Detin doua jbl e 901 (Unul a fost initial e 900 dar in garantie mi-a schimbat capacul filtrului si mi-a pus unul de e 901 intrucat e 900 nu se mai fabrica) Nici unul nu face zgomotul la care se face referire .Detin de asemenea un JBL e 1501.Mut si asta .Fac precizarea ca am materiale filtrante diferite in ele. Matrix intr-unul,siporax in celalat si spartura de lava in 1501 . Comparativ cu celelalte trei eheimuri ce la mai am prin bazine zgomotul nu e cu nimic mai mare.... Asa ca eu as apela la garantie in cazul tau NU e normal sa faca zgomotul ala
This message was edited 2 times. Last update was at 15/05/2017 10:26:25
Confirm si eu, e901 nu face zgomot mare. Am avut unul in dormitor si nevasta este foarte sensibila la zgomote dar dormea fara probleme.
Mai verifica inca o data rotorul, etc si daca nu... la service/garantie cu el.
Inainte sa plec la munca am verificat si avea din nou aer in el filtrul. Am urmarit putin furtunul de pe intake si aparent trage bule sau asa mi s-a parut.
Trec azi pe la farma sa iau glicerina si o sa ung conexiuniile alea cu filet.
This message was edited 1 time. Last update was at 15/05/2017 12:14:58
Arunca un ochi si la tevaraia de la intake de deasupra apei.
A mai fost un caz cind era crapata desi era nou. Daca intra aer in el e zgomotos. Al meu are 6 ani si zgomotul facut de pompa de aer e mult mai puternic decit al filtrului.
Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Bun, dar cind il misti se vad ceva bule de aer pe OUT? Teoretic, daca "trage" aer pe undeva si asta genereaza acel zgomot, cind il inclini, ar trebuie sa se auda cum aerul paraseste canistra si la scurt timp trebuie sa apara bule de aer in acvariu, corect?
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
Revin cu update. Am dat jos furtunul am pus vaselina siliconica am montat inapoi furtun..
Acum sa vedem momentan parca e mai silentios cu toate ca acele piulite de plastic par sa se invarta in gol totusi au strans putin.
Nu par sa mai vina bule mic pe intake, acvariul este de 57 L si observ ca microbule de co2 se invart pana la intake-ul filtrului, poate si de asta sunt ceva bule pe intake.
Va tin la curent, maine dim mai scutur putin filtru daca nu mai ies bule probabil asta era problema.
Pai asta inseamna ca e in proximitatea lui. Poate ar trebui sa-l repozitionezi. Nu cred ca bulele fine de CO2 produc zgomotul filtrului insa nu au ce cauta acolo.
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
rapper4u wrote:Revin cu update. Am dat jos furtunul am pus vaselina siliconica am montat inapoi furtun..
Acum sa vedem momentan parca e mai silentios cu toate ca acele piulite de plastic par sa se invarta in gol totusi au strans putin.
Nu par sa mai vina bule mic pe intake, acvariul este de 57 L si observ ca microbule de co2 se invart pana la intake-ul filtrului, poate si de asta sunt ceva bule pe intake.
Va tin la curent, maine dim mai scutur putin filtru daca nu mai ies bule probabil asta era problema.
zgomotul vine din cauza ca trage aer fals pe undeva, si il trage permanent fara sa il elimine de tot. Daca rotorul se invarte cu aer in loc sa fie total in apa face acel zgomot caracteristic. Cu vaselina sau glicerina trebuia sa ungi garniturile si o-ringurile de etansare de la robineti nu filetele. Atentie ca trebuie sa fie vaselina speciala de acvarii sau glicerina neboraxata. Daca filetul se invarte in gol insemna ca nu a strans nimic si ca pe acolo trage aer. Verifica fiecare legatura la furtunuri sa fie bine fixate si etanse. Verifica si capacul sa fie bine asezat, iar sertarele sa fie asezate perfect unul peste celalalt. Unul din punctele sensibile ale filtrelor JBL este ca sertarele sunt foarte flexibile si se pot aseza cu usurinta stramb. Eu ca sa fiu sigur ca le asez bine( si am un JBL e1901) verific cu ruleta distanta de la buza de sus a canistrei la sertar in toate cele 4 parti ale lui. De multe ori realizez ca sunt diferente de cativa mm intre laturi si imi dau seama ca sertarele nu calca bine unele peste celelalte
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
Update de dimineata. Filtru este in continuare galagios dar nu mai este aer in el.
M-am exprimat gresit, nu am uns filetul am uns gatul unde se aseaza furtunul si garnitura de la conexiunea rapida de pe capac.
Am miscat filtrul de dimineata pe toate partiile si nu a mai iesit aer. Zgomotul de vibratie (asemanator ventilator) a ramas.
Ca ultima solutie ma gandesc sa scot toate sertarele din filtru si sa ii dau drumul fara nimic in interior, daca si asa face zgomot voi apela la garantie.
rapper4u wrote:Update de dimineata. Filtru este in continuare galagios dar nu mai este aer in el.
M-am exprimat gresit, nu am uns filetul am uns gatul unde se aseaza furtunul si garnitura de la conexiunea rapida de pe capac.
Am miscat filtrul de dimineata pe toate partiile si nu a mai iesit aer. Zgomotul de vibratie (asemanator ventilator) a ramas.
Ca ultima solutie ma gandesc sa scot toate sertarele din filtru si sa ii dau drumul fara nimic in interior, daca si asa face zgomot voi apela la garantie.
Eu unul, din filmarea ta nu imi pare de loc galagios.
Oricum este subiectiva treaba cu o filmare. Un microfon al unui device nu poate reda real, ma refer ca si cum ai fi cu urechea umana langa.
Nou update. Aparent zgomotul a scazut, tot il pot auzi de la 2 m distanta dar este mai bine.
Principala problema a fost conexiunea de pe intake pe unde tragea aer, iar vaselia siliconata pare sa fie rezolvat asta.
In cazul in care am timp in weekend voi incerca o rulare fara medii filtrante sa vad daca bazaitul se reduce.
inchide pe rand robinetii. Il inchizi mai intai pe out si vezi ce se aude, daca se aude inseamna ca aer aer la ax si trebuie eliminat. Apoi il deschizi si il inchizi pe cel din in, daca se aude aer in el e clar ca trage aer pe undeva si verifici legaturile.
nu imi dau seama de zgomot, dar daca se aude bolboroseala inseamna ca are aer. Daca nu e diferenta de zgomot , nu are aer. Dar pe timpul testului lasa-l un pic sa mearga, cca 20s, ca sa vezi daca nu forteaza pe undeva
N-am mai apucat sa fac prea multe in weekend-ul asta.
Eu am senzatia ca microfonul nu amplifica, zgomotul este mai puternic.
Nu se poate dormi in camera in care este filtrul. Sper sa am putin timp intr-o zi sa ii contactez pe cei de la JBL Romania sa vad ce parere au.
IP:
in cazul in care nu gasesti sa mai intre aer,desfa filtrul si rearanjeaza rotorul...scoate-l si baga-l inapoi... e o chestie care am patit-o cu un EDEN501 si sa te uiti ca filtrul sa nu fie in cintact direct cu mobila.. il indepartezi putin de mobila in toate directiile sau daca nu ai loc, pune ceva intre mobila si filtru care sa nu transmita vibratia la mobila..Se poate sa faca zgomot si din cauza asta
Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple