[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plantele mele si problemele lor  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai sunt doua posibilitati:
* o scurtezi si va da pui (nu trebuie sa speri, sigur va da mai multi pui)
* tai varfurile si le replantezi, caz in care, evident, scoti planta mama
Amandoua metodele functioneaza bine, cu inconvenientul ca in cazul celei de-a doua variante, iti deranjezi substratul cand scoti plantele mama. De asemenea, daca scurtezi si lasi planta sa dea pui, evident o sa se indeseasca si la un moment dat, tot va trebui sa scoti planta mama si sa plantezi varfurile.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Uita-te cu mare atentie pe fiecare fir in parte. S-ar putea ca la lungimea aia sa ai cate 3-4 pui pe fir. Daca este asa, tai astfel incat sa-ti ramana puii pe partea superioara, pe care o replantezi. Ce ramane, scoti. Daca puii sunt prea jos, tai varful si-l replantezi, dar lasi si partea de jos, sa mai creasca puii. Sau desigur, poti face cum ti-a spus gengiskhan

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

am inteles, ma gandesc ce si cum. intr-adevar fiecare fir mai lung are 3-4-5 pui.
merci

daJudge
Junior member

IP:

salut.
am o problema cu plantele din acvariul meu - nu stiu cum se numesc , le-am luat dupa aspect si dupa faptul ca vanzatorul mi-a spus k sunt rezistente: pierd foarte multe frunze . am ceva alge in acvariu , probabil datorita luminii - am un neon cu lumina galbena de 18W si unul cu lumina albastra de 15W . nu imi dau seama daca apa e de vina pentru caderea frunzelor sau lumina... apa e galbuie - banuiesc ca e de la mopanul pe care il am in acvariu - insa nu face spuma la suprafata.
acvariul este de 80 L , am pompa si oxigenator potrivite.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/11/2009 21:26:46

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutari si La Multi Ani!

Am nevoie de ajutor pentru identificarea unor probleme (sper ca mici):
1. image

2. image

In prima poza, didiplis-ul are niste puncte verzi inchis (alge), dar nu stiu ce anume sunt exact. In a doua poza, se vde o frunza de pogostemon care are maginile negre (verde inchis - negru). Presupun ca e aceeasi problema ca si la didiplis. Ambele sunt frunze "vechi". Frunzele noi ies perfect, nu sunt afectate.

As vrea sa stiu cu ce anume am de-a face si daca pot sa fac ceva in directia asta.
Daca e nevoie de parametrii apei, revin cu info.

[WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

LA MULTI ANI!!!!

Vezi daca te ajuta articolul acesta - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5909.page
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

am si am avut si eu "râia" aia, nu am avut de ales decat sa tai tot ce avea alga resp pe ea/ele si sa pastrez varfurile. Daca dozezi easy carbo merge sa pui peste si o omori dar nu se va curata. Cel putin a mea de pe frunzele unui anubias nu a vrut sa se curete chiar si dupa tratament cu easy carbo, a ramas ca o pojghita gri pe frunza si e ca un glaspapir la pipait

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

@Dolly:
Articolul il stiu, la fel cum stiu si alte surse cu articole despre alge.
As vrea totusi niste pareri si sfaturi de la altii care au avut aceasta problema.

Plantele cresc, nu e deloc invaziva si e foarte sub control problema, dar doresc sa am plante curate si fara alge de la baza si pana la varfuri.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2010 20:36:05

[WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gengiskhan wrote:Articolul il stiu, la fel cum stiu si alte surse cu articole despre alge.
As vrea totusi niste pareri si sfaturi de la altii care au avut aceasta problema.

Plantele cresc, nu e deloc invaziva si e foarte sub control problema, dar doresc sa am plante curate si fara alge de la baza si pana la varfuri.

Eu am rupt frunzele afectate si am marit nr schimburilor de apa. Am redus si perioada de iluminare. Rezultatele s-au vazut.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

gengiskhan wrote:As vrea sa stiu cu ce anume am de-a face si daca pot sa fac ceva in directia asta.

Habar n-am ce alga e, da' dac-ar fi in acvariu meu n-as baga-o in seama pina ar dispare singura . Nu mi se pare ceva suficient de grav incit sa merite atentie .

Poze: smilie ... Poze cu plante
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Sunt de-acord, nu e nimic grav. Dar as vrea sa pot sa am un acvariu fara nicio alga, de la baza si pana la varfuri, cum cum vad pe la concursuri.

Bineineles, nu sunt absurd. Ocazionalele GSA sau GDA sunt ok.

Pare sa apara pe frunzele batrane si care sunt luminate mai putin. Practic, pe treimea inferioara a plantei.
O sa o ignor, poate dispare singura...

[WWW] [Yahoo!]
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Radu,

in discutia noastra de pe mess eu am inteles cu totul altceva decat vad in poze . Alga asta am avut-o si eu pe pogostemon dar am eliminat-o crescand usor nivelul de CO2 precum si circulatia apei in acvariu. Frunzele afectate intr-o proportie mai mare le-am taiat.

setup 1 | setup 2
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu stiu ce balarie de alga este. A fost prezenta si la mine in acvariu pentru o perioada de timp pe care n-o pot preciza. Dar atunci acvariul meu era la inceput. Lumina putina, CO2 cum dadea Domnul iar fertilizare pe sponci. In timp, s-a dus singura. Cum? Habar n-am. Probabil o combinatie de factori. Nu stiu ce sa spun la tine, avand in vedere si vechimea acvariului tau.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2010 20:47:35

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
selektul
Unripe member

IP:

la fertilizare ( fertilizator lichid si pastile in substrat) cineva mi-a spus ca trebuie scos din filtru carbunele activ deoarece retine micro si macro elementele........eu stiam ca trebuie scos doar la tratamentele medicamentoase......sa il scot la fertilizare???? sau nu,....

This message was edited 2 times. Last update was at 13/01/2010 19:10:13

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

selektul wrote:la fertilizare ( fertilizator lichid si pastile in substrat) cineva mi-a spus ca trebuie scos din filtru carbunele activ deoarece retine micro si macro elementele........eu stiam ca trebuie scos doar la tratamentele medicamentoase......sa il scot la fertilizare???? sau nu,....

Asta e in loc de prezentare? Treci si tu pe la rubrica Despre noi, spune 2 vorbe despre acvariu si apoi fa-ti propriul tau post, nu da buzna peste altcineva, ca nu asa se face. Atunci sa vezi cum o sa primesti sfaturi, idei, etc. :-)
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

E un soi de alga-perie din cate vad eu in poza si din cate ne spui. Pur din carti stiu cum ca SAE mananca aceste alge, deci cred ca e o varianta sa incerci cu niste mancatori de alge. Altii nu o mananca, am si eu asa ceva in acvariu dar un soi mai mare putin si ancistrusii si aimonieri nu se ating de ea.
[Email]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

SAE am. 4 la numar. Plus multi multi creveti.

Intre timp, am replantat didiplis-ul, l-am tuns si plantat varfurile. Momentan nu mai sunt probleme cu algele respective. Sau cel putin nu mai sunt vizibile.

[WWW] [Yahoo!]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Este aceeasi alga si pe didiplis si pe pogostemon? Poate datorita formei frunzei de la pogostemon mie-mi arata ca cianobacterie, binenteles tu ne poti spune daca asta este. Daca este aceeasi alga esti fericitul posesor a unor BBA in faza incipienta. Eu am observat ca dupa forma asta apare cateodata BBA pe frunzele respective. Insa daca tai fara mila este posibil sa nu se declanseze pandemia.

865
[Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

100% nu e vorba de ciano. S-ar putea sa fie aceeasi treaba si pe didiplis si pe pogostemon.

Didiplis-ul l-am rezolvat dupa cum spuneam. L-am tuns si replantat varfurile. Pogostemon-ul inca nu. Dar nu e invaziva. A ramas cuminte pe frunzele batrane ale pogostemon-ului. De fat pe marginile frunzelor.

[WWW] [Yahoo!]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

gengiskhan wrote:100% nu e vorba de ciano. .

gengiskhan wrote: Pogostemon-ul inca nu. .

Sa nu ai mila. O drujba ceva?

gengiskhan wrote:Dar nu e invaziva

D-asta am si spus ca este posibil sa nu se declanseze nicio invazie. Insa sporii exista in toata apa si daca prinde momentul oportun...

865
[Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: