva ore bune inainte-asta-i metoda mai de lenes (io asa fac )
Alta metoda ar fi sa fierbi (intr-un vas mai mic) o parte din apa pregatita pentru schimb si s-o amesteci, astfel incat sa egalezi temperaturile.
chiar daca ti se pare ca ar fi vreun grad diferenta, deja nu mai conteaza. Important este sa nu fie deiferente de prea mari (mai mult de 3-4 dupa parerea mea)
Aoleu, am uitat ca inca nu ai pesti, dar informatia poti s-o retii

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Alber merci, am schimbat apa de 15 min.(10-12%), iar maine voi aduce sanitarii.
[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Salutare, puteti sa-mi spuneti daca PlantaMin de la Tetra este bun pentru plante, astazi am cumparat si i-am aplicat prima doza. Daca considerati ca as putea folosi altceva pentru inceput(dar nu exagerat de scump) va rog sa-mi ziceti.
P.S. Baiatul meu are un pic de ghinion , astazi cand m-am dus sa-i cumpar sanitarii, magazinul era inchis, asa ca mai asteapta pana maine.
[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Acum ca ai cumparat sau ai primit PlantaMin de la Tetra, foloseste, eu nu am avut rezultate extraordinare cu acest produs. Totusi urmatorul sa fie Ferropol de la JBL. Totusi poti sa mai astepti cu fertilizarea cateva saptamani bune, pana cand se acomodeaza plantele.

Ce sanitari ai decis sa cumperi?

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Acum o sa termin produsul de laTetra pentru ca nu-mi permit sa arunc 10 lei la gunoi, iar referitor la sanitari am zis sa iau un ancistrus(nu stiu de care) si probabil 4-6 corydoras(albino, panda sau paleatus) de care o sa gasesc.
P.S.Recomandare de la ReBella: sanitarii de mai sus plus 3 guppy, 3 molly si 3 platy. Eu sunt deschis si la alta"configuratie", dar la un acvariu asa mic nu am cum sa bag scalari sau altceva. Oricum sanitarii trebuiesc iar cum ceilalti vor fi bagati peste cca.3 saptamani asa ca mai am timp sa ma rasgandesc.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Stiu ca intr-un post anterior spuneai ceva despre o masa/suport pentru acvariu. Nu stiu cat mai dureaza pana rezolvi acea masa, tocmai de aceea nu pot sa nu observ cateva lucruri. Acvariul tau se afla pe un parchet laminat, care se monteaza cu o folie dedesupt. Rezultatul este o suprafat dura, dar care "flambeaza" putin, atunci cand calci pe ea. Mai ales atunci cand te afli pe langa acvariu. Nu pot de asemenea sa nu observ, ca sub acvariu nu ai nici un fel de suport. Si aici ma refer la o folie dintr-un burete mai dens, dedicat acvaristicii, sau o bucata de polistiren expandat 2-3 cm.
Avand in vedere si luand in considerare cele mai sus aratate , asculta sfatul unui descentrat (care a stat 4 luni cu o bricheta sub acvariu de 120 l pentru ca nu avea suprafata plana) si fa urmatorul lucru. Mergi la un depozit de materiale de constructii, cumpara o foaie de polistiren de 2 cm, goleste acvariul, baga foaia dedesupt, pune apa inapoi si gata. Ma pot linisti
Si masa daca vei face acvariului, la fel va trebui sa procedezi. Ceva moale sub acvariu.

[Email] [Yahoo!]
and_alx
Member
[Avatar]

IP:

Merci Alber, o sa incerc maine sa golesc acvariul(sa vad unde pun apa, am vreo doua ligheane). Acum de care polistiren sa pun extrudat(mai dur) sau expandat(mai flexibil). Mentionez totusi ca podeaua mea mai flambeaza(putin) pentru ca stau intr-o casa pe structura de lemn(tip Canada).
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: