- tu ai 3 pesti si-un bazin dichisit... incarcare biologica mica, sanse mai mici ca ceva sa nu mearga bine (daca esti atent).
- eu am 15 pesti (marea majoritate sunt "crapceni") carora le dau sa manance ca la pastravarie ... se caca ca la Vadu' Lat.
- toata mizeria aia se plimba intre acvariu si sump... in mod constant, pana cand totul se toaca si se descompune.
- mie mi-e greu sa adun apa pentru un schimb "semnificativ", asa ca...
- eu stiu cata mizerie strangeam in sump, pe vremea cand aveam matrix si antiphos... stiu cum arata sumpul si cat detritus exista acolo.
- acum, nu mai este deloc detritus!
La cate alge aveam eu, nu facea fata un sacotei de antiphos lasat de capul lui in sump.
Pot sa te asigur de treaba asta, pentru ca algele au prosperat in conditiile in care eu AVEAM antiphos in sump de la bun inceput.
Daca merge cu chimicalele astea, de ce sa nu le folosesc?
Daca nu merge, pot oricand sa ma reintorc la PhosGuard. Dar, de data asta, il voi folosi in reactor.
Care 3 pestani mah? Am 8 bre! Nu sunt crapcani ca ai tai dar avand in vedere ca eu tin 8 in 200l de apa incarcarea biologica nu cred ca este mult mai mica fata de al tau care este mai mult decat dublu ca si volum. Pe zi eu arunc 7-8 cuburi congelate, boabe, flakes..se rahatesc si ai mei destul. Am gasit o metoda faina sa opresc grosul jegului. Pun flos in overflow intr-un loc unde ajung foarte usor si in caz ca se incarca prea tare (si uit sa-l spal la 3 zile) are pe unde sa se duca apa PhosGuard is a must dupa opinia mea dava vrei sa nu ai batai de cap cu algele.
This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2014 21:48:45
Un astfel de reactor poate fi folosit si pentru apa dulce? Ca principiul de utilizare ar fi acelasi.
Ma gandesc ca ar fi foarte util colegilor cu enspe canistre sau cu sumpul plin cu tone de matrix la ciclide.
Teoretic, acel reactor este un recipient cu material de filtrare biologica... in el se dezvolta colonii de bacterii nitrificatoare/denitrificatoare (functie de debitul de apa recirculat).
Deci, raspunsul este DA... se poate folosi si la apa dulce (pare-mi-se ca avea Calin Gherman o canistra de inox pe care o folosea "la picatura", cu acelasi scop).
This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2014 22:01:59
- algele s-au "topit", in proportie de 90%... e ceva incredibil!
- este prima oara, dupa luni de zile, cand vad "detaliile" peretelui de piatra. - pestii nu par afectati... nici nevertebratele (Suri si crabul Enterprise)... nici coralii aia (Kenya si Sarcophiton).
- apa e murdara, de la algele "descompuse"... ma chinui sa le filtrez prin ciorap+burete.
- mai pun doar 2 doze, urmand ca dupa aceea sa trec la tratamentul de mentinere (o doza/saptamanal).
Ramane de vazut daca tratamentul are efect pe termen lung... din experienta mea, algele curatate "manual" cresteau inapoi dupa 5-7 zile.
Am inceput tratamentul pe 24 decembrie, asa ca a trecut o saptamana de atunci... algele nu par sa revina. Sunt multumit!
This message was edited 2 times. Last update was at 03/01/2015 17:41:24
Iti dai seama ca va tin la curent... daca treaba merge, e o chestie nemaipomenita.
Daca nu, nu e prima oara cand fac tampenii.
georgemonda wrote:si cu Suri!!!! daca ii e foame mai am eu ceva . putin da bun.
ozi buna.
poze...........
Suri are propria punga cu "fructe de mare", la congelator... nu sta nemancata. Poze am sa incerc zilele urmatoare... astept sa se limpezeasca putin apa.
Dupa cum ziceam, solutia anti-alge pare ca-si face treaba... sa recapitulam:
24 decembrie, inainte de inceperea tratamentului:
Astazi, 04 ianuarie... dupa 5 doze:
Acvariul arata cam asa:
PS: Am facut si-un clip cu Enterprise (crabul ), mancand cu mare pofta alge prinse in dintii pieptanului de la overflow... tre' sa stau si sa scot "televizorul" de pe fundal.
Cine are, sa-i iubeasca... cine nu, sa nu-si doreasca! Am spus-o de multe ori... coralii nu-s de mine. Mie-mi plac "ciortanii"!
Gata filmuletul... am scos "sonorul" si i-am dat drumu'-n lume .
Scuzati particulele care plutesc prin apa! Sunt alge moarte si ma straduiesc sa le filtrez prin ciorap si burete... enjoy!