paradoxx wrote:Nu recomand ca leguminoasele/fructele si orice alt tip de hrana sa fie tinut in apa mai mult de 5/6 maxim 8 ore, pt ca incep sa se descompuna si am vazut chiar pe forum in niste topicuri mai vechi cum niste felii de castraveti au facut ravagii in acvariu, apa cetoasa este primul factor ingrijorator, semnul ca s-a depasit cu mult perioada de hranire cu respectiva hrana( exemplu castraveti la ancistrusi lasati peste noapte), ca sa nu mai zic ca nu recomand castraveti la niciun peste, nu are valoare nutritiva si nu face decat rau daca out-ul filtrului impinge sa zicem o bucata prin spatele decorului sau pe sub obiectele de decor. SPIRULINA este sfanta, mancata si consumata de tot ce inseamna vietuitoare in apa/substrat si nu afecteaza decat in cantitati extrem de mari.
Mazarea fiarta ar fi un administrator de urgenta, insa doar la carasi sau alti pesti prostuti ce inhata orice prind(oscari) cu speranta ca nu scuipa inapoi, insa doar in cazuri de urgente, tip constipatie, blocaj de tranzit intestinal, etc
De acorc cu tine 100%. Nici eu nu dau castraveti si alte legume....sau cel putin extrem de rar, eventual 1 data pe an. La creveti mai dau cateodata rar dovlecel fiert (congelat in prealabil). In rest folosesc spirulina tablete si fulgi si multe alte feluri de mancare dedicate pentru ancistrusi si Luri si niciodata nu am avut probleme niciodata cu apa sau cu pestii (si am cateva feluri de Luri destul de sensibili).
Am luat recent un guppy, in primele zile a fost bine mersi, manca ca spartul, apoi de vreo 2 zile il vad lesinat.
M-am uitat mai bine si are o chestie pe la burta, dar nu stiu ce e...
Cum il tratez?
Mentionez ca in acvariu mai am si:
- cardinal tetra
- espei rasbora
- corydoras pygmy
- otocinclus
- amano
Restul n-au nici o problema, guppy-ul e ultimul adus acum vreo saptamana.
This message was edited 2 times. Last update was at 14/09/2021 19:59:50
Hmm, sau poate a fost porc si a mancat pana a pocnit...
EDIT: Uitandu-ma mai bine tot am tendinta sa zic ca-i totusi columnaris, vad perisori pe acolo.
This message was edited 1 time. Last update was at 14/09/2021 20:31:38
O chestie ciudata s-a intamplat azi dupa ce am schimbat apa, cam jumatate din creveti par ca naparlesc; unde inainte se plimbau peste tot, acum s-au strans toti intr-un loc si se tot contorsioneaza pe acolo in forma de U. Sincer ma cam ingrijoreaza chestia asta, si nu inteleg de ce.
Singura schimbare odata cu apa a fost ca am adaugat o planta echinodorus in acvariu.
Am testat apa, pare ca deobicei, nimic sa-mi sara in ochi.
This message was edited 1 time. Last update was at 20/10/2021 20:06:11
In alta ordine de idei, am pentru lumina un Twinstar B-Line 45B, cum sa fac oare ca sa il inalt? Am tot cauta ceva accesorii, inaltator/riser dar n-am gasit nimic.
Mi-am luat niste salvinia si as vrea sa-l inalt vreo 5-10 cm ca sa bata pe toata suprafata acvariului.
IP:
Hybrid wrote:Pai au naparlit, dar asa in haita? )
In alta ordine de idei, am pentru lumina un Twinstar B-Line 45B, cum sa fac oare ca sa il inalt? Am tot cauta ceva accesorii, inaltator/riser dar n-am gasit nimic.
Mi-am luat niste salvinia si as vrea sa-l inalt vreo 5-10 cm ca sa bata pe toata suprafata acvariului.
Daca nu ai capac poti opta pentru doi suporti de la chirios.
Sau faci o inventie româneasca, faci tu un suport (e simplu sunt multe video sau poze pe net)
Iei lampa scoti din ea banda led dai doua gauri una stanga una dreapta si ii pui doua sarame (vorba vine iei ceva din hornbach sa arate bine) . Si ai legato de suport.
This message was edited 1 time. Last update was at 06/11/2021 22:44:32
Ma gandeam ca gasesc ceva mai simplu, gen 2 suporti de plastic din acril similari cu ce are si el, pe o parte sa se puna pe buza acvariului (gen sa aiba fanta), pe de alta sa fie drept ca sa pun suportii existenti peste.
Un fel de extensie ca sa zic asa.
IP:
Cam greu decat daca faci tu ,sau optiunea ca in poza de jos e mai ieftina si arata bine.
Sau cumperi niste extensi pentru lampa sunt special pentru twinstar.
This message was edited 1 time. Last update was at 07/11/2021 00:42:21