[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 125L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adixp
Junior member
[Avatar]
IP:

Mersi pentru idei .. Sa vad ce gasesc prin magazine sa cumpar. Tot ma gandesc cum sa fac, ca as vrea in partea de jos sa-i pun o rama din aceea de plastic dar nu gasesc nicaieri .. Am primit cateva sfaturi sa vad ce iese .. Sa-i pun sa nu-i mai pun ?!!
[WWW] [Yahoo!]
Avalon90
Junior member

IP:

Aaaa..da..am scris si la celalat topic al tau. Poti sa pui auto-colant, dupa cum a scris si acolo. Masa este neagra, deci ai putea sa cauti un auto-colant care imita lemnul si care sa fie negru. Cand zic ca imita lemnul, ma refer la textura.eu de exemplu am corpul pe care sta acvariul imbracat in auto-colant care imita lemnul de un maro deschis, si la fel si marginile acvariului. Acel cornier de care zici, nu stiu cat de greu este de montat, dar cred ca mai greu decat auto-colantul.
Avalon90
Junior member

IP:

Eu sincer nu prea stiu ce background sa imi pun. ca e atat de golas geamul din spate.
adixp
Junior member
[Avatar]
IP:

Pune autocolant .. Asta albastru care l-am pus se vede super la acvariu !
[WWW] [Yahoo!]
adixp
Junior member
[Avatar]
IP:

Am gasit in Hornbach, profil de pvc 15mmx15mm negrumat .. am mai luat si un lipici Bison si o sa ma apuc sa fac lipesc pe cele 4 colturi ale acvariului. Iar pentru partea de jos am luat profil de 20mmx10mm negru mat sa fac un fel de rama .. Deci am rezolvat si asta .. Toate au costat in jur de 30ron

O sa pun poze cum a iesit ..
[WWW] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

Soarele nu prea bate direct pe acvariu, si nu cred ca va fi o explozie mare de alge. Algele se pot tine sub control, mai ales daca vrei sa dotezi acvariul cu un UV. Este o idee buna sa strangi cbani pentru un chiller pentru ca carasi sunt pesti de apa rece. Vara incazeste apa si soarele si tuburile, si nu cred ca clima o sa mearga tot timpul. Ai putea pune ca plante Anubias nana prins pe o buturuga si ceva pietre. Iti aranjez tu cum iti place tie.

@avalon: nu inteleg de ce nu se poate tine plante fara substrat? sunt o gramada de plante nepretentioase care traiesc destul de bine si in pietris fara substrat fertilizant, daca au lumina suficienta, daca mai adaugi si ceva fertilizant lichid o sa duca si mai bine. de exeplu: cabomba, valisneria cresc bine fara substrat fertilizant.

Avalon90 wrote:Poi iarna intradevar nu iti trebuie. Eu iarna trecuta am lipsit o saptamana de acasa, toata saptamana nu a mers curentul. Si mi-au murit toti pestii mai putin carasii(comet si ryukin). Si normal ca si plantele. (temperatura in acvariu era de 6 grade)

sa inteleg ca ai oprit curentul in toata casa?! o saptamana nu functiona nici filtrul nici incalzitorul ?

Avalon90 wrote:
Daca il pui in spatele usii, ai putea risca sa il spargi. Daca il pui langa clanta deasemenea se face curent si apar variatiile de temperatura.In concluzie, sfatul meu personal este sa il muti de acolo. Chiar, ce pestisori vrei sa bagi in el?

eu am acvariul in spatele usii... exista si opritor de usa, care se prinde cu un surub in parchet sau mai exista si alte metode de fixare. se gasesc in fiecare praktiker, obi, bricostore...
[Email] [Yahoo!]
Avalon90
Junior member

IP:

olinno wrote:Soarele nu prea bate direct pe acvariu, si nu cred ca va fi o explozie mare de alge. Algele se pot tine sub control, mai ales daca vrei sa dotezi acvariul cu un UV. Este o idee buna sa strangi cbani pentru un chiller pentru ca carasi sunt pesti de apa rece. Vara incazeste apa si soarele si tuburile, si nu cred ca clima o sa mearga tot timpul. Ai putea pune ca plante Anubias nana prins pe o buturuga si ceva pietre. Iti aranjez tu cum iti place tie.

@avalon: nu inteleg de ce nu se poate tine plante fara substrat? sunt o gramada de plante nepretentioase care traiesc destul de bine si in pietris fara substrat fertilizant, daca au lumina suficienta, daca mai adaugi si ceva fertilizant lichid o sa duca si mai bine. de exeplu: cabomba, valisneria cresc bine fara substrat fertilizant.

