Am achizitionat de curand un filtru JBL e901 nou.
In el am schimbat buretii cu Sera Siporax si am pastrat Micromecul, start-up a fost simplu filtru fiind mai jos decat acvariul ceea ce a ajutat la amorsare.
Dupa ce au iesit bulele din filtru (sau asa cred eu aprox 2 zile scuturat filtru ) filtru este tot zgomotos, nu este intr-un dulap si il pot azi de la 2 m.
Am verificat asezarea sertarelor si ele stau f bine, nu sunt umplute la refuz cu mediu filtrant.
Am o filmare si as vrea sa stiu daca este normal zgomotul sau ar trebui sa contactez firma pentru garantie.
Setup arata asa momentan
This message was edited 4 times. Last update was at 14/05/2017 08:45:01
IP:
Chiar nu.mi dau seama....mai baga siporax,poate zgomotul vine tocmai din cauza ca "joaca" acolo...(zic si eu). Cu treaba asts toti o luam pe ghicite,mergem prin eliminare.
Parerea mea este ca prin diminuarea consumului de energie electrica a iesit o porcarie de filtru, la care daca-l incarci cu mai mult decat a venit el prevazut trage saracul motor de-l iau dracii.
Aaaaa, ca sa nu uit: am intrat si eu in randul lumii posesori de porcarii: mi-a scazut debitul de numa numa.
Sambata viitoare ii schimb furtunele, desi cand bag flux de lumina prin ele (fiind maro nu vezi altfel nimic) nu par atat de incarcate.
Nu imi voi mai lua JBL nici sa stiu ca renunt la acvariu.
Merci mult de filmare Rundas, aparent sunt mai galagioase decat speram.
Nu ma deranjeaza zgomotul de la Siporax (acele mici pocnituri) ci bazaitul motorului. L-as putea asocia cu un ventilator de PC la turatie mare.
Am mai citit ca dupa 1-2 sapt de functionare are trebui sa devina silentios, desi cred ca nu va deveni mai silentios de atat.
rapper4u wrote:Merci mult de filmare Rundas, aparent sunt mai galagioase decat speram.
Nu ma deranjeaza zgomotul de la Siporax (acele mici pocnituri) ci bazaitul motorului. L-as putea asocia cu un ventilator de PC la turatie mare.
Am mai citit ca dupa 1-2 sapt de functionare are trebui sa devina silentios, desi cred ca nu va deveni mai silentios de atat.
Devine pe dreq sa-l ia. Nu stiu pe unde ai citit tu asta dar la mine s-a intamplat exact invers. O fi valabil daca nu umbli la el, nu stiu ce sa zic. Iar pocnituri de la siporax eu nu am. L-am pus unul langa altul inghesuit la maxim, sa nu se miste.
EDIT: In timpul functionarii, mai da de vreo 5-6 ori la butonul de amorsare. Si vezi ce se intampla.
This message was edited 1 time. Last update was at 14/05/2017 11:20:25
@rapper4u eu cred ca are aer inauntru. Trebuie sa-l amorsezi mai bine. Ar fi trebuit sa ungi garniturile de la robinet inainte sa-l bagi in locas.
@Rundas tu ai pus prefiltru jos in stanga, ceea ce forteaza pompa. In viziunea mea prefiltrul trebuie pus deasupra filtrului in niciun caz jos. Intrarea in filtru actioneaza ca o cadere libera si cu cat faci mai multe serpentine cu atat ii e mai greu sa traga. Ai motorul fortat si cred ca ai si tu aer in el. Ca si verificare poti pune un furtun direct in el fara prefiltru, sa vezi ce se intampla ca zgomot. Ca debit sigur va creste ca elimini un obstacol
This message was edited 1 time. Last update was at 14/05/2017 13:27:59
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
IP:
unele filtre vin cu un sistem skimer la IN... acel sistem am vazut ca nu etanseaza pe tub.. si daca ai montat acest skimer .exista riscul ca filtrul sa traga aer,automat ca nu se va diminua zgomotul... Nu cunosc cum e GBL901...dar eu am patit asta la ambele filtre care le am.. AEF302 si sun sun 403b,Eu am anulat tubul cu skimer si am pus o garnitura de etansate pentru a nu trage aer
.Acum sunt ok Din cauza aerului se pot auzi acepe pocnituri.. nu are treaba mediul filtrant...si se mai pot auzi acele pocnituri la IN... unde se imbina tija de cuplare la furtun cu tija dreapta cu sistemul de skimer.Pe acolo poate sa traga aer.. in functie si de nivelul apei
Iarasi o alta varianta ca sa iti faca zgomot ar fi daca ai pus perlon pe ultimul strat si acesta a fost presat de capacul filtrului.. este psibil sa se fi agatat pe acolo putin.. nu trebuie sa fie mult ca sa faca galagie sau... material filtrant mai fin care poate fi tras spre pompa si mai atinge petalele.. asta am patito cu substratul de lava la filtrul EDEN 501... nivelul materialului filtrant fiind cam sus
Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
scorpionul wrote:@rapper4u eu cred ca are aer inauntru. Trebuie sa-l amorsezi mai bine. Ar fi trebuit sa ungi garniturile de la robinet inainte sa-l bagi in locas.
@Rundas tu ai pus prefiltru jos in stanga, ceea ce forteaza pompa. In viziunea mea prefiltrul trebuie pus deasupra filtrului in niciun caz jos. Intrarea in filtru actioneaza ca o cadere libera si cu cat faci mai multe serpentine cu atat ii e mai greu sa traga. Ai motorul fortat si cred ca ai si tu aer in el. Ca si verificare poti pune un furtun direct in el fara prefiltru, sa vezi ce se intampla ca zgomot. Ca debit sigur va creste ca elimini un obstacol
Sunt constient ca forteaza pompa. Si cred ca mai am si eu ceva aer in el. Il mai zgaltai si eu si mai bolboroseste si scoate bule pe furtun. Ideea este ca a mers OK o perioada in aceasta configuratie. Apoi a scazut debitul si zgomot mai mare si alea alea Cat despre punerea prefiltrului deasupra cred ca ar avea un efect si mai bun daca as schimba si IN-ul cu OUT-ul, adica sa intre apa de sus in jos, sa aiba o continuitate. O voi incerca si pe asta si sa vad cum se comporta.
Nu atit de tare, insa si la mine s-a auzit un zgomot asemanator cind am adaugat Siporax-ul. Am completat cu minisiporax pina sertarul de deasupra "cadea" fest pe cel cu Siporax si zgomotul a disparut. Asadar, cel putin in cazul meu erau inelele de Siporax care se miscau in sertar. Oricum, dincolo de disconfortul creat de zgomot, daca elementele mediului filtrant nu sunt bine fixate, se freaca intre ele si pot genera pulberi fine dar foarte abrazive care vor afecta, in timp, rotorul. Daca nu merge prin "inchesuire" poti incerca sa le pui intr-un sac.
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
Eu am uneori problema asta la un Eheim cand imi trage aer pe la un robinet. Uitate pe furtunu de la intrare in filtru si vezi daca ai bule mici de aer prin el, sau daca iti sufla bule de aer in acvariu. Este posibil sa intre aer pe undeva, cea mai buna metoda este sa il dezasamblezi si reasamblezi incet si sa verifici tot ca e etans. Recomand amorsarea cu gura pe furtun in defavoarea celei cu sistemu integrat. Vezi ce te ajuta.
This message was edited 1 time. Last update was at 14/05/2017 14:55:58
Eu am un Tetra 600EX. Si l-a inceput facea si al meu galagie cam mare.
In timp a devenit mai silentios dupa ce a iesti aerul din el.
Ar fi bine sa nu-l desfaci prea des.
Am observat ca se mai elimina din aer daca reduci debitul de pe IN pentru 1-2 secunde, dupa care-l deschizi iar.
Cel putin din experienta mea cu un e901, cind il curat, dupa ce il umplu cu apa si il amorsez, in maximum 30 de minute elimina tot aerul si redevine silentios. In tot acest timp, cam o data la 10 minute, il aplec si pe o parte si pe alta, inainte si inapoi, fara sa-l scutur. Elimina aerul si apoi e OK.
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
Cam aceea?i poveste ?i la mine, nu se aude deloc. Ce-i drept, la prima amorsare f?cea mai urat, probabil ca înc? avea aer în sistem. Eu am folosit metoda pusa de Adrian pe topicul meu ?i a mers perfect, chiar dac? nu a fost cea mai pl?cut?
Pare ca are aer in filtru. Incearca cum a scris Silviu - inclina filtrul pe cite o latura de 2-3 ori.
Zgomot asemanator la mine (am E900 - vechitura din 2005) apare cind furtunele se sprijina direct pe partea din spate a suportului (capacul de pe spate de la suportul acvariului - din PFL). E singurul loc in care furtunele ating lemnul. Am pus burete intre furtune si PFL si a disparut zgomotul.
Si la mine cind il amorsez face destul de urit citeva minute pina arunca aerul afara. Pompa de aer e mult mai zgomotoasa de cit filtrul.
This message was edited 1 time. Last update was at 14/05/2017 16:58:04
Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
IP:
deci cum am spus.. daca ai intra aer pe la sistemul Skimer ... care e pe IN... tot timpul v-a avea aer.. dupa ce inclina filtrul in toate partile si nu mai are aer sa mai incerce odata dupa vre-o 2 ore.. daca are aer mult e clar ca trage pe undeva...eu cred ca pe la skimer.. In cazul in care furtunele si robinetii sunt conectate corect sau nu are fisuri pe undeva
Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
Ok.. Nu are skimmer, Siporaxul nu se misca, sus am burete inainte de motor.
Probabil trage bule pe la furtunul de intake..am mai incercat sa misc canistra, pare sa nu mai aiba aer.
Am scos tot din filtru am reasezat totul curatat garnitura mare si uns intrare cu ce mai era pe acolo nu pare sa fie de acolo.
Maine dupa munca o sa incerc sa verific furtunul de intake daca nu e de acolo voi avea rabdare putin poate in timp se reduce zgomotul in cazul in care mai sunt bule.