Author |
Message |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2009 21:55:36
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
Asteapta sa se cicleze complet si va disparea.
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
adixp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2009 22:18:25
|
adixp
Junior member
IP:
|
E ciudat putin ca am facut testele la apa si au iesit OK .. Atunci astept !
|
|
 |
olinno
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2009 10:44:24
|
olinno
Member
IP:
|
poate ai dat prea multa mancara, sau acvariul este numa la ciclat ?
|
|
 |
adixp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2009 10:52:41
|
adixp
Junior member
IP:
|
Numai la ciclat, in el am doar 2 sanitari carora le dau o data pe zi foarte putin de mancare ..
Probabil abia acum a inceput ciclarea ..
|
|
 |
adixp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2009 13:59:56
|
adixp
Junior member
IP:
|
Am mai adaugat astazi si filtrul intern : Aquael Turbo 650 .. La care am pus doar partea cu carbune activ ..
Sa vedem rezultatele acum dupa ce se va stabiliza, momentan e apa tulbure ..
|
|
 |
adixp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/10/2009 09:45:23
|
adixp
Junior member
IP:
|
Am scos pompa de aer de tot .. Acum sunt doar cele 2 filtre
Tot tulbure e apa, asta in conditiile in care are 1 sapt jumate de cand am pus prima data apa in el
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/10/2009 11:59:04
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
Rau ai facut , la bacterii le place mult oxigen.E utila pe timpul ciclarii. La o saptamana jumate nici macar la jumatea ciclarii nu esti cred. E logic sa fie tulbure.ASteapta macar 1 luna.
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
adixp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/10/2009 12:04:25
|
adixp
Junior member
IP:
|
Unii zic ca e bine, unii zic ca nu e bine .. Nici nu mai stiu ce sa cred !! .. Fiecare spune parerea lui
|
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/10/2009 12:26:24
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
Tu te confrunti cu problema: “Apa din acvariul meu nu are particole vizibile in suspensie dar este alb-laptoasa si tulbure”
Cea mai probabila cauza este o explozie a bacteriilor nitrificatoare care sunt benefice acvariului dar locul lor este in filtru.
Cauze posibile ar fi:
1. Acvariul este nou – bacteriile din acvariu nu au colonizat inca filtrul; daca este asa aveti rabdare o saptamana, in care timp introduceti o cantitate mica de hrana de pesti sub forma de fulgi in asa fel incat sa fie aspirata de filtru. Acest lucru favorizeaza migratia bacteriilor inspre filtru, unde se vor stabili si inmulti.
2. Ati introdus un numar mare de pesti o data – pestii au produs rapid o cantitate mare de dejectii iar bacteriile existente in acvariu au fost nevoite sa se multiplice in afara filtrului pentru a consuma nitratii aparuti.
3. Substratul a fost deranjat – o mare cantitate de bacterii traieste in substrat, iar daca acesta este deranjat la fel sunt si bacteriile. Evitati sa deranjati substratul daca nu este absolut necesar, schimbare partiala de apa este recomandata.
4. Mancare in exces – daca pestii au primit mai multa mancare decat de obicei, si cantitatea de dejectii va creste, stimuland pe moment dezvoltarea masiva a bacteriilor care consuma aceste dejectii.
5. Filtrul a fost curatat recent – l-ati spalat cu apa curenta, fierbinte sau detergent? Se admite spalarea elementelor filtrante numai cu apa din acvariu pentru a nu ucide bacteriile benefice din ele.
6. Un peste a murit in acvariu si nu l-ati descoperit la timp – inlaturati pestele mort si efectuati schimbare partiala de apa.
7. Filtrul nu a functionat o perioada de timp – din cauza intreruperii curentului electric sau alte motive. Aceasta este o problema grava, deoarece este posibil ca bacteriile aflate in filtru sa fie moarte. Spalati temeinic elementele filtrante si faceti schimb partial de apa zilnic pana se reface efectivul de bacterii din acvariu. Nu opriti niciodata functionarea filtrului decat pentru maxim 15 minute, iar daca este nevoie de o perioada mai lunga in care filtrul nu trebuie sa functioneze in acvariu (interventii) amplasati-l intr-un vas cu apa de acvariu unde va functiona neintrerupt sau inchideti circuitul intr-o galeata in cazul filtrelor de tip “canister”.
8. Ati utilizat un produs din gama Waterlife, Bacterlife,Easylife fluid filter, Tetra Esybalance sau Stress Zyme pentru a ajuta filtrul sa fie mai eficient sau a inlatura toxinele din apa – asteptati rabdator pana produsul isi face efectul si va recomand sa il introduceti direct pe elementul de filtrare pentru a scurta ciclul.
9. Ati adaugat sare in acvariu – este indicat sa o dizolvati complet in apa fierbinte si apoi sa o introduceti in bazin.
10. Ati introdus in acvariu ornamente din plastic sau alte materiale – nu folositi decat produse special concepute pentru acvarii si din acestea preferati marcile cunoscute.
Vezi unde te incadrezi.
Si incearca sa-ti pui o semnatura care sa incapa pe un singur rand, ca sa nu o tot sterg eu.
This message was edited 1 time. Last update was at 13/10/2009 12:29:25
|
Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l |
|
 |
adixp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/10/2009 13:14:05
|
adixp
Junior member
IP:
|
Asta e cel mai bun raspuns care l-am putut primi .. Iti multumesc mult !!
|
|
 |
|