Avalon90 wrote:Poi iarna intradevar nu iti trebuie. Eu iarna trecuta am lipsit o saptamana de acasa, toata saptamana nu a mers curentul. Si mi-au murit toti pestii mai putin carasii(comet si ryukin). Si normal ca si plantele. (temperatura in acvariu era de 6 grade)

sa inteleg ca ai oprit curentul in toata casa?! o saptamana nu functiona nici filtrul nici incalzitorul ?

Avalon90 wrote:
Daca il pui in spatele usii, ai putea risca sa il spargi. Daca il pui langa clanta deasemenea se face curent si apar variatiile de temperatura.In concluzie, sfatul meu personal este sa il muti de acolo. Chiar, ce pestisori vrei sa bagi in el?

eu am acvariul in spatele usii... exista si opritor de usa, care se prinde cu un surub in parchet sau mai exista si alte metode de fixare. se gasesc in fiecare praktiker, obi, bricostore...

1)Dar nu m-am referit la faptul ca nu pot trai plantele fara substrat. Ma refeream la faptul ca acei carasei vor trage de frunze si le vor scoate din pietris. La urma urmei daca poti sa pui cam orice planta atata timpcat este bine fixata.
2)Da intradevar, opritorul este o solutie buna...nu m-am gandit.

Despre curent, am uitat sa specific ca Centrala nu a avut curent. Incalzirea mea in casa se face cu ajutorul unei centrale. Si avand in vedere ca nu a fost nimeni acasa timp de o saptamana, centrala nu a mers. In schimb filtrul mergea. Iar incalzitorul am uitat sa il pun in functiune, pentru ca plecarea mea a fost pe neasteptate. Se mai intampla.
adixp
Junior member
[Avatar]
IP:

Am mai pus azi o "perdea de aer" pe spatele acvariului de 60cm .. Se vede super !!!
[WWW] [Yahoo!]
adixp
Junior member
[Avatar]
IP:

Cine imi poate explica unde mi-a disparut sanitarul din acvariu de aseara pana dimineata ?! L-au mancat carasii ?!

Foarte ciudat !!!
[WWW] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca le-a incaput in gura...e posibil.Sau a sarit.Sau a murit si e undeva pe acolo,sau l-au mancat melcii daca ai , etc.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
olinno
Member

IP:

prima data cat de mare era sanitarul ?
[Email] [Yahoo!]
adixp
Junior member
[Avatar]
IP:

Cam vreo 5cm cred ca avea .. .. Unde sa sara cand are capac acvariul ? .. Si a disparut asa de nu a ramas nici o urma ?!

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2009 12:40:21

[WWW] [Yahoo!]
georged
Junior member
[Avatar]

IP:

Si eu am patit treaba cu sanitarul de 6-7 centimetri, in timp ce modificam capacul de la acvariu (am adaugat 1 neon in plus).
Presupun ca a sarit si l-am aspirat cu aspiratorul, pentru ca l-am cautat dar nu l-am mai gasit.
[Email]
adixp
Junior member
[Avatar]
IP:

Cand ajung diseara acasa o sa-l caut in toata camera .. Sunt foarte curios ce s-a intamplat de a disparut asa nevazut
[WWW] [Yahoo!]
adixp
Junior member
[Avatar]
IP:

Am cautat toata camera. Nu l-am gasit nicaieri .. Deci a disparut fara urma si tot nu pot sa inteleg cum !!

Pffff
[WWW] [Yahoo!]
adixp
Junior member
[Avatar]
IP:

Am gasit sanitarul disparut !! .. Era mort in buretele unde intra piatra de aer si il foloseam ca un mod de filtrare .. Era o gaura foarte mica in burete, nici nu m-am gandit ca poate sa intre acolo. Bine ca am rezolvat !!

RIP
[WWW] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

am mai patit si eu asa cu un ancitrus dar era mic, de 2-3cm
[Email] [Yahoo!]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Ca sa nu mai patesti asa pune in acvariu cateva pietre, sa formeze o grota, sa aiba unde sa se ascunda.

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
adixp
Junior member
[Avatar]
IP:

Am mai cumparat azi 2,5kg de pietris .. In total am 10kg .. Un mopan care momentan e la fiert dupa care o sa-l bag la stat in apa ..

Dupa ce aranjez acvariu pun niste poze noi cum arata acum

Weekend placut !

[WWW] [Yahoo!]
adixp
Junior member
[Avatar]
IP:

Am o intrebare .. Ieri am pus mopanul in apa dupa 6 ore de fiert, l-am curat din sub jetul de apa pana a curs apa curata din el ..

Astazi am observat ca s-a tulburat apa e "albicioasa", nu e colorata de la mopan, un fel de "ceata" nu stiu cum sa spun .. Ce s-a intamplat defapt ?!

Pot sa-i fac ceva sau astept sa se stabilizeze ?!
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: