„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Dupa o experienta nefericita cu apa oxigenata in procent prea mare, am reusit sa-mi prajesc toti crevetii, 9/10 Espei Rasbora si 4/6 cardinal tetra.
Aparent corydoras n-au avut nici o treaba.
Foarte de rahat, deci mare grija cu apa oxigenata daca cititi ultimele pagini. De acum ma rezum la aplicat 2-3ml cu seringa, direct pe zona afectata de alge.
Macar nu mi s-a deciclat acvariul.
Anyway, cam asa arata acum compozitia dupa refacerea stocurilor; as fi renuntat la Espei dar mi-a fost mila de ultimul supravietuitor si n-am putut sa-l las singur.
PS: Acel black cory e ramas din vechi, n-am reusit sa-l prind dupa ce l-am fugarit prin tot acvariul, acum poate fi tovaras cu ceilalti cory mititei.
PS2: RIP Porcu', cel mai mare cardinal tetra
This message was edited 5 times. Last update was at 15/06/2021 20:08:42
Salutare, revin cu un update, cam asa arata zilele astea, totul bine si frumos, stabil, n-am mai avut pierderi.
Un close-up cu amano, acum am vreo 7-8, ma gandesc sa mai cumpar cativa, naparlesc in veselie si pare ca le merge bine.
La poza de mai jos, se observa algele acelea verzi (presupun ca e green hair algae) pe piatra din stanga si pe frunzele din stanga (Limnophila), cum scap de ele? Am mai redus din lumina, carbon bag in continuare 1ml pe zi, PO4 1ml cam la schimbarea apei (cam 2 sapt), am redus si mancarea. Partea buna e ca nu pare se se mai extinda, insa am sanse sa dispara de la sine?
Chestia aia verde care se vede intre substrat si sticla e cumva cyanobacteria? O am de mult timp acolo si nu pare sa se extinda, sa fac ceva in privinta asta?
Dupa cum se vede par cam chinuite plantele, se vad urmele ultimei patanii, si cred ca si un mic deficit de diverse minerale. Ma gandesc sa scot Limnophila, Bacopa si alternanthera reineckii mini care se par ca nu se simt in mediul lor fara injectie CO2 (ceea ce n-am de gand sa fac), si sa multiplic incet incet hygrophila care pare sa se simta in largul ei. Cryptocoryne (spate dreapta jos) nu prea se vede bine dar merge ok, iar staurogyne repens si Eleocharis inca se chinuie sa-si revina dupa ultima patanie, le mai las sa vad cum merg.
Ah, si am scos Limnophila sessiliflora pentru ca o luase pe carari si se intindea in tot acvariul pe sub substrat.
Pareri, sfaturi, injuraturi?
This message was edited 2 times. Last update was at 06/09/2021 22:53:38
Hybrid wrote:
Chestia aia verde care se vede intre substrat si sticla e cumva cyanobacteria? O am de mult timp acolo si nu pare sa se extinda, sa fac ceva in privinta asta?
E verde-verde, ca o planta sau ca o alga sau are o tenta albastruie, turcoaz?
Cyano are tenta aia turcoaz, usor albastruie.
In fine, vezi ce mai zic si baietii pe aici. Daca intr-adevar e cyano, o tratezi usor cu eritromicina 200mg (o pastila sau o pastila si jumatate - daca e mult cyano - la 40 de litri).
Nu afecteaza vietuitoarele. Dupa ce s-a descompus cyanobacteria, un schimb masiv de apa (prin descompunere elimina chestii naspa in apa).
eu zic ca e cyano bacterie chit ca nu e albastruie, exact asa am avut si eu, daca o razuiesti o sa vezi ca e o pelicula acolo, iar asta e semn clar de cyano.
dar, atat timp cat sta acolo si nu invadeaza, nu are rost sa o tratezi, dupa parerea mea.
Chestia aia verde care se vede intre substrat si sticla e cumva cyanobacteria? O am de mult timp acolo si nu pare sa se extinda, sa fac ceva in privinta asta?
Un baiat dastept de aici ma invatat cand aveam ciano exact ca tine sa acopar exact bucata unde se vede cu o banda izolier neagra...asa CRED ca am scapat.
PS Baga o scobitoare in ea si daca pute a mort e cyano
This message was edited 1 time. Last update was at 07/09/2021 16:51:46
De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
Ce ziceti, plantele care au alga verde pe ele sa le scot sau sa le mai las?
Iar despre petele alea maronii de pe diverse frunze, aveti idee ce e cu ele?
Hybrid wrote:
Merge scoasa dupa 1 saptamana, sau o las mai mult?
Eu o am si acum lipita, nu deranjeaza, marginea acvariului este tot negra...
Castrevetele si alte legume intra in putrefactie in mai putin de 24 h, deci daca nu sunt savurate de vietuitoare sigur le devoreaza bacteriile si o dai in altele.
De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3453
Location: Prin tara
IP:
Offline
Nu recomand ca leguminoasele/fructele si orice alt tip de hrana sa fie tinut in apa mai mult de 5/6 maxim 8 ore, pt ca incep sa se descompuna si am vazut chiar pe forum in niste topicuri mai vechi cum niste felii de castraveti au facut ravagii in acvariu, apa cetoasa este primul factor ingrijorator, semnul ca s-a depasit cu mult perioada de hranire cu respectiva hrana( exemplu castraveti la ancistrusi lasati peste noapte), ca sa nu mai zic ca nu recomand castraveti la niciun peste, nu are valoare nutritiva si nu face decat rau daca out-ul filtrului impinge sa zicem o bucata prin spatele decorului sau pe sub obiectele de decor. SPIRULINA este sfanta, mancata si consumata de tot ce inseamna vietuitoare in apa/substrat si nu afecteaza decat in cantitati extrem de mari.
Mazarea fiarta ar fi un administrator de urgenta, insa doar la carasi sau alti pesti prostuti ce inhata orice prind(oscari) cu speranta ca nu scuipa inapoi, insa doar in cazuri de urgente, tip constipatie, blocaj de tranzit intestinal, etc
This message was edited 1 time. Last update was at 08/09/2021 23:57:59