[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
difuzor de co2  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

aripel wrote:ar putea fi un gaz ceva? sau ce este? pentru ca dioxid imi este greu s acred ca este, s-ar fi dizolvat.
Sint diverse gaze care se aduna acolo. Fie de la bomba care nu-ti da CO2 pur fie din apa.
Cind se aduna prea mult gaz "parazit" acolo scade eficienta reactorului.

Poze: smilie ... Poze cu plante
aripel
Member

IP:

Porcu'"][quote:382639aa76="aripel wrote:ar putea fi un gaz ceva? sau ce este? pentru ca dioxid imi este greu s acred ca este, s-ar fi dizolvat.
Sint diverse gaze care se aduna acolo. Fie de la bomba care nu-ti da CO2 pur fie din apa.
Cind se aduna prea mult gaz "parazit" acolo scade eficienta reactorului.

da...probabil de la puritatea co2-ului este...
problema mea este cum rezolv problema...pentru ca daca fac o gaurica mica la partea superioara, cum spunea danarion, nu imi iese pe acolo si fluxul de apa cu co2-ul nedizolvat?...sau doar co2-ul?
ps. daca are sau a avut cineva tipul asta de reactor, dar "de firma", sa spuna cum au rezolvat ei problema? Sau problema nu mai apare daca ai butelie de co2?
multumesc

aripel is here
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

aripel wrote:daca fac o gaurica mica la partea superioara, cum spunea danarion, nu imi iese pe acolo si fluxul de apa cu co2-ul nedizolvat?
Daca faci gaura foarte mica, fluxul de apa care iese e neglijabil.

aripel wrote:dar "de firma", sa spuna cum au rezolvat ei problema? Sau problema nu mai apare daca ai butelie de co2?
Unele reactoare de firma au gaura in partea de sus. La reactoru' Dupla, o parte din gazu' ala iese pe jos impins odata cu curentu' de apa.
Chiar daca folosti butelia (puritate mare a CO2-ului), problema cu gazu' parazit provenit din apa nu cred ca-i rezolvabila.

aripel
Member

IP:

Porcu'"][quote:c1ec94cb76="aripel wrote:daca fac o gaurica mica la partea superioara, cum spunea danarion, nu imi iese pe acolo si fluxul de apa cu co2-ul nedizolvat?
Daca faci gaura foarte mica, fluxul de apa care iese e neglijabil.

aripel wrote:dar "de firma", sa spuna cum au rezolvat ei problema? Sau problema nu mai apare daca ai butelie de co2?
Unele reactoare de firma au gaura in partea de sus. La reactoru' Dupla, o parte din gazu' ala iese pe jos impins odata cu curentu' de apa.
Chiar daca folosti butelia (puritate mare a CO2-ului), problema cu gazu' parazit provenit din apa nu cred ca-i rezolvabila.

multam fain , o sa incerc..si de curiozitate o sa fac un test de co2 inainte si unu dupa sa vad daca este vreo diferenta semnificativa la concentratia de co2 din apa.

aripel is here
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Mi-a reusit minunea
Reactorul de care vorbeam cu cateva posturi mai devreme: Sticla taiata, un dop gaurit in care este introdus furtunul de la sticla "generator Co2", in capacul gaurit, lipit bine, apoi asezam bucata de pluta, presata intre dop si restul din sticla taiata, si iese un reactor Co2 fantastic.
Am folosit o bucata de pluta dintr-un suport pentru pahare, asa cum mi-a zis Vlad_Cluj, mersi foarte mult.
Si acum POZA

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
Mitica
Member

IP:

Baga si o poza cu pluta.. suportul de pahar.
E interesant de vazut cat tine minunea ta inainte de a se colmata.
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Totul functioneaza de 5 zile, au fost zile cand au iesit si bule mai maricele, asta in primele 2 zile, dar nu lafel de mari ca bulele iesite de la o piatra obijnuita de oxigen.
Cred ca totul depinde in primul rand de cat de fina e pluta si in al II-lea rand de presiunea Co2. Astazi sticla mea cu drojdie a produs o presiune care a facut niste bule cum nu am mai vazut niciodata, adica foarte foarte mici.
Poza cu suportul de pahar, unde se vede clar de unde am muscat .
Daca mai incearca cineva sa ne spuna si noua cum a decurs experimentul .
Succes.

[Yahoo!]
Mitica
Member

IP:

scarabeul1984 wrote:
Daca mai incearca cineva sa ne spuna si noua cum a decurs experimentul .
Succes.

Pentru ca ma plictiseam am zis.. hai sa incerc si eu. Am gasit ceva asemanator cu suportul tau de pahar din pluta, am taiat un disc pe care l-am pus deasupra unei cutii mici de fulgi tetra goale. Am decupat partial capacul la cutie, pe centru,.. infiletez si bag ansamblul in apa. Bule ZERO. Desi avea aer prins in cutie si am bagat cutia la 45 cm sub apa.. nu a scos nimic. Am zis ca poate e pluta prea groasa.. avea cam 3 mm grosime asa ca am incercat cumva sa o subtiez. Degeaba. Poate merge la presiune mai mare dar nu mai am rabdare.
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Te-ai dat batut prea repede.
Oricum sunt convins ca daca o sa ai niste timp liber o sa mai incerci.
Eu iti zic ca merita.
Daca e pluta sigur trece Co2-ul prin ea indiferent de grosime daca aplici presiunea care trebuie.
Succes.

[Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma indoiesc ca lemnul de pluta ar fi un material poros in sine.In definitiv din el se fac dopuri , nu ?Adica ETANSEITATEA este principala calitate a unui material potivit pentru fabricarea dopurilor.Ori pentru o membrana difuzoare a unui reactor CO2 se cere un material poros, prin care gazul sa difuzeze.Bulele care le produce membrana aia de pluta nu se datoreaza plutei ci... liantului care leaga particulele (macinatura) de pluta;particulele de pluta sunt lipite una de alta, dar intre ele sunt spatii minuscule, responsabile cu bulitzele de Co2.Tot asa de bine ar fi putut fi macinatura de ...coji de nuca de exemplu.Deci nu pluta ar fi materialul minune in ceea ce cautati voi.Desi nu vreau sa stric euforia scarabeului 1984, reusita lui este provizorie, nu cred ca "membrana" aia de pluta va avea viata lunga.Din N motive.
Daca tot ati ales varianta de reactor CO2 DIY , de ce nu mergeti pe solutii cu eficienta demonstrata?Cel mai eficient reactor HM este cel facut din power-head mic +tub plastic+burete grosier.Alegeti un tub mai lung, sa zicem de 12-15 cm in care puneti mai multe randuri (sa zicem ca fiecare"strat" de burete are aprox 2-3 cm)de burete grosier(porozitate mare).Daca grosimea straturilor de burete este suficient de mare, va garantez ca foarte putin/deloc gaz va scapa liber in apa.Adica eficienta maxima.Si am spus mai multe randuri de burete si nu unul tocmai din considerentul ca aveti posibilitatea unui setup.Daca constatati ca difuzia ce CO2 este prea mare (scade PH la valori periculoase ), mai reduceti din randurile de burete.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Mi-am dat seama ca bulele si-au facut loc printre bucatile de pluta lipite intre ele dar mie imi convine cum merge si chiar imi place .
Eu nu vreau sa ma folosesc de filtru pentru introducerea de Co2 in acvariu si de aici am ales aceasta metoda de introducere Co2 in acvariu.
Daca sti tu alta metoda fara sa ma folosesc de filtru chiar as accepta-o cu placere.(Mai era reactorul clopot sau cam asa ceva unde Co2-ul era strans sub un fel de clopot si prin miscarea apei era absorbit, dar nu era nici pe departe lafel de eficient)
Mersi oricum.

[Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

scarabeul1984 wrote:
Eu nu vreau sa ma folosesc de filtru pentru introducerea de Co2 in acvariu si de aici am ales aceasta metoda de introducere Co2 in acvariu..

Filtru? :paperbag: Cine a zis ceva de filtru?Ce am zis in postul anterior nu are nici o legatura cu filtrul.
scarabeul1984 wrote:

Daca sti tu alta metoda fara sa ma folosesc de filtru chiar as accepta-o cu placere.(Mai era reactorul clopot sau cam asa ceva unde Co2-ul era strans sub un fel de clopot si prin miscarea apei era absorbit, dar nu era nici pe departe lafel de eficient)
Mersi oricum.

Da, reactorul sub forma de clopot e cel mai slab ca eficienta.Ce ti-am descris anterior are eficienta de pana la 100%.Adica daca bagi suficient burete nu se mai ridica nici o bula de CO2 la suprafata apei.Asta ce-ti spune oare tie , ca eficienta?

[Yahoo!]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

siliconu` wrote:Cel mai eficient reactor HM este cel facut din power-head mic +tub plastic+burete grosier.

Cand ai zis power-head eu la filtru m-am gandit. Ce imi e filtrul intern si ce imi e un power-head mic.
Eu vreau ceva care sa nu se foloseasca de filtru intern, de power-head, si alte aparaturi care imi vor mai ocupa foarte mult spatiu din si asa prea putinul spatiu pe care il am.
Am niste poze cu cateva posturi mai sus unde poti sa vezi ce tip de reactor vreau.
Si oricum eu nu am zis ca reactorul de care ai zis tu nu este eficient pentru ca am si unul de felul asta dar pentru ca necesita folosirea filtrului nu imi convine si nu mai zic sa mai bag un power-head in acvariu care este exclus, oricum eu iti multumesc pentru sfaturi.

[Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

scarabeul1984 wrote:
Cand ai zis power-head eu la filtru m-am gandit. Ce imi e filtrul intern si ce imi e un power-head mic.
:pigeons:

[Yahoo!]
AOL
Member
[Avatar]

IP:

Continui si eu aici, dupa ceva vreme. Mi-am schimbat vechiulk acvariu de 260 l net cu unu nou, facut de fabrica, cu capac de aluminiu, de 363 l net. Are 3 neoane de 40 w (mi se pare destul de putin).
Acuma la obiect, ce reactor de CO2 recomandati, reactor facut de fabrica, nu home made, ca de alea am de toate, si tu gofrat, si reacot cu bio-balls si etc+1, dar niciunul nu are eficienta buna, oricare imi termina un tub de co2 de 8 kile in 1 luna jumate, ceea ce mi se pare f mult.
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

AOL wrote: 8 kile in 1 luna jumate, ceea ce mi se pare f mult.
E jale...mie la un acvariu similar si cu o butelie similara gazul imi ajungea aproape un an.

Recomandarea mea se indreapta catre un reactor Dupla - Delta 400, la care mai adaugi o pompa Dupla TurboMini...eu cu astea am lucrat

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
AOL
Member
[Avatar]

IP:

Dupla delta 400 e set intreg, eu am tot in afara de ractor, inclusiv buble counter, electrovalva, furtune speciale co2, etc. Reactorul de la setul recomandat de tine este: Dupla CO2 Reaktor 400. Asa este?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

AOL wrote:oricare imi termina un tub de co2 de 8 kile in 1 luna jumate
Cred ca ai pierderi pe undeva, nu vad cum poate consuma un reactor atita CO2 indiferent cit de home made ar fi . Ai verificat bine?

7 kg de CO2 ma tin juma' de an la o tona de acvariu (evident cu reactor home made :p ).

Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

AOL wrote:Dupla delta 400 e set intreg, eu am tot in afara de ractor, inclusiv buble counter, electrovalva, furtune speciale co2, etc. Reactorul de la setul recomandat de tine este: Dupla CO2 Reaktor 400. Asa este?

Corect, am trecut eu din memorie...iar memoria nu mai e ce era pe vremi`
Dupla CO2 -Reactor 400 la care adaugi o pompa Dupla TurboMini.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
AOL
Member
[Avatar]

IP:

image

Aqua fun 3 sau 4 + un palalelipiped sticla cu bio-balluri si ceramica (mica + mare) si la fund un burete. Imi scapa vreun pas? De pierdut nu pierde pe niciunde....

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: