[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
difuzor de co2  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Pana la urma problema se pune in felul urmator:reactorul nu iti consuma decat cata cantitate ii dai tu.El e ineficient daca nu iti dizolva gazul si ies bule maricele la suprafata apei, atunci se justifica sa cauti unul mai bun.Eu te-as intreba cum reuseste sistemul tau sa consume asa de mult?Ori ai pierderi, ori acvariul ca si sistem complet este unul mare consumator de Co2 (asa cum e cazul meu, dar eu am un filru w&d, care consuma oribil de mult co2).
Deci consumi sau pierzi?Se vad sau nu bule de Co2 care ies din reactor?Daca ies trebuie un alt reactor, daca nu ies nici la un debit rezonabil, atunci alta e problema ta.Cum nu cred ca ai filtru w&d, presupun ca si jupanu` Porcu ca pierzi.Verifica furtunele pana acolo,regulatorul, numaratorul de bule, etc...

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
AOL
Member
[Avatar]

IP:

Nu par sa pierd bule.. dupa cum am zis. Filtru am unu de ala lung intergat in capac cu 7 medii de filtrare, gen tren. Nu stiu exact cum ii zice, ducd 2000 l pe ora, mere super bine.

http://cgi.ebay.co.uk/Sera-Co2-Reactor-with-Integrated-Bubble-Counter_W0QQitemZ320118902979QQihZ011QQcategoryZ66794QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem#ebayphotohosting

M-am decis sa cumpar asta, astept mail privind transportul.
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

ok.Sa ne dai si feedback-ul dupa ce se mai modifica ceva.

[Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Si totusi, daca sustii ca nu ies bule "parazite" sa le spunem asa,nici din actualul reactor nici pierderi in restul instalatiei atunci in ce fel te va ajuta un alt reactor ?

[Yahoo!]
AOL
Member
[Avatar]

IP:

Design in primul rand. Si apoi, ma gandesc ca sigur e mai bun ca a meu si pt 100-150 ron nu mai are rost sa imi bat capul de ce merge sau de ce nu merge. Deja m-am plictisit sa pierd vremea pt chestii home-made, care oricum in timp le anulezi pt a avea ceva profi.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

AOL wrote:De pierdut nu pierde pe niciunde....

AOL wrote:Nu par sa pierd bule

Asta ma duce cu gindu' ca reactoru' e eficient. Daca n-ar fi eficient sint convins c-ai vedea bule iesind din reactor. Cite bule pe secunda bagi?
Cert ca undeva se pierd 8 kg CO2 intr-o o luna jumate. Si daca nu ies bule din reactor inseamna ca pierzi gaz pe undeva (regulator de presiune, electrovalva, furtun gaurit ....... ). Imi vine greu sa cred ca se pot dizolva in acvariu 8 kg in o luna jumate. La atita gaz ar trebui sa fie morti pestii .

Pina nu descoperi misterul disparitiei CO2 nu te grabi sa tragi concluzii .

Poze: smilie ... Poze cu plante
AOL
Member
[Avatar]

IP:

http://cgi.ebay.co.uk/Sera-Co2-Reactor-with-Integrated-Bubble-Counter_W0QQitemZ320118902979QQihZ011QQcategoryZ66794QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem#ebayphotohosting

http://cgi.ebay.co.uk/Juwel-Aquarium-Co2-Reactor-for-use-in-planted-aquarium_W0QQitemZ320034019561QQihZ011QQcategoryZ66794QQtcZphotoQQcmdZViewItem

Unu e 10, altu 20, transportul e pt oricare 12 lire. Sera nu are si pompa, pe cand juwelu PARE sa aiba si pompa. Nu pot sa imi dau seama. Am cautat pe net si nu am gasit juwel co2 reactor. Oricum iese mai ieftin decat de la noi de pe site-uri. Inainte sa comand astept si parerea unui profesionist. Si apropo unde e poza in care erai in acvariu ca am vrut sa o arat actualei pretene si nu am mai gasit-o.

Cristi
AOL
Member
[Avatar]

IP:

Scuzati graba, am vrut sa scriu profestionisti... Si apoi am vrut sa ma adresez Porcului.
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

AOL wrote:Design in primul rand...

AOL wrote:
Inainte sa comand astept si parerea unui profesionist...

pai in materie de design chiar sint in masura sa iti dau un sfat de profesionist:rectorul de la Sera are un design(aspect) mai reusit. Noi inteleseseram initial ca altul era motivul postarii (8kg Co2 consumate/luna).

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

AOL wrote:unde e poza in care erai in acvariu ca am vrut sa o arat actualei pretene si nu am mai gasit-o.
Cind o sa-mi functioneze galeria o s-o pun .

AOL
Member
[Avatar]

IP:

Mai silicoane... nu am nervi sa stau 10 ore in fata acvariului sa vad daca scapa bule. Daca ii dau drumu si stau 10 min nu iese nici o bula. Poate pe undeva, dupa 3 zile de functionare se acumuleaza ceva gaz si iese, dar nu am vazut. De aceea si din lipsa de nervi imi voi lua un co2 reaktor si pa.
Deja l-am comandat.
Asta:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140085706567

Este mai ieftin ca cele din UK si poate fi montat in afara acvariului.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu trebe sa stai 10 ore la pinda de CO2 :ninja: . La cit de mult CO2 consumi ar trebui sa vezi repede multe bule in acvariu iesind la suprafata. D-aia presupun ca pierderea de CO2 e undeva in afara.

AOL wrote:De aceea si din lipsa de nervi imi voi lua un co2 reaktor si pa.
E ok, reactoru' o sa-i faca treaba, da' ma tem c-o sa "pierzi" la fel de mult gaz. Io zic sa folosesti niste apa cu sapun si sa verifici tot traseu' - de la butelie pina in acvariu - acolo trebe sa fie pierderea.

AOL
Member
[Avatar]

IP:

O sa probez mai tarziu... mai e o chestie interesanta. La electrovalva cand se inchide se aude cum "lasa" niste CO2 afara, ca si cum s-ar dezarma. Numa la mine e asa?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

AOL wrote:La electrovalva cand se inchide se aude cum "lasa" niste CO2 afara, ca si cum s-ar dezarma. Numa la mine e asa?
Spumeaz-o bine si provoac-o sa se inchida si deschida de mai multe ori . N-am observat la electrovalva mea sa lase CO2 afara si nici n-am mai auzit pina acuma asa ceva .......

AOL
Member
[Avatar]

IP:

Pai de 3 ani de cand o am s-a deschis ea de multe ori. Acuma am ajuns home si am incercat sa bag in priza, pare ca arunca co2 din sistemul de dupa ea... pt a nu crea presiune. Interesant, am sa studiez fenomenul mai pe seara cand e racoare.
AOL
Member
[Avatar]

IP:

Na ca mi-au dat tzapa astia de pe ebay, nici din UK nu avenit, nici din DE, nici din IT. Cred ca inca sunt speriati de noi. Drept urmare sunt nevoie sa imi fac alt reactor, care credeti ca e cel mai eficace? Intre timp am incercat cu un Aqa fan3 + o chestie cu bioballs-uri, dar nu prea mere nici asta ok. O poza cu unu care merge 100% m-ar ajuta enorm.
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

ce parere ai de un reactor diffuser ???
eu am un model mai mic, dar sunt multumit de el. e usor de ascuns dupa plante si mult mai eficient decat scara de la Hagen. am comandat diverse produse (pana si christmas moss) de la ebayerul asta din malaysia si niciodata n-am avut probleme . banuiesc ca-ar trimite fara retineri si in romania.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
AOL
Member
[Avatar]

IP:

Ala mere pana in 55 galoane, adica 200 litri. Si eu cam am 340 net.
AOL
Member
[Avatar]

IP:

Hai ca am gasit unu cu 30$ pentru acvarii mari, sa il iau sa vad ce zice. Acolo scrie ca transportul e 6$, dar m-as mira sa fie pana in ro 6$. Merci de link. Keep in touch.
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

sau poate cu 2 mai mici deodata, in colturi opuse. transportul cred ca e 6$, ca atat a fost si pt canada, intr-un plic cu bule. scrisorile sunt mult mai ieftine decat coletele

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